Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Az ARAZ Étterem nyári recept ajánlata
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Az ARAZ Étterem nyári recept ajánlata

Az Araz Étterem nyári ételkreációiból Barka Áron Chef de Cuisine a feketekagyló tál receptjét kínálja Önöknek. A fekete kagyló otthoni elkészítését sokan nagyon bonyolultnak tartják, azonban ha jó minőségű friss kagylóval dolgozunk, rövid idő alatt romantikus, tengerparti hangulatot idéző vacsorát készíthetünk.

Elkészítés:

A kagylókat alaposan megmossuk, hagyjuk megszáradni. Felhevített serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, majd beletesszük a feketekagylót. 1-2 perc sütés után apró kockákra vágott bacon szalonnát pirítunk tovább a kagylóval. Ezt követően szintén apróra vágott póréhagymát, majd a világ szinte minden konyhájának megkerülhetetlen fűszerét, a nagyon vékony szeletekre vágott fokhagymát adjuk hozzá. Száraz fehérborral felöntjük. Sóval és limelével ízesítjük. A kellemes, fűszeres íz eléréséhez megszórjuk finomra vágott friss korianderrel, frissen őrölt feketeborssal, valamint finomra vágott petrezselyemzölddel. Végül vajjal, krémes állagot adunk a kagylónk levének. Köretként héjas, fűszeres sült burgonyát vagy hasábburgonyát ajánlok.

Hozzávalók 4 főre:

  • Feketekagyló: 1 kg
  • Minőségi száraz fehérbor: 3 dl
  • Olívaolaj: 4 ek
  • 1 db lime leve 
  • Fokhagyma: 4 gerezd
  • Só és feketebors: ízlés szerint
  • Vaj: 100 g
  • 1 kis csokor friss koriander
  • 1 kis csokor friss petrezselyemzöld
  • Bacon szalonna: 150 g
  • 1 kisebb szál póréhagyma

Körethez 4 főre:
Újburgonya: 1 kg
Fűszerezze ízlés szerint friss rozmaringgal és kakukkfűvel!

Mellé a Szentesi Rajnai Rizling kitűnő borválasztás!

Jó étvágyat kívánok hozzá!
Barka Áron Chef de Cuisine

2015-07-06 10:14:41

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer