Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Péntektől várják a vendégeket a felújított termálfürdőben
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
Péntektől várják a vendégeket a felújított termálfürdőben

Péntektől várják a vendégeket a felújított termálfürdőben

Kétmilliárd forintból újítják fel az Aquaticum Termál és Wellness Hotelt, valamint a termálfürdőt. Emellett félmilliárd forintból fejlesztik a gyógyfürdő egészségügyi szolgáltatásait. A beruházás várhatóan augusztus 31-én zárul.

Az első ütemben sokak örömére befejezték a medencecsarnok felújítását. A 250 millió forintból a medencecsarnokba természetes anyagokat – gránitot, travertin mészkőburkolatokat, csempéket és üvegmozaikokat – építettek be. Látványos változás az is, hogy a medencék üvegmozaik burkolatot kaptak. A csarnok gépészeti szempontból is megújult, hiszen a jövőben energiatakarékos módon szolgáltatja a friss levegőt, a kellemes hőmérsékletet és a megfelelő páratartalma pihenni, gyógyulni vágyok számára. Szintén a komfortérzést növeli a medencetér alatti padlófűtés.A csarnokon belüli pihenőhelyeken a fűtött, csempézett padok és pihenőágyak maximális kényelmet biztosítanak a fürdővendégeknek. A pihenőterek létrehozása miatt azonban meg kellett szüntetni a medencék közötti vizesblokkokat és a két gőzkamrát. A vizesblokkok a medencetér bejáratához kerültek, a két gőzkamra egy új, minden igényt kielégítő szaunavilágban kap majd helyet.

A csarnok korszerűbb világítását energiatakarékos LED izzók adják, a tetőszerkezet kör alakú ablakok keresztül pedig természetes fény áramlik be. Ugyanakkor az átburkolt fa tetőszerkezetet is világosabb színt kapott, ezáltal a medencetér jóval több fényhez jut.

A csarnok korszerűbb világítását energiatakarékos LED izzók adják. Az új szaunavilág szaunákkal, gőzkamrákkal, infra szaunával, hűtött hideg vizes csobbanó és hideg-meleg vizű  medencékkel együtt a felújítás második ütemében készül el.

Kósa Lajos polgármester a bejáráson kiemelte, sok új látvány- és élményelem van az új medencecsarnokban, s a gyógyulni és pihenni vágyók is jól érezhetik majd itt maguk. Kósa Lajos úgy véli, a termálfürdő és a hotel felújítása a Nagyerdő megújításának a szerves része. Kapcsolódik a stadion felépítéséhez, a Békás-tó és a szabadtéri színpad megújításához, valamint a vízi ködszínház kialakításához.

Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, péntektől várják a vendégeket a megújított termálfürdőbe, a jegyárak változatlanok.

Forrás: dehir.hu

2014-02-11 10:52:54

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer