A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
Ezernyi pünkösdi élmény a Balaton parton! Várjuk Siófokon!
Ezernyi pünkösdi élmény a Balaton parton! Várjuk Siófokon!
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Receptajánló – hajdúsági halspecialitás

Receptajánló rovatunkban, most egy igazán egyszerű hajdúsági halételt ajánlunk, amely otthon is könnyen elkészíthető, nemcsak harcsából. A Halimádók konyhája című műsorban Andrejszky Zoltán és vendégei egyszerű és szálkamentes halételeket mutatnak be a Fishing and Hunting csatornán, melynek egyik adásában egy igazi különlegesség került az asztalra egyenesen a Hajdúságból.

Hajdúszoboszlón és környékén több természetes és mesterséges horgász hely is felkereshető, ha már nem kell otthon maradni, ezeken a helyeken többféle halfajta kerülhet horogra, az ügyesebbek még harcsát is foghatnak. Most egyenlőre viszont csak a konyhában arathatunk sikert, abaconbe göngyölt sajtos harcsafelfújt elkészítésével. E kiváló étel elkészítéséhez egy őzgerinc formára és az alábbi hozzávalókra van szükség.

Hozzávalók a recept elkészítéséhez 

60 dkg afrikai harcsafilé, 40 dkg szeletelt bacon, 10 dkg füstölt sajt, 15 dkg trappista sajt, 3 db tojás, 2 dl tejföl, 3 ek. liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor snidling, ½ fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors

Az étel elkészítésének első lépése, hogy az őzgerincformát a szeletelt baconnel kibéleljük, úgy hogy a belső és a külső szélén is túllógjon. A harcsafilét kisebb kockákra vágjuk, sóval, borssal megszórjuk. Egy tálba felütjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt, az apróra felaprított petrezselyemzöldet, snidlinget, reszelt hagymát, fokhagymát, sót, borsot, majd az egészet simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtokat és a lisztet, és újra simára keverjük a tál tartalmát. Ezt követően hozzáadjuk a felkockázott halfilét, majd masszát az őzgerincformába helyezett baconre kanalazzuk, majd ráhajtogatjuk a sütőforma két szélén túllógó szalonnákat. Előmelegített sütőbe tesszük, 180°C kb. 50 percig sütjük. Ezután a sütőből kivesszük, majd óvatos mozdulattal átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire és 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a felülre kerülő bacon is szép pirosra süljön. Tálalás előtt egy óráig hűlni hagyjuk, majd szeleteljük, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Reméljük ízleni fog azoknak, akik kipróbálják a fenti receptet, jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://hajduszoboszlo.hu/receptajanlo-hajdusagi-halspecialitas


Figyelmébe ajánljuk!

Kiemelt ajánlatok

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megadott intervallumban:
-tól
-ig
Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!