Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Ízek Háza Manufaktúra és Gasztroturisztikai Rendezvényközpont
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Ízek Háza Manufaktúra és Gasztroturisztikai Rendezvényközpont

2013-ban megnyitotta kapuit Szankon az Ízek Háza, a környék első gasztroturisztikai rendezvényháza. A látogatók belekóstolhatnak a környék jellegzetes ízeibe és megtekinthetik a szanki kézműves konyakmeggy készítési folyamatát. Az Ízek Háza kézi manufaktúrájában készülnek a „Ritz Chocolate” márkanévvel ellátott szanki kézműves konyakmeggyek. A konyakmeggy-gyártás már korábban is működött a környéken, azonban az Ízek Házában megnyíló látványüzemben újjáéledt ez a hagyomány. Az ideérkező vendégek üvegablakokon keresztül megtekinthetik a konyakmeggy-gyártás folyamatát. A konyakmeggy készítése úgy kezdődik, hogy az alkoholba áztatott meggyet cukrászati keményítő anyaggal, azaz fondannal vonják be, amit vízgőz fölött 70 fokos hőmérsékletig hevítenek. Az épület jól felszerelt konyhával rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy akár nagyobb számú csoportokra és rendezvényekre is főzzön. Igény szerint elkészítenek bográcsos ételeket, kemencében sült finomságokat, pizzát, süteményeket, és olyan helyi különlegességeket is, mint a meggyel-mézzel töltött lángost.

További információk

Info:
E-mail cím: [izekh...megnézem]
Cím: 6131 Szank , Rákóczi u. 21.


Szanki kézműves konyakmeggy

Első állomás a fondanba mártás, ami után a félkész terméket tálcára helyezik, és hűlni hagyják. Ezt követi a talpazás folyamata, amikor eredeti belga csokoládéból „talpacskát” készítenek a fondanozott meggynek, majd ezt  53%-os csokoládéfürdőbe helyezik. Fontos, hogy a csokoládé kakaótartalma 40-60% között legyen, mert a hevítés, majd visszahűtés hatására a csokoládé így marad roppanós! Minden konyakmeggyet egy egyedi kis díszítés különböztet meg a géppel készített termékektől. A díszítés rendkívül nagy kézügyességet igényel készítőjétől.

Az elkészült konyakmeggyek tálcára kerülnek, két-három hetet pihennek, ami idő alatt a fondant feloldja a konyak, és a bonbon belseje folyékonnyá válik. A sztaniolpapíros csomagolást követően a drazsírozó üstben megforgatva nyerik el végső külsejüket és kerülnek díszdobozba.

2016.01.01 - 2016.12.31
Hétfő: -
Kedd: 09:00 - 17:00
Szerda: 09:00 - 17:00
Csütörtök: 09:00 - 17:00
Péntek: 09:00 - 17:00
Szombat: 09:00 - 17:00
Vasárnap: -

Kapcsolatfelvétel, elérhetőségek ◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer