Lépj be a múltba! - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Feszty-körkép
Lépj be a múltba! - Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Feszty-körkép

Nyolc éve foglalkozunk lovasturizmussal, lovasoktatással. A legnagyobb nem tisztavérű Akhal állomány hazánkban a mi ménesünk Ópusztaszeren, 60-as átlagos lólétszámmal. A Szegedi Szabadtéri Színház nyári produkcióiban rendszeresen szerepelnek lovaink.


Ópusztaszeren él Magyarország egyetlen Akhal Teke ménese. Ezek a lovak azonos fajtájúak a honfoglalás lovával. Ezen a területen olyan szálláshelyet sikerült létre hozni, amely illik a fajtához és a történelmi korhoz is, amit megidéz. Az eredeti mongol és kazak jurták a ligetes tóparton úgy helyezkednek el, mint hajdanán a legelő ménesek mellett a jurtaszállások.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark a honfoglalás emlékhelye. A Park déli oldalán 120 hektáros területen él ez a ménes. Úgy alakítottuk ki a lovak életterét és hozzá a jurtákból álló szállás területet, hogy hitelesen fel tudja idézni őseink akkori életét és átélhetővé tegye a kort. Ezt a célt szolgálják a programok is

Az Akhal Teke ideális sportló típus. Díjugratásban, díjlovaglásban, militaryban, távlovaglásban, galoppon és gáton is érdemes a kipróbálása. Az Akhal Tekének mindenképp helye van a sport világában.

 Az elmúlt tíz év során nagyon sok bemutatót csináltunk. Keleti hagyományőrző lovas produkciónk bejárta az országot és a németországi Lindlarba is ellátogatott. Ezen bemutatók során a fajta nagy sikert aratott finom, unikális megjelenésével, gyors, lendületes és szinte úszó mozgásával.


Ménesbemutatás. Lovak felkészítése, alapképzése. Lovastúra, csillagtúra, tereplovaglás, körtúra, echós kocsi, vonaltúra. Lovastáborok. Lovarda. Lovaglás oktatás.  Futószáras oktatás. Emlékezetes születésnapok. Osztálytalálkozók, családdal, gyerekekkel. Meditáció és jóga a természetben. Küzdősportok a természetben.Kiránduló lovastársaságok hosszú hétvégéje. Tréning, outdoor. Méneslátogatás és lovasjátékok a jurtaszálláson. Hagyományőrző lovasbemutatók. Jurtaszállás. Nyeregkészítés.Lótenyésztés.

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes

Szolgáltató

Árpád-emlékmű
Árpád-emlékmű
  • Ópusztaszer
Csete-jurták
Csete-jurták
  • Ópusztaszer
Feszty Ajándékbolt
Feszty Ajándékbolt
  • Ópusztaszer
Gőzös Büfé
Gőzös Büfé
  • Ópusztaszer