Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum

A világhírű szegedi szalámi és paprika múzeuma. Látogatóink szalámikóstolót, szegedi paprika termékmintát, téliszalámi-vásárlási kedvezményt kapnak. Tárlatvezetést nem tartunk, de tizenegy nyelven (magyar, angol, német, spanyol, orosz, francia, olasz, lengyel, román, szerb, szlovák) írásos tárlatvezető áll a látogatók rendelkezésére.

További információk


Még több a településen (Szeged):

A Pick szalámi -  vagy népszerű nevén szegedi téliszalámi -, évszázados hagyományon alapuló, sertéshús és sertésszalonna felhasználásával, titkos fűszerezéssel, bélbe töltve, hideg füstöléssel, szárításos érleléssel készült, nemespenész-bevonatú termék.

A Pick szalámi kiemelkedő tulajdonságait, a harmonikus illatot és az egyedi ízt a helyi sajátosságok adják. Az alapanyag jellegzetessége, a szalámigyártás hagyományőrző gyártástechnológiája, a Tisza közelségéhez kapcsolódó klimatikus viszonyok, a penészflóra jelenléte, a megőrzött – szalámimestertől szalámimesternek átadott – mesterségbeli tudás, mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a ma már hagyományos terméknek számító szegedi téliszalámi meghódítsa a világot.

A Szegedi paprika - ami fűszerpaprika-őrlemény -, a kedvező adottságokkal rendelkező szegedi tájkörzetben hagyományos módon megtermelt fűszerpaprika-növény tövön beérett, utóérlelt, majd megszárított termésének megőrlésével készül.

A szegedi paprika egyedülálló minőségének genetikai alapját a Szeged környékén nemesített, államilag elismert fűszerpaprika-fajták jelentik. Ezek alkalmazkodtak a tájkörzet adottságaihoz legjobban, ugyanis nemesítésük folyamatában felhasználták az e vidéken egy évszázad alatt kialakult eredeti ízt, aromát, színt adó fűszerpaprika-populációt.

A szegedi paprika különleges volta nemcsak a több száz éves törődésnek, a felhalmozódott szaktudásnak és a hagyományok erényeit követő feldolgozásnak köszönhető, hanem annak is, hogy Magyarországon nagyon kedvezőek a feltételek a melegkedvelő fűszerpaprika számára. A szegedi tájkörzetben olyan hőmérsékleti, napfény- és csapadékviszonyok uralkodnak, amelyek valamennyi fűszerpaprika-termő terület közül itt a legkedvezőbbek.

Forrás: a múzeum honlapja

2016.01.01 - 2016.12.31
Hétfő: -
Kedd: 15:00 - 18:00
Szerda: 15:00 - 18:00
Csütörtök: 15:00 - 18:00
Péntek: 15:00 - 18:00
Szombat: 15:00 - 18:00
Vasárnap: -

Még több a településen (Szeged):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer