Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!
Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!
Babits Mihály Kulturális Központ és Művészetek Háza Szekszárd programok 2018

A város legnagyobb kulturális intézménye, közművelődési, közösségi színtere a Babits Mihály Kulturális Központ egész évben változatos programokkal várja az érdeklődőket. A művelődési házhoz tartozik az Agora Mozi és Művészetek Háza is.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok

2018. szeptember 22. 19:00
Operát az operából: Szimfonikus est

A 2018/19-es évad nagy részében – ahogy a tavalyi szezon során is – ismét nélkülöznünk kell a felújítás alatt álló Operaházat. Ez azonban lehetőséget ad arra, hogy mi magunk keljünk útra, és a határon és tengeren túli turnék mellett országhatáron belüli vidékekre is eljussunk. Az „Operát az Operából!” sorozaton belül nem csupán koncertszerű operaelőadásokkal, balett-estekkel és gálaműsorral, hanem szimfonikus hangversenyekkel is készülünk, hogy szélesebb kör ismerkedhessen meg Magyarország legrégebbi folyamatosan működő zenei együttesével, a Magyar Állami Operaház Zenekarával. Összesen 10 városba látogatunk el 2018 szeptemberétől decemberéig. Hat kiváló karmester segítségével hat különböző műsorral készülünk, melyek mind három részből állnak: egy-egy Rossini opera nyitányából, egy szólóhangszeres versenyből és egy szimfóniából.

Műsor:

Rossini: Il turco in Italia nyitány
Hidas: Oboaverseny - közreműködik: Káli-Fonyódi Fruzsina - oboa
Haydn: C-dúr "Medve" szimfónia No.82.
Előadóművész:

Karmester - Medveczky Ádám

2018. szeptember 26.  17:00 – CSATÁR TEREM
EGÉSZ-SÉG SZABADEGYETEM

Téma: Szeretve lenni – Kihívások a férfi és a nő kapcsolati kultúrájában a mai időkben. Előadó: Dr. Papp István Csongor, orvos pszichiáter
Szervező: Mentálhigiénés Műhely

2018. szeptember 28. 18:00
Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása Szekszárdon

Bagdy Emőke életének minden pillanatát a körülötte lévő világ jobbá tételének szentelte. Egy személyben író, egyetemi tanár, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus. Előadásai közkedveltek és méltán népszerűek.

Aki valaha részt vett már Bagdy Emőke előadáson, az jól tudja, hogy ez óriási élményt jelent, hiszen nemcsak rengeteg, a gyakorlatban is jól hasznosítható információt kaphatunk, de garantáltan feltöltődünk életkedvvel, energiával és optimizmussal. Sokak szerint ő napjaink leglenyűgözőbb magyar előadója - nem csoda, hogy fellépéseit az ország minden pontján szűnni nem akaró vastapssal köszöni meg a közönség.

Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását. Szereplései és ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia vezető szereplőjévé. A szekszárdi előadás helyszínén is megvásárolhatók lesznek Bagdy Emőke könyvei, melyeket a professzor asszony kérésre szívesen dedikál is.

Jegyár: 2900 Ft

2018. szeptember 30., 10:30
Magyar Népmese Színház - Mirkó királyfi

Mirkó királyfi táltos paripáján, az Üveghegyen túlra, a Selyemrétig ugrat, hogy birokra keljen az ördög katonákkal,aVasorrúbanyával,sőtaKutyafejűvelis! Mirkó királyfi legfontosabb segítőtársa, a táltos paripa, mely a próbák helyszínére röpíti.

Az édesapjától kapott karddal felvértezve küzd meg a mesebeli szörnyekkel, hogy elnyerje a csodaszép királykisasszony kezét.

Előadják:
Balázsi István
Benedek Gyula
Fekete Réka Thália
Hajdú László
Illés Dániel
Mester Nikolett
Zanotta Veronika

Jegyár: 1000 Ft

2018. október 1.
Zene Világnapja

„A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.”
– Kodály Zoltán

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa 1975-ben Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésre nyilvánította október 1-jét a zene világnapjának.

„Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.” – mondta Menuhin
PROGRAMOK:
A nap folyamán Szekszárd különböző pontjain fellép a Tücsök Zenés Színpad, a Szekszárd Junior Stars Big Band, a szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar

RENDHAGYÓ ÉNEKÓRA
Dr. Lakner Tamás Liszt-díjas karnaggyal - Művészetek Háza

HANGSZERBEMUTATÓK
a PTE MK ZMI művésztanáraival

Közreműködők:
o Pécsi Egyetemi Nőikar – Kertész Attila, Liszt-díjas karnagy vezetésével
o Zsolnay Wind Orchestra – Major András karmester vezetésével
o a PTE MK Zeneművészeti Intézet művésztanárai és hallgatói

KANIZSAI MELINDA Zeneterápiás foglalkozások 18:00 – Regionális Kamarakoncert-sorozat:
PTE TROMBITA KAMARAEST – Művészetek Háza Fellép:
o Solymosi Péter – trombitaművész
o Berenéts-Varga Írisz – zongoraművész és hallgatóik
Belépés díjtalan.

Szervező: PTE MK Zeneművészeti Intézet, Babits Mihály Kulturális Központ

2018. október 4. 19:00
BINDER QUARTET LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
MŰVÉSZETEK HÁZA

A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején működött legendás Binder Quartetre – melyben Binder Károly zongorázott, Dresch Mihály játszott szaxofonon, Benkő Róbert bőgőzött és Baló István dobolt – az akkori magyar jazzmuzsika egyik legeredetibb és hosszú évekre meghatározó együtteseként emlékezhetünk. A zenekar felbomlása után Binder zeneszerzőként és előadóművészként, a nemzetközi és hazai fesztivál- és koncertélet rendszeres fellépőjeként szerzett elismeréseket.
Megnyerte a Kaliszi Nemzetközi Zongoraversenyt, a Magyar Rádió Jazzversenyét, Erkel- és Gramofon-díjjal tüntették ki, s negyvenhat szerzői lemezt jelentetett meg.
2012-ben Binder új kvartettet alapított, melyben hozzá és állandó partneréhez, a fúvós hangszerek széles skáláján játszó Borbély Mihályhoz (akivel több lemezt készítettek, számtalan hazai és külföldi fellépésen kimagasló sikert értek el) 2012 tavaszán két kitűnő fiatal muzsikus csatlakozott. Az énekesi tehetséggel is megáldott Benkó Ákos 2014 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének dobtanára, a Junior Prima-díjas Fonay Tibor pedig 2015-ben diplomázott az egyetem jazzbőgő és -basszusgitár szakán. Ifjú koruk ellenére mindketten igen keresett muzsikusok. Binder Károly – aki egyben a hazai jazzoktatás kiemelkedő személyisége, a Zeneakadémia jazz tanszékének vezetője – 2015-ben két lemezt is megjelentetett: a régen várt Retropolis 2-t, melyen a magyar népzenét a modern jazz foglalatába helyezte, az Old Dreams, New Dimensions című album pedig a régi Binder Quartetet is megidézi, miközben új távlatokat nyit.

Jegyár: 3000 Ft

BINDER QUARTET:
Binder Károly – zongora
Borbély Mihály – szaxofon
Fonay Tibor – bőgő, basszusgitár
Benkó Ákos – dob

KÖZREMŰKÖDIK:
Kis Borbála – ének
Pál István „Szalonna”
– hegedű
Zsikó Zoltán – ének

2018. október 5. 10:30
ARADI VÉRTANÚK EMLÉKÜNNEPE
SZEKSZÁRD, BÉLA KIRÁLY TÉR

1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. A bécsi forradalom évfordulójára időzített kivégzéssorozat a levert szabadságharc utáni megtorlások tetőpontja volt, amiről a magyarság évről évre nemzeti gyásznap keretében emlékezik meg.

PROGRAM:
• Irodalmi megemlékezés a PTE IGY Gyakorló Iskola, Ami és Gyakorlóóvoda diákjainak előadásában.
• Közreműködik a Magyar Nemzetőrség Tolna Megyei Szervezete

2018. október 5. 17.30 óra
„DIESELBE LUST, DIESELBEN FROHEN LIEDER”
– 40 éves jubileumi hangverseny
SZÍNHÁZTEREM

A „Mondschein” Szekszárdi Német Nemzetiségi Kórus fennállásának 40. éves jubileumát egy különleges hangversennyel ünnepli. Itt lehetőség nyílik a régi és az új kórustagok, karnagyok találkozására is.

Erre az alkalomra nem csak a Szekszárdon, illetve a környékén élő németséget, hanem minden német nemzetiségi kultúra iránt érdeklődőt is szeretettel várnak.

A rendezvényt színesíti a Márványteremben felállított, a kórus életét megörökítő fotókiállítás, melynek címe „40 év képekben”.
Szintén a Márványteremben lesz látható Till Jánosné által készített, Tolna megye német nemzetiségi népviseletét bemutató kiállítás, mely a rendezvény előtti órákban megtekinthető.

A fotókiállítás megtekinthető 2018. október 19-ig az intézmény nyitvatartási idejében, a Fiatalok utcájában.

2018. október 08. 19:00
Bernarda Alba háza - asszonyok drámája - Múzsa bérlet 1. előadás

Federico Garcia Lorca talán legjelentősebb műve a Bernarda Alba háza, amely az asszonyok drámája Spanyolország falvaiban alcímet viseli, nem véletlenül. „A költő megjegyzi, hogy e három felvonást hűséges dokumentumnak szánta.” – írja a dráma elején. Annak is nevezhetnénk, ha a mű megírásának körülményeit kutatnánk. Bernarda Alba alakját ugyanis valóságos személy ihlette: Frasquita Alba. A keménykezű özvegyasszony Federico Garcia Lorcáék házával szemben lakott családjával Asquerosaban, a költő nagybátyja kiszáradt kútjából hallgatta az Alba házban zajló dialógusokat és gyakran látta, ahogy a rácsos ablakok mögött megmozdulnak a függönyök.

A drámában Bernarda a külvilágtól elzárkózva él öt lányával, bezárva tartja anyját is, csak Poncia, a cseléd hordja a pletykát. A történet temetéssel indul, az apa halála után nyolc éves gyász vár rájuk és a Bernarda által megszabott szigorú hagyományokat kell követniük. „Úgy kell majd élnünk, mintha téglával falaztunk volna be ajtót, ablakot. Addig majd a kelengyéteket varrjátok."

Sötét szoba, csend, rácsok az ablakokon, megrebbenő függönyök, leselkedő szemek, elfojtott vágyak, fojtogató légkör, feltörő indulatok, fülledtség, hőség, kényszerű, zsarnoki rendszabályok. Csak Adela, a legkisebb lány nem nyugszik bele sorsába: „Nem szokom meg! Nem akarok rabságban élni. Nem akarom, hogy elfonnyadjon a testem, mint a tiétek, nem akarok szobában megaszalódni. Holnap újra felveszem a zöld ruhámat, és kimegyek az utcára! Ki akarok menni innen!” Hét nő, hét különböző személyiség, akik szabadságra és szerelemre vágynak, s akiket egy közös sorsra ítélt a merev, természetes ösztönöket elnyomni akaró hagyomány és rend, ami végül tragédiához vezet. De a tragédia bekövetkezése sem hozza meg a feloldást. "És nem akarok zokogást. Csend legyen! Akkor sírj, ha egyedül maradsz. Elmerülünk mindnyájan a gyász tengerében. Csend, ha mondom! Csend!"

Szereposztás:

Bernarda - Papadimitriu Athina
Maria Josefa - Voith Ági
Angustias - Perjési Hilda
Magdalena - Szitás Barbara
Amelia - Marjai Virág
Martirio - Nagy Enikő
Adela - Trokán Anna
Poncia - Nagyváradi Erzsébet
Alkotók:

Díszlet - Czeizel Gábor
Jelmez - Szitás Bernadette
Rendezőasszisztens - Szitás Bernadette
Rendező - Czeizel Gábor
Jegyár:

I. hely: 3800 Ft
II. hely: 3500 Ft
III. hely: 3300 Ft
Jegyvásárlás: 2018. szeptember 13-tól.

2018. október 8-12. (HÉTFŐ–PÉNTEK) – CSATÁR TEREM
PSZICHOLÓGIAI KULTÚRA HETE

a 30 éves jubileumát ünneplő Mentálhigiénés Műhely szervezésében

2018. október 10. 19 óra
KISS ÁDÁM A NAGYVILÁGBAN: 80 PERC ALATT A FÖLD KÖRÜL – Kiss Ádám önálló estje
SZÍNHÁZTEREM

Vendég: Benk Dénes
Jegyár: 3300 Ft

Az elmúlt években rengeteg helyen járt a világban, ha nem fellépés, akkor forgatás céljából, egyszer még az is előfordult, hogy magánúton. Sok ország és nép kultúrájába nyert betekintést, és bizony csuda dolgokat látott, fantasztikus emberekkel ismerkedett meg a napsütötte Romániától a ködös Californiáig. De hagyott ő is bőven nyomot az emlékezetükben.

Kissádám a nagyvilágban! Érdekelnek a részletek? Válts jegyet egy különleges utazásra!
Jártál már négy kontinensen egy óra alatt? Csöppentél már szlovén raftingtúráról az egyiptomi sivatagba!? Külföldön is magyarok vagyunk-e? Utazunk-e eleget? Ha igen, hogyan? Mit viszünk és mit hagyunk ott magunkból? Milyen hatással van ránk egy másik nép kultúrája? Hogy él egy thai nyugdíjas?

Sok ehhez hasonló kérdésre megkapjuk a választ, természetesen humorosan, és még az útlevelünket is otthon hagyhatjuk. Egy színházjegy árából útlevél nélkül beutazhatsz négy kontinenst.

2018. október 13. 08:00 - 12:00
Használt gyerekruha vásár a Babitsban

Használt gyerekruhák, cipők, játékok, babaruhák, babakelengyék.

2018. október 15. 19 óra
MOLNÁR FERENC: AZ ÖRDÖG – Váci Dunakanyar Színház és a Zenthe Ferenc Színház közös produkciója (vígjáték)
SZÍNHÁZTEREM

Orfeum bérlet I. előadás

Molnár Ferenc örökérvényű Mefisztó-története. Az ördög fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel világítja át a férfinő viszony legrejtettebb mélységeit.

János, a tehetséges festő izgatottan várja legjobb barátja feleségét, Jolánt, hogy megfesse a portréját. A találkozás kínos, mindketten próbálnak felülkerekedni egymás iránt táplált, elfojtott szerelmükön. Jolán már éppen készülne modellt ülni, amikor váratlanul megjelenik egy elegáns és sötét tekintetű alak, az Ördög. „Sehonnan se jöttem és sehova se megyek. Itt vagyok.” – mondja, és itt is marad, amíg ravasz tervét véghez nem viszi. Nem nyugszik, míg fel nem fedi a leplezett vágyakat, s a két szerelmest alaposan meg nem kísérti.

Jegyárak: 3300, 3500, 3800 Ft

2018. október 15. (HÉTFŐ) 16:30 – CSATÁR TEREM
MAGYAR RÁKELLENES LIGA ELŐADÁSSOROZATA

– A beszélt és írott nyelv zavarai
Előadó: Módos Anna
logopédus nyelvtanár a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szekszárdi Tagintézménye igazgató helyettes Szervező: Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete

2018. október 18. 18:00
Dr. Csernus Imre előadása Szekszárdon

Csernus doki előadása ismét érzékeny területet érint, melyen olyan kérdéseket is feltesz, amelyekre sokan gondolni sem mernek. A doki utálja a hazugságot. Úgy véli, aki hazudik, elsősorban önmagát csapja be.

Sokan tartanak tőle, de a többség azonban nem tőle fél, hanem attól, amit jelképez számukra. Az emberek attól rettegnek, hogy Csernus Imre látja, amit takargatnak. Az őszinteségtől félnek: attól, amit már jó ideje tudnak és éreznek is, csak nem merték még sohasem hangosan önmaguknak kimondani. A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle, csakúgy, mint a saját hibáink - vallja a doki. Dinamikus, interaktív előadása népszerű; egyedi stílusa, szókimondása mindenkit gondolkodásra késztet.

Jegyár: 2900 Ft

2018. október 20. 19:00
Operát az operából: Klasszikus és modern – Balett-est

A Magyar Nemzeti Balett klasszikus és modern repertoárjának kiemelkedő darabjait viszi el országjárása során a különböző vidéki helyszínekre. Hans van Manen három modern darabja – a Trois Gnossiennes érzékeny pas de deux-je, az ellenállhatatlanul szellemes Black Cake és a tüzes energiát árasztó 5 tangó – mellett négy nagy klasszikus balett, A hattyúk tava, a Don Quijote, a Spartacus és A kalóz legjavát egy-egy nagyszabású pas de deux-be, illetve pas de trois-ba sűrítve láthatja a táncművészet iránt érdeklődő közönség.

MŰSOR, SZEREPOSZTÁS:

Trois Gnossiennes

Lány szóló - Felméry Lili
Lány szóló - Radziush Mikalai
Hattyúk tava pas de deux II. felvonás

Odile - Golovyna Yuliya
Siegfried - Timofeev Dmitry
Don Quijote pas de deux III. felvonás

Kitri - Takamori Miyu
Basil - Rónai András József
5 tangó

Lány szóló - Kim Minjung
Lány szóló - Balázsi Gergő Ármin
Spartacus pas de deux

Spartacus - Melnyk Vladyslav
Flavia - Popova Aleszja
Kalóz pas de trois II. felvonás

Medora - Kim Minjung
Conrad - Radziush Mikalai
Rabszolga - Rónai András József
Black Cake

Szóló pas de deux lány 1 - Felméry Lili
Szóló pas de deux fiú 1 - Balázsi Gergő Ármin
Szóló pas de deux lány 2 - Kosyreva Diana
Szóló pas de deux fiú 2 - Timofeev Dmitry
Szóló pas de deux lány 3 - Földi Lea
Szóló pas de deux fiú 3 - Kekalo Iurii

2018. október 20-21. 10:00
„ÉN ITT VAGYOK – ÜZENET ÚJ-HULIGÁNIÁBÓL” – Baka István
Kárpát-medencei vers-, énekelt vers- és prózamondó verseny és műhely
CSATÁR TEREM, PARÁSZTA TEREM

A Baka István Alapítvány ismét meghirdeti középiskolás és felnőtt kategóriában Kárpát-medencei Baka István vers-, énekelt vers- és prózamondó versenyét.
A verseny első napján, a díjkiosztás után a résztvevők megtekinthetik a k2 Színház „Yorick visszatér – rendszerváltás Baka István verseiből” című előadását.

Zsűri:
dr. Sződy Szilárd – dramaturg
dr. Merő Béla – színházi rendező

Másnap lehetőségük lesz a zsűritagok által vezetett, elmélyült műhelymunkára, egy közös szekszárdi sétára, valamint kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre és jó kapcsolatok kialakítására egymással, az alapítvány és a Baka-család tagjaival.
Orbán György – a Baka István Alapítvány kuratóriumának elnöke

2018. október 23. 
NEMZETI ÜNNEP 1956.

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napja.

10:30 – Szekszárdi Kamarazenekar hangversenye (Rendezvényterem)

11:30 – Megemlékezés a Szent István téri emlékműnél

PROGRAM:
• Irodalmi megemlékezés a Szekszárdi Szakképzési Centrum Bezerédj István Szakképző Iskola diákjai előadásában.
• Egyházi áldás: Fodor Péter, baptista lelkész
• Közreműködik a Magyar Nemzetőrség Tolna Megyei Szervezete Esőhelyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, Rendezvényterem

2018. október 23. 18:00
A NÉMA FORRADALOM
nagytermi filmvetítés
RENDEZVÉNYTEREM

Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik
a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen. A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott A néma forradalom lebilincselő mozi, amely egészen új szemszögből mutatja be az 1956- os magyarországi forradalom hatásait – és egy kicsit mindazt, amit akkor a keleti blokk átélt.

A film megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!

Német történelmi dráma, 111 perc, 2018.

Jegyár: 800 Ft

2018. október 20-23. 
KÉZMŰVES MŰHELY
MOZI ELŐTÉR

OKTÓBER 20.
09:00-13:00 – Kézműves műhely gyermekeknek
a Hímző szakkör közreműködésével 10:30 – Ingyenes matiné vetítés
15:00-18:00 – Kézműves műhely gyermekeknek
OKTÓBER 21.
09:00-13:00 – Kézműves foglalkozás
a Varródoboz tagjaival 10:30 – Ingyenes matiné vetítés
15:00-18:00 – Kézműves műhely gyermekeknek
OKTÓBER 22.
09:00-13:00 – Kézműves műhely gyermekeknek
a Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület közreműködésével
10:30 – Ingyenes matiné vetítés
15:00-18:00 – Kézműves műhely gyermekeknek
OKTÓBER 23.
09:00-13:00 – Kézműves műhely gyermekeknek
a Humánszolgáltató Központ közreműködésével
10:30 – Ingyenes matiné vetítés
15:00-18:00 – Kézműves műhely gyermekeknek

2018. október 24. 14:30
Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája - Kisiskolás PLUSZ bérlet I. előadás

Keszekusza varázsló és Teszetosza manó barátaikkal – Pillangóval, Katicával, Szentjánosbogárral és a Hangyával együtt Kerekerdőben élnek. A biztonságot nyújtó varázslólak a tavaszi ébredés után felbolydul, ugyanis az erdőbe látogató emberek figyelmetlenségük miatt folyamatos galibát okoznak az ott lakóknak. A habókos erdei varázslóra vár a feladat, hogy visszaállítsa a békét Kerekerdőben, de ugyan mihez kezd egy mágus a varázspálcája nélkül?

Szereplők:

Keszekusza varázsló - Balogh Bodor Attila/Gyurity István
Teszetosza - Berényi Dávid/Endrédy Gábor
Pillangó/Giliszta 1. - Bánfi Kata
Katicabogár / Giliszta 2. - Endrődi Ágnes
Szentjánosbogár - Jánosi Ferenc
Hangya - Tövispataki Beáta
Alkotók:

Zenei vezető - Endrődi Ágnes
Koreográfus - Bóbis László
Látvány - Dér Kata
Kivitelezés - SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium hallgatói Faltisz Alexandra vezetésével, Tövispataki Júlia
Díszlet - Tuza Zoltán
Jelmez - Kolonics Kitti és Hajdu Bence
Rendező - Tövispataki Beáta

További előadások:

2018. október 25. 10:00 Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája - Óvodás bérlet I. előadás
2018. október 25. 14:30 Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája - Kisiskolás bérlet I. előadás

2018. október 26.  18:00
RÁKÁSZ GERGELY LORDS OF THE ORGAN KONCERT
MŰVÉSZETEK HÁZA

Rákász Gergely 15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, mindezidáig több mint 1000 fellépése volt Magyarország, Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajt és a hangszert. A Lords of the Organ sorozat a hangszer legnagyobb szerzőit és örökéletű műalkotásaikat állítja színpadra. Az Orgona Lordjai olyanok a hangszer történetében, mint egy-egy bíbor színű könyvjelző az örökkévalóság enciklopédiájában. A kötet Bachnál természetesen minden évben kinyílik, majd jobban és kevésbé ismert mesterművek között lapozgatunk, a bravúros orgona átiratok pedig mindig más, nem orgona szerzőt emelnek a Lordok közé. A koncert tehát egyszerre kínál jól ismert klasszikus muzsikákat, friss érdekességeket, és meglepő élményeket a hangszerek királyának udvartartásából.

Jegyárak: 2200, 3000 Ft

2018. október 26-27.
ORSZÁGOS RAJZFILMÜNNEP
AGÓRA MOZI

Vetítések mindkét nap 10:30, 14:30

2018. OKTÓBER 26. 10:30
Bogyó és Babóca – 13 új mese
2018. OKTÓBER 26. 14:30
40 éves a kockásfülű nyúl
2018. OKTÓBER 27. 10:30
A magyar animáció aranykora a Mézga családdal és Dr. Bubóval
2018. OKTÓBER 27. 14:30
Kutyák és gazdáik: Boxi, Detti és Drót

Az Országos Rajzfilmünnep vetítésein való részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhelyek száma miatt a BMKK jegypénztárában váltható regisztrációs jegy bemutatása kötelező.

2018. október 27. 
TÓTH FERENC KOREOGRÁFIAI VERSENY
– Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület gyermektánccsoportjainak koreográfusi versenye.
SZÍNHÁZTEREM

A versenyprogramra a belépés díjtalan.
Szervező: Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület

A rendezvény a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.

2018. október 28. 10.30 óra
HETEDHÉT VARÁZSLAT – VASÁRNAPI MATINÉ
A Dumaszínház előadása
RENDEZVÉNYTEREM

Bimbi pont olyan mint a többi kislány, mégis amikor elalszik csodálatos dolgok történnek vele. Kedvenc játékai egy jóságos Tündér segítségével megelevenednek, és ki sem fogynak a mesékből. Amikor felébred, már ő is tudja: „Ha felnőttként is megőrizzük gyermeki lelkünket, akkor mindig nyitva áll előttünk az álmok és a mesék varázslatos világa.”

Jegyár:1500 Ft

SZEREPLŐK:
Bimbi – Illés-Nagy Maja
Tündér – Fábián Nikolett
Anya-Hajasbaba – Nyáry Bernadett
Bohóc – Pille Tamás
Herceg – Kalmár Gergely Boszorkány – Lóránt Krisztina
Robot – Kaszányi Roland
Író: Pille Tamás
Rendező: Pille Tamás

2018. október 29. 08:00 - 2018. október 31. 16:00
Őszi napközis tábor a Babitsban

Ízelítő a programból:

  • Kézműves foglalkozások
  • Matiné vetítés az agóra moziban
  • Népi játszóház, fafaragás
  • Múzeumpedagógiai foglalkozás
  • Kirándulás bátára, a fekete gólya házba

Jelentkezési határidő: 2018. október 15.

Naponta: 8.00-16.00-ig

Étkezés: tízórai, ebéd, uzsonna

Korhatár: 7-10 éves korig

Részvételi díj: 13.000/fő

2018. október 30-31. 
HAPPY STARS NYELVISKOLA - HALLOWEEN PARTYK AZ ŐSZI SZÜNETBEN

A gyerekek nagy örömére idén októberben (október 30-án és 31-én) ismét tartunk jelmezes Halloween partit az 5–12 éves korosztálynak.

PROGRAM:
Ismerkedés az angolszász hagyományokkal, Halloween témájú angol óra, interaktív játékok, dalok, mesék, kézműves foglalkozás, ‚Trick or Treat’ séta a városközpontban.

További információ: happystarsnyelviskola@gmail.com, Endrődi Noémi (+36 20 515 32 29),
Varga Ildikó (+36 70 395 76 53)
A Babits Mihály Kulturális Központban található Nyelv- iskolánkban immár 8. éve szervezünk beszédközpontú angol tanfolyamokat 1–14 éves gyerekeknek.

Idén szeptemberben és októberben ingyenes bemutató órákat tartunk minden korosztálynak!

2018. október 31. 17:00
EGÉSZ-SÉG SZABADEGYETEM
CSATÁR TEREM

Téma: A bioritmus szerepe az emberi egész-ségben
Előadó: Prof. Dr. habil Dinya Zoltán, a Magyar és az Orosz Tudományos Akadémia doktora (Debrecen) Szervező: Mentálhigiénés Műhely

2018. november 2-3. 17:00
KULTÚRPARA – Nagyjaink szelleme
BABITS MIHÁLY KULTURÁLIS KÖZPONT

A Nagyjaink szelleme a szabadulószoba és a horror ház ötvözete. Kulturális horrortúra a Babits Mihály Kulturális Központ falai között a szó szoros értelmében. Próbáljatok meg rájönni, mit üzennek a kornak nagyjaink szellemei ahhoz, hogy elhagyhassátok az épületet!
A játékra maximum tíz főből álló csapatok jelentkezését várjuk. A játék időtartama 60 perc.
Jegyár: 5000 Ft/csapat
Jegy.hu megjelenés: 2018. október 15.

Figyelem! A program a nyugalom megzavarására alkalmas élő személyek általi ijesztő tevékenységet, valamint képi- , és hanghatásokat tartalmaz. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

2018. november 5-9.
EGÉSZ-SÉG HÉT – a Mentálhigiénés Műhely szervezésében
BABITS MIHÁLY KULTURÁLIS KÖZPONT

NOVEMBER 5. (HÉTFŐ) 17:00 – Csatár terem
Előadó: Dr. Kertész Ágnes – pszichiáter, főorvos
Előadás címe: A női életciklusokhoz társuló mentális zavarok

NOVEMBER 6. (KEDD) 14:00 – Bödő terem
Előadó: Dr. Faludy Péter – nőgyógyász, főorvos Előadás címe: Az időskori nőgyógyászati problémák

NOVEMBER 7. (SZERDA) 10:00–17:00 – Csatár terem
Az ipari kender az egészségünk szolgálatában című konferencia a Nemzeti Művelődési Intézet és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet rendezésében.

Kísérőrendezvény: Ipari kenderből készült termékek interaktív bemutatója és kóstolója az emeleti folyosón

NOVEMBER 8. (CSÜTÖRTÖK) 17:00 – Csatár terem
Előadó: Mihályi Mónika – természetgyógyász
Előadás címe: Az esszenciális olajok kimagasló szerepe az egészség megőrzésében és helyreállításában

NOVEMBER 9. (PÉNTEK) 17:00 – Bödő terem
Előadó: Leskó Anna – MediBall oktató, bíró Előadás címe: Mozgás és energia kapcsolata
„MediBall: Változtasd meg a mozgásod és megváltozik az életed!”
• Előadás és bemutató gyakorlási lehetőséggel

A rendezvényen való részvétel mindenki számára ingyenes!

2018. november 09. 19:00
Habana Social Club Együttes koncertje

Aki járt már Kubában átélhette azt a páratlan életérzést, amit egy-egy kubai zenekar élő fellépése nyújt: felejthetetlen, semmihez sem hasonlítható, különleges élmény. A rendkívül sok megpróbáltatáson átesett nép életösztöne - a rengeteg könny és fájdalom ellenére – töretlen, minden pillanatban az élet feltétlen szeretetét, a boldogság keresését hirdetik, és a kubaiaknak a zene és a tánc jelentik az utat a boldogsághoz. Minden daluk egy élet igaz története, olyan egyedülálló előadásmódban, amely minden nézőt magával ragad és elrepít a Karibi szigetre.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2018-as világkörüli turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Jegyár: 7900 Ft, 6900 Ft, 5900 Ft

2018. november 10-11.
Márton-napi Vigadalom Szekszárdon

„Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik.” Hagyományos Márton-napi vigasságra hívjuk a szekszárdiakat és a városba látogató vendégeket!

Márton-nap a néphagyomány szerint az éves gazdasági munkák lezárásának ideje. Ekkor vágták le abban az évben először a hízott libákat és az újbort is ekkor kóstolták meg először. A Márton-nap a 40 napos karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Így gyermekprogramok, koncertek, táncház és hajnalig tartó mulatozás vár arra, aki ellátogat a Béla király téri fűtött rendezvénysátorba.

A Szekszárdi Vendéglátók Kerekasztala Egyesület a gourmet udvarban, tipikus Márton-napi fogásokkal készül, mint például: libaleves, libasült párolt káposztával és zsemle- vagy burgonyagombóc. A Márton- napi lúdvacsora után „Márton poharába” szekszárdi borászok töltenek finomabbnál finomabb nedűket.

A nap folyamán helyi termelők kínálják minőségi kézműves termékeiket.

2018. november 12. 16:30
MAGYAR RÁKELLENES LIGA ELŐADÁSSOROZATA
A kémény ellenőrzéssel kapcsolatos változások ismertetése
CSATÁR TEREM

Előadó: Deli Gyula – TM Ellátási Csoport Vezető (TM Katasztrófavédelmi Igazgatóság) Szervező: Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete

2018. november 12. 19:00
Topolcsányi Laura: Zita - Magyar királynék sorozat - Pódium bérlet I. előadás

Egy svájci falucska kolostorának régi lakójához, a titokzatos, meggyötört, de megtörhetetlen asszonyhoz látogató érkezik: egy fiatal rebellis lány. A Habsburg dinasztiáról írja szakdolgozatát, és azért jött ebbe az eldugott faluba, mert itt él a leghitelesebb ember, akitől mindent megtudhat: Zita asszony, az utolsó magyar királyné. Aki egyébként a nagyanyja… Múlt és jelen, hagyomány és változás, két – szinte végletekig eltérő – világnézet ütközik meg, hogy végül valami egészen különös kapcsolat szülessen a két nő között. Jöjjenek velünk egy elképesztően izgalmas, időn és tereken átívelő utazásra. Nem tart sokáig. Mindössze száz év – hetvenhét percben.

Szereplők:

    Bencze Ilona (Jászai Mari-díjas, érdemes művész)
    Pánics Lilla
    Rubóczki Márkó

Alkotók:

    Rendező - Szerednyey Béla (Jászai Mari-díjas, érdemes művész)

Jegyár: 2000 Ft

2018. november 14.18:00
greCSÓKOLlár
– Zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval
MŰVÉSZETEK HÁZA

A dalszerző, frontember (Kistehén) és az író közös estjén előkerül ihlet és barátság, szerelmek és szeretők, maradás és menekülés, remény és lemondás. Mindez közös dalokban, új novellákban. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák.
A zenés kalandozás különlegessége, hogy Kollár- Klemencz László prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik.

Jegyár: 2000 Ft
Diák/nyugdíjas: 1000 Ft

2018. november 17-18.
SZEKSZÁRDI NÉPTÁNCFESZTIVÁL
BABITS MIHÁLY KULTURÁLIS KÖZPONT

A Babits Mihály Kulturális Központ és a Bartina Néptánc Együttes 2018. november 17–18-án rendezi meg a megalakulásának 50. évfordulóját ünneplő Szekszárdi Néptáncfesztivált.

A fesztivál a magyar amatőr néptánc mozgalom rangos versenye, melyre a jól és kiválóan minősült táncegyütteseket vártuk, határon túlról is! Az együttesek maximum 18 perces műsoridővel mutatkoznak be, melyet egy vagy két részletben adnak elő. Valamennyi együttes műsorán szerepelni kell egy nyugati dialektus táncanyagából vagy egy nemzetiségi táncanyagból készült koreográfiának. A versenyszámok közül egyiknek új műnek kell lennie, melyet versenyen, zsűri előtt még nem mutattak be.
TÁMOGATÓK:
Csoóri Sándor Alap
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata

RÉSZTVEVŐ CSOPORTOK:
• Békéscsabai Balassi Táncegyüttes
• Békéscsabai Csaba Nemzetiségi Táncegyüttes
• Budapesti ELTE Néptáncegyüttes
• Budapesti Liget Táncegyüttes
• Budapesti Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes
• Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes
• Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes
• Gyöngyösi Vidróczki Néptáncegyüttes
• Pécsi Mecsek Táncegyüttes
• Pécsi Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház
• Sátorhelyi Néptáncegyüttes
• Siófoki Balaton Táncegyüttes
• Szécsényi Palóc Néptáncegyüttes
• Szekszárdi Bartina Néptáncegyüttes

PROGRAM:
2018. NOVEMBER 17.
13:30-16:00 – Első versenyprogram 16.30-19.00
– Második versenyprogram 20.30-21.30 – Ajándékműsor
21.30-24.00 – Táncház (benne vetélkedők és játékok)

2018. NOVEMBER 18.
10.30 – Díjkiosztó és gálaműsor Valamennyi programra a belépés díjtalan!

A rendezvény a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.

2018. november 20-24.
JÖVŐD ZÁLOGA Pályaválasztási rendezvénysorozat 2018 – Tolna megye
RENDEZVÉNYTEREM

A Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya 20. alkalommal szervezi a Pályaválasztási Kiállítás rendezvénysorozatát.
NOVEMBER 20. (KEDD) – 09:00–14:00
Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató Felnőttképzési nap
NOVEMBER 21. (SZERDA) – 09:30–15:00
Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató
„Érettségi utáni képzési lehetőségek”
NOVEMBER 22. (CSÜTÖRTÖK) – 09:30–16:00
NOVEMBER 23. (PÉNTEK) – 09:00–16:00
NOVEMBER 24. (SZOMBAT) – 9:00–12:00
Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató, középiskolák kiállítása
NOVEMBER 22–23. (CSÜTÖRTÖK-PÉNTEK) – 09:30–16:00
„Szakmák utcája” rendezvénysátor a kulturális központ előtt északi oldalán

2018. november 22. 19:00
John Kander, Fred Ebb: Cabaret - Orfeum bérlet II. előadás

1930-as évek, Berlin. A város izgalmas, szabad, a mulatókban repkednek a harisnyatartók, a táncos lányok szexisek és olcsón kapható gyönyörökkel csábítanak mindenkit, aki ebbe a világba téved. Ide érkezik Amerikából Cliff, a lelkes, de még kezdő író, hogy megírja élete nagy regényét. E helyett azonban, már az első nap beleszeret egy angol énekesnőbe (Sally), aki a politikához nem ért, de annál többet gondol a férfiakról és magáról. S ha már első éjszaka egymás karjaiban kötnek ki, Schneider kisasszony panziójában elkezdik közös életüket, abban a korban, amikor már annyira nem lehet hinni semmiben, hogy szinte mindent elhisznek, amire csak vágynak.

A nagy kérdés: a szerelem ellen tud-e állni a hatalom, a pénz, a politika befolyásának? Megmaradhat-e a tisztesség a nehéz időkben?

Szereposztás:

    Sally Bowles - Kisfaludy Zsófia
    Konferanszié - Cservenák Vilmos
    Clifford Bradshaw - Barsi Márton
    Ernst Ludwig - Pásztor Máté
    Schneider Kisasszony - Hűvösvölgyi Ildikó, Kossuth-díjas, Magyar Érdemrend Lovagkeresztje
    Schultz Úr - Mikó István, Jászai Mari-díjas, érdemes művész
    Kost Kisasszony - Détár Enikő

További szereplők:

    Bodor Szabina
    Kereki Anna
    Lovas Emília
    Merk László
    Tóth Alex
    Valázsik Péter
    Vass János Pál

Alkotók:

    Díszlet - Darvasi Ilona
    Jelmez - Vesztergombi Anikó
    Koreográfus - Borbély Krisztina
    Rendezőasszisztens - Vass János Pál
    Rendező - Koltay Gábor, Balázs Béla-díjas, érdemes művész

Jegyárak: 3300, 3500, 3800 Ft

2018. november 24. 20:00
ERZSÉBET–KATALIN BÁL

– a Bartina Néptánc Egyesület szervezésében RENDEZVÉNYTEREM
Zenél a Bravo Zenekar Jegyár: 3000 Ft,
egyesületi tagok számára: 1000 Ft

Jegyek és asztalfoglalás: Bartina iroda (7100 Szekszárd, Szent István tér 10.)

2018. november 26. 17:00
EGÉSZ-SÉG SZABADEGYETEM
CSATÁR TEREM

Téma: Valódi életcél kitűzése
Előadó: Dr. Fülöp Sándor – GUNAGRIHA fogorvos, spirituális tanító Erdélyből Szervező: Mentálhigiénés Műhely

2018. november 26. 19 óra
MICHAEL COONEY: NICSAK, KI LAKIK ITT?

Bánfalvy Stúdió Budapest – színházi szabadelőadás (bohózat)
SZÍNHÁZTEREM

A bohózat főhőse Eric, aki egy házban lakik feleségével, Lindával és albérlőjükkel, Normannal. Eric már két éve van állás nélkül, de ezt nem merte otthon bevallani, inkább társadalombiztosítási csalásokból tartja el magát. Egyre újabb és újabb – nem létező – bérlőket jelent be, akik valamennyien halmozottan hátrányos helyzetűek, így számtalan jogcímen érkezik kisebb- nagyobb összegű támogatás a férfi bankszámlájára. Ez remekül megy mindaddig, amíg megérkezik a házba egy társadalombiztosítási ellenőr, és innentől kezdve elindul a hazugságok végeláthatatlan sorozata. Ray Cooney neve bizonyára ismerősen cseng a könnyű vígjátékok kedvelőinek, hiszen ő a műfaj koronázatlan királya.
A főbb szerepekben Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Száraz Dénes, Kiss Ramóna, Bánfalvy Ágnes.

Jegyárak: 3300, 3500, 3800 Ft

NOVEMBERI ELŐZETES
JOHN KANDER – FRED EBB : CABARET
Turay Ida Színház Budapest (musical)
SZÍNHÁZTEREM

1930-as évek, Berlin. A város izgalmas, szabad, a mulatókban repkednek a harisnyatartók, a táncos lányok szexisek és olcsón kapható gyönyörökkel csábítanak mindenkit, aki ebbe a világba téved. Ide érkezik Amerikából Cliff, a lelkes, de még kezdő író, hogy megírja élete nagy regényét. E helyett azonban, már az első nap beleszeret egy angol énekesnőbe (Sally), aki a politikához nem ért, de annál többet gondol a férfiakról és magáról. S ha már első éjszaka egymás karjaiban kötnek ki, Schneider kisasszony panziójában elkezdik közös életüket, abban a korban, amikor már annyira nem lehet hinni semmiben, hogy szinte mindent elhisznek, amire csak vágynak.
A nagy kérdés: a szerelem ellen tud-e állni a hatalom, a pénz, a politika befolyásának? Megmaradhat-e a tisztesség a nehéz időkben?

Jegyárak: 3300, 3500, 3800 Ft

2018. november 30. 18:00
„HÁZASPÁROS” – Hegedűs Endre és Katalin új négykezes CD albumának bemutató hangversenye

MŰSOR
• Schumann: Keleti képek, op. 66
• Brahms: Tizenhat keringő, op. 39
- szünet -
• Dvořak: Szláv táncok, op. 72 No. 1, 2
• Schubert: Andantino variè, D. 823
• Chopin: D-dúr téma változatokkal
• Liszt: II. magyar rapszódia
Jegyár: 2000 Ft
Diák/nyugdíjas: 1500 Ft

2018. december 04. 19:00
Dr. Szondy Máté : Megélni a pillanatot - A tudatos jelenlét pszichológiája

Dr. Szondy Máté (Budapest, 1979) klinikai szakpszichológus, családterapeuta, egyetemi adjunktus, a Magyar Pszichológiai Társaság pozitív pszichológia szekciójának alapító tagja és korábbi elnöke. Kutatási területei: pozitív pszichológia, tudatos jelenlét (mindfulness), a kognitív terápiák harmadik hullámába tartozó pszichoterápiás módszerek.

Jegyár: 2300 Ft

2018. december 17. 19:00
Operát az operából: Tosca - koncertszerű operaelőadás

Az 1800-as év júniusában forr a levegő Rómában: az előbb francia, majd osztrák elnyomás alatt álló köztársaság sorsa most Napóleontól függ. A politika és a politikai terror a rómaiak életének szerves részévé vált; így egy festő és egy ünnepelt operadíva szerelmébe is beleszól a hatalom. Vannak idők, amikor az élet drámaibb helyzeteket produkál, mint a színpad. Puccini egyik legmegrázóbb operája szerelemről, hatalomról, erőszakról és az emberi természet határairól.

Szereposzás:

Floria Tosca - Sümegi Eszter
Mario Cavaradossi - Kovácsházi István
Báró Scarpia - Anatolij Fokanov
Cesare Angelotti - Kovács István
Sekrestyés - Szüle Tamás
Spoletta - Szerekován János
Sciarrone - Busa Tamás
Karmester - Halász Péter

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara.

2019. február 06. 19:00
Operát az operából: Puccini Itáliája – operagála

Előadóművész:

Karmester - Szennai Kálmán

  • SZÍNHÁZBÉRLETEK 2018/19

A 2017-18-es évadban bérlettel rendelkező látogatóink megújíthatják helyeiket, amennyiben ugyanarra a bérletre és székre szeretnének bérletet váltani. A bérletek megújítási ideje: 2018. augusztus 8. (szerda)  14 órától  augusztus 31. (péntek) 20 óráig. A bérleteket azon a néven tudjuk megújítani, amelyik néven nálunk az adatbázisban szerepel, azaz, amilyen néven tavaly vásárolták.

A Múzsa és az Orfeum és a Pódium bérletekre az új bérleteseink 2018. szeptember 1. (szombat) 14 órától  szeptember 12. (szerda) 20 óráig  válthatják meg bérleteiket.

Múzsa bérlet:

• Federico Garcia Lorca: Bernarda Alba háza – Spirit Színház Budapest

• John Updike – Tasnádi István: Az eastwicki boszorkányok – Játékszín Budapest

• Szakonyi Károly: Két nő – Játékszín Budapest

• Arthur Miller: Pillantás a hídról – Zenthe Ferenc Színház Salgótarján

Orfeum bérlet:

• Molnár Ferenc: Az ördög – Váci Dunakanyar Színház, Zenthe Ferenc Színház Salgótarján

• Ivan Kušan – Tasnádi István: Balkán kobra – Turay Ida Színház Budapest

• John Kander – Fred Ebb: Cabaret – Turay Ida Színház Budapest

• Agatha Christie: És már senki sem (Tíz kicsi néger) – Játékszín Budapest

Pódium bérlet:

• Péterfy-Novák Éva: Egyasszony – Orlai Produkció Budapest

• Szerelmem Erdély – Rékasi Károly Wass Albert estje – József Attila Színház Budapest

• Topolcsányi Laura: Zita „Magyar királynék" sorozat – Turay Ida Színház Budapest

Bérleten kívüli előadások

• Topolcsányi Laura: A medve nem játék! Székely pajzán történetek –Turay Ida Színház Budapest

• Michael Cooney: Nicsak, ki lakik itt? – Bánfalvy Stúdió Budapest

• Az Őrült Nők Ketrece – Kultúrbrigád, Átrium Produkció Budapest

• Christopher Hampton: Veszedelmes viszonyok – Spirit Színház Budapest

Óvodás, Kisiskolás és Kisiskolás PLUSZ bérlet

• Harsányi Gábor: Csetlő-Botló Fajankó – Fogi Gyermekszínház

• Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája –Múzs-Art Színházi és Művészeti Műhely

• Borbély Viktória: Rigócsőr Király – Nektár Színház Budapest

• Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön – Petőfi Színház Veszprém

• Béres Melinda: Csingiling és a kalózok – Turay Ida Színház Budapest

BÉRLET ÁRAK:

Múzsa bérlet és Orfeum bérlet:

I. hely: 14 000 Ft

II. hely: 13 000 Ft

III. hely: 12 000 Ft

Szabadjegy:

I. hely: 3800 Ft

II.hely: 3500 Ft

III.hely: 3300 Ft

Az őrült nők ketrece c. előadás jegyára: 7500, 6900 Ft

Pódium bérlet (előadások a rendezvényteremben):

Minden helyre: 5300 Ft

Szabadjegy: 2000 Ft

Bérletárusítás a jegypénztárban :

Hétfőtől szombatig  14:00 – 20:00 óráig.


2018.09.26. Egész-ség Szabadegyetem
2018.09.28. Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása Szekszárdon
2018.09.30. Magyar Népmese Színház - Mirkó királyfi
2018.10.01. Zene Világnapja
2018.10.04. Binder Quartet Lemezbemutató koncert
2018.10.05. Aradi Vértanúk Emlékünnepe
2018.10.05. DIESELBE LUST, DIESELBEN FROHEN LIEDER - 40 éves jubileumi hangverseny
2018.10.08. Bernarda Alba háza - asszonyok drámája - Múzsa bérlet 1. előadás
2018.10.08. - 2018.10.12. Pszichológiai Kultúra Hete
2018.10.10. KISS ÁDÁM A NAGYVILÁGBAN: 80 perc alatt a Föld körül (Kiss Ádám önálló estje)
2018.10.13. Használt gyerekruha vásár a Babitsban
2018.10.15. Magyar Rákellenes Liga előadássorozata
2018.10.15. Molnár Ferenc: Az ördög - vígjáték - Orfeum bérlet I. előadás
2018.10.18. Dr. Csernus Imre előadása Szekszárdon
2018.10.20. Operát az operából: Klasszikus és modern – Balett-est
2018.10.20. - 2018.10.21. „ÉN ITT VAGYOK – ÜZENET ÚJ-HULIGÁNIÁBÓL” – Baka István Kárpát-medencei vers-, énekelt vers- és prózamondó verseny és műhely
2018.10.20. - 2018.10.23. Kézműves Műhely
2018.10.23. A néma forradalom - nagytermi filmvetítés
2018.10.23. Nemzeti Ünnep 1956
2018.10.24. Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája - Kisiskolás PLUSZ bérlet I. előadás
2018.10.25. Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája - Kisiskolás bérlet I. előadás
2018.10.25. Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája - Óvodás bérlet I. előadás
2018.10.26. Rákász Gergely: LORDS OF THE ORGAN II.
2018.10.26. - 2018.10.27. Országos Rajzfilmünnep
2018.10.27. TÓTH FERENC KOREOGRÁFIAI VERSENY – Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület gyermektánccsoportjainak koreográfusi versenye.
2018.10.28. Hetedhét Varázslat - Vasárnapi Matiné - A Dumaszínház előadása
2018.10.29. - 2018.10.31. Őszi napközis tábor a Babitsban
2018.10.30. - 2018.10.31. HAPPY STARS NYELVISKOLA - HALLOWEEN PARTYK AZ ŐSZI SZÜNETBEN
2018.10.31. Egész-ség Szabadegyetem
2018.11.02. - 2018.11.03. KULTURPARA - Napjaink szelleme
2018.11.05. - 2018.11.09. EGÉSZ-SÉG HÉT – a Mentálhigiénés Műhely szervezésében
2018.11.09. Habana Social Club Együttes koncertje
2018.11.10. - 2018.11.11. Márton-napi Vigadalom
2018.11.12. Topolcsányi Laura: Zita - Magyar királynék sorozat - Pódium bérlet I. előadás
2018.11.12. Magyar Rákellenes Liga előadássorozata
2018.11.14. greCSÓKOLlár – Zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval
2018.11.17. - 2018.11.18. Szekszárdi Néptáncfesztivál
2018.11.20. - 2018.11.24. JÖVŐD ZÁLOGA Pályaválasztási rendezvénysorozat 2018 – Tolna megye
2018.11.22. John Kander, Fred Ebb: Cabaret - Orfeum bérlet II. előadás
2018.11.24. Erzsébet-Katalin bál
2018.11.26. MICHAEL COONEY: NICSAK, KI LAKIK ITT? Bánfalvy Stúdió Budapest – színházi szabadelőadás (bohózat)
2018.11.26. Egész-ség Szabadegyetem
2018.11.30. „HÁZASPÁROS” – Hegedűs Endre és Katalin új négykezes CD albumának bemutató hangversenye
2018.11.30. HÁZASPÁROS – Hegedűs Endre és Katalin új négykezes CD albumának bemutató hangversenye
2018.12.04. Dr. Szondy Máté : Megélni a pillanatot - A tudatos jelenlét pszichológiája
2018.12.17. Operát az operából: Tosca - koncertszerű operaelőadás
2019.02.06. Operát az operából: Puccini Itáliája – operagála
Kapcsolódó időpontok

2018.09.26. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Egész-ség Szabadegyetem
2018.09.28. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása Szekszárdon
2018.09.28. 18:00 Pszichológiai előadások Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban
Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása Szekszárdon
2018.09.10. - 2018.09.29. Szekszárdi kiállítások 2018-ban a Babits Mihály Kulturális Közponban és a Művészetek Házában
Szekszárdi Fotóklub kiállítása
2018.09.30. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Magyar Népmese Színház - Mirkó királyfi
2018.09.30. 10:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Magyar Népmese Színház - Mirkó királyfi
2018.09.15. - 2018.10.21. Szekszárdi kiállítások 2018-ban a Babits Mihály Kulturális Közponban és a Művészetek Házában
Digitális Agora 2018 - II. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálé
2018.10.01. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Zene Világnapja
2018.08.28. - 2018.10.03. Agora Mozi Szekszárd 2018
2018.10.04. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Binder Quartet Lemezbemutató koncert
2018.10.04. 19:00 Szekszárdi koncertek 2018
Binder Quartet Lemezbemutató koncert
2018.09.11. - 2018.10.18. Szekszárdi kiállítások 2018-ban a Babits Mihály Kulturális Közponban és a Művészetek Házában
Bőség kosara - Tolna Megyei Népművészeti Egyesület kiállítása
2018.10.05. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
DIESELBE LUST, DIESELBEN FROHEN LIEDER - 40 éves jubileumi hangverseny
2018.10.05. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Aradi Vértanúk Emlékünnepe
2018.10.05. 17:30 Szekszárdi koncertek 2018
DIESELBE LUST, DIESELBEN FROHEN LIEDER - 40 éves jubileumi hangverseny
2018.10.08. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Bernarda Alba háza - asszonyok drámája - Múzsa bérlet 1. előadás
2018.10.08. - 2018.10.12. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Pszichológiai Kultúra Hete
2018.10.10. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
KISS ÁDÁM A NAGYVILÁGBAN: 80 perc alatt a Föld körül (Kiss Ádám önálló estje)
2018.10.13. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Használt gyerekruha vásár a Babitsban
2018.10.15. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Magyar Rákellenes Liga előadássorozata
2018.10.15. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Molnár Ferenc: Az ördög - vígjáték - Orfeum bérlet I. előadás
2018.10.18. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Dr. Csernus Imre előadása Szekszárdon
2018.10.20. Opera előadások Szekszárdon, OPERÁT AZ OPERÁBÓL előadássorozat a Babits Mihály Kulturális Központban
Operát az operából: Klasszikus és modern – Balett-est
2018.10.20. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Operát az operából: Klasszikus és modern – Balett-est
2018.10.20. - 2018.10.21. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
„ÉN ITT VAGYOK – ÜZENET ÚJ-HULIGÁNIÁBÓL” – Baka István Kárpát-medencei vers-, énekelt vers- és prózamondó verseny és műhely
2018.10.20. - 2018.10.23. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kézműves Műhely
2018.08.24. - 2018.12.31. Szülinapi buli Szekszárdon, szülinapozz a Babits Mihály Kulturális Központban
2018.10.23. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
A néma forradalom - nagytermi filmvetítés
2018.10.23. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Nemzeti Ünnep 1956
2018.10.24. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája - Kisiskolás PLUSZ bérlet I. előadás
2018.10.24. 14:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája - Kisiskolás PLUSZ bérlet I. előadás
2018.10.25. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája - Óvodás bérlet I. előadás
2018.10.25. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája - Kisiskolás bérlet I. előadás
2018.10.25. - 2018.11.16. Szekszárdi kiállítások 2018-ban a Babits Mihály Kulturális Közponban és a Művészetek Házában
2018.10.25. 10:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája - Óvodás bérlet I. előadás
2018.10.26. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Rákász Gergely - Lords of the Organ II. koncert
2018.10.26. - 2018.10.27. Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Országos Rajzfilmünnep
2018.10.26. - 2018.10.27. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Országos Rajzfilmünnep
2018.10.26. 18:00 Szekszárdi koncertek 2018
Rákász Gergely - Lords of the Organ II. koncert
2018.10.27. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
TÓTH FERENC KOREOGRÁFIAI VERSENY – Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület gyermektánccsoportjainak koreográfusi versenye.
2018.10.27. - 2018.11.25. Szekszárdi kiállítások 2018-ban a Babits Mihály Kulturális Közponban és a Művészetek Házában
2018.10.28. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Hetedhét Varázslat - Vasárnapi Matiné
2018.10.28. 10:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Hetedhét Varázslat - Vasárnapi Matiné - A Dumaszínház előadása
2018.10.29. - 2018.10.31. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Őszi napközis tábor a Babitsban
2018.10.29. - 2018.10.31. Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Őszi napközis tábor a Babitsban
2018.10.30. - 2018.10.31. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
HAPPY STARS NYELVISKOLA - HALLOWEEN PARTYK AZ ŐSZI SZÜNETBEN
2018.10.30. - 2018.10.31. Szekszárdi gyerekprogramok 2018
HAPPY STARS NYELVISKOLA - HALLOWEEN PARTYK AZ ŐSZI SZÜNETBEN
2018.10.30. - 2018.11.15. Szekszárdi kiállítások 2018-ban a Babits Mihály Kulturális Közponban és a Művészetek Házában
2018.10.31. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Egész-ség Szabadegyetem
2018.11.02. - 2018.11.03. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
KULTURPARA - Napjaink szelleme
2018.11.05. - 2018.11.09. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
EGÉSZ-SÉG HÉT – a Mentálhigiénés Műhely szervezésében
2018.11.08. - 2018.11.29. Szekszárdi kiállítások 2018-ban a Babits Mihály Kulturális Közponban és a Művészetek Házában
2018.11.09. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Habana Social Club Együttes koncertje
2018.11.09. 19:00 Szekszárdi koncertek 2018
Habana Social Club Együttes koncertje
2018.11.10. - 2018.11.11. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Márton-napi Vigadalom
2018.11.10. - 2018.11.11. Márton nap Szekszárd 2018. Márton-napi Vigadalom
2018.11.10. - 2018.11.11. Márton napi borünnep 2018 Szekszárd
2018.11.12. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Magyar Rákellenes Liga előadássorozata
2018.11.12. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Topolcsányi Laura: Zita - Magyar királynék sorozat - Pódium bérlet I. előadás
2018.11.14. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
greCSÓKOLlár – Zenés irodalmi est Grecsó Krisztiánnal és Kollár-Klemencz Lászlóval
2018.11.17. - 2018.11.18. Szekszárdi Néptáncfesztivál 2018
2018.11.17. - 2018.11.25. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Néptáncfesztivál
2018.11.20. - 2018.11.24. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
JÖVŐD ZÁLOGA Pályaválasztási rendezvénysorozat 2018 – Tolna megye
2018.11.22. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
John Kander, Fred Ebb: Cabaret - Orfeum bérlet II. előadás
2018.11.24. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Erzsébet-Katalin bál
2018.11.26. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
MICHAEL COONEY: NICSAK, KI LAKIK ITT? Bánfalvy Stúdió Budapest – színházi szabadelőadás (bohózat)
2018.11.26. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
„HÁZASPÁROS” – Hegedűs Endre és Katalin új négykezes CD albumának bemutató hangversenye
2018.11.26. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Egész-ség Szabadegyetem
2018.11.26. - 2018.12.02. Szekszárdi kiállítások 2018-ban a Babits Mihály Kulturális Közponban és a Művészetek Házában
2018.11.30. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
HÁZASPÁROS – Hegedűs Endre és Katalin új négykezes CD albumának bemutató hangversenye
2018.11.30. - 2018.12.01. Szekszárdi kiállítások 2018-ban a Babits Mihály Kulturális Közponban és a Művészetek Házában
2018.11.30. 18:00 Szekszárdi koncertek 2018
HÁZASPÁROS – Hegedűs Endre és Katalin új négykezes CD albumának bemutató hangversenye
2018.12.04. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Dr. Szondy Máté : Megélni a pillanatot - A tudatos jelenlét pszichológiája
2018.12.04. 19:00 Pszichológiai előadások Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban
Megélni a pillanatot: A tudatos jelenlét pszichológiája - Dr. Szondy Máté előadása
2018.12.17. Opera előadások Szekszárdon, OPERÁT AZ OPERÁBÓL előadássorozat a Babits Mihály Kulturális Központban
Operát az operából: Tosca - koncertszerű operaelőadás
2018.12.17. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Operát az operából: Tosca - koncertszerű operaelőadás
2019.02.06. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Operát az operából: Puccini Itáliája – operagála
2019.02.06. Opera előadások Szekszárdon, OPERÁT AZ OPERÁBÓL előadássorozat a Babits Mihály Kulturális Központban
Operát az operából: Puccini Itáliája – operagála
2019.02.06. 19:00 Szekszárdi koncertek 2018
Operát az operából: Puccini Itáliája – operagála

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
Babits Mihály Kulturális Központ és Művészetek Háza Szekszárd programok 2018

Legjobb élmények

Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hívjuk és várjuk Velembe az őszi gesztenye napokra.
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Behajtási ünnep a Hortobágyon
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Darufesztivál a Hortobágyon
Ki korán kel, halat lel! Horgászat a Tisza-tónál
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket