Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!
Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!
Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2018

A város legnagyobb kulturális intézménye, közművelődési, közösségi színtere. Időközben átvette a megszűnt gyermekek háza feladatkörét, bővült a Polip Ifjúsági Irodával, majd a Tourinform Irodával, a Panoráma Mozival, a Művészetek Házával.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok

2018. július 30. 09:00
Szemtanú kiállítás

Helyszín: Művészetek Háza

Különleges kiállítás érkezik a Művészetek Házába. Izrael állam függetlenségének 70. évfordulóját ünnepelte 2018-ban. A Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társasággal közös szervezésben mutatjuk be a Szemtanú és a Dan folyótól Eilatig – Utazás Izraelen át című kiállításokat. A Szemtanú című kiállítás - mely a zsidó állam születésére emlékeztet - az Izrael Állam Nagykövetsége és az Art Today Kft szervezésében jött létre. Célja hogy bemutassa azokat a művészeket, akik meghatározó szereplői voltak a modern Izrael vizuális kultúrájának kialakításában, illetve akik nemzetközi színtéren is jelentős sikereket értek el az államalapítás előtti években és a XX. század első felében. A kiállításon bemutatott alkotások két tematika köré épülnek, egyrészt a szociális helyzetre, másrészt Izrael történelmére és geopolitikai viszonyaira fókuszálnak. A tárlaton két művész, a dokumentarista fotós Zoltan Kluger és a grafikus Dan Reisinger alkotásaiból látható válogatás a Művészetek Háza földszintjén.

A kiállítótér emeletén A Dan folyótól Eilatig – Utazás Izraelen át című kiállítás kerül megrendezésre, mely az Izraeli Turisztikai Minisztérium fotósainak munkáin keresztül Izrael állam jelenét tárja elénk

Kiállítás megnyitó: 2018. július 10. (kedd) 18:00

Köszöntőt mond: Horváth István, országgyűlési képviselő

Megnyitja: Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke

Közreműködik:

Fellegi Balázs operaénekes
Kardos Dániel gitárművész

A kiállítás 2018. június 29 és augusztus 5 között tekinthető meg. (Az intézmény 2018. július 16 –tól 2018. július 29-ig zárva tart.)

Jegyár: 500 Ft, diák és nyugdíjas: 300 Ft

2018. augusztus 02. 17:30
Kölesdi fehérhímzés – a Kölesdi Díszítőművész Szakkör kiállítása

Helyszín: Bakta galéria

A díszítőművész szakkör mintakincsét a régi kölesdi fehérhímzésből meríti. Ennek a tiszta forrásnak legszebb darabjai a vőlegényingek, melyek vászonból, gyolcsból készített, szabadrajzú mintával díszített, változatos öltésekkel varrott férfiingek. A Tolna Megyei Értéktár Bizottság 2014. május 28-án a Kölesdi Fehérhímzést a Tolna Megyei Értéktárba felvette, és a Magyar Értéktárba felterjesztette.

Kiállítás megnyitó: 2018. augusztus 02. (csütörtök) 17:30

Megnyitja: Kisfalvi Erzsébet, a Kölesdi Díszítőművész Szakkör művészeti vezetője

Közreműködnek: Zönge Népdalkör

Művészeti vezető: Jakab Éva

A kiállítás megtekinthető: 2018. szeptember 03-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

2018. augusztus 03. 17:00
Hihetetlen Energiák - Makovics Kornél fotóriporter vándorkiállítása

Helyszín: Mozi előtér

2009 óta foglalkozik komolyabban a fotózással. 2012-től a Szekszárdi Fotóklub majd idővel a Bonyhádi Fotóklub tagja. 2014-ben felfigyeltek rá és állásajánlatot kapott a Tolnai Népújságtól. Azóta fotóriporterként dolgozik. Igazi szerelme a viharvadászat, az utóbbi években a legnagyobb sikereit is ezekkel a képeivel érte el.

Kiállítás megnyitó: 2018. augusztus 03. (péntek) 17:00

A kiállítás megtekinthető: 2018. augusztus 31-ig, az intézmény nyitvatartási idejében

2018. augusztus 10. 18:00
Mária út - László Dániel festőművész kiállítása

Helyszín: Művészetek Háza

László Dániel 1976-ban Budapesten született. Művészeti tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán 2001-ben végezte, mestere Károlyi Zsigmond volt.

1999-től tagja a Fiatal Művészek Stúdiójának, 2001-től a MAOE-nak. 2003 óta a SENSARIA Képzőművészeti Egyesület elnöke. Az egyik legelismertebb hazai kortárs képzőművészeti csoportnak számító Sensaria tagjait maga köré gyűjtve számtalan alkalommal szervezett és rendezett kiállítást. Barcsay-díjban az ezredfordulón részesült, 2006-tól 2008-ig Derkovits ösztöndíjat kapott, valamint a Kogart tanulmányút ösztöndíját nyerte el.

Végigjárta a spirituális kalandokra vágyók körében egyre népszerűbb, ezer éves zarándokutat, az El Caminót. Az ott készített fényképeit festette meg itthon könnyed ecsettel, olaj-vászon formában. Ezekből a képekből talál az érdeklődő válogatást a Mária út című kiállításban.

Megtekinthető 2018. szeptember 09-ig hétfő kivételével, naponta 9-17 óráig.

Jegyár: 500 Ft, diák és nyugdíjas: 300 Ft

2018. augusztus 20. 10:00
Szent István Nap az Államalapítás ünnepe

10:00 Bazsarózsa Népi Játékpark
A játékpark tolna megyei népművészeket, kézműveseket összefogva azzal a céllal jött létre, dombóvári telephellyel, hogy a népi hagyományokat játékos keretben adja át az ifjú generációknak. A gyerekeket és felnőtteket a következő programokkal várjuk: népi fakörhinta, népi játékpark, skanzen.

10:00 Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett
A Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett a Magyar Honvédség Budapest Helyőrségi Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység katona zenészeiből áll. Az együttes díszhuszár öltözetben öt fő rézfúvós és egy fő ütőhangszeres muzsikusból áll.

21:00 VIRTUS tánc-cirkusz
Duda Éva Társulat
A Virtus az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született, lendületes zenével, a színházi tér számos síkját kihasználva, sajátosan magyar ízzel. A kortárs tánc területén jól ismert csapat a levegő meghódítására vállalkozva a gravitáció erőinek legyőzését virtuóz magasságokban keresi, miközben virtuóz módon, hatalmas gólyalábakon néptáncol, mindezt pedig életörömmel teli virtuóz élőzenére teszi. Az alkotók-előadók humorral ábrázolják a sajátosan magyar élethelyzeteket és az emberi kapcsolatokban rejlő feszültségeket. Igazi kelet-európai virtus magyar lelkületből: fellengzős érzelmek, hősködő ritmus, bánatos kesergés, dicső cirkusz, és mindez virtuóz táncokkal és játékos beavatással minden korosztálynak.

Előadók a Duda Éva Társulat táncművészei:

Cirkuszművészek - Zoletnik Zsófia, Mező András (Tűzmadarak)
Tér, díszlet, látvány - Duda Éva
Zeneszerző - Szirtes Edina Mókus, Kunert Péter
Fénytervező - Payer Ferenc
Cirkusztechnikai szakértő és kivitelező - Vladár Tamás
Produkciós asszisztens - Czveiber Barbara
Koreográfus-rendező - Duda Éva

2018. augusztus 25-26.
Szekszárd Város Napja

Műsorközlő: Abaházi Csaba

2018. augusztus 25. szombat

9:00-13:00 Otthonunk, Szekszárd - Játékos Városismereti Vetélkedő az Egyed Antal Honismereti Egyesület közreműködésével

A Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület és a Babits Mihály Kulturális Központ a tavalyi évhez hasonlóan városismereti vetélkedőt hirdetett. A vetélkedőre általános iskolák felső tagozatosainak 3 fős csapatokban történő jelentkezését várjuk. Versenyközpont a Babits Mihály Kulturális Központ Rendezvényterme.

16:00 Csurgó zenekar
A Csurgó zenekar több mint tíz éve nap, mint nap óvodás korú gyermekekkel foglalkozik, heti rendszerességgel tartanak zenés foglalkozásokat óvodákban. Előadásaikban számos népdalt, saját dalokat, gyermekjátékokat elevenítenek fel, melyeket igyekeznek korunk zenei ízlésvilágára formálni. Foglalkozásuknak, koncertüknek a gyermekek is aktív részesei, s reméljük a szülők is együtt mulatnak, táncolnak, játszanak majd velük. Szóljon hát a muzsika!

17:00 Tücsök Zenés Színpad
Művészeti vezető: Béresné Kollár Éva

18:00 Juhász Diána
Válogatás a leghíresebb operettekből Juhász Diána előadásában
Juhász Diána az Interoperett Újévi Gáláján debütált, mint szubrett. Számos operettben és musicalben játszott, több gálaműsor állandó fellépője. Játszott többek között az Operett és a Madách Színházban a székesfehérvári Vörösmarty Színházban a tatabányai Jászai Mari Színházban.

19:15 Pecze Balázs Quartet
Tagok: Pecze Balázs trombita, szárnykürt, Oláh Krisztián zongora, Schildkraut Vilmos bőgő, Serei Dániel dob

Közreműködnek: Pecze Zsófi – ének, Pecze István – harmonika

20:30 Lelkek lakhelye - A törökfürdő titka
Zseblámpás éjszakai kalandtúra Szekszárdon
A játék során Szekszárd tereinek, utcáinak, emléktábláinak segítségével kell felgöngyölíteni egy rejtélyt. "Furcsa álmom volt. Küzdöttem. Küzdöttem a forró, gőzölgő vízben, de a fejem nem tudtam a felszínre emelni. Úgy éreztem megfulladok, de felébredtem. Különös álom..." Segítsetek kideríteni a Zöldkúti merülő tekercsekből már ismert Veress Gézának, milyen rejtély lakozik a különös álom mögött!

Jegyár: 4000 Ft/csapat

21:00 Budapest Voices
A Budapest Voices acappella együttes 2013. márciusában alakult. 12 kiváló énekesből és egy ütőhangszeresből áll. A kórus mai magyar underground zenekaroktól ad elő slágereket.

Művészeti vezető: Warnusz Zsuzsa
Gulyás Erika alt, kórusvezető

Tagok: Bencze Janka alt, Borbás Erika szoprán, Éry Dóri alt, Faith Ildi szoprán, Karikó-Tóth Zsófi szoprán, Labant Árpád Bence basszus, Lajtai Kati szoprán, Nagy Barnabás basszbariton, Nagy Ricsi tenor, Paál Balázs tenor, Pusztai Csaba ütőhangszerek, Szélig Évi alt

23:00-01:00 Disco Dj Táborfy-val

2018. augusztus 26. vasárnap

11:00 Hahota Gyermekszínház - Csizmás kandúr
zenés mesejáték

12:00 Városi habparti gyerekeknek

14:00 Szekszárdi mozgásművészeti csoportok bemutatkozása

16:00 Bartina Néptánc Egyesület
Művészeti vezető: Matókné Kapási Julianna

Kísér a Tarsoly zenekar

17:15 Szekszárd Jazz Quartet

A tavaly 35 éves Szekszárd Jazz Quartet most a 14. lemezére kerülő zenei anyagából válogat műsorában. A koncerten jazz örökzöldek hangzanak el, többségük régi, világhírű filmek főzenéinek jazzes feldolgozásai.

Tagok: Hulin István zongora, Rizner József vibrafon, Matók Ákos tenorsaxofon, Barta Balázs: basszusgitár, Soponyai József dob.

18:15 Harmónia Rend Band gyermekkórus & zenekar
A gyönki általános iskola és a gyönki Tolnai Lajos Gimnázium tanulóiból álló könnyűzenei formáció. Zenekar vezetője Schmidt Péter fizika-informatika tanár, az énekkar vezetője Häuszer Beáta ének-zene, szolfézs tanár. Repertoárjukban német nemzetiségi zene, magyar népzene és főképp könnyűzene szerepel.

20:30 Ocho Macho
Jó nekem, El Mundo Fantastico, Pancho, Képzeld el Másképp, Maskaray - ismerős dalcímek, amelyek egy Kőszeg-Szombathely vonalon érlelődött garázszenekartól indultak és már bejárták országunk minden részét. Az Ocho Macho 2003-ban alakult, zenei stílusában a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik - ez az általuk „hupogásnak” nevezett muzsika - neve pedig spanyolul annyit tesz, "nyolc hím".

20:30- Lelkek lakhelye - A törökfürdő titka
Zseblámpás éjszakai kalandtúra Szekszárdon

2018. augusztus 27. 20:00
Szimfónia és trombita

Helyszín: Művészetek Háza

Előadók:

Balatoni Sándor – orgona
Solymosi Péter - trombita
Műsor:

L. Vierne: 2. orgonaszimfónia – I-II.
G. Tartini: D-dúr Concerto
Liszt F.: Orpheus – szimfonikus költemény
R. Schumann: Träumerei
S. Karg-Elert: Ach, bleib mit deiner Gnade – szimfonikus korál
L. Fišer: Dialog
C.M. Widor: 5. orgonaszimfónia – IV-V.

Jegyár: 2500 Ft
Diákok és nyugdíjasok számára 10%, Filharmónia bérlettel rendelkezők számára 20% kedvezményt biztosítunk.

2018. szeptember 12. 19:00
Az Experidence Production bemutatja: Nostradamus - Világok Vándora

Az ExperiDance tánctársulat merész lépésre szánta el magát: sok év után újra egy önfeledten bolondozós alkotást állít színpadra. A Nostradamus – Világok vándora igazi örömjáték, amely az ExperiDance-repertoár leglátványosabb koreográfiáit csavarja meg úgy, hogy a darab egy nagy időutazássá válik országokon és korokon át. A történet szerint Nostradamus egy időutazós világkörüli útra viszi csalfa feleségét, hogy a kedvében járjon és megmutassa neki: lám, minden jóslata valóra vált. Az úton velük tart Nostradamus két tanítványa, a feleséggel mindig kacérkodó néma bűvész, és a mindig stréber mitugrász tanítvány is. Eljutnak Ausztráliába, Indiába, a gésák és szamurájok országába, Japánba. A spanyol virtust és az orosz jókedvet is megtapasztalják a főszereplők, sőt még egy focimeccset is megnéznek Brazíliában. A nagy utazás történelmi korokon is átível: Egyiptomban tanúi lehetnek Kleopátra és Julius Caesar szerelmének, találkoznak Kopernikusszal, Erdélyből Drakula miatt utaznak sietve tovább, Amerikában pedig Elvis énekel nekik. Végül természetesen Európa szívében, Magyarországon lelnek hazára főhőseink.

Jegyár 5500 Ft, 5900 Ft

2018. szeptember 13-16.
Szekszárdi Szüreti Napok 2018

Hagyomány, bor és művészet.

Szeptember harmadik hétvégéjén, négy napon át minőségi kulturális programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, tájegységre jellemző ételkínálattal várjuk a vendégeket. A Borudvarban szekszárdi borászok kínálják a hegy levét.

Fellép az Experidance, Tóth Gabi, a Váradi Roma Café, Péterfy Bori & Love Band, Szabó Balázs Bandája, a Magashegyi Underground, a Halott Pénz, a Kicsi Gesztenye Klub, a Kávészünet zenekar, az Irie Maffia, a Fish!, a Ziránó Színház, a Kerekes Band, az EDDA Művek és Balázs Fecó.

A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni Szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, civilek, néptáncegyüttesek és intézmények kreatív formációi.

A szombat esti folklórműsorban megválasztjuk 2018. év Szüreti táncos párját, akik egy évig viseli a kitüntető címet, és 2019-ben a rendezvény arcai lesznek.

Program:

2018. szeptember 12. szerda

19:00 Nostradamus, világok vándora - látvány és táncszínház Kulturális Központ Színházterem

2018. szeptember 13. csütörtök

15:00 Szeretet Lángja Béla király téri színpad
19:00 Bartina filmvetítés Kulturális Központ Színházterem
19:00 Alisca Brass Band Béla király téri színpad
21:00 Tóth Gabi Béla király téri színpad

2018. szeptember 14.péntek

15:00 Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar Béla király téri színpad
17:30 Örökség Gyermektánc Fesztivál gálaműsor Béla király téri színpad
18:00 Író-olvasó találkozó Vármegyeháza kávézó
20:00 Szekszárdi Gitárkvartett Szent István tér, úttest
20:00 Váradi Roma Café Béla király téri színpad
21:00 Péterfy Bori & Love Band Szent István téri színpad
22:00 Szabó Balázs Bandája Béla király téri színpad

2018. szeptember 15. szombat

00:30 Magashegyi Underground Béla király téri színpad
10:00 Fűz Népi Játéktér Vármegyeháza, kert
10:00 Helyi csoportok bemutatkozása Béla király téri színpad
11:00 Tücsök Zenés Színpad Béla király téri színpad
11:00 Kicsi Gesztenye Klub - A kaland folytatódik Kulturális Központ Színházterem
13:00 Őrzöm kincsem, hagyományom Béla király téri színpad
15:00 Szüreti felvonulás Bezerédj, Széchenyi, Szent László
17:00 "Must jön java" Folklórműsor Béla király téri színpad
18:00 Toll és hang - Boggie és Kemény Zsófi műsora Vármegyeháza udvara
20:00 Kávészünet zenekar Vármegyeháza udvara
20:30 Malek Andi Soulistic Béla király téri színpad
21:00 Halott Pénz Béla király téri színpad
22:30 Irie Maffia Béla király téri színpad

2018. szeptember 16. vasárnap

00:30 Fish! Béla király téri színpad
10:00 Fűz Népi Játéktér Vármegyeháza, kert
10:00 Ziránó Színház - Babszem Jankó Béla király téri színpad
11:00 Helyi csoportok bemutatkozása Béla király téri színpad
14:00 Maszk Bábszínház - Borok, dalok, bábok Béla király téri színpad
15:00 Tücsök Zenés Színpad Béla király téri színpad
16:30 Junior Stars Big Band Béla király téri színpad
18:00 Kerekes Band Béla király téri színpad
18:30 EDDA Művek Szent István téri színpad
20:00 Balázs Fecó Béla király téri színpad

2018. szeptember 15. 11:00
Kicsi Gesztenye Klub - A kaland folytatódik

A Minimaxon hatalmas sikerrel futó ismeretterjesztő Zenés Mesejáték egy felvonásos színpadi show-val, varázslatos hangulattal, vadonatúj dalokkal és látványelemekkel vár mindenkit ahol a nevetés garantált! Lehetsz kicsi vagy nagy, fiú vagy lány, szülő vagy nagyszülő… a jókedv nem marad el!

"A kaland folytatódik!" Tarts a Kicsi Gesztenye Klubbal!

Ismerd meg szereplőinket, Napsugarat, Olly-t, Lufipofit és Gesztenyét, akik a 4 őselemet szimbolizálva (víz, tűz, levegő, föld) a bájos Lizával kalauzolják el a Gyerekeket szellemes, párbeszédekkel és vadonatúj dalokkal, hogy átadják nekik a mindennapi élethez kapcsolódó ismereteket, értékeket. A főszereplők segítenek levonni az adott történet tanulságát, mindezt Dobrády Ákos fülbemászó dalaival megkoronázva.

Az előadás két éves kortól ajánlott.
Minden látogatónak meg kell váltani a jegyet, akkor is, ha a kísérője ölben ül az előadás alatt.
Az előadás 60 perc szünet nélkül.
Jegyár: 2490, 2990, 3490 Ft

2018. szeptember 22. 19:00
Operát az operából: Szimfonikus est

A 2018/19-es évad nagy részében – ahogy a tavalyi szezon során is – ismét nélkülöznünk kell a felújítás alatt álló Operaházat. Ez azonban lehetőséget ad arra, hogy mi magunk keljünk útra, és a határon és tengeren túli turnék mellett országhatáron belüli vidékekre is eljussunk. Az „Operát az Operából!” sorozaton belül nem csupán koncertszerű operaelőadásokkal, balett-estekkel és gálaműsorral, hanem szimfonikus hangversenyekkel is készülünk, hogy szélesebb kör ismerkedhessen meg Magyarország legrégebbi folyamatosan működő zenei együttesével, a Magyar Állami Operaház Zenekarával. Összesen 10 városba látogatunk el 2018 szeptemberétől decemberéig. Hat kiváló karmester segítségével hat különböző műsorral készülünk, melyek mind három részből állnak: egy-egy Rossini opera nyitányából, egy szólóhangszeres versenyből és egy szimfóniából.

Műsor:

Rossini: Il turco in Italia nyitány
Hidas: Oboaverseny - közreműködik: Káli-Fonyódi Fruzsina - oboa
Haydn: C-dúr "Medve" szimfónia No.82.
Előadóművész:

Karmester - Medveczky Ádám


2018. szeptember 28. 18:00
Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása Szekszárdon

Bagdy Emőke életének minden pillanatát a körülötte lévő világ jobbá tételének szentelte. Egy személyben író, egyetemi tanár, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus. Előadásai közkedveltek és méltán népszerűek.

Aki valaha részt vett már Bagdy Emőke előadáson, az jól tudja, hogy ez óriási élményt jelent, hiszen nemcsak rengeteg, a gyakorlatban is jól hasznosítható információt kaphatunk, de garantáltan feltöltődünk életkedvvel, energiával és optimizmussal. Sokak szerint ő napjaink leglenyűgözőbb magyar előadója - nem csoda, hogy fellépéseit az ország minden pontján szűnni nem akaró vastapssal köszöni meg a közönség.

Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását. Szereplései és ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia vezető szereplőjévé. A szekszárdi előadás helyszínén is megvásárolhatók lesznek Bagdy Emőke könyvei, melyeket a professzor asszony kérésre szívesen dedikál is.

Jegyár: 2900 Ft

2018. október 18. 18:00
Dr. Csernus Imre előadása Szekszárdon

Csernus doki előadása ismét érzékeny területet érint, melyen olyan kérdéseket is feltesz, amelyekre sokan gondolni sem mernek. A doki utálja a hazugságot. Úgy véli, aki hazudik, elsősorban önmagát csapja be.

Sokan tartanak tőle, de a többség azonban nem tőle fél, hanem attól, amit jelképez számukra. Az emberek attól rettegnek, hogy Csernus Imre látja, amit takargatnak. Az őszinteségtől félnek: attól, amit már jó ideje tudnak és éreznek is, csak nem merték még sohasem hangosan önmaguknak kimondani. A múlt arra való, hogy tanuljunk belőle, csakúgy, mint a saját hibáink - vallja a doki. Dinamikus, interaktív előadása népszerű; egyedi stílusa, szókimondása mindenkit gondolkodásra késztet.

Jegyár: 2900 Ft

2018. október 20. 19:00
Operát az operából: Klasszikus és modern – Balett-est

A Magyar Nemzeti Balett klasszikus és modern repertoárjának kiemelkedő darabjait viszi el országjárása során a különböző vidéki helyszínekre. Hans van Manen három modern darabja – a Trois Gnossiennes érzékeny pas de deux-je, az ellenállhatatlanul szellemes Black Cake és a tüzes energiát árasztó 5 tangó – mellett négy nagy klasszikus balett, A hattyúk tava, a Don Quijote, a Spartacus és A kalóz legjavát egy-egy nagyszabású pas de deux-be, illetve pas de trois-ba sűrítve láthatja a táncművészet iránt érdeklődő közönség.

MŰSOR, SZEREPOSZTÁS:

Trois Gnossiennes

Lány szóló - Felméry Lili
Lány szóló - Radziush Mikalai
Hattyúk tava pas de deux II. felvonás

Odile - Golovyna Yuliya
Siegfried - Timofeev Dmitry
Don Quijote pas de deux III. felvonás

Kitri - Takamori Miyu
Basil - Rónai András József
5 tangó

Lány szóló - Kim Minjung
Lány szóló - Balázsi Gergő Ármin
Spartacus pas de deux

Spartacus - Melnyk Vladyslav
Flavia - Popova Aleszja
Kalóz pas de trois II. felvonás

Medora - Kim Minjung
Conrad - Radziush Mikalai
Rabszolga - Rónai András József
Black Cake

Szóló pas de deux lány 1 - Felméry Lili
Szóló pas de deux fiú 1 - Balázsi Gergő Ármin
Szóló pas de deux lány 2 - Kosyreva Diana
Szóló pas de deux fiú 2 - Timofeev Dmitry
Szóló pas de deux lány 3 - Földi Lea
Szóló pas de deux fiú 3 - Kekalo Iurii

2018. december 04. 19:00
Dr. Szondy Máté : Megélni a pillanatot - A tudatos jelenlét pszichológiája

Dr. Szondy Máté (Budapest, 1979) klinikai szakpszichológus, családterapeuta, egyetemi adjunktus, a Magyar Pszichológiai Társaság pozitív pszichológia szekciójának alapító tagja és korábbi elnöke. Kutatási területei: pozitív pszichológia, tudatos jelenlét (mindfulness), a kognitív terápiák harmadik hullámába tartozó pszichoterápiás módszerek.

Jegyár: 2300 Ft

2018. december 17. 19:00
Operát az operából: Tosca - koncertszerű operaelőadás

Az 1800-as év júniusában forr a levegő Rómában: az előbb francia, majd osztrák elnyomás alatt álló köztársaság sorsa most Napóleontól függ. A politika és a politikai terror a rómaiak életének szerves részévé vált; így egy festő és egy ünnepelt operadíva szerelmébe is beleszól a hatalom. Vannak idők, amikor az élet drámaibb helyzeteket produkál, mint a színpad. Puccini egyik legmegrázóbb operája szerelemről, hatalomról, erőszakról és az emberi természet határairól.

Szereposzás:

Floria Tosca - Sümegi Eszter
Mario Cavaradossi - Kovácsházi István
Báró Scarpia - Anatolij Fokanov
Cesare Angelotti - Kovács István
Sekrestyés - Szüle Tamás
Spoletta - Szerekován János
Sciarrone - Busa Tamás
Karmester - Halász Péter

Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara.

2019. február 06. 19:00
Operát az operából: Puccini Itáliája – operagála

Előadóművész:

Karmester - Szennai Kálmán

  • SZÍNHÁZBÉRLETEK 2018/19

A 2017-18-es évadban bérlettel rendelkező látogatóink megújíthatják helyeiket, amennyiben ugyanarra a bérletre és székre szeretnének bérletet váltani. A bérletek megújítási ideje: 2018. augusztus 8. (szerda)  14 órától  augusztus 31. (péntek) 20 óráig. A bérleteket azon a néven tudjuk megújítani, amelyik néven nálunk az adatbázisban szerepel, azaz, amilyen néven tavaly vásárolták.

A Múzsa és az Orfeum és a Pódium bérletekre az új bérleteseink 2018. szeptember 1. (szombat) 14 órától  szeptember 12. (szerda) 20 óráig  válthatják meg bérleteiket.

Múzsa bérlet:

• Federico Garcia Lorca: Bernarda Alba háza – Spirit Színház Budapest

• John Updike – Tasnádi István: Az eastwicki boszorkányok – Játékszín Budapest

• Szakonyi Károly: Két nő – Játékszín Budapest

• Arthur Miller: Pillantás a hídról – Zenthe Ferenc Színház Salgótarján

Orfeum bérlet:

• Molnár Ferenc: Az ördög – Váci Dunakanyar Színház, Zenthe Ferenc Színház Salgótarján

• Ivan Kušan – Tasnádi István: Balkán kobra – Turay Ida Színház Budapest

• John Kander – Fred Ebb: Cabaret – Turay Ida Színház Budapest

• Agatha Christie: És már senki sem (Tíz kicsi néger) – Játékszín Budapest

Pódium bérlet:

• Péterfy-Novák Éva: Egyasszony – Orlai Produkció Budapest

• Szerelmem Erdély – Rékasi Károly Wass Albert estje – József Attila Színház Budapest

• Topolcsányi Laura: Zita „Magyar királynék" sorozat – Turay Ida Színház Budapest

Bérleten kívüli előadások

• Topolcsányi Laura: A medve nem játék! Székely pajzán történetek –Turay Ida Színház Budapest

• Michael Cooney: Nicsak, ki lakik itt? – Bánfalvy Stúdió Budapest

• Az Őrült Nők Ketrece – Kultúrbrigád, Átrium Produkció Budapest

• Christopher Hampton: Veszedelmes viszonyok – Spirit Színház Budapest

Óvodás, Kisiskolás és Kisiskolás PLUSZ bérlet

• Harsányi Gábor: Csetlő-Botló Fajankó – Fogi Gyermekszínház

• Thuróczy Katalin – Arany Tamás: Keszekusza varázspálcája –Múzs-Art Színházi és Művészeti Műhely

• Borbély Viktória: Rigócsőr Király – Nektár Színház Budapest

• Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön – Petőfi Színház Veszprém

• Béres Melinda: Csingiling és a kalózok – Turay Ida Színház Budapest

BÉRLET ÁRAK:

Múzsa bérlet és Orfeum bérlet:

I. hely: 14 000 Ft

II. hely: 13 000 Ft

III. hely: 12 000 Ft

Szabadjegy:

I. hely: 3800 Ft

II.hely: 3500 Ft

III.hely: 3300 Ft

Az őrült nők ketrece c. előadás jegyára: 7500, 6900 Ft

Pódium bérlet (előadások a rendezvényteremben):

Minden helyre: 5300 Ft

Szabadjegy: 2000 Ft

Bérletárusítás a jegypénztárban :

Hétfőtől szombatig  14:00 – 20:00 óráig.

Kiállítások

június 12. (kedd) - július 12. (csütörtök)
Garay János Általános Iskola és AMI tanévzáró kiállítása

július 30. (hétfő) - augusztus 05. (vasárnap)
Szemtanú kiállítás

augusztus 02. (csütörtök) - szeptember 03. (hétfő)
Kölesdi fehérhímzés – a Kölesdi Díszítőművész Szakkör kiállítása

augusztus 03. (péntek) - augusztus 31. (péntek)
Hihetetlen Energiák - Makovics Kornél fotóriporter vándorkiállítása

augusztus 10. (péntek) - szeptember 9. (vasárnap)
Mária út - László Dániel festőművész kiállítása

Kapcsolódó időpontok

2018.07.30. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szemtanú kiállítás - megnyitó
2018.07.30. - 2018.08.05. Szekszárdi kiállítások 2018
Szemtanú kiállítás
2018.07.01. - 2018.07.31. Agora Mozi Szekszárd 2018
2018.08.01. - 2018.08.31. Agora Mozi Szekszárd 2018
2018.08.02. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kölesdi fehérhímzés – a Kölesdi Díszítőművész Szakkör kiállításának megnyitója
2018.08.02. - 2018.09.03. Szekszárdi kiállítások 2018
Kölesdi fehérhímzés – a Kölesdi Díszítőművész Szakkör kiállítása
2018.08.03. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Hihetetlen Energiák - Makovics Kornél fotóriporter vándorkiállítása - megnyitó
2018.08.03. - 2018.08.31. Szekszárdi kiállítások 2018
Hihetetlen Energiák - Makovics Kornél fotóriporter vándorkiállítása
2018.08.10. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Mária út - László Dániel festőművész kiállításmegnyitója
2018.08.10. - 2018.09.09. Szekszárdi kiállítások 2018
Mária út - László Dániel festőművész kiállítása
2018.08.20. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szent István Nap az Államalapítás ünnepe
2018.08.20. Szent István Nap Szekszárd 2018
2018.08.20. Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Bazsarózsa Népi Játékpark - Szent István Nap
2018.08.20. 10:00 Szekszárdi koncertek 2018
Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett - Szent István Nap
2018.08.25. - 2018.08.26. Szekszárd Város Napja 2018
2018.08.25. - 2018.08.26. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárd Város Napja
2018.08.25. - 2018.08.26. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Lelkek lakhelye: A törökfürdő titka - Zseblámpás éjszakai kalandtúra Szekszárdon
2018.08.25. 16:00 Szekszárdi koncertek 2018
Csurgó zenekar - Szekszárd Város Napja
2018.08.25. 16:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Csurgó zenekar - Szekszárd Város Napja
2018.08.25. 17:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Tücsök Zenés Színpad - Szekszárd Város Napja
2018.08.25. 18:00 Szekszárdi koncertek 2018
Válogatás a leghíresebb operettekből Juhász Diána előadásában - Szekszárd Város Napja
2018.08.25. 19:15 Szekszárdi koncertek 2018
Pecze Balázs Quartet - Szekszárd Város Napja
2018.08.25. 21:00 Szekszárdi koncertek 2018
Budapest Voices - Szekszárd Város Napja
2018.08.26. 11:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Hahota Gyermekszínház - Csizmás kandúr zenés mesejáték - Szekszárd Város Napja
2018.08.26. 12:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Városi habparti gyerekeknek - Szekszárd Város Napja
2018.08.26. 17:15 Szekszárdi koncertek 2018
Szekszárd Jazz Quartet - Szekszárd Város Napja
2018.08.26. 18:15 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Harmónia Rend Band gyermekkórus & zenekar - Szekszárd Város Napja
2018.08.26. 18:15 Szekszárdi koncertek 2018
Harmónia Rend Band gyermekkórus & zenekar - Szekszárd Város Napja
2018.08.26. 20:30 Szekszárdi koncertek 2018
Ocho Macho - Szekszárd Város Napja
2018.08.27. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szimfónia és trombita
2018.08.27. 20:00 Szekszárdi koncertek 2018
SZIMFÓNIA ÉS TROMBITA - koncert a Művészetek Házában
2018.09.12. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Az Experidence Production bemutatja: Nostradamus - Világok Vándora
2018.09.12. 19:00 ExperiDance Szekszárd: Nostradamus Világok Vándora táncelőadás a Babits Mihály Kulturális Központban
2018.09.13. - 2018.09.16. Szekszárdi Szüreti Napok 2018
2018.09.13. - 2018.09.16. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Szüreti Napok 2018
2018.09.13. 19:00 Szekszárdi koncertek 2018
Alisca Brass Band koncert
2018.09.13. 21:00 Szekszárdi koncertek 2018
Tóth Gabi koncert
2018.09.14. - 2018.09.15. Örökség Országos Gyermektánc Fesztivál 2018 Szekszárd
2018.09.14. - 2018.09.15. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Örökség Országos Gyermektánc Fesztivál
2018.09.14. 15:00 Szekszárdi koncertek 2018
Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar koncertje
2018.09.14. 20:00 Szekszárdi koncertek 2018
Váradi Roma Café koncertje
2018.09.14. 21:00 Szekszárdi koncertek 2018
Péterfy Bori & Love Band koncert
2018.09.14. 22:00 Szekszárdi koncertek 2018
Szabó Balázs Bandája koncert
2018.09.15. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kicsi Gesztenye Klub - A kaland folytatódik
2018.09.15. 00:30 Szekszárdi koncertek 2018
Magashegyi Underground koncert
2018.09.15. 11:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Kicsi Gesztenye Klub - A kaland folytatódik
2018.09.15. 11:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Tücsök Zenés Színpad műsora
2018.09.15. 18:00 Szekszárdi koncertek 2018
Toll és hang - Boggie és Kemény Zsófi műsora
2018.09.15. 20:00 Szekszárdi koncertek 2018
Kávészünet zenekar koncertje
2018.09.15. 20:30 Szekszárdi koncertek 2018
Malek Andi Soulistic koncert
2018.09.15. 21:00 Szekszárdi koncertek 2018
Halott Pénz koncert
2018.09.15. 22:30 Szekszárdi koncertek 2018
Irie Maffia koncert
2018.09.16. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
EDDA Művek koncert
2018.09.16. 00:30 Szekszárdi koncertek 2018
Fish! koncert
2018.09.16. 10:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Ziránó Színház - Babszem Jankó
2018.09.16. 14:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Maszk Bábszínház - Borok, dalok, bábok
2018.09.16. 15:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Tücsök Zenés Színpad műsora
2018.09.16. 16:30 Szekszárdi koncertek 2018
Junior Stars Big Band koncertje
2018.09.16. 18:00 Szekszárdi koncertek 2018
Kerekes Band koncert
2018.09.16. 18:30 Szekszárdi koncertek 2018
EDDA Művek koncert
2018.09.16. 20:00 Szekszárdi koncertek 2018
Balázs Fecó koncert
2018.09.22. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Operát az operából: Szimfonikus est
2018.09.22. 19:00 Szekszárdi koncertek 2018
Operát az operából: Szimfonikus est
2018.09.28. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása Szekszárdon
2018.10.18. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Dr. Csernus Imre előadása Szekszárdon
2018.10.20. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Operát az operából: Klasszikus és modern – Balett-est
2018.12.04. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Dr. Szondy Máté : Megélni a pillanatot - A tudatos jelenlét pszichológiája
2018.12.17. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Operát az operából: Tosca - koncertszerű operaelőadás
2019.02.06. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Operát az operából: Puccini Itáliája – operagála
2019.02.06. 19:00 Szekszárdi koncertek 2018
Operát az operából: Puccini Itáliája – operagála

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2018

Programajánlat

Szekszárdi kiállítások 2018
Szekszárdi kiállítások 2018
  • Szekszárd
2018.07.30. - 08.05.
Agora Mozi Szekszárd 2018
Agora Mozi Szekszárd 2018
  • Szekszárd
2018. július 1 - 31.
Szent István Nap Szekszárd 2018
Szent István Nap Szekszárd 2018
  • Szekszárd
2018. augusztus 20.
Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Szekszárdi gyerekprogramok 2018
  • Szekszárd
2018. augusztus 20.
Szekszárdi koncertek 2018
Szekszárdi koncertek 2018
  • Szekszárd
2018. augusztus 20. 10:00

Szolgáltató