Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!
Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!
Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2018

A város legnagyobb kulturális intézménye, közművelődési, közösségi színtere. Időközben átvette a megszűnt gyermekek háza feladatkörét, bővült a Polip Ifjúsági Irodával, majd a Tourinform Irodával, a Panoráma Mozival, a Művészetek Házával.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok

2018. március 24. 08:00 - 12:00
Használt gyerekruha vásár a Babitsban

2018. március 25. 09:00
Húsvéti játszóház

Programok:

09.30 - Húsvéti tojáskeresés a Prométheusz Parkban (2-12 éves korig)
10.00 - Nyáry Detti Nyúlkaland című bábelőadása
11.30 - Virágpor Együttes gyermekkoncertje
Arcfestés
Kézműves foglalkozások
Babajátszó
Kifújt vagy főtt tojást mindenki hozzon magával!

Jegyárak: 1000 Ft, 4 éves kor alatt 500 Ft

2018. március 26. 14:30
Ifjúsági hangverseny - Mesterségünk címere

Fellépők:

Sárkány Kázmér - bariton
Szvétek László – basszus
Zongorán közreműködik és moderál - Bodnár Gábor
Művek:

Rossini: A sevillai borbély- Figaro belépője
Rossini: A sevillai borbély - Basilio áriája
Donizetti: A csengő – Patikus duett
Donizetti: Don Pasquale - Malatesta áriája
Donizetti: Don Pasquale - Don Pasquale áriája
Donizetti: Don Pasquale - Hadaró duett

2018. március 27. 17:30
Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - III. előadás

Helyszín: Művészetek Háza

Beszéljünk a szurokról
Munkácsy, a Bonaparték és a fontenebleau-i erdő

A romantika egyik forrása a polgári társadalmak születésével együtt kifejlődő nemzeti tudat. Munkácsy azonban nagyon szerette Rembrandtot is. És különben is az volt a korabeli általános felfogás, hogy egy „rendes kép”: barna. A barna pigmentek iránti igény az útburkolás új anyagára irányította a figyelmet. A 19. században kezdték használni alapozásra a festők a bitument. Munkácsy is valósággal beleszerelmesedett ebbe az anyagba, és pályája korai szakaszán, főleg a düsseldorfi években nyakra-főre használta ezt a rendkívül barátságtalan alapozást, mely műveinek megsemmisüléséhez is vezethet... Romantikusan realista festő volt, aki szenvedélyesen dolgozott, miközben szorosan kötődött a Gustave Courbet által képviselt realista ábrázoláshoz. „Komorságában egy-egy hajszál választja el a színpadiastól. Az erő közel járt a nehézkességhez; ott, ahol meghatott, mintha édeskés volna, érzik a düsseldorfi cukor ize s ha a jellemzés bravúrjai nem óvnák, könnyen egyhangúvá válnék és útszélivé a túlságos sóhajtozás. A kivitel eredetiségéből sokat fölemészt az a törekvés, hogy a kép általános hangulata szinte akadémikusan egy séges legyen. Most, hogy a képet napról-napra jobban pusztítja a bitüm, amióta a színek hovatovább teljesen odalesznek, egyre erősebben nyilvánul az alapidea s az idea kifejezése között a kényelmetlen ellentét. Amit magyarul érzett és gondolt Munkácsy, azt németül fejezte ki s ez érzik a képén.” (Malonyay Dezső, Munkácsy. Bp.,1907.186.) A fájdalom megértése és átélése Munkácsy művészetének egyik legértékesebb eleme. Nagyméretű vásznain hatalmas kompozícióit karakteres embertípusokkal, impozáns eszköztárral alkotta meg. Életére és munkásságára is jelentős befolyást gyakoroltak a nőkkel folytatott kapcsolatai. Az özvegy Cécile Papier de Marches bárónéval kötött házassága biztosította az anyagi hátteret számára.

A belépés ingyenes.

2018. március 28. 17:00
Mentálhigénés Műhely: Egész-ség szabadegyetem I.

Korunk civilizációs betegségeinek gyógyítása nép gyógymódok eszközeivel

Előadó: Kovács József természetgyógyász, szakíró, metafizikai pszihoterapeuta

Szervező: Mentálhigénés Műhely

2018. március 29. 19:00
Kellemes Húsvéti Ünnepeket - Múzsa Bérlet III. előadás

A történet húsvétkor játszódik. A negyvenes francia üzletember felesége külföldre utazik. A szalmaözvegy férj, kihasználva a lehetőséget, megismerkedik egy fiatal pincérnővel és felviszi a lakására. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a feleség váratlanul hazajön...

Szereplők:

Stéphane: Szabó Győző
Sophie: Bata Éva
Julie: Grisnik Petra
Walter: Kerekes József
Marlene: Ábel Anita
Frederic: Baronits Gábor
Alkotók:

Dramaturg: Búss Gábor Olivér
Látvány és jelmez: Kovács Yvette Alida
Súgó: Dobos Erika
Rendezőasszisztens és ügyelő: Petyi János
Rendező: Kapitány Iván
(A Játékszín és a TG Production közös produkciója. Vinkó József fordítása alapján átdolgozta Búss Gábor Olivér)

Jegyár: 3800, 3500, 3300 Ft

2018. április 03. 19:00
DumaAktuál – Hadházi László, Litkai Gergely, Ceglédi Zoltán, Lovász László

A műsor az elmúlt hónap történéseit dolgozza fel közélet, politika, súlytalan bulvár események, művészet és kultúra 80 percben (néha több). Vetítések, videók és váratlan színpadi elemek keverednek helyszíni tudósításokkal és indokolatlan táncbetétekkel. A fellépők Ceglédi Zoltán, Hadházi László, és Litkai Gergely, a műsorvezető Lovász László.

Jegyár: 3500 Ft

2018. április 05. 17:00 - 2018. április 26. 18:00
A Koffán-sejtés - Ifj. Koffán Károly - festőművész, művésztanár kiállítása

Helyszín: Bakta Galéria

"A nagy mesterségbeli felkészültség, a képben való gondolkodás, a szerkeszteni tudás, a tárgyias szemlélet Koff án művein poézissel párosult. Lírai pontosság. Furcsán hat talán e meghatározás, de nem tudok jellemzőbbet. Nem foglalkoztatják olyan kérdések, hogy „fi guratív-nonfi guratív”, modern vagy tradicionális. Érintetlen az avantgárd, a neo-avantguard és a posztmodern disputától. Számára a művészet az, ami a renaissance-ban is volt, a világ megismerésének sajátos eszköze."

(Dr. Németh Lajos, 1991)

Megtekinthető: 2018. április 26-ig.

2018. április 06. 15:00
"Éneklő Ifjúság" Díszhangverseny

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt, barátait, ismerőseit 2018. április 6-án, pénteken 15 órára a Bárdos Lajos Zenei Hetek „Éneklő Ifjúság” minősítéssel egybekötött díszhangversenyre a Babits Mihály Kulturális Központ Rendezvénytermébe.

Fővédnök: Ács Rezső, Szekszárd MJV polgármestere

Köszöntőt mond: Horváth István, megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár

Védnök: Zsikó Zoltán a Babits Mihály Kulturlis Központ ügyvezető igazgatója

Közreműködnek Tolna-, Baranya- és Bács-Kiskun megyei általános, valamint középiskolás énekkarok. Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

2018. április 10. 17:30
Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - IV. előadás

Helyszín: Művészetek Háza

A tütü, a trikó és az abszint találkozása a mangófa alatt
Az első modernek

Az első tütüt Marie Taglioni viselte 1832-ben Párizsban. A tütü szoknyácska, mely a táncos lábmunkáját láthatóvá teszi. Négy-öt réteg tüllből áll. Aztán nemcsak a tütü lett rövidebb, hanem az anyaga is áttetszőbb. A múlt századi párizsi operai balett-növendékek, főleg kislányok csúfneve pedig balettpatkány volt. Ők voltak a show business első áldozatai. Előadás után előkerült a festészet és irodalom gyakori témájaként ismert, veszedelmes italnemű, az abszint... A terhektől egyre inkább felszabaduló polgár határozottan támogatta azokat a kulturális törekvéseket, amelyek életének felismerhető, őt is reprezentáló „portréját” alkották meg a legkülönbözőbb műfajokban. A kor mozgalmas időszak volt, s nemcsak Franciaországban. Az iparosodás, a tömegtermelés, a modern kor kezdetének időszaka ez. Megjelenik a munkanélküliség és az azt követő lezüllés is. Kilátástalan emberek olcsó örömökben lelnek vigaszt, és az abszint az egyike ezeknek a vigasztaló dolgoknak. Az 1800-as évek végén előfordult, hogy ingyen – vagy majdnem ingyen – adták az abszintot a kávéházakban a nap egy bizonyos szakában. Az ital – olcsósága miatt – egyre népszerűbbé, mondhatni divatossá vált, és mindenütt elterjedt a fogyasztása. A tudatmódosító szerek tematikává léptek elő. Az előadás során áttekintjük a „modern polgár” életének, korának félhomályban tartott részleteit, a művészet segítségével megjelenített szociális viszonyokat, azok szereplőit, a mindennapi embereket. Felidéződik a színház, a kabaré, a csapszék, a bordély, bár és lokál, táncpróba és mindezektől a „menekülés kísérlete”...

A belépés ingyenes.

2018. április 10. 19:00
Nemzeti Színház: Szájon lőtt tigris

A 17. Kaleidoszkóp VersFesztivál színházi fődíjas darabja (2017)

No, de ki is ez a rejtélyes Morbitzer? Rejtő egyik kézirat-maradványának indító mondata ez. Született Reich Jenő idén lenne száztizenegy éves: már ha nem jött volna közbe olyan horderejű dolog, mint a halál, ami bizony az ember életének végtelenségét váratlanul - nyilván, hiszen végül is ki a fene várja az elmúlást - végletesen megzavarja. Ez a pesti nagydumás srác, aki alig két évvel volt idősebb nálam - itt hadd áruljam el korom, mely nem hajlott és éppúgy nem egyenes -, szóval ippeg betöltötte a harminchetediket, amikor félbeszakították őt az imént említett folyamat művelésében, mely folyamatot kevésbé szárnyaló fantáziájú stiliszták, holmi újrahasznosított papírszéleken, egyszerűen „élet”-nek neveznek.

Szereplők és alkotók:

Előadja - Olt Tamás
Tervező - Pintér Réka
Koreográfus - Gulyás Anna
Zongorán közreműködik - Grósz Zsuzsanna
Rendező - Olt Tamás, Vaszkó Bence

Jegyár 2000 Ft

2018. április 11. 10:00
Fizess verssel a kávédért a magyar költészet napján

Helyszín: Agóra Kávézó

Április 11-én, szerdán egy teljes napig minden vers - legyen az ismert költő műve vagy saját alkotás - fizetőeszközzé válik az Agóra Kávézóban, így a vendégek kávéjukat egy verssel "fizethetik ki". Írd le nekünk kedvenc versedet a magyar költészet napján, és a kávét mi álljuk! A verseket még aznap kiállítjuk a Kávézóban.

Szeretettel meghívunk minden vers- és kávészerető vendégünket, hogy gondolataikat és érzéseiket kellemes környezetben verses formában fejezzék ki.

Nyitva tartás: 10.00-től 20.00-ig

Az akció keretében minden vendég egy verssel nevezhet és az ajánlat egy espresso kávéra vonatkozik.

2018. április 12. 19:00
Pál Ferenc: Elégedetten az élettel - Vágyak, célok, küzdelmek

A közkedvelt papot és mentálhigiénés szakembert ma már senkinek sem kell bemutatni, hiszen neve az elmúlt évek során fogalommá vált. Híres "keddi alkalmain" minden héten közel ezren vesznek részt Budapesten, és az ország minden pontján különleges eseménynek számít, ha előadást tart. Őt meghallgatni, élőben találkozni vele, valóban óriási élményt jelent. Azokról a kérdésekről beszél, amelyek a legjobban foglalkoztatnak bennünket, és egyszerű szavakkal képes bonyolult összefüggéseket megvilágítani. Sosem elégszik meg olcsó, közhelyes magyarázatokkal - ha valamivel foglalkozni kezd, annak a mélyére ás. Ugyanakkor akár stand up komikusként is megkereshetné a kenyerét, olyan fergeteges humora van.

Új előadásának középpontjában az a kérdés áll, hogy vajon minden jogos sérelmünk, fájdalmunk, hiányunk ellenére tudjuk-e igazán szeretni az életet? Nemcsak úgy elviselni, elhordozni, hanem élvezni, örömmel fogadni azt, amit ad, még ha sok mindent nem is kapunk meg, amire vágyunk? Vajon mi lehet a titkuk azoknak, akik küzdelmes, veszteségekkel és tragédiákkal terhelt életútjuk végén is képesek szívből azt mondani: érdemes volt? Akik a legapróbb dolgokban is megtalálják az örömöt? Akiket megoldhatatlan problémáik, betölthetetlen hiányaik sem tudnak nyomorulttá tenni? Meg lehet ezt a titkot tanulni tőlük? Ha igen, hogyan? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a varázslatos előadásairól ismert pap és lélektani szakember, a tőle megszokott élményszerű stílusban.

Jegyár: 2500 Ft

2018. április 14. 17:00
Nem élhetek muzsikaszó nélkül - Randevú a magyarnóta szerelmeseivel

Magyarnóta műsor a Szekszárdi Magyarnóta Klub szervezésében

Meghívott vendég: Újvári Marika

Közreműködik: Oláh Attila és cigányzenekara

Jegyár: 1500 Ft

2018. április 14. 19:00
Szinkron Nosztalgia Klub

A nagy sikerű Retro filmbemutató után sokak fejében megfordult, hogy milyen jó lenne feleleveníteni a régi Szinkron klub hangulatát – akár havi rendszerességgel. Az együttes néhány meghatározó zenésze ugyan már nem lehet közöttünk, de a még most is itt élő egykori tagokkal egyeztetve sikerült megszervezni, hogy a legendás Szinkron klub régi termében találkozhassunk egymással újra egy zenés, baráti találkozó formájában. Nagy szeretettel várjuk elsősorban egykori klubtagjainkat és minden érdeklődőt nosztalgia estjeinkre a kulturális központ tánctermében!

A találkozó következő időpontjai: május 5. és június 2.

Jegyár: 1500 Ft

2018. április 15. 10:30
Vasárnapi matiné: Micimackó mesemusical - a Dumaszínház gyermekelőadása

Micimackó, ahogy még sosem láttad: mesemusical formájában kel életre A. A. Milne klasszikusa. Micimackó táncra perdül, Malacka dalra fakad, Tigris tánclépésben bolondozik. Tarts velünk az erdei játszótérre, hogy részese lehess egy fergeteges, vidám kalandnak. Felhőtlen szórakozás a család minden tagjának.

Szereposztás:

Micimackó - Dombóvári István
Róbert Gida - Ambrus Attila
Malacka - Csifó Dorina
Tigris - Kalmár Gergely
Kanga - Fábián Nikolett
Nyuszi - Lóránt Krisztina
Füles - Végh Péter
Bagoly - Tóth Rita

Alkotók:

szövegkönyv - Baraczka Gergő
díszlet - Pille Tamás
jelmez - Szvitacs Erika
koreográfus - Horváth Ádám
bábok - Dúró Zsuzsa
zeneszerző, zenei szakértő - Baraczka Gergő
technikus - Szarvas Balázs
rendezőasszisztens - Gawronski András
rendező - Pille Tamás

Jegyárak: 2000 Ft, 1500 Ft, 1200 Ft

2018. április 15. 14:00
XLII. Bárdos Lajos Zenei Hetek – Kórusfesztivál

Helyszín: Művészetek Háza

Bárdos Lajos 1899-ben született, a múlt század kiemelkedő tehetségű karnagya, zeneszerző, nagy hatású pedagógus és zenetudós, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanára, a magyar zeneelméleti oktatás iskolateremtő mestere. Kerényi Györggyel és Kertész Gyulával 1934-ben megszervezte az Éneklő Ifjúság mozgalmat, elősegítve ezzel a fiatalság népi szellemű nevelését, amellyel Kodály Éneklő Magyarország eszméjét igyekezett megvalósítani a gyakorlatban. A rendezvénysorozat Solymáron indult 1977-ben Solymári Zenei Hetek címmel. Az országos jellegű, európai szintű fesztiválon rendszeresen részt vett Bárdos Lajos is, számos elméleti előadással gazdagítva a programot. Később Budapest lett a központja a fesztiválnak, amely 1987-ben, Bárdos Lajos halálát követően vette fel a zenetudós nevét. A Bárdos Lajos Zenei Hetek nem művészeti verseny, hanem azon együttesek közös ünnepe, amelyek magas szinten művelik a muzsikálást, és azoké az embereké, akik ezt érdeklődéssel és szeretettel fogadják be.

Program:

11.00 - Bárdos Lajos: Harmadik Mise, Szekszárdi Belvárosi Templom (Béla király tér)
14:00 - Kórusfesztivál, Babits Mihály Kulturális Központ Rendezvényterem
Meghívott Kórusok:

Bátaszéki Pedagógus Kórus
Boróka Ének és Néptánc Egyesület Énekkara - Fadd
Bölcskei Női Kar
Cantemus Kamarakórus - Dunaföldvár
Dunaföldvári Annamatia Női Kar
Kapos Kórus – Dombóvár
Kismődi Ferenc Énekegyüttes – Bátaszék
Krammer Ferenc Kórus – Simontornya
Liszt Ferenc Pedagógus Kórus – Szekszárd
Mözsi Bartók Béla Női Kar
Paksi Pedagógus Kamarakórus
Paksi Városi Vegyeskar
Szekszárdi Gagliarda Kamarakórus
Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes
Szekszárdi Madrigálkórus
Szent Cecília Kórus - Bátaszék

A rendezvényt megnyitja: Kempelen Tünde művészeti vezető, karnagy

Rendező: Babits Mihály Kulturális Központ és a szekszárdi Liszt Ferenc Pedagógus Kórus

2018. április 16. 18:00
PTE MK Zeneművészeti Intézet Regionális Kamarakoncert-Sorozat PTE Tuba Quartet

Helyszín: Művészetek Háza

A koncertsorozat a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket. A tuba önmagában úgymond nem szólisztikus hangszer és a zenekarokban sem mutathatja meg valódi énjét, ám Bazsinka József, Liszt-díjas tubaművész és hallgatói megmutatják 4 tubán milyen csodálatos dolgok rejlenek igazából ebben a hangszerben. Műsoron a tubairodalom gyöngyszemei.

Fellépők:

Bazsinka József, Liszt-díjas tubaművész
Beregi András, tubaművész
Dénes Dominik, tuba
Pichler Soma, tuba
Műsor:

Marc Antoine Charpentier: Te Deum
Johann Sebastian Bach: a-moll fuvola partita - Sarabande
Johann Sebastian Bach: d-moll hegedű kettősverseny
Tommy Pederson: Elephant in the Living Room
Elizabeth Raum: Sweet Dances - Blew Tango
John Stevens: Dances
Henry Mancini: Baby Elephant Wolk
Henry Mancini: The Pink Panther
Bert Mayer: Mexican Folk Medley
Mese a didgeridoo-ról
Georg W. Lotzenhiser: Trombumba
La tuba

A belépés díjtalan!

2018. április 18. 09:00
Prevenciós paletta - KEF Drog-prevenciós Expo

A kábítószer-fogyasztás megelőzése érdekében – a tavalyi évhez hasonlóan – kerül megrendezésre a Prevenciós Paletta a Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum gondozásában. A rendezvény célja, hogy a szenvedélybetegséggel foglalkozó szervezetek, szakemberek, szabadidős tevékenységet kínáló civil szervezetek, olyan programot mutassanak a középiskolásnak, amik alternatívák lehetnek a kábítószerekkel szemben.

2018. április 21. 16:00
Alisca Brass Band koncert

A zenekar Szekszárd Város kiemelkedő művészeti együttese. 2007-ben elnyerte a Tolna megyei Príma díjat, 2016- ban Tolna Megye Művészetéért elismerésben részesült.

Vezényel: Maul Péter karnagy

Támogatók:

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzat
Német Kisebbségi Önkormányzat
Tarr Kft.
Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A belépés díjtalan.

2018. április 21. 16:00
Táncház

Zenél a Csurgó Zenekar.

Program:

16:30-17:00 Babázó (1,5 éves – 3 éves korú gyermekeknek, belépés csak szülői felügyelettel)
Foglalkozásvezetők: a Bartina Néptáncegyüttes női kara
17:00-18:00 Játszó (3 éves – 6 éves korú gyermekeknek, belépés csak szülői felügyelettel)
Foglalkozásvezetők: Matókné Kapási Julianna és Nyemcsokné Kárpáti Katalin
18:00-19:30 Gyermek táncház (7 éves – 12 éves korú gyermekeknek)
Foglalkozásvezetők: Tóth-Mihó Erika és Tóth Zoltán
20:00 - 24:00 Felnőtt Táncház (13 éves kor felett)
20 órától felnőtt tánctanítás – szatmári táncrend (kb. 1-1,5 óra)
Foglalkozásvezetők: Sipos Gergő és Prantner-Zatykó Tünde

Házigazda: Bartina Néptánc Egyesület

Rendező: Babits Mihály Kulturális Központ

Játszó és babázó Felnőtt 700 Ft/fő Gyermek 300 Ft/fő
Gyermektáncház Felnőtt 900 Ft/ fő Gyermek 900 Ft/fő
Felnőtt táncház 2000 Ft/fő
(A 2000 Ft-os, felnőtt jegyár a teljes programon való részvételre jogosít.)

2018. április 23. 19:00
Zorán koncert

Az elmúlt bő két évtizedben Zorán majd minden évben nagykoncerttel örvendeztette meg közönségét. Ezek a nagykoncertek mindig ünnepi alkalmak, mind az előadó, mind a közönség számára. Zorán mindig a bőség zavarával „küzd”, amikor az új turné vagy nagykoncert programját kell megszerkesztenie. Hiszen csak a négy évtizedes szólópályafutása alatt mintegy 150 dal született, ezekből akár bő tízórányi koncertet is össze lehetne állítani. Zorán ezúttal bátrabban válogat gazdag repertoárjából, így 2018. április 23-án ritkán hallható szerzemények és igazi zenei csemegék is megszólalnak, de a programból természetesen nem hiányozhatnak a „kihagyhatatlan”, erejükből az évtizedek során mit sem vesztő dalok sem.

Jegyár: 5990, 4990, 5590 Ft

2018. április 24. 08:00 - 2018. április 28. 19:00
Hangszert a kézbe - országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat

A programsorozat egy olyan országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyű zenei, népzenei, klasszikus zenei oktatási bemutató egyszerre, amely rendszeres idő közönként más-más városban irányítja rá a fi atal korosztályok figyelmét a zenélésre, a zenélés tanulásának lehető ségeire.

Ingyenesen látogatható a zenei játszótér (hangszerkiállítás), ahol minden érdeklődő betekintést nyerhet a dob és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszerek, az elektronikus zenei, valamint a stúdiós szekciókba, hogy a hangszereket megszólaltatva nagyszerű és boldog pillanatokat élhessen át. Emellett szintén ingyenesen lesz látogatható 16 rendhagyó énekóra, 7 hangszeres és hangtechnikai kurzus és több koncert.

PROGRAM:

Április 24. (kedd):

08:30 - Hangszerekkel a világ körül - Interaktív hangszerbemutató az Ethnosound worldmusic instrument store & club csapatával
09:45 - Boomwhackers örömzene - Élő xilofon hangolt csövekkel a közönség bevonásával, az Ethnosound worldmusic instrument store & club csapatával
11:00 - "Tőlük tudjuk" – sűrített rocktörténet (Rozsonits Tamás előadása)
12:15 - Fülhegyező – Mire figyelünk zenehallgatás közben? (Huszár Endre előadása)
15:00 - A hang mintája - Bakonyi Bálint elektronikus zenei szakértő előadása
Április 25. (szerda):

08:30 - Interaktív, véletlen dal generátor - Kékkői Zalán és Rékasi Attila rendhagyó órája
09:45 - Az elektromos gitár megváltoztatta a világ zenéjét – a könnyűzene kialakulása (Andrásik Remo előadása)
11:00 - Európai népek hangszerei (Pásztor Atanáz előadása a népzenei hangszerekről)
12:15 - ZenEvolúció - a MZTSz Kőbányai Zenei Stúdió bemutató órája
15:00 - Stílusvariációk feketén fehéren - Imre Togyeriska billentyűs hangszer szakértő előadása
Április 26. (csütörtök):

08:30 - Időutazás a trombita hangjával - Görögh Dániel előadása
09:45 - 5LETSZOBRÁSZAT - A zene és a mondanivaló, avagy milyen szavakból készülnek a dalszövegek (Lombos Márton előadása)
11:00 - Játszunk Zenét – A zene mint univerzális nyelv (Varga Ágnes, InMusic Tréning és Terápia szakmai vezető, ELTE-BGGYK egyetemi tanár előadása)
12:15 - Kié a Zene? (a ProArt Egyesület rendhagyó órája 5-12. osztályos tanulók részére)
15:00 - BASSZUS A GROOVE-okban - Takács Roland Adrián basszusgitár- és Sümeghi Tamás dob szakértő előadása
Április 27. (péntek):

08:30 - Hangosfilm, zenés színház – a musical és a filmzene világa (Szabó Károly és Szabó-Bira Zsuzsa előadása)
09:45 - A szakócától a két lábdobig - Tóth Tamás  "TOmi" előadása
11:00 - Gitárral szörfözünk évtizedeken át - Beatles-től a Wellhello-ig. (Temesi Berci és ifj. Tornóczky Ferenc előadása)
12:15 - Európai népek hangszerei (Pásztor Atanáz előadása a népzenei hangszerekről)
14:00 - DALELEMZŐ DOBKURZUS - Sümeghi Tamás dob szakértő előadása
15:00 - A BLUESGITÁROZÁS REJTELMEI, AVAGY MODERNITÁS EGY RÉGI MŰFAJBAN - Benkő Zsolt gitár szakértő előadása
Április 28. (szombat):

10:00 - 18:00 - Hangszersimogató
13:00 - A HANGFELVÉTELEK TÖRTÉNETE, A kiállítás szakértőinek előadásai: Turcsán András házi stúdió szakértő
FONTOS TUDNIVALÓK

A rendezvény házirendje:

A rendezvény területén tilos a rongálás és lökdödődés.
Az interaktív kiállítói térben, biztonsági okokból maximum 100 látogató tartózkodhat egyszerre. Ebből kifolyólag előfordulhat, hogy rövid ideig várakoznod kell, mielőtt belépsz a terembe.
Az interaktív kiállítói térbe kabátban és/vagy nagy méretű csomaggal belépni nem lehet! Kérjük ezeket a ruhatárban helyezzétek el.
Az interaktív kiállítói térbe ételt és italt behozni nem szabad!
A rendezvény ideje alatt videó és fotódokumentáció készül, melyet a rendezvény szervezői, a rendezvény hivatalos oldalán felhasználhatnak. A rendezvény területére belépő személyek tehát hallgatólagosan hozzá járulnak a róluk készült felvételek nyilvánossá tételéhez. Ezzel kapcsolatban utólagos reklamációt nem fogadunk el.
Nyitvatartás:

Kedd-péntek: 08:30 - 18:00
Szombat: 10:00 - 18:00
Látogatási rend:

Csoportos regisztráció Kovács Zsuzsannánál, a kovacs.zsuzsanna@szekszardagora.hu címen.
08:30-14:00 Elsősorban csoportos látogatási idő
13:15 - 14:00 Hivatalos ebédidő (Ebben az időszakban nem biztos, hogy az összes hangszeres segítőnket a helyszínen találod, így nem biztos, hogy minden szekciót meg tudsz nézni)
14:00 - 18:00 Nyilvános látogatási idő

2018. április 24. 19:00
Veszek egy éjszakát - Orfeum Bérlet III. előadás

Weber úr, a csemegebolt tulajdonosa évek óta reménytelenül szerelemes a jómódú Varga család leányába, Zsuzsába. A fi atalasszony mit sem sejt Weber úr érzéseiről, azokat egyedül Julis, a jólelkű cselédlány ismeri. Kovácséknál egyre több feszültséget okoz a pénz, pontosabban annak hiánya, a család elszegényedni látszik, amikor Zsuzsa kézhez kap egy levelet... Szórakoztató vígjáték a szerelemről, a pénz és a polgári erkölcs küzdelméről. Az előadásban többek között elhangzanak Fényes Szabolcs és Eisemann Mihály dalai.

Szereposztás:

Julis - Kovalik Ágnes
Wéber - Fila Balázs
Kovács Pál - Chajnózki Balázs
Zsuzsa, a felesége - Pikali Gerda
Varga - Ujréti László
Vargáné - Molnár Zsuzsanna
Jozefa néni - Galambos Erzsi
Kundlerné - Fabó Györgyi
Ili - Fekete Réka Thália
Kató - Korponay Zsófia
Mici - Balázsovits Edit
Löpffler - Ömböli Pál
Lebovics - Blazsovszky Ákos
Ficzere - Botár Endre
Teréz - Verebély Monika
Sárika - Szucskó Noémi
Díszlet - Mira János
Jelmez - Tordai Hajnal
Ügyelő - Verebély Monika
Asszisztens - Németh Dóra
Alkotók:

Rendező - Verebes István

Jegyár: 3800, 3500, 3300 Ft

2018. április 25. 17:00
Egész-ség szabadegyetem

A gyermekbajok természetes gyógymódjai

Előadó: Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta (Budapest)

Szervező: Mentálhigiénés Műhely

2018. május 01. 10:00 - 22:00
Városi Retro Majális 2018

Helyszín: Prométheusz park

8:00-tól Zenés ébresztő a Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekarral Szekszárd különböző pontjain
Színpadi programok:

9:00 Helyi mozgásművészeti csoportok bemutatkozása
11:00 Vizipók, Csodapók - Szabad Ötletek Színháza
12:15 Helyi mozgásművészeti csoportok bemutatkozása
13:40 Tücsök Zenés Színpad műsora
15:30 100 Folk Celsius koncert
17:00 Bagi Iván és Nacsa Olivér műsora
18:00 Kozmix koncert
20:00 Bon-Bon koncert
Kapcsolódó programok a parkban:

Gyermekjátszó
Kézműves foglalkoztatók
Retro játékok: céllövölde, sporthorgászat, gyermekkörhinta, ugrálóvár és játszókamion
Kézműves- és kirakodó vásár, étkes sátrak
Civil szervezetek pavilonjai
Esőhelyszín:

Babits Mihály Kulturális Központ

2018. május 04. 17:00
Stekly Zsuzsa: 45 év 820 fokon című kiállításmegnyitó

Helyszín: Bakta Galéria

"A rajzolás, festés szeretetét édesapámtól kaptam. A szülői házat mindig az olajfesték illata lengte be. A tűzzománcba 4 éves koromban szerettem bele, amikor apám elvitt a munkahelyére a bonyhádi zománcgyárba. A kemence narancs ragyogása és a hatalmas kádakban lévő színek, zománcok azonnal elvarázsoltak, meghatározták az életem."

(Stekly Zsuzsa)

A kiállítást megnyitja: Kubanek Miklós tanár, újságíró

Megtekinthető: 2018. június 2-ig.

2018. május 05. 10:00
Cinegemadár Tolna Megyei Népzenei Verseny döntő

Helyszín: Művészetek Háza

A Babits Mihály Kulturális Központ az idei évben újraindította a Bogár István emlékére megrendezett "CINEGEMADÁR" Tolna Megyei Népzenei Versenyt. Ez a népdaléneklési és népzenei seregszemle igen nagy múltra tekint vissza. Szabadi Mihály indította útnak az 1990-es évek közepén és sok esztendőn keresztül adott lehetőséget az ifjúsági és a felnőtt korosztálynak a népzene énekes és hangszeres bemutatására.

A versenyre egyéni énekesek és hangszeresek, valamint éneklő csoportok, pávakörök jelentkezését vártuk az egész megyéből. A megmérettetésre 37 településről 41 egyéni jelentkező és 42 csoport jelezte részvételi szándékát. A verseny döntőjéből az országos szakmai zsűri véleménye alapján a gyermek és az ifjúsági korosztály legjobbjai a "Tiszán innen, Dunán túl" elnevezésű Országos Népzenei versenyre juthatnak tovább, míg a felnőtt korosztály kiválóságai a Szekszárdi Szüreti Napok programsorozatának népzenei műsorán kapnak bemutatkozási lehetőséget.

2018. május 07. 18:00
Bihari Viktória előadása: Ne bánts anyu! - Mérgező szülők és sérült gyerekek

Az anya egy kereszt. Hogy könnyű, vagy nehéz, az csak rajta múlik, de mi a sírig cipeljük őt. Bihari Viki előadásán az anyákról, nagyrészt az anya-lánya viszonyról, a verbális bántalmazásról, a megszégyenítésről, a kiszolgáltatottságról és a lelki károkozásokról lesz szó, tabuk nélkül, szókimondóan és megoldási javaslatokkal

Az előadás ingyenes, regisztrációs jegyek a pénztárban átvehetők

2018. május 08. 19:00
Virsky - A név, amely átírta a tánctörténelmet - 80 éves jubileumi turné

A 80 éves VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét.

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 60 országban vendégszerepelt: felléptek az Egyesült Államokban, Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban. Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolt percegik a nagyszerű koreográfia láttán.

A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes 2018. május 4 és május 30 között lesz látható Magyarország nagyvárosaiban. A lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkció mottója: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

Az előadás időtartama 2 x 50 perc.
Jegyár: 5900 Ft, 6900 Ft, 7900 Ft

2018. május 11. 19:00 és 21:00
Bödőcs Tibor - Nincs idő gólörömre Stand Up előadása

Bödőcs Tibor az ország egyik legnépszerűbb humoristája. Tavaly készült el negyedik önálló estje a Nincs idő gólörömre. A Karinthy-gyűrűs szerző továbbra sem kímél senkit, és nem felejti, amit a búcsúszentlászlói kocsma tiszta forrásából merített. Beszél – többek között – az emberi beszédről, utódairól, felmenőiről... Majd meglátják!

Jegyár: 3300 Ft

2018. május 18. 08:00 - 2018. május 21. 00:00
Pünkösdi Hal- és Vadünnep 2018

A Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárd város második legfontosabb közösségi ünnepe a Szüreti Napok mellett. Minden év pünkösdjén zajló, négy napos forgatag színpadi programokkal, gasztrosátorral és boros pavilonokkal és kézműves vásárral a belvárosban. A rendezvényt idén harmadik alkalommal a Babits Mihály Kulturális Központ szervezi.

A fesztivál fő hívószavai a pünkösdi hagyományok, a minőségi gasztronómia és a hozzá illő, magas színvonalú kulturális program. Az esemény egyszerre kínálja a szabadidő tartalmas eltöltésének lehetőségét jó társaságban, a térségre jellemző minőségi ételekkel, jó borokkal és fergeteges színpadi produkciókkal.

Hagyományok, kulturális, gasztronómiai és természeti értékek a sárközben, Gemenci erdő szomszédságában, pünkösdkor Szekszárdon! Ismerkedjen meg a szekszárdi borvidék boraival, kóstoljon hazai hal- vadételeket!

Szeretettel várunk minden kedves vendéget Szekszárd város kulturális és gasztronómiai fesztiváljára!

Nagykoncertek:

 • Révész Sándor
 • Pancastik
 • Rúzsa Magdi
 • Hot Jazz Band
 • Gájer Bálint
 • Punnany Massif
 • Jambalaya
 • Rákász Gergely
 • R-Go

Gyermek programok:

 • Fabula Bábszínház - Vitéz László
 • Szabad Ötletek Színháza - A nagy Ho ho ho horgász
 • Masni és Pocó

Zenekarok:

 • Alisca Brass Band
 • Pecze Jazz Quartet
 • Danubia Tamburazenekar
 • Tamási Fúvószenekar
 • Tolna Ifjúsági Fúvószenekar

Művészeti csoportok:

 • Városi mozgásművészeti csoportok
 • Társastánc bemutatók
 • Tücsök Zenés Színpad
 • Bartina Néptáncegyüttes
 • Ifjú Szív Német Nemzetiségi Néptánc Együttes
 • Németkéri Táncegyüttes

Továbbá:

Technical Sound - disco a Vármegyeháza udvarán
Kézműves kirakodó vásár
Gasztro sátor
Pünkösdi borudvar
Vidámpark

2018. május 21. 11:00
Páva Gála

Közreműködnek a Fölszállott a páva c. műsor Tolna, Baranya, Somogy megyei és vajdasági tehetségei. Zenél Szalonna és Bandája.

Jegyár: 1500 Ft

2018. május 24. 10:00 - 2018. május 27. 18:00
Kiállítás Lego alkotásokból

Terepasztalok több ezer LEGO kockából, működő vonatok, mozgó részletek. Kipróbálható TECHNIC gépek, társasjátékok, DUPLO játszósarok.

Belépőjegy: 1000 Ft

2018. május 25. 11:00
Bartina félévzáró nagyműsor

Közreműködik az egyesület nyolc korcsoportja. Muzsikál a Tarsoly zenekar.

Művészeti vezető: Matókné Kapási Julianna, Wlasits Gyula és Bezerédj István-díjas művelődési menedzser

Az egyesület elnöke: Jóföldi Gabriella

Jegyár: 2500 Ft
Az egyesület működését segítő támogató jegy 5000 Ft

2018. május 27. 09:00
Magyar hősök emléknapja

Helyszín: Szent István tér I. és II. világháborús emlékmű

Térzene az Ifjúsági Fúvószenekar előadásában.

Karnagy: Kovács Zsolt

Ünnepi beszédet mond: Dr. Máté István, SZMJV Önkormányzata képviselője

Egyházi áldást mond: Sefcsik Zoltán, evangélikus lelkész

Közreműködnek: Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar, Honvéd Hagyományőrző Egyesület Szekszárdi Szervezete

2018. május 29. 18:30
A Pécsi Harsonaegyüttes és a The ISU Faculty Ambassador Brass rézfúvós estje

Helyszín: Művészetek Háza

A Pécsi Harsonaegyüttes és az The ISU Faculty Ambassador Brass - az amerikai Indiana Állam Egyetemi Nagykövet Rézfúvós Kvintettjének közös hangversenye.

FELLÉPŐK:

Pécsi Harsonaegyüttes:

Bálint István Péter-harsonaművész
Barkóczi László- harsonaművész
Beregi András-tubaművész
Farkas István Péter- Liszt-díjas harsonaművész
Kajsza Pál-harsonaművész
Vida Lóránt- harsonaművész
The ISU Faculty Ambassador Brass:

Dr. Eddie Ludema- trombita
Robert Waugh- trombita
Dr. Brian T. Kilp-kürt
Dr. Randy Mitchell- harsona
Paul Mergen- tuba

A belépés díjtalan!

2018. május 30. 17:00
Mentálhigénés Műhely: Egész-ség szabadegyetem II.

A Schüssler sók szerepe a szervezetben, helye a családi patikában

Előadó: Mihályi Mónika természetgyógyász, fi toterapeuta (Pécs)

Szervező: Mentálhigénés Műhely

2018. szeptember 12. 19:00
Az Experidence Production bemutatja: Nostradamus - Világok Vándora

Az ExperiDance tánctársulat merész lépésre szánta el magát: sok év után újra egy önfeledten bolondozós alkotást állít színpadra. A Nostradamus – Világok vándora igazi örömjáték, amely az ExperiDance-repertoár leglátványosabb koreográfiáit csavarja meg úgy, hogy a darab egy nagy időutazássá válik országokon és korokon át. A történet szerint Nostradamus egy időutazós világkörüli útra viszi csalfa feleségét, hogy a kedvében járjon és megmutassa neki: lám, minden jóslata valóra vált. Az úton velük tart Nostradamus két tanítványa, a feleséggel mindig kacérkodó néma bűvész, és a mindig stréber mitugrász tanítvány is. Eljutnak Ausztráliába, Indiába, a gésák és szamurájok országába, Japánba. A spanyol virtust és az orosz jókedvet is megtapasztalják a főszereplők, sőt még egy focimeccset is megnéznek Brazíliában. A nagy utazás történelmi korokon is átível: Egyiptomban tanúi lehetnek Kleopátra és Julius Caesar szerelmének, találkoznak Kopernikusszal, Erdélyből Drakula miatt utaznak sietve tovább, Amerikában pedig Elvis énekel nekik. Végül természetesen Európa szívében, Magyarországon lelnek hazára főhőseink.

Jegyár 5500 Ft, 5900 Ft

 • Szekszárdi Néptáncfesztivál Versenykiírás

A Babits Mihály Kulturális Központ és a Bartina Néptánc Együttes 2018. november 17-18-án rendezi meg a megalakulásának 50. évfordulóját ünneplő Szekszárdi Néptáncfesztivált. A fesztivál a magyar amatőr néptánc mozgalom rangos versenye, melyre a jól és kiválóan minősült táncegyütteseket várjuk, határon túlról is!

A zsűri által kiosztható díjak összértéke: 1.000.000 Ft

Az együttesek maximum 18 perces műsoridővel mutatkozhatnak be, melyet egy vagy két részletben adhatnak elő. Valamennyi együttes műsorán szerepelni kell egy nyugati dialektus táncanyagából vagy egy nemzetiségi táncanyagból készült koreográfiának. A versenyszámok közül egyiknek új műnek kell lennie, melyet versenyen, zsűri előtt még nem mutattak be.

Együttesi nevezési díj: 30.000 Ft

A zsűri koreográfiát, zenét, együttesi teljesítményt és táncos teljesítményt díjazhat. A fesztivál önköltséges, a szállást, étkezést, útiköltséget és a saját zenekarát a táncegyüttes fizeti.

Jelentkezési határidő: 2018. március 30.

Cím: Babits Mihály Kulturális Központ
7100 Szekszárd, Szent István tér 10.
Telefon: 74/684-889, 30/419-4011
e-mail: kovacs.zsuzsanna@szekszardagora.hu

A jelentkezésnek az együttes nevét, címét, vezetőjének adatait kell tartalmaznia! (telefon, e-mail)

Kiállítások

március 02. (péntek) - március 28. (szerda)
Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjasok V. kiállítása

március 10. (szombat) - április 29. (vasárnap)
Válogatás a Dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria gyűjteményéből

április 05. (csütörtök) - április 26. (csütörtök)
A Koffán-sejtés - Ifj. Koffán Károly - festőművész, művésztanár kiállítása

május 04. (péntek) -  június 02. (szombat)
Stekly Zsuzsa: 45 év 820 fokon című kiállítása

május 24. (csütörtök) - május 27. (vasárnap)
Kiállítás Lego alkotásokból


2018.03.24. Használt gyerekruha vásár a Babitsban
2018.03.25. Húsvéti játszóház
2018.03.26. Ifjúsági hangverseny - Mesterségünk címere
2018.03.27. Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - III. előadás
2018.03.28. Mentálhigénés Műhely: Egész-ség szabadegyetem I.
2018.03.29. Kellemes Húsvéti Ünnepeket - Múzsa Bérlet III. előadás
2018.04.03. DumaAktuál – Hadházi László, Litkai Gergely, Ceglédi Zoltán, Lovász László
2018.04.05. A Koffán-sejtés - Ifj. Koffán Károly - festőművész, művésztanár kiállítása - megnyitó
2018.04.06. `Éneklő Ifjúság` Díszhangverseny
2018.04.10. Nemzeti Színház: Szájon lőtt tigris
2018.04.10. Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - IV. előadás
2018.04.11. Fizess verssel a kávédért a magyar költészet napján
2018.04.12. Pál Ferenc: Elégedetten az élettel - Vágyak, célok, küzdelmek
2018.04.14. Szinkron Nosztalgia Klub
2018.04.14. Nem élhetek muzsikaszó nélkül - Randevú a magyarnóta szerelmeseivel
2018.04.15. XLII. Bárdos Lajos Zenei Hetek – Kórusfesztivál
2018.04.15. Vasárnapi matiné: Micimackó mesemusical - a Dumaszínház gyermekelőadása
2018.04.16. PTE MK Zeneművészeti Intézet Regionális Kamarakoncert-Sorozat PTE Tuba Quartet
2018.04.18. Prevenciós paletta - KEF Drog-prevenciós Expo
2018.04.21. Alisca Brass Band koncert
2018.04.21. Táncház - Zenél a Csurgó Zenekar
2018.04.23. Zorán koncert
2018.04.24. Veszek egy éjszakát - Orfeum Bérlet III. előadás
2018.04.24. Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - V. előadás
2018.04.24. - 2018.04.28. Hangszert a kézbe - országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat
2018.04.25. Egész-ség szabadegyetem - A gyermekbajok természetes gyógymódjai
2018.05.01. Városi Retro Majális
2018.05.04. Stekly Zsuzsa: 45 év 820 fokon című kiállításmegnyitó
2018.05.05. Cinegemadár Tolna Megyei Népzenei Verseny döntő
2018.05.07. Bihari Viktória előadása: Ne bánts anyu! - Mérgező szülők és sérült gyerekek
2018.05.08. Virsky - A név, amely átírta a tánctörténelmet - 80 éves jubileumi turné
2018.05.08. Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - VI. előadás
2018.05.11. Bödőcs Tibor - Nincs idő gólörömre Stand Up előadása
2018.05.15. Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - VII. előadás
2018.05.18. - 2018.05.21. Pünkösdi Hal- és Vadünnep 2018.
2018.05.21. Páva Gála - Zenél Szalonna és Bandája
2018.05.24. Kiállítás Lego alkotásokból
2018.05.25. Bartina félévzáró nagyműsor - Muzsikál a Tarsoly zenekar
2018.05.27. Magyar hősök emléknapja
2018.05.29. A Pécsi Harsonaegyüttes és a The ISU Faculty Ambassador Brass rézfúvós estje
2018.05.30. Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - VIII. előadás
2018.05.30. Mentálhigénés Műhely: Egész-ség szabadegyetem II.
2018.06.05. Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - IX. előadás
2018.06.12. Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - X. előadás
2018.09.12. Az Experidence Production bemutatja: Nostradamus - Világok Vándora

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2018.03.24. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Használt gyerekruha vásár a Babitsban
2018.03.25. Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Húsvéti játszóház
2018.03.25. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Húsvéti játszóház
2018.03.25. 10:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Nyáry Detti Nyúlkaland című bábelőadása
2018.03.25. 11:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Virágpor Együttes gyermekkoncertje
2018.03.25. 11:30 Szekszárdi koncertek 2018
Virágpor Együttes gyermekkoncertje
2018.03.26. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Ifjúsági hangverseny - Mesterségünk címere
2018.03.26. 14:30 Szekszárdi koncertek 2018
Ifjúsági hangverseny - Mesterségünk címere
2018.03.27. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - III. előadás
2018.03.02. - 2018.03.28. Szekszárdi kiállítások 2018
Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjasok V. kiállítása
2018.03.28. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Mentálhigénés Műhely: Egész-ség szabadegyetem I.
2018.03.29. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kellemes Húsvéti Ünnepeket - Múzsa Bérlet III. előadás
2018.03.01. - 2018.03.31. Agora Mozi Szekszárd 2018
2018.04.03. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
DumaAktuál – Hadházi László, Litkai Gergely, Ceglédi Zoltán, Lovász László
2018.03.10. - 2018.04.29. Szekszárdi kiállítások 2018
Válogatás a Dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria gyűjteményéből
2018.04.05. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
A Koffán-sejtés - Ifj. Koffán Károly - festőművész, művésztanár kiállítása - megnyitó
2018.04.05. - 2018.04.26. Szekszárdi kiállítások 2018
A Koffán-sejtés - Ifj. Koffán Károly - festőművész, művésztanár kiállítása
2018.04.06. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
`Éneklő Ifjúság` Díszhangverseny
2018.04.06. 15:00 Szekszárdi koncertek 2018
`Éneklő Ifjúság` Díszhangverseny
2018.04.10. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Nemzeti Színház: Szájon lőtt tigris
2018.04.10. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - IV. előadás
2018.04.11. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Fizess verssel a kávédért a magyar költészet napján
2018.04.12. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Pál Ferenc: Elégedetten az élettel - Vágyak, célok, küzdelmek
2018.04.14. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Nem élhetek muzsikaszó nélkül - Randevú a magyarnóta szerelmeseivel
2018.04.14. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szinkron Nosztalgia Klub
2018.04.14. 17:00 Szekszárdi koncertek 2018
Nem élhetek muzsikaszó nélkül - Randevú a magyarnóta szerelmeseivel
2018.04.15. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Vasárnapi matiné: Micimackó mesemusical - a Dumaszínház gyermekelőadása
2018.04.15. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
XLII. Bárdos Lajos Zenei Hetek – Kórusfesztivál
2018.04.15. 10:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Vasárnapi matiné: Micimackó mesemusical - a Dumaszínház gyermekelőadása
2018.04.16. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
PTE MK Zeneművészeti Intézet Regionális Kamarakoncert-Sorozat PTE Tuba Quartet
2018.04.16. 18:00 Szekszárdi koncertek 2018
PTE MK Zeneművészeti Intézet Regionális Kamarakoncert-Sorozat PTE Tuba Quartet
2018.04.16. 18:00 Szekszárdi koncertek 2018
PTE MK Zeneművészeti Intézet Regionális Kamarakoncert-Sorozat PTE Tuba Quartet
2018.04.18. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Prevenciós paletta - KEF Drog-prevenciós Expo
2018.04.21. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Alisca Brass Band koncert
2018.04.21. Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Táncház - Zenél a Csurgó Zenekar
2018.04.21. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Táncház - Zenél a Csurgó Zenekar
2018.04.21. 16:00 Szekszárdi koncertek 2018
Alisca Brass Band koncert
2018.04.23. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Zorán koncert
2018.04.23. 19:00 Szekszárdi koncertek 2018
Zorán koncert
2018.04.24. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - V. előadás
2018.04.24. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Veszek egy éjszakát - Orfeum Bérlet III. előadás
2018.04.24. - 2018.04.28. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Hangszert a kézbe - országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat
2018.04.25. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Egész-ség szabadegyetem - A gyermekbajok természetes gyógymódjai
2018.05.01. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
100 Folk Celsius koncert
2018.05.01. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Bon-Bon koncert
2018.05.01. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kozmix koncert
2018.05.01. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Bagi Iván és Nacsa Olivér műsora
2018.05.01. Szekszárdi Majális 2018
2018.05.01. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Városi Retro Majális
2018.05.01. 11:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Vizipók, Csodapók - Szabad Ötletek Színháza
2018.05.01. 13:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Tücsök Zenés Színpad műsora
2018.05.01. 15:30 Szekszárdi koncertek 2018
100 Folk Celsius koncert
2018.05.01. 15:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
100 Folk Celsius koncert
2018.05.01. 18:00 Szekszárdi koncertek 2018
Kozmix koncert
2018.05.01. 20:00 Szekszárdi koncertek 2018
Bon-Bon koncert
2018.05.04. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Stekly Zsuzsa: 45 év 820 fokon című kiállításmegnyitó
2018.05.04. - 2018.06.02. Szekszárdi kiállítások 2018
Stekly Zsuzsa: 45 év 820 fokon című kiállítása
2018.05.05. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Cinegemadár Tolna Megyei Népzenei Verseny döntő
2018.05.07. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Bihari Viktória előadása: Ne bánts anyu! - Mérgező szülők és sérült gyerekek
2018.05.08. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Virsky - A név, amely átírta a tánctörténelmet - 80 éves jubileumi turné
2018.05.08. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - VI. előadás
2018.05.11. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Bödőcs Tibor - Nincs idő gólörömre Stand Up előadása
2018.05.15. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - VII. előadás
2018.05.18. - 2018.05.21. Pünkösdi Hal- és Vadünnep 2018 Szekszárd
2018.05.18. - 2018.05.21. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Pünkösdi Hal- és Vadünnep 2018.
2018.05.21. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Páva Gála - Zenél Szalonna és Bandája
2018.05.21. 11:00 Szekszárdi koncertek 2018
Páva Gála - Zenél Szalonna és Bandája
2018.05.24. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Kiállítás Lego alkotásokból
2018.05.24. - 2018.05.27. Szekszárdi kiállítások 2018
Kiállítás Lego alkotásokból
2018.05.25. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Bartina félévzáró nagyműsor - Muzsikál a Tarsoly zenekar
2018.05.25. 11:00 Szekszárdi koncertek 2018
Bartina félévzáró nagyműsor - Muzsikál a Tarsoly zenekar
2018.05.26. - 2018.05.27. Háry János Mesefesztivál Szekszárd 2018
2018.05.26. - 2018.05.27. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Háry János Mesefesztivál
2018.05.26. - 2018.05.27. Szekszárd Gyereknap 2018
2018.05.26. - 2018.05.27. Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Háry János Mesefesztivál
2018.05.26. 09:30 Szekszárdi koncertek 2018
Takács Eszter: Első puszi c. koncert
2018.05.26. 09:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Takács Eszter: Első puszi c. koncert
2018.05.26. 11:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
MASZK Bábszínház: Mátyás király bolondos bolondja - élőszereplős és óriás marionett figurás gyermek előadás
2018.05.26. 16:30 Szekszárdi koncertek 2018
Czutorborsók gyermekkoncertje
2018.05.26. 16:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Czutorborsók gyermekkoncertje
2018.05.26. 18:00 Szekszárdi koncertek 2018
Tompeti és barátai gyermekkoncert
2018.05.26. 18:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Tompeti és barátai gyermekkoncert
2018.05.27. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Magyar hősök emléknapja
2018.05.27. 10:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Magyar Népmese Színház: Mátyás király születése napja c. gyermekelőadás
2018.05.27. 11:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Langaléta Garabonciások: Vásári komédiák -gólyalábas előadás
2018.05.27. 13:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Csihipuhi Bábszínház: Paprika Jancsi és az ördögök - vásári bábjáték
2018.05.27. 14:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Bogár Muzsika koncert
2018.05.27. 14:30 Szekszárdi koncertek 2018
Bogár Muzsika koncert
2018.05.27. 17:00 Szekszárdi koncertek 2018
BonBon Matiné: Állati zenék - gyermekkoncert
2018.05.27. 17:00 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
BonBon Matiné: Állati zenék - gyermekkoncert
2018.05.27. 18:30 Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők - gyermekkoncert
2018.05.27. 18:30 Szekszárdi koncertek 2018
Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők - gyermekkoncert
2018.05.29. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
A Pécsi Harsonaegyüttes és a The ISU Faculty Ambassador Brass rézfúvós estje
2018.05.29. 18:30 Szekszárdi koncertek 2018
A Pécsi Harsonaegyüttes és a The ISU Faculty Ambassador Brass rézfúvós estje
2018.05.30. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - VIII. előadás
2018.05.30. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Mentálhigénés Műhely: Egész-ség szabadegyetem II.
2018.06.05. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - IX. előadás
2018.06.12. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Szekszárdi Művészettörténeti Szabadegyetem: Magyar Művészek Európában - X. előadás
2018.09.12. Szekszárdi programok 2018. Fesztiválok, rendezvények, események Szekszárdon
Az Experidence Production bemutatja: Nostradamus - Világok Vándora
2018.09.12. 19:00 ExperiDance Szekszárd: Nostradamus Világok Vándora táncelőadás a Babits Mihály Kulturális Központban
2018.09.13. - 2018.09.16. Szekszárdi Szüreti Napok 2018
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Babits Mihály Kulturális Központ Szekszárd programok 2018

Programajánlat

Szekszárdi gyerekprogramok 2018
Szekszárdi gyerekprogramok 2018
 • Szekszárd
2018. március 25.
Szekszárdi koncertek 2018
Szekszárdi koncertek 2018
 • Szekszárd
2018. március 25. 11:30
Szekszárdi kiállítások 2018
Szekszárdi kiállítások 2018
 • Szekszárd
2018. március 2 - 28.
Agora Mozi Szekszárd 2018
Agora Mozi Szekszárd 2018
 • Szekszárd
2018. március 1 - 31.
Szekszárdi Majális 2018
Szekszárdi Majális 2018
 • Szekszárd
2018. május 1.

Szolgáltató