MÁV Nosztalgia - Élmények útján!
MÁV Nosztalgia - Élmények útján!
Csoki Fesztivál Perugia 2017. Eurochocholate Csokoládé Fesztivál Olaszország

Utunk mottója: a csokoládé nem tesz fel buta kérdéseket, a csokoládé megért! Vegyünk részt Európa legnagyobb édesség ünnepén az Eurochocholate Csokoládé Fesztiválon. Az utcákat csokoládét árusító bódék lepik el, megnézhetjük, hogy miket és hogyan készítenek egy csokoládé tömbből, elképesztő csokoládé-szobrokat és szökőkutakat láthatunk és szinte mindent meg is kóstolhatunk. Rövid, de tartalmas utazásunk során betekintést nyerhetnek az olasz hétköznapokba, a toszkán vidék elragadó látnivalóiba, Umbria műemlékeibe, valamint a környék gasztronómiai és kézműves életébe is. Programunk fénypontjaként ellátogattunk a Csokoládéfesztiválra, mely nem csak az édesszájúaknak kínál felejthetetlen élményeket.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Program

1. nap: Budapest- Chianciano Terme

Elutazás Budapestről a hajnali órákban, folyamatos utazás rövid megállókkal Szlovénián keresztül. Érkezés a szálláshelyünkre, Chianciano Terme-be az esti órákban.

2.nap: Todi- Deruta- Torgiano

Reggeli után egy igazán tartalmas és izgalmas fakultatív program veszi kezdetét (Ár: 35 EUR / fő). Első megállónk a domb tetején álló Todi bájos kis városkájában lesz a Naja és a Tiber összefolyásánál. Ez a középkori hangulatot árasztó település már messziről hívogatja az idelátogatókat. Megtekintjük a bazilikát, a régi fürdő maradványait, egy víztározó és az amfiteátrum romjait is.

A városnézés után kedvükre bolyonghatnak a belváros főterén vagy sétát tehetnek az ódon, szűk utcácskákban. Majd a közeli Deruta-ba utazunk, melyet középkori fazekas- központként tartanak számon. Ebben a kis városkában elképzelhetetlen mennyiségű majolika árut állítottak elő családi és manufakturális keretek között, bámulatos művészeti és szakmai és színvonalon. Itt egy kerámia készítő műhelybe látogatunk, ahol bepillantást nyerhetnek a majolika művészetének egyik híres műfajába és az évszázados múltra tekintő kézműves termékek elkészítésébe.

Természetesen lehetőségük lesz a vásárlásra is az itt készített gyönyörű termékekből. Programunkat Torgiano-ban fejezzük be, ahol egy olivaolaj és bormúzeumba látogatunk. Megismerkedünk az előállítási folyamatokkal, az ahhoz szükséges eszközökkel és megnézhetjük a régről itt maradt tárgyi emlékeket is. Érkezés a szálláshelyünkre a késő délutáni órákban.

3.nap: Montepulciano - Arezzo- Cortona

A mai napunkon igyekszünk felfedezni Toszkána szinte legtöbbször emlegetett, elragadó településeit (Ár: 20 EUR/fő). Ki ne szeretne egy igazi olasz kávé elkortyolgatása közben gyönyörködni a háborítatlan toszkán tájban? Erre lehetőségük lesz, ha velünk tartanak Montepulciano elragadó városába.

A környék leghíresebb és legrégebbi kávézóját, a Caffé Polziano-t látogatjuk meg, melynek teraszáról lélegzetelállító panoráma nyílik a toszkán dombokra és a környező vidékre. Itt, a helyiek társaságában elfogyaszthatnak akár egy utó-reggelit vagy csak egy habos cappuccinót, belecsöppenve a tipikus olasz hangulatba. A kávézás utáni városnézést követően a Piazza Grande közelében található, a város egyik legszebb reneszánsz palotájához, a Palazzo Ricci-hez látogatunk. Végig vezetnek minket a palota földalatti folyosóján található ódon hangulatot árasztó borospincében, majd ízelítőt kaphatnak a helyi borokból és megkóstolhatnak pár falat, a vidékre jellemző ételkülönlegességet is. (Borkóstoló ára: 18 EUR / fő).

Következő állomásunk a középkori Arezzo lesz. A város az árkádokkal körülvett Piazza Grande köré épült, és sokak szerint a legszebb etruszk eredetű település Olaszországban. A román San Francesco templom és annak freskói, valamint a Santa Maria templom méltán emelik a város hírnevét. Utunkat Cortona-ban folytatjuk, mely a Napsütötte Toszkána című film miatt lehet ismerős mindenkinek. Az etruszk falakkal és sírokkal körbevett város egy meredek hegy oldalában található, 500 méter magasan. Sétálunk a keskeny és meredek utcákon, ahol autóval nem lehet közlekedni, megnézzük a kiemelkedő látnivalókat, a bájos település szép templomait és tereit, a Dómot és a város méretéhez képest szokatlanul nagy városi parkot is.

4.nap: Assisi - Perugia és a csokifesztivál

Ma elsőként a ferences rend megalapítójának, Szent Ferencnek a városába, a műemlékekben gazdag Assisibe látogatunk, melyet a benne található bazilikával és a többi emlékhellyel együtt a Világörökség részévé nyilvánítottak. Ellátogatunk a Bazilikába és a hozzá tartozó, többemeletes árkádsorra épített nagy ferences kolostor épületébe és altemplomába, a San Rufino katedrálishoz és a város fölé emelkedő dombon található Rocca Maggiore erődhöz is. Innen gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környékre.

Barangolunk a rengeteg régi kis lakóház és kedves paloták között, majd tovább utazunk Perugia-ba.

Rövid városnézés után részt veszünk Európa legnagyobb édesség ünnepén az Eurochocholate Csokoládé Fesztiválon. Az utcákat csokoládét árusító bódék lepik el, megnézhetjük, hogy miket és hogyan készítenek egy csokoládé tömbből, elképesztő csokoládé-szobrokat és szökőkutakat láthatunk és szinte mindent meg is kóstolhatunk.

5.nap: Chianciano Terme- Budapest

Hazaindulás Budapestre, folyamatos utazással és rövid pihenőkkel, érkezés a késő esti órákban.

Utazás:

 • légkondicionált autóbusszal (WC, videó).

Szállás:

 • hotel *** és **** Chianciano Terme, 4 éj
 • A standard 3 és 4 csillagos szállodák Chianciano Terme városában a központ közelében találhatóak. A szállodák pontos nevét és leírását az aktuális indulás előtt egy héttel adjuk meg.

Szobák:

 • 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba, a szobák nagy része balkonos és TV-vel felszerelt

Szolgáltatások:

 • étterem, a szállodák nagy részében bár, recepció.

Ellátás (krt):

 • kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió.

Fel- és leszállási lehetőség:

 • Ingyenes- Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 2017.10.14-18. (szombat-szerda)   5 nap/ 4 éj

Csomagáraink:

ÉDES BŰNBEESÉS PERUGIA-BAN - CSOKIFESZTIVÁL TOSZKÁNÁBAN

5 nap/4 éj

Időpontok Részvételi díj Ft/fő      3*hotel     4*hotel

2017.10.14-18.
csokifesztivállal                               79 900       89 900

Felárak:

 • Vacsora felár 3*és 4*-ban: 12 900 Ft / fő / turnus
 • Egyágyas felár 3* és 4*-ban: 18 900 Ft / fő / turnus

Üdülőhelyi díj: 1 EUR / fő / éj (helyszínen fizetendő)

Kedvezmény:

 • 3. ágyon 12 évig -10% az alapárból

Felárak és belépők:

Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő):

 • Todi-Deruta- Torgiano: 35 EUR / fő
 • Montepulciano-Arezzo- Cortona: 20 EUR / fő
 • Montepulciano borkóstoló: 18 EUR / fő

Belépők ára összesen kb: 25 EUR/fő

 • Deruta kerámia gyár belépő: 2 EUR / fő
 • Torgiano oliva múzeum: 5 EUR / fő
 • Arezzo/ St. Francesco templom: 8 EUR / fő
 • Assisi / St. Francesco templom: 3 EUR / fő
 • Chococard- csokifesztivál belépő: 7 EUR / fő

Audio-guide:  kb.  1,5- 2,5 EUR / fő / nap

Egyéb információk

Minimum létszám: 35 fő.

Figyelem: Társítási lehetőség!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat (1 EUR/fő/nap).

Szükséges úti okmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Csoki Fesztivál Perugia 2017. Eurochocholate Csokoládé Fesztivál Olaszország

Szolgáltató

La Grotta Holidays Utazási Iroda
La Grotta Holidays Utazási Iroda
 • Budapest
 • VI. kerület