Daróczy virtus-úszás Paks - Kalocsa 2021. Open Water Tournament nyíltvízi úszóverseny

Daróczy virtus-úszás Paks - Kalocsa 2021. Open Water Tournament nyíltvízi úszóverseny


Az OWT (Open Water Tournament) nyíltvízi úszóverseny 7 és 15 km-t sodródhatnak a versenyzők a Dunában Pakstól Kalocsáig. 1886 augusztusában a paksi illetőségű Daróczy báró barátaival egy újonnan nyíló csárda hírére szálltak vízre és 7 kilométert úsztak egészen Uszódig. A spontán esemény olyan sikeres volt, hogy máig tartó hagyomány lett belőle.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Open Water Tournament Paks 2021

OWT - PAKSI VIRTUS
Nyíltvízi úszóverseny a paksi Dunában két távon
PAKS - USZÓD (7km) / PAKS - KALOCSA (15km)

Verseny Időpontja 2021.07.17. 08:00-18:00

1886 augusztusában a paksi illetőségű Daróczy báró barátaival egy újonnan nyíló csárda hírére szálltak vízre és 7 kilométert úsztak egészen Uszódig. A spontán esemény olyan sikeres volt, hogy máig tartó hagyomány lett belőle. A 90-es évektől kezdve Gyulai János paksi lakos és a Paksi Erőmű nyugalmazott mérnöke elevenítette fel a versenyt, bővített, 15 kilométeres távon, egészen Kalocsáig, az ún. meszesi partszakaszig. Az úszást legfeljebb 1000 méter hosszú konvojban, csónakok és motorcsónakok kíséretében, a Duna bal partjának 100 méteres sávjában kellett végrehajtani.

2021-ben az OWT veszi át a szervezés jogát és két távon (az eredeti 7km-en és a bővített 15km-en) szervezi meg a Paksi Virtust.

Távok

7K | Paks - Uszód (1531,5 fkm - 1524 fkm)
15K | Paks - Kalocsa meszesi Duna part (1531,5 fkm - 1515,5 fkm)

Az úszást 4 különböző időcsoportban indítjuk, az úszókat 14 motorcsónak és egy tucat evezős kíséri végig a Duna bal partjának 100 méteres sávjában.

MAXIMÁLIS NEVEZÉSI LÉTSZÁM
középtáv - 7 km - 840 fő
hosszútáv - 15 km - 120 fő

IDŐCSOPORTOK
08:00 - profi hosszútáv - 15km
09:00 - gyerek (14-18) - 7km
10:00 - amatőr / középtáv - 7km
10:30 - amatőr / középtáv - 7km

SZINTIDŐ
- középtáv / advanced - 1 km / 45 perc (normál 25 / 33 / 50 méteres úszómedencei idő szerinti mérés)
- hosszútáv / extrém - 1 km / 20 perc (normál 25 / 33 / 50 méteres úszómedencei idő szerinti mérés)

LÉTSZÁM / RAJTOLTATÁS: A rendezvény a Duna zár idejéig 13:00 óráig tart, így biztonságosan 10 másodperces rajtoltatással tudjuk vízbe engedni a max. 1000 fő versenyzőt, akik óránkénti idősávokba regisztrálnak és rajtolnak, így a tömeg kialakulása vízben és szárazföldön is elkerülhetővé válik. A biztonságos lebonyolítás a hatóságoknak és nekünk, szervezőknek is elsődleges szempont.

FORGATÓKÖNYV
Regisztráció reggel, legkorábban az első versenyidőpont előtt 07:00 órától folyamatosan. A versenyközpont a Paksi Víziszínpad előtti, paksi gesztenyesoron kerül kialakításra, ahol regisztrálni, orvosi igazolásotok bemutatni, orvosi vizsgálatot elvégezni, öltözni, csomagjaitokat leadni, majd időmérő karszalagjaitok felvenni tudjátok.

Fontos, hogy nagyobb értékeiteket ne hozzátok magatokkal, mert azokért felelősséget nem tudunk vállalni, egyéb csomagjaitok (ruha, táska, cipő stb.) természetesen felelősen megőrizzük.

Az indítás folyamatosan, egyesével, 10 másodpercenként történik a víziszínpad déli stégjéről, ahol az ugrás előtt élesítitek QR-kódos időmérő karszalagjaitok. Az időmérés közvetlen a vízparton kerül indításra, leállításra. Az indítás fejessel történik, majd az első feladat a Duna átszelése és a bal parton kialakított úszófolyosó elérése.

Az úszófolyosó a Duna szemközti bal (keleti) partjának 100 méteres sávjában kerül kiépítésre, ahol lehorgonyzott és folyamatosan cirkáló mentőcsónakok figyelik, kísérik az úszókat Uszódig (7 km) és Kalocsáig (15 km).

A kiszállás az uszódi és kalocsai homokos partszakaszon történik. Partot érve az időmérő állomás fogad titeket, ahol leolvassák az időtöket, majd megkapjátok cél-csomajaitok, melyben ital, élelmiszer és versenypóló található. Ezt követően az OWT busszal szállítunk fel titeket a paksi komphoz, majd hajóval mentek vissza a víziszínpadnál kiépített versenyközpontba, ahol zuhanyozni és öltözni tudtok.

Találatok száma: 3

Cseresznyés Pajta Paks

Cseresznyés Pajta Paks

A Délmezőföld természetvédelmi területének szélén, gyönyörű erdő közepén található a Cseresznyés Pajta Rendezvényközpont, amely csupán 50 perc alatt elérhető Budapesttől az M6-os autópályán. A természet tapintható közelsége, az erdő adta nyugalom, a madarak csicsergése teszik igazán romantikus hellyé ... Bővebben


Erzsébet Nagy Szálloda**** Paks

Erzsébet Nagy Szálloda**** Paks

A három épületből álló konferencia és wellness hotel a város szívében, a Duna part mellett futó hangulatos sétány közelében fekszik. Az Erzsébet Nagy Szálloda**** jelenlegi formájában 2010 decembere óta üzemel – az épület ugyanakkor mind múltját, mind jelenét tekintve is Paks város történelmi ... Bővebben


Paksi Horgásztanya

Paksi Horgásztanya

Szállás közvetlenül a vízparton. A szállásigényeket a horgászbüfében lehet leadni. A szálláson 2db 2 ágyas, és 1db 3+1 ágyas szoba, társalgó, vizesblokk és teljesen felszerelt konyha található. A 6-os főközlekedési út 116-os km-kövénél jobbra fordulva tábla jelzi a tavakhoz vezető utat. Bővebben
Találatok száma: 5

Dunakömlődi Halászcsárda

Dunakömlődi Halászcsárda

Reméljük Ön is szereti a finom ételeket, jó söröket, ízletes borokat, kellemes időtöltést rendezett környezetben. Mindezt megtalálja egy helyen, a 6-os főút mentén található, falfestménnyel díszített, csárda hangulatú éttermünkben. A Dunakömlődi Halászcsárda minden nap 10-22 óráig tart nyitva. Bővebben


Fabro Pincészet

Fabro Pincészet

A Fabro Pincészet várja a bor és a gasztronómia szerelmeseit legyen szó családi vagy akár üzleti ebédről vagy vacsoráról. Bővebben


Paksi Halászcsárda

Paksi Halászcsárda

Minden nap 10 órától 20 óráig, péntek és szombati napokon 22 óráig szeretettel várjuk kedves vendégeinket! Bővebben


Familia Pizzéria Panzió

Familia Pizzéria Panzió

A Família Pizzéria széles választékot kínál, ha az ízek szerelmese vagy. Az étterem nyugodt, kisvárosi környezetben helyezkedik el az óvárost és az újvárost összekötő területen. Az étterem vonzereje nem csak a szép, rendezett környezetben, hanem a minőségi italainkban, frissen elkészített ételeinkben ... Bővebben


Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete

Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete

A paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete az egyik legaktívabb paksi civil szervezet, mely a Sárgödör tér szépségének kialakításáért és a paksi bor jó hírének ápolásán munkálkodik. Az egyesület célul tűzte ki a jó minőségű borok készítését, a paksi bor régi jó hírnevének visszaszerzését, a ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
7030 Paks , Táncsics Mihály u.
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG