Digitális múzeumpedagógia a 3-12. évfolyam számára - Híres magyarok
Pünkösdi Fesztivállal indul a siófoki nyár sok izgalmas programmal!
Pünkösdi Fesztivállal indul a siófoki nyár sok izgalmas programmal!
Bor, zene, boldogság… ez a BOLDOGkisfalud Feszt Tokaj-Hegyalja szívében
Bor, zene, boldogság… ez a BOLDOGkisfalud Feszt Tokaj-Hegyalja szívében
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Digitális múzeumpedagógia a 3-12. évfolyam számára - Híres magyarok


DEMÓ 3 – Híres magyarok – Virtuális múzeumpedagógiai játékok a 3-12. évfolyam számára. A májusban és júniusban létrehozott DEMÓ 1 és DEMÓ 2 projektek alkalommal 16.000 látogató, több, mint 120.000 oldalletöltéssel vett részt a virtuális rendezvénysorozaton – következik a folytatás, a DEMÓ 3 esetében több, mint 30 múzeum csatlakozásával.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A november 9-i Feltalálók Napja és a november 10-i Tudomány Világnapja apropóján érkezik a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája újabb közös rendezvénye, a DEMÓ 3, vagyis a Digitális Edukációs Múzeumi Órák 3. online eseménye, Híres magyarok tematikával. Ezúttal 4 külön korosztály (3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam, 9-12. évfolyam) számára összeállított ingyenesen elérhető, játékos virtuális múzeumpedagógiai feladatokkal érkeznek a szervezők november 23-án az országosan és határon túlról csatlakozó diákok és pedagógusok számára.

A korábbi sikerek után jön a DEMÓ 3
A májusban és júniusban létrehozott DEMÓ 1 és DEMÓ 2 projektek alkalommal 16.000 látogató, több, mint 120.000 oldalletöltéssel vett részt a virtuális rendezvénysorozaton – következik a folytatás, a DEMÓ 3 esetében több, mint 30 múzeum csatlakozásával.
A játékos feladatokat az újonnan induló www.virtualismozaikmuzeumtura.hu oldalon strukturáltan, összegyűjtve tekinthetik meg, ahol a Mozaik Múzeumtúra korábbi virtuális programjait és a hazai múzeumok digitális tartalmait is elérhetik.

Virtuális Mozaik Múzeumtúra weboldal
Osztályszintű tantermi oktatásra és egyéni digitális oktatásra is felhasználható
Az összegyűjtött és rendszerezett online múzeumpedagógiai tartalmak nagy előnye, hogy sokrétű a felhasználhatóságuk, legyen szó akár tantermi oktatásról, ahol – projektoros kivetítéssel, digitális tábla segítségével – egy egész osztály egyszerre vagy akár csoportosan tanulhat és játszhat, vagy éppen egyéni otthoni feladatmegoldásokról. A DEMÓ 3 online tartalmai kiváló játékos edukációs lehetőséget biztosítanak a hagyományos oktatásban lévő általános iskolai tanulók és a szerdától digitális oktatásban lévő középiskolai tanulók számára egyaránt.


Differenciáltabb tartalmak, korosztályokra bontott virtuális feladatsorok
„Amikor tavasszal létrehoztuk a DEMÓ napokat, akkor nagyon pozitív fogadtatást kapott mind a tanárok, mind a diákok, de még a szülők részéről is, ezért gondoltuk úgy, hogy folytatjuk. Mindig az a tervünk, hogy egy kicsit jobbat csináljunk, mint az előző, ezért saját tapasztalataink és az eseményeinken résztvevők visszajelzései alapján fejlesztjük programjainkat. A tanárok részéről az egyik legfontosabb visszajelzés az volt, hogy szerintük ez egy nagyon jó kezdeményezés és egy olyan nap, amit gond nélkül be lehet iktatni az oktatásba, ezért az volt a kérésük, hogy ilyen napok ne csak a digitális oktatás időszakában legyenek, hanem a hagyományos, osztálytermi tanítás alatt is.
A novemberi DEMÓ napunk vezér tematikája ezúttal a Híres magyarok lesz, ehhez kapcsolódnak a múzeumok különböző programjai. További újítás, hogy ezúttal differenciáltabban adjuk közzé a tartalmakat, korosztályokra bontott virtuális feladatsorok formájában. Egy fontos fejlesztés, hogy az elmúlt bő fél év során mind a Mozaik Múzeumtúra, mind a múzeumok részéről is rengeteg digitális tartalom született, ezért ezeket strukturáltabban tesszük közzé az új virtualismozaikmuzeumtura.hu weboldalon, ami a mai naptól már elérhető. Mindenkit bíztatok, hogy látogasson el ide, nem csak a DEMÓ 3 rendezvény regisztrációja miatt, hanem azért is, mert rengeteg értékes virtuális múzeumi tartalom érhető el itt egy helyen rendszerezve.” – fogalmaz Makranczi Zsolt, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója, a Mozaik Múzeumtúra vezetője.

Jocó bácsi Redmenta kvízzel készül ismert magyar tudósokról
Balatoni József, Jocó bácsi, az esemény szakmai házigazdája egy Redmenta kvízzel készül majd a diákok számára, amelyben ismert magyar tudósok és találmányaik kerülnek porondra.

„November 23-án én egy kvízzel készülök számotokra, akkor is, ha az iskolában ültök és akkor is, ha éppen otthon vagytok, akár digitális oktatás kapcsán is, ugyanis a DEMÓ nap sajátossága miatt, bárhonnan elérhetőek a tartalmak. És arra is szeretném felhívni a pedagógusok figyelmét, hogyha esetleg valami miatt ezt a napot nem tudjátok megtartani, vagy végig kísérni velünk, akkor sincs gond, hiszen a tartalmak bármikor később is felhasználhatóak, sőt, ajánlom, hogy a DEMÓ 1 és DEMÓ 2 feladatokat is nézzétek át, használjátok az oktatás során.” – mondja Jocó bácsi, a DEMÓ 3 szakmai házigazdája.

Minden pedagógus számára ingyenesen elérhetőek a múzeumpedagógiai tartalmak
Virtuális Mozaik Múzeumtúra logóA változatos múzeumpedagógiai tartalmak és játékok korosztályi bontásban, egy rövid regisztrációt követően minden pedagógus számára ingyenesen elérhetőek lesznek virtuális feladatsorok formájában, amelyek november 23-án a DEMÓ 3 napon, illetve a későbbiek folyamán is szabadon használhatóak majd oktatási célból. Azok a tanárok, akik november 19-én estig regisztrálnak, az esemény előtt minden tartalomhoz hozzáférést kapnak, így előre megtervezhetik és megszervezhetik a november 23-i Digitális Edukációs Múzeumi Órákat a saját diákjaik számára, bárhol is tanítanak határon innen vagy túl.

Közel 40 múzeum feladatai és játékai a virtuális térben a 3-12. évfolyam számára
„Közel 40 múzeum feladatait és játékait gyűjtjük csokorba és hozzuk el november 23-án. Többféle feladattípussal készülünk, legyen szó edukációs videókról, kisfilmekről, online fejtörőkről, illetve hozunk LearningApps tankocka feladatokat, Redmenta kvízeket és virtuális múzeumi sétákat is.
Időutazásra invitáljuk majd a diákokat Erzsébet királyné személyén keresztül az Osztrák-Magyar Monarchia mindennapjaiba, ellátogatunk a New York kávéházba, az első újkori olimpiát is megnézzük Hajós Alfréd sikerein keresztül. Liszt Ferenc gyerekkori zongoráját is megismerhetik a diákok, illetve egyéb különleges hangszerek világába kalauzoljuk majd őket. Petőfiről, Kossuthról, Széchenyiről, Rippl-Rónairól, Móra Ferencről vagy éppen József Attiláról is olyan érdekességeket tudhatnak meg a diákok, amikre tanórai keretek között nem biztos, hogy van lehetőség kitérni. Hozunk hungarikumokat, Rubik Ernő is szóba kerül majd, vagy éppen a Kabay-féle morfiumgyártás, Richter Gedeon és a Calmopyrin története. Ezúttal is érdemes lesz a virtuális térben velünk tartani 3-12. évfolyam között mindenkinek.” – részletezi Vargacz Alexandra, a Felelős Szülők Iskolája ügyvezetője, a DEMÓ 3 program főszervezője.

A programban résztvevő múzeumok és kiállítóhelyek:
Atomenergetikai Múzeum, Budapesti Történeti Múzeum tagintézményei: Aquincumi Múzeum, Budapest Galéria – Varga Imre Gyűjtemény, Kiscelli Múzeum, Debreceni Református Kollégium Múzeuma és Szabó Magda Emlékház, Déri Múzeum, Dobó István Vármúzeum, Dornyay Béla Múzeum, Ferenczy Múzeumi Centrum, Göcseji Múzeum, Gödöllői Királyi Kastély, Hadtörténeti Intézet és Múzeum, Herman Ottó Múzeum, Iparművészeti Múzeum – Ráth György-villa, Jósa András Múzeum, József Attila Városi Könyvtár és Múzeum, Kecskeméti Katona József Múzeum, Kiskun Múzeum, Kuny Domokos Múzeum, Leskowsky Hangszergyűjtemény, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tagintézményei: Alumíniumipari Múzeum, Kohászati Gyűjtemény, Műszaki Tanulmánytár, Vegyészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Természettudományi Múzeum, Magyar Olimpiai és Sportmúzeum, Móra Ferenc Múzeum, Néprajzi Múzeum, Petőfi Irodalmi Múzeum, RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum, Soproni Múzeum, Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum, Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria, Országgyűlési Múzeum, Vörösmarty Emlékház, Zsidó Kiválóságok Háza

További ajánlataink

2022.05.28. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
2022.06.05. Ingyenes múzeumlátogatás Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.06.08. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
2022.06.20. - 2022.06.24. Múzeumi napközis tábor, Tematikus táborok a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.06.20. - 2022.06.25. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
Természetbúvár tábor
2022.06.27. - 2022.07.01. Múzeumi napközis tábor, Tematikus táborok a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.06.27. - 2022.07.01. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
Természetbúvár tábor
2022.07.04. - 2022.07.08. Múzeumi napközis tábor, Tematikus táborok a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.07.04. - 2022.07.08. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
Erdei kalandok múzeumi tábor
2022.07.11. - 2022.07.15. Múzeumi napközis tábor, Tematikus táborok a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.07.11. - 2022.07.15. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
Őslénykutató tábor
2022.07.18. - 2022.07.22. Múzeumi napközis tábor, Tematikus táborok a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.07.18. - 2022.07.22. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
Lovas tábor
2022.07.25. - 2022.07.29. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
Természetbúvár tábor
2022.07.25. - 2022.07.29. Múzeumi napközis tábor, Tematikus táborok a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.08.01. - 2022.08.05. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
Természetbúvár tábor
2022.08.01. - 2022.08.05. Múzeumi napközis tábor, Tematikus táborok a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.08.08. - 2022.08.12. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
Természetbúvár tábor
2022.08.08. - 2022.08.12. Múzeumi napközis tábor, Tematikus táborok a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.08.15. - 2022.08.19. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
Természetbúvár tábor
2022.08.15. - 2022.08.19. Múzeumi napközis tábor, Tematikus táborok a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.08.22. - 2022.08.26. Magyar Természettudományi Múzeum programok 2022 Budapest
Természetbúvár tábor
2022.08.22. - 2022.08.26. Múzeumi napközis tábor, Tematikus táborok a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Dinoszaurusz kiállítás, állandó szoborkiállítás a Természettudományi Múzeum kertjében
2022.01.01. - 2022.12.31. Jégkorszak kiállítás, kölcsönözhető kiállítás a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumból
2022.01.01. - 2022.12.31. Szóra bírt csontjaink, kölcsönözhető antropológia kiállítás a Természettudományi Múzeumból
2022.01.01. - 2022.12.31. Az ember evolúciója, múzeumpedagógiai foglalkozás 10-18 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. A világ rovarszemmel, múzeumpedagógiai foglalkozás 10-18 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Az erdők világa, múzeumpedagógiai foglalkozás felsősöknek a Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. A vizek világa, múzeumpedagógiai foglalkozás felsősöknek a Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. A mi dinoszauruszaink, múzeumpedagógiai foglalkozás 5-10 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Mamutok és társaik múzeumpedagógiai foglalkozás 5-10 éveseknek a Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Erdő lakói - erdőkerülő, múzeumpedagógiai foglalkozás 4-10 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Emberi csontok titkai, múzeumpedagógiai foglalkozás 10-18 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Paleontológia, csontok nyomában múzeumpedagógiai foglalkozás a Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Városi vadon, múzeumpedagógiai foglalkozás felsősöknek a Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Titkok a föld alatt – ásványok, kőzetek, drágakövek kiállítás a Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Sokszínű ÉLET - Felfedező úton Magyarország tájain, állandó kiállítás a Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. A korallzátonyok csodálatos élővilága, állandó kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Természetbúvár terem, interaktív program gyerekeknek a Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Barázdás bálna csontváza, állandó kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Korallzátony világa, múzeumpedagógiai foglalkozás 4-14 éveseknek a Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Rovarlesen, múzeumpedagógiai foglalkozás óvodásoknak és alsósoknak a Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Különleges rendezvényhelyszín a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. Különleges születésnapi helyszín a budapesti Természettudományi Múzeumban
2022.01.01. - 2022.12.31. A dinoszauruszok kora Magyarországon, állandó kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.01.03. - 2022.12.31. Természetismereti kiállítás gyerekeknek Budapesten a Természettudományi Múzeumban
2022.02.01. - 2022.06.30. Merkl Ottó emlékkiállítás Művészet és rovarok címmel Budapesten a Természettudományi Múzeumban
2022.02.16. - 2022.06.13. Magyar Természettudományi Múzeum időszaki kiállítása: A ló háziasítása Az őslovaktól az ősök lováig
2022.05.11. - 2022.12.31. Interaktív kiállítás gyerekeknek a beporzókról a Magyar Természettudományi Múzeumban
2022.05.18. - 2022.08.22. Múmia kiállítás Budapesten, Az egyiptomi múmiák titkai címmel a Magyar Természettudományi Múzeumban

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Magyar Természettudományi Múzeum
Magyar Természettudományi Múzeum
  • Budapest
  • VIII. kerület

EZ IS ÉRDEKELHETI!

Non Stop Nemzeti Múzeum - Hogyan tudja segíteni oktatói munkáját a Nemzeti Múzeum? Non Stop Nemzeti Múzeum - Hogyan tudja segíteni oktatói munkáját a Nemzeti Múzeum?

A Magyar Nemzeti Múzeum munkatársai - alkalmazkodva a kialakult helyzet okozta új igényekhez - igyekeznek segítséget nyújtani a pedagógusoknak az online oktatásban.


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események