MONTMARTRE-I ÉJSZAKÁK - CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - EGY MŰTEREM TITKAI CÍMŰ KIÁLLÍTÁS FINISSZÁZSA
MONTMARTRE-I ÉJSZAKÁK - CSERNUS ÉS A MONTMARTRE - EGY MŰTEREM TITKAI CÍMŰ KIÁLLÍTÁS FINISSZÁZSA
Exkluzív gasztro program sztárséfekkel Hévízen!
Exkluzív gasztro program sztárséfekkel Hévízen!
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Pótszilveszter és januári pihenés Sopronban
Pótszilveszter és januári pihenés Sopronban
Farsangi programajánló
Farsangi programajánló

Tátrai Futár Expressz, kirándulás élményvonattal a mesés Zakopanéba


Tátrai Futár Express, 4 napos kirándulás Zakopanéba Élményvonattal és sok-sok élménnyel. A „Vasutazz Velünk!” jövő évi első úti célja, a mi generációnk számára mindig elképzelt „mesevilág”, a hósipkás csúcsok, fenyves erdők és a mézeskalácsházak közötti idill, a megunhatatlanul gyönyörű Tátra, benne is a mesés Zakopáne.

Tátrai Futár Expressz, kirándulás élményvonattal a mesés Zakopanéba

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Odautunkat a Garam, Túróc, Vág és Árva folyók völgyében a Selmeci-hegység, Tribecs, Nagy-Fátra, Árvai Magura és Liptói-havasok között vonatozva, Zsolnán megpihenve tervezzük a Lengyel-Tátráig. Zakopáne-i bázisunkról indulva az első napi főprogramunk a dunajeci tutajozás. A Pieninek hegység szurdokában 15 km hosszon 36 métert zuhogunk le a Dunajec vad, kanyargós, néhol 10 méterre szűkülő vizén, a gorál tutajokkal.
A Pieninek több száz méteres falként magasodó hegyei között kanyargó szurdok. A fölénk tornyosuló sziklafalak, a páratlan szépségű természet, ahol nyugodt, hol izgága víz felejthetetlen élményt kínál.

Második nap a Dunajec völgyéből közösen portyázunk át a Régió modern különvonatával a Visztula melletti ősi lengyel fővárosba, Krakkóba, hogy gyönyörködjünk csodálatos gótikus nevezetességeiben. Krakkóban az azt igénylőknek kiscsoportos idegenvezetést biztosítunk, a Wawel, a Főtér, Jagelló Egyetem megtekintéséhez, de önálló városnéző felderítésre is lesz lehetőség. Krakkóból hazamenetben látogatást teszünk a PKP vasúti jármű múzeumába Chabówkaba.

Hazautunkat a futárokra emlékezve megtévesztő irányváltásokkal tervezzük, hiszen Árvanádasd helyett, ez alkalommal a Bélai-Tátrán át buszozva, Késmárkon szállunk vonatra. Először keletre indulunk a Hernád völgyében, aztán Margitfalvánál hirtelen irányt váltva nyugatra tartunk a Gölnic völgyében, majd teljesen váratlanul Garamfőnél többszáz métert körkörösen leereszkedünk, és a csodálatos Garam folyó forrásától a torkolatáig végigkísérve térünk haza.

A térképet nézve az Alacsony-Tátrát fogjuk észak-keletről dél-nyugatra körbekerülni, hogy visszatérjünk az odaúton már megismert Tribecs és Selmeci-hegység közé.

Hazánk történelmi folytonosságát biztosító Felvidékünk fenyvesekkel borított hegyei között, sebes folyói mellett kanyarogva vonatozni, a gyönyörű hegyeket látni, reményeink szerint kihagyhatatlan kikapcsolódás lesz.

Programunk napról napra:

2018. ÁPRILIS 28. | SZOMBAT
Indulás a Nyugati pályaudvar 9-es vágányáról 6:28-kor a Nohab vontatta nosztalgia-élményvonati szerelvénnyel.
A vonatos élet a tradíciók szerint zajlik; köszöntő, bekínálás, információs kis füzetek, térképek tanulmányozása, majd kezdődnek az előadások –vetítések meghívott szaktekintélyek által a Retró bisztrókocsiban. Korán ebédelünk, 11:30-kor, hogy
Zsolnán lesétálhassuk szakácsaink finom ebédjét. A vonat visszaindulásának időpontját, ellentétben a korábbiakkal, melyet szájba rágósan megannyiszor ismételtünk, most nem mondjuk meg! Az indulás ideje a város főterének közepén ki van feltűnően írva, egy fontos dátummal, akkor indulunk. Van idő a sétára. Akik Zsolna helyett a Ruttkai (Vrutky) fűtőházat szeretnék megtekinteni, az ottani szlovák járműgyűjteményt, – nekik lehetőségük van erre a programra Vrutky főállomáson leszállni. Részükre az előzetes jelentkezés alapján, transzfert biztosítunk. Árvanádasdra érkezés terveink szerint 18:30-kor (most sem marad el a szlovák bekínálás, üdvözlés). Innen buszozunk Zakopanéba, a hoteleinkbe, az Antalówkába és a Dafnéba. A szobák elfoglalása, vacsora a hotelben utána egy kiadós esti sétát javaslunk a városban. Ebben hostesseink segítenek.

2018. ÁPRILIS 29. | VASÁRNAP
A program tartalmazza a Gubalówka-csúcs megtekintését. Akik az Alapprogramot kérték (nem jelentkeznek más fakultatív programra) őket 10:00 órakor mikrobusz viszi el a felvonóig, felkapaszkodunk és gyönyörködünk a hegyekben. Leereszkedéshez javasoljuk a sétát, ez persze egyéni döntés, a felvonó jegyek visszaútra is érvényesek. Utána a piac, a városközpont kínál szórakozást. Minden csoport tiszteletét teheti az „Érdemesek temetőjében” a tátrai futárok síremlékénél, utána séta egyénileg a hotelekbe.

  • FAKULTATÍV PROGRAMOK:

Tutajozás a Dunajecen: Nem kell félni a gyors sodrású kis folyókon, hiszen a nagy és biztonságos tutajokon siklunk majd több mint 2 órán keresztül gyönyörködve a tájban. Buszok indulnak a tutajokhoz 9.00 órakor a Hotel Dafneból, 9:15 órakor pedig a Hotel Antalowkaból.

Gáspár-csúcs meghódítása: Kisbuszokkal megyünk fel a felvonókig és fent letekintünk a Kasparowy Wierch csúcsról. Gyönyörű a kilátás az egész Tátrára. Itt megkeressük a tavaly ott hagyott magyar zászlót és elénekeljük a magyar és lengyel himnuszt – előtte begyakoroljuk! A gyalogos sétát a csúcsról csak a nagyon sportos utasainknak ajánljuk! Javasolunk egyénileg egy kis ebédet, majd átbuszozunk a Gubalówka siklóhoz és onnan csodáljuk meg a korábban meglátogatott csúcsot és társait; a Svinica, Rysy, Giewont, Krzesanica, Góra stb. A piacon és a központban történő elvegyülés után séta a hotelekbe. Vacsora a hotelekben.

2018. ÁPRILIS 30. | HÉTFŐ
• Korai reggeli 6:30-tól séta a zakopanei vasútállomásra.
• Bérelt lengyel vonatunk indul 7:45-kor.
Mindenki hozza magával a Futár tarisznyában elhelyezett szigorúan titkos, zárt borítékot!!!
• Vonaton Krakkóról előadások a mikrofonon keresztül.
• Krakkóba érkezés 10:15-kor.
• Hoszteszeink felvezetnek a pár perces sétával elérhető főtérre a csodálatos Rynekre.
• A Futárok teljesítve küldetésüket kinyitják a szigorúan titkos küldeményüket, jutalmat kapnak, látványos esemény lesz!
• Térkép alapján egyéni séta Krakkó óvárosában alkalmi csoportos összeverődés alapján.

  • Fakultatív program:

a Királyi Vár (Wawel) és a Jagelló Egyetem megtekintése magyar nyelvű idegenvezetéssel, előzetes jelentkezés alapján.
• 16:30-kor Vonatunk indul a Krakkó főpályaudvarról
• Rövid pihenés, feltöltődés az esti élményre
• Chabówka-PKP vasúti múzeumának megtekintése
• Gálavacsora: a lengyel konyha legjobbjai, autentikus helyszínengőzmozdonyok társaságában. Vodkázás, sörözés.
• Visszavonatozás Zakopanéba, pihenés RÁNK FÉR!

2018. MÁJUS 1. | KEDD
• 7:00-kor reggeli
• 8:00-kor buszozás Késmárkra, ahonnan a vonat 10:00-kor indul
• Visszautazás a Garam mentén.
• Előadások a visszaút látnivalóiról
• 12:00-kor ebéd
• fotómegállás, Totó, zene, tánc
• Megérdemelt búcsúajándék a jól teljesítő futárok számára.
• Érkezés a Nyugatiba 21:30

Szállásfoglalás

Találatok száma: 7

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben


Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben


Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, ... Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben


Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben


Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és a klasszicizmus legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe. Csodálatos építészet és isteni ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Rejtélyes történelem


Szállást online? Gyorsan és egyszerűen!
Pontos cím, geokód, térkép
1067 Budapest VI. kerület, Teréz krt. 55. (Nyugati pályaudvar)
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket