Fertő-tavi menetrendi és sétahajózás.
Fertő-tavi menetrendi és sétahajózás.
Hajókirándulás Ausztriába, irány Mörbisch, Rust és Illmitz a Drescher Hajózási Társasággal

Május elsejétől október végégig naponta rendszeres hajójárat közlekedtetünk Fertőrákosról Ausztriába. Eljuthat hajóinkkal Mörbischbe, Illmitzbe és Rustra. Hajóink fűthetőek, mosdóval és audio technikával felszereltek, nyitott panorámarésszel és fedett utastérrel is rendelkeznek. A kerékpárszállítás a hajójáratokon ingyenes. Hajóbárunkban hűtött italokat, kávét, frissítőket szolgálunk fel.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Rendszeres hajójáratok Ausztriába

Május elsejétől október végéig naponta rendszeres hajójárat közlekedtetünk Fertőrákosról Ausztriába, Mörbischbe - Illmitzbe - Rustra.

A kerékpárszállítás a hajójáratokon ingyenes. Gyermekeknek hajóútjaink 6 éves kor alatt ingyenesek. A kerékpáros hajóutak május 1-től október 1-ig naponta közlekednek.

Megrendelésre ezen időszakon felül - márciusban, áprilisban és októberben - is vállalunk hajóutakat.

Hajózás Mörbisch és Illmitz között

A Mörbischi kikötőből lehetőség van a Drescher Line rendszeres járatával Illmitzre hajózni. A hajójáratok fél óránként indulnak Illmitzre és vissza.

Hajóút a mörbischi víziszínpad előadásaira

Az Európaszerte ismert Mörbischi Operettfesztivál előadásait legkényelmesebben hajóinkon érheti el. Stressz, várakozás és parkolási gond nélkül érkezhet meg az előadásra egy romantikus hajóutazás keretében. Fertőrákosról indulva 35 perces sétahajózást követően kötünk ki a Drescher Line kikötőjében, közvetlenül a nézőtéri bejárat mellett. Mindössze pár lépést kell tennie és elfoglalhatja helyét a nézőtéren, majd az előadás után 15 perccel, már indulnak is vissza hajóink Fertőrákosra.

Segítünk a jegyvásárlásban is. Készpénzes fizetés mellett azonnal megvásárolhatja jegyét irodánkban, a foglaltság függvényében.

Az előadásra jegyeket csak hajójárattal együtt értékesítünk.

Indulás 19.00 órakor, érkezés az előadás és tűzijátékot követően kb. 24.00 órakor

Jegyelővétel : Drescher Hajózási Társaság Fertörákos kikötő, Drescher Line Mörbisch Hotel Am Greiner Rust vagy közvetlenül a fedélzeten.

ÚJDONSÁG! Vásárolja meg jegyét az operett előadásokra irodánkban!

A feltételekről érdeklődjön irodánkban.

RUSTI ÉLMÉNYÚT - Magyar történelmi emlékek nyomában

Rusti élményútunk során hajóutunk Ausztria legkisebb városába a számos magyar történelmi emléket őrző Rustra vezet

Rusti élményútunk során hajóutunk Ausztria legkisebb városába a számos magyar történelmi emléket őrző Rustra vezet, ahol először a tradicionális Alte Schmiede étteremben a Pannon konyha remekeit szolgáljuk fel, majd sétát teszünk az óvárosban. Hangulatos kisvonatunkkal a híres szőlőültetvények mellett haladva, kalandos utazást teszünk Mörbischen át a Drescher Line kikötőjébe, majd onnan vissza hajóval Fertőrákosra.

A program sétahajózással indul Fertőrákosról. Kapitányi ismertető keretében bemutatjuk a Világörökség részét képező Fertő tó történetét, behajózunk a Nemzeti Park területére. Ruston kikötve, először a Pannon konyha remekeiből kínálunk ízelítőt a tradicionális Alte Schmiede éttermünkben, majd egyéni városnéző séta során megismerkedhetnek a számos magyar történelmi emlékkel büszkélkedő Rust csodás belvárosával. Ezután panorámavonatunkkal kalandos utazást teszünk a tradicionális szőlőültetvényeken át Mörbischre a Drescher Line kikötőjébe, majd félórás sétahajózást követően érkezünk vissza Fertőrákosra.

Foglalja le helyét a legnépszerűbb utunkra előre.

Tervezett indulások a szezonban szombatonként.

Programleírás:

10.30 Indulás hajóval Fertőrákosról a Drescher Hajókikötőből. Sétahajózás kb. 1,5 órán keresztül a magyar és az osztrák Fertő tavi területen, érintve a B0 pontot a volt határkövet a tavon. A mörbischi víziszínpad megtekintése a hajóról. A fedett fedélzettel, mosdóval is rendelkező, fűthető hajóinkon lehetőség van italok, kávék fogyasztására.

12.00 Érkezés Rustra a városi kikötőbe.
12.30 Ebéd az `Alte Schmiede` étteremben 5 percre a kikötőtől, közvetlen a városfalnál.
13.30 Városnézés Ruston egyénileg, magyar nyelvű ismertetőkiadvány segítségével.
15.00 Indulás Mörbischre a Drescher Line panorámavonatával (dotto) az `Alte Schmiede` étterem elől. Az út során a híres szőlőültetvények és a Fertő tó egyedülálló panorámájának megtekintése a kisvonatról.
15.45 Érkezés Mörbischre a Víziszinpad melletti Drescher kikötőbe.
16.00 Indulás hajóval Fertőrákosra, 30 perces sétahajózás.
16.30 Érkezés Fertőrákosra a Drescher kikötőbe.

A program ára tartalmazza:

A hajóútat Fertőrákosról Rustra és vissza, az ebédet az `Alte Schmiede` étteremben, a panoráma vonatozást Rustról Mörbischre.

A fedélzeten lehetőség van üdítők, kávé, italok vásárlására is. Kérésre hajóinkon étkezést is biztosítunk, egyedi megrendelés alapján. Fűthető, mosdókkal felszerelt és fedett résszel is rendelkező hajóinkon minden évszakban kényelmesen utazhat.

Szeretettel várjuk hajóútjainkon!