Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!

Bécs program 2019. Bécsi fesztiválok, vásárok, kiállítások, rendezvények, események

2019.01.03. - 12.31.

Programok Ausztria fővárosában Bécsben. Bécs harmadszor kapta meg a világ legélhetőbb városa címet 2011-ben 221 metropolis közül. A bécsi programok könnyen elérhetők a Bécshez közeli magyarországi városokból is. Ilyen város Mosonmagyaróvár, ahol a Thermál Hotel várja a bécsi programok iránt is érdeklődő vendégeket. A szálloda biztos háttér a bécsi programokhoz. Várja Önöket a híres termálfürdő mellett, melynek vizét Európa 5 legjobb gyógyvize közé választották.

Bécs program 2019. Bécsi fesztiválok, vásárok, kiállítások, rendezvények, események

Kiállítások, látnivalók Bécsben

Bécsben több mint 100 múzeum található – jelentős, nagy formátumú gyűjtemények, de egész kicsik és különlegesek is.

Bruegel - Egyedülálló Bruegel kiállítás
2018. október 2.-2019. január13.
Művészettörténeti Múzeum

Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien

A Bruegel kiállítás idején a Bécsi Művészettörténeti Múzeum mindennap nyitva tart!
Idősebb Pieter Bruegel halálának 450-ik évfordulója alkalmából a Bécsi Művészettörténeti Múzeum bemutatja a világon első nagy monografikus kiállítást a kivételes tehetségű művész életművéről.

Id. Pieter Bruegel már életében az egyik legkeresettebb művésznek számított, ezért munkái már saját korában szokatlanul magas áron keltek el. Halálának 450-ik évfordulója alkalmából a Bécsi Művészettörténeti Múzeum különleges kiállítást szentel a 16. század legjelentősebb németalföldi festőjének. Ez az első nagy monografikus tárlat a világon, amely a festő életművét tekinti át. Napjainkra alig valamivel több mint negyven festmény és hatvan grafika maradt fenn a mester munkái közül. A Bécsi Művészettörténeti Múzeum birtokában lévő 12 táblakép a világ legnagyobb Bruegel festmény gyűjteménye. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a Habsburgok már a 16. században felismerték és értékelték Bruegel képvilágának rendkívüli minőségét és eredetiségét, és arra törekedtek, hogy megszerezzenek néhányat a művész presztízsértékű munkáiból.

Szenzációs kölcsönadományok
A bécsi kiállításon látható kereken 90 alkotás az első olyan tárlat, amely áttekintést nyújt az idősebb Pieter Bruegel életművéről: a kiállításon látható majdnem 30 festmény (ami a fennmaradt festői életmű háromnegyedét teszi ki), valamint a fennmaradt rajzok és grafikák fele száz év alatt egyszer adódó alkalom arra, hogy elmerülhessünk a művész komplex képvilágában, és nyomon követhessük stílusának és kreatív alkotói folyamatának, munkamódszereinek alakulását, hogy megismerhessük a képeiben kibontakozó szellemességét és egyedülálló történetmesélő tehetségét. A kiállítás fénypontjai közé tartozik például A halál diadala a madridi Prado Múzeumból, valamint A Bábel tornya építése, amely az amszterdami Boijmans van Beuningen Múzeumból érkezett kölcsönadomány. A legtöbb törékeny fatáblát eddig még sohasem kölcsönözték ki kiállításokra.

Idősebb Pieter Bruegel alkotásairól, amelyek forradalmasították a tájkép- és a zsánerfestészetet, még napjainkban is változatos és egymással ellentétes értelmezések születnek. Képvilágának gazdagsága, és a megfigyelőképesség, az éleslátás, amellyel az embereket megragadja, a mai napig lenyűgözi festményeinek szemlélőit. A tárlat éppúgy teret szentel Bruegel pályafutása elején született rajzainak és grafikáinak, mint a tájképfestészetet érintő újításainak. A kiállítás egy további része vallásos tárgyú képeit mutatja be, egy sor olyan mesterművet, mint A halál diadala és a Dulle Griet, amelyeket kimondottan erre a kiállításra való tekintettel restauráltak.
Belépőjegy a Bruegel kiállításra

Azért, hogy minél kellemesebbé tegyük a kiállításra való bejutást, a látogatónak a különleges kiállítás megtekintéséhez egy adott megszabott időablakot kell lefoglalnia.

20 percenként újabb időablak kezdődik.
A kiállításra való bebocsátás csak a lefoglalt időablak keretében lehetséges.
A kiállításon való tartózkodás ideje viszont nem korlátozott.
Az éves belépővel rendelkezők, valamint az olyan vendégek, akik számára az online foglalás nem lehetséges, a Művészettörténeti Múzeum pénztáránál, vagy közvetlenül a múzeumban foglalhatnak időablakot.


Beethoven Múzeum (Beethoven Museum)
Probusgasse 6, 1190 Wien

Nagy Beethoven Múzeum
A 19. kerületben a heiligenstadti Probusgasse 6 szám alatt már létező Beethoven lakást 2017 novemberében a csupán 40 m²-es emlékhelyből nagy, 265 m²-nyi Beethoven Múzeummá bővítették.

A lenyűgöző, modern kiállítási útvonal 14 termen át halad. A bemutatott témakörökhöz tartozik a ház története, Beethoven átköltözése Bonnból Bécsbe, majd itt-tartózkodása - az akkoriban népszerű Heiligenstadt üdülőhelyen, a természet, a zeneszerzés, a pénzkereset, az akkori bemutatók gyakorlata, valamint a zeneszerző hagyatéka.

A kiállított tárgyak között például hallócsöveket láthatunk (egyfajta korai hallókészülékeket), valamint egy hangerősítő dobozt (amelyet a hanghullámok felerősítéséhez a zongorára kellett helyezni). Furcsaságokkal is találkozhatunk: a tojások a zeneszerző heves vérmérsékletét hivatottak jelképezni - a látogatóknak ezekkel kell dobálózni. Egy Liebig nevű cég 1875 után, hogy forgalmát növelje, húskivonat-termékeinek csomagolásába gyűjthető képeket mellékelt. A reklámfogás sikeres volt. A kiállított képsorozat Beethoven Fidelio című operájának tartalmát meséli el. Hallás-szimulátorok teszik lehetővé számunkra, hogy életszerűen megtapasztaljuk Beethoven hallóképességének csökkenését.

A 32 éves Beethoven ebben a házban fogalmazta meg mélységes elkeseredésében a „heiligenstadti végrendeletet”. Ezt a testvéreinek címzett, de soha el nem küldött levelet akkor írta, amikor közölték vele, hogy süketségére nincs gyógyír. Ugyanebben az időben a probusgassei lakásban jelentős műveken dolgozott, többek között a három Op. 31 zongoraszonátán, a Krisztus az Olajfák hegyén című oratóriumon, és az Eroica szimfónián.


100 éves a szecesszió Bécsben

A bécsi szecesszió világhírű képviselői: Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto Wagner, valamint Koloman Moser halálának 100. évfordulója alkalmából e korszak felfedezésére hívja a modern kultúra kedvelőit az osztrák főváros 2018-2019-ben.

A  századforduló modern képzőművészeti és építészeti stílusirányzatát országonként váltakozóan hívják Jugedstílnek, Art Nouveau-nak vagy szecessziónak. Az impozáns és a hagyományokkal gyökeresen szakító képzőművészeti, építészeti és zenei irányzat olyan modern kulturális törekvés volt, amely újrarajzolta az osztrák főváros addigi konzervatív arculatát. A modern kulturális stílusirányzatot Klimt, Moser, Hoffmann és még sok más kortárs művész hozta létre Bécsben 1897. április 3-án.

A 2018/2019-es jubileumi kiállítássorozat állandó kiállítása a 13. kerületben található
Klimt Villában tekinthető meg, ahol a világhírű festőművész, Gustav Klimt rekonstruált társalgó szobájába és műhelyébe nyerhetünk betekintést.
Februárban a Kunsthistorisches Museum lépcsőházában alakítják ki az úgynevezett Klimt hidat, melynek köszönhetően Klimt 13 korai munkásságából származó mennyezeti freskóját csodálhatjuk meg testközelből.

Egon Schiele expresszionista festőművész a szexualitás szabad ábrázolásmódjával a mai napig megbotránkoztatja a közönséget: merész és őszinte aktképei Németországban és Angliában
még 100 évvel később is ugyanolyan merésznek számítanak és csak cenzúrázva kerülhetnek bemutatásra.
Schiele leplezetlen aktgrafikái februártól a Leopold Museumban tekinthetőek meg, Otto Wagner életművével és annak politikai és kulturális viszontagságaival pedig március közepétől a Wien Museumban ismerkedhetünk meg.

A 2018/2019-es jubileumi programsorozatot a bécsi Iparművészeti Múzeumban (MAK) található kiállítás zárja, ahol a Koloman Moser, Josef Hoffman és Fritz Waerndorfer által 1903-ban alapított Bécsi Műhely különleges formatervezésű használati tárgyai lesznek láthatóak. A osztrák festő, grafikus és formatervező Kolomon Moser teljes munkásságát felölelő kiállítást 2018 decemberétől tekinthetik meg az érdeklődők.

Események, fesztiválok Bécsben

Bécsi Jégálom
2019. január 18. - március 3.

Januártól márciusig hatalmas jégfelületté változik a Rathausplatz, és a korcsolyázás minden életkorú szerelmeseinek paradicsomává. 
A Városháza meseszerűen megvilágított homlokzata képezi e bécsi jégálom álomszép kulisszáját. A 9.000 m²-nyi jégfelület örömteli téli szórakozást biztosít a kis és nagy korcsolyakedvelőknek. Az új Sky Rink egy 120 méter hosszú rámpa, amelynek köszönhetően az idén első alkalommal két szinten száguldozhatunk a jégen. Itt megtalálják számításaikat a családok éppúgy, mint azok a sportos látogatók, akik mozgalmasságot keresnek a jégen. Naponta 10 és 22 óra között mindenki kedve szerint róhatja itt köreit, féktelen vagánysággal vagy lendületes eleganciával, ismert zenei slágerek ütemére, és persze a keringő ritmusára. A Jégálom már november 16-tól január 6-ig működik, valamivel kisebb jégfelületen, 3.000 m²-en a Bécsi karácsonyi álom keretében.

Jégsétány a Rathausparkban
A romantikusan megvilágított Rathausparkban varázslatos jégsétány kanyarog, amelynek számtalan ösvénye egyaránt lázba hozza a kezdőket és a profikat. A legkisebb korcsolyázók számára hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között ingyenes gyakorlópálya áll rendelkezésre. Ez délután 17 órától nyolc curling pályának adja át helyét, ahol a sportos jégteke-kedvelők bizonyíthatják tudásukat.

A gasztronómusok számos szabadtéri standon, valamint a közkedvelt alpesi kunyhóban és annak teraszán kényeztetik a vendégeket regionális és biotermesztésű hozzávalókból készült ínyencségekkel. Természetesen melegítő italokat is kínálnak a Bécsi Jégálomban - az illatozó bio puncsoktól a teákig. 2.000 pár meleg levegővel előmelegített korcsolya várja a kölcsönözni szándékozókat, a fölösleges ruhadarabok és lábbelik számára zárható szekrények állnak rendelkezésre.

Bécsi Jégálom
2019.01.18.-03.03.
Naponta 10-22 óráig
01.18-án 19-22 óráig a korcsolyázás ingyenes


ImPulsTanz fesztivál
2019. július 11 - augusztus 11.

Európa legnagyobb táncfesztiváljának, az ImPulsTanz fesztiválnak köszönhetően július 14-től Bécs a tánc fellegvárává lesz: számos bécsi színpadon kiváló nemzetközi művészek előadásainak, fiatal művészek által bemutatott innovatív performanszoknak, és figyelemre méltó új produkcióknak lehetünk tanúi.

Tánc, parti, ünneplés
A mindenféle táncirányzatot képviselő 250 workshopon világklasszis táncosok támogatják szaktudásukkal a kezdőket és profikat, gyermekeket, tizenéveseket és szépkorúakat egyaránt.


A bécsi Wiesn fesztivál
2019. szeptember 26 - 2019. október 13.

Öltsünk dirndlit és bőrnadrágot: szeptember 26-tól október 13-ig a bécsi Wiesn fesztivál újra megnyitja sátrait a Práterban, a Kaiserwiesen. Osztrák sör, hazai konyhaművészet, sztárok a népzene és a slágerek világából, valamint sok-sok népviselet biztosítja a jó hangulatot.

A bécsi óriáskerék kulisszája előtt 2018 őszén nyolcadik alkalommal rendezik meg a bécsi Wiesn fesztivált. A népünnepélyen a népviseletet idéző öltözékek forgatagában úgy istenigazából szórakozhatunk: a három ünnepi sátorban változatos zenei program várja a látogatót. 


2019.01.03. - 2019.12.31.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

RiverRide Budapest
Lepence Spa Fürdő- és Wellness Központ
Segway túra Zalakaroson és környékén
Balaton Ballooning, hőlégballonos sétarepülések a Balaton felett
Időutazása hívjuk! Ismerje meg, hogy milyen lehetett az élet a középkori Magyarországon!
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket