Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Decemberi nyereményjáték
Decemberi nyereményjáték

Bécs program 2018. Bécsi fesztiválok, vásárok, kiállítások, rendezvények, események

2018.11.16. - 12.16.

Programok Ausztria fővárosában Bécsben. Bécs harmadszor kapta meg a világ legélhetőbb városa címet 2011-ben 221 metropolis közül. A bécsi programok könnyen elérhetők a Bécshez közeli magyarországi városokból is. Ilyen város Mosonmagyaróvár, ahol a Thermál Hotel várja a bécsi programok iránt is érdeklődő vendégeket. A szálloda biztos háttér a bécsi programokhoz. Várja Önöket a híres termálfürdő mellett, melynek vizét Európa 5 legjobb gyógyvize közé választották.

Bécs program 2018. Bécsi fesztiválok, vásárok, kiállítások, rendezvények, események

Kiállítások, látnivalók Bécsben

Bécsben több mint 100 múzeum található – jelentős, nagy formátumú gyűjtemények, de egész kicsik és különlegesek is.

Bruegel - Egyedülálló Bruegel kiállítás
2018. október 2.-2019. január13.
Művészettörténeti Múzeum

Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien

A Bruegel kiállítás idején a Bécsi Művészettörténeti Múzeum mindennap nyitva tart!
Idősebb Pieter Bruegel halálának 450-ik évfordulója alkalmából a Bécsi Művészettörténeti Múzeum bemutatja a világon első nagy monografikus kiállítást a kivételes tehetségű művész életművéről.

Id. Pieter Bruegel már életében az egyik legkeresettebb művésznek számított, ezért munkái már saját korában szokatlanul magas áron keltek el. Halálának 450-ik évfordulója alkalmából a Bécsi Művészettörténeti Múzeum különleges kiállítást szentel a 16. század legjelentősebb németalföldi festőjének. Ez az első nagy monografikus tárlat a világon, amely a festő életművét tekinti át. Napjainkra alig valamivel több mint negyven festmény és hatvan grafika maradt fenn a mester munkái közül. A Bécsi Művészettörténeti Múzeum birtokában lévő 12 táblakép a világ legnagyobb Bruegel festmény gyűjteménye. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a Habsburgok már a 16. században felismerték és értékelték Bruegel képvilágának rendkívüli minőségét és eredetiségét, és arra törekedtek, hogy megszerezzenek néhányat a művész presztízsértékű munkáiból.

Szenzációs kölcsönadományok
A bécsi kiállításon látható kereken 90 alkotás az első olyan tárlat, amely áttekintést nyújt az idősebb Pieter Bruegel életművéről: a kiállításon látható majdnem 30 festmény (ami a fennmaradt festői életmű háromnegyedét teszi ki), valamint a fennmaradt rajzok és grafikák fele száz év alatt egyszer adódó alkalom arra, hogy elmerülhessünk a művész komplex képvilágában, és nyomon követhessük stílusának és kreatív alkotói folyamatának, munkamódszereinek alakulását, hogy megismerhessük a képeiben kibontakozó szellemességét és egyedülálló történetmesélő tehetségét. A kiállítás fénypontjai közé tartozik például A halál diadala a madridi Prado Múzeumból, valamint A Bábel tornya építése, amely az amszterdami Boijmans van Beuningen Múzeumból érkezett kölcsönadomány. A legtöbb törékeny fatáblát eddig még sohasem kölcsönözték ki kiállításokra.

Idősebb Pieter Bruegel alkotásairól, amelyek forradalmasították a tájkép- és a zsánerfestészetet, még napjainkban is változatos és egymással ellentétes értelmezések születnek. Képvilágának gazdagsága, és a megfigyelőképesség, az éleslátás, amellyel az embereket megragadja, a mai napig lenyűgözi festményeinek szemlélőit. A tárlat éppúgy teret szentel Bruegel pályafutása elején született rajzainak és grafikáinak, mint a tájképfestészetet érintő újításainak. A kiállítás egy további része vallásos tárgyú képeit mutatja be, egy sor olyan mesterművet, mint A halál diadala és a Dulle Griet, amelyeket kimondottan erre a kiállításra való tekintettel restauráltak.
Belépőjegy a Bruegel kiállításra

Azért, hogy minél kellemesebbé tegyük a kiállításra való bejutást, a látogatónak a különleges kiállítás megtekintéséhez egy adott megszabott időablakot kell lefoglalnia.

20 percenként újabb időablak kezdődik.
A kiállításra való bebocsátás csak a lefoglalt időablak keretében lehetséges.
A kiállításon való tartózkodás ideje viszont nem korlátozott.
Az éves belépővel rendelkezők, valamint az olyan vendégek, akik számára az online foglalás nem lehetséges, a Művészettörténeti Múzeum pénztáránál, vagy közvetlenül a múzeumban foglalhatnak időablakot.


Beethoven Múzeum (Beethoven Museum)
Probusgasse 6, 1190 Wien

Nagy Beethoven Múzeum
A 19. kerületben a heiligenstadti Probusgasse 6 szám alatt már létező Beethoven lakást 2017 novemberében a csupán 40 m²-es emlékhelyből nagy, 265 m²-nyi Beethoven Múzeummá bővítették.

A lenyűgöző, modern kiállítási útvonal 14 termen át halad. A bemutatott témakörökhöz tartozik a ház története, Beethoven átköltözése Bonnból Bécsbe, majd itt-tartózkodása - az akkoriban népszerű Heiligenstadt üdülőhelyen, a természet, a zeneszerzés, a pénzkereset, az akkori bemutatók gyakorlata, valamint a zeneszerző hagyatéka.

A kiállított tárgyak között például hallócsöveket láthatunk (egyfajta korai hallókészülékeket), valamint egy hangerősítő dobozt (amelyet a hanghullámok felerősítéséhez a zongorára kellett helyezni). Furcsaságokkal is találkozhatunk: a tojások a zeneszerző heves vérmérsékletét hivatottak jelképezni - a látogatóknak ezekkel kell dobálózni. Egy Liebig nevű cég 1875 után, hogy forgalmát növelje, húskivonat-termékeinek csomagolásába gyűjthető képeket mellékelt. A reklámfogás sikeres volt. A kiállított képsorozat Beethoven Fidelio című operájának tartalmát meséli el. Hallás-szimulátorok teszik lehetővé számunkra, hogy életszerűen megtapasztaljuk Beethoven hallóképességének csökkenését.

A 32 éves Beethoven ebben a házban fogalmazta meg mélységes elkeseredésében a „heiligenstadti végrendeletet”. Ezt a testvéreinek címzett, de soha el nem küldött levelet akkor írta, amikor közölték vele, hogy süketségére nincs gyógyír. Ugyanebben az időben a probusgassei lakásban jelentős műveken dolgozott, többek között a három Op. 31 zongoraszonátán, a Krisztus az Olajfák hegyén című oratóriumon, és az Eroica szimfónián.


100 éves a szecesszió Bécsben

A bécsi szecesszió világhírű képviselői: Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto Wagner, valamint Koloman Moser halálának 100. évfordulója alkalmából e korszak felfedezésére hívja a modern kultúra kedvelőit az osztrák főváros 2018-2019-ben.

A  századforduló modern képzőművészeti és építészeti stílusirányzatát országonként váltakozóan hívják Jugedstílnek, Art Nouveau-nak vagy szecessziónak. Az impozáns és a hagyományokkal gyökeresen szakító képzőművészeti, építészeti és zenei irányzat olyan modern kulturális törekvés volt, amely újrarajzolta az osztrák főváros addigi konzervatív arculatát. A modern kulturális stílusirányzatot Klimt, Moser, Hoffmann és még sok más kortárs művész hozta létre Bécsben 1897. április 3-án.

A 2018/2019-es jubileumi kiállítássorozat állandó kiállítása a 13. kerületben található
Klimt Villában tekinthető meg, ahol a világhírű festőművész, Gustav Klimt rekonstruált társalgó szobájába és műhelyébe nyerhetünk betekintést.
Februárban a Kunsthistorisches Museum lépcsőházában alakítják ki az úgynevezett Klimt hidat, melynek köszönhetően Klimt 13 korai munkásságából származó mennyezeti freskóját csodálhatjuk meg testközelből.

Egon Schiele expresszionista festőművész a szexualitás szabad ábrázolásmódjával a mai napig megbotránkoztatja a közönséget: merész és őszinte aktképei Németországban és Angliában
még 100 évvel később is ugyanolyan merésznek számítanak és csak cenzúrázva kerülhetnek bemutatásra.
Schiele leplezetlen aktgrafikái februártól a Leopold Museumban tekinthetőek meg, Otto Wagner életművével és annak politikai és kulturális viszontagságaival pedig március közepétől a Wien Museumban ismerkedhetünk meg.

A 2018/2019-es jubileumi programsorozatot a bécsi Iparművészeti Múzeumban (MAK) található kiállítás zárja, ahol a Koloman Moser, Josef Hoffman és Fritz Waerndorfer által 1903-ban alapított Bécsi Műhely különleges formatervezésű használati tárgyai lesznek láthatóak. A osztrák festő, grafikus és formatervező Kolomon Moser teljes munkásságát felölelő kiállítást 2018 decemberétől tekinthetik meg az érdeklődők.

Események, fesztiválok Bécsben

A bécsi Wiesn Fesztivál - Die Wiener Wiesn-Fest
2018. október 14-27.

Öltsünk dirndlit és bőrnadrágot: október 14-től október 27-ig a bécsi Wiesn fesztivál az idén hetedik alkalommal nyitja meg sátrait a Práterban, a Kaiserwiese réten. Osztrák sör, hazai konyhaművészet, sztárok a népzene és a slágerek világából, valamint sok-sok népviselet biztosítja a jó hangulatot.
A bécsi óriáskerék kulisszája előtt 2018 őszén hetedik alkalommal rendezik meg a bécsi Wiesn fesztivált. A népünnepélyen a népviseletet idéző öltözékek forgatagában úgy istenigazából szórakozhatunk: a három ünnepi sátorban változatos zenei program várja a látogatót. 700 óra élő zene szerepel a programon, minden korosztálynak. A zene élvezetéhez a megfelelő kulináris kiegészítést a hazai sör és a hazai konyha szolgáltatja, a bécsi szelettől a Brettljauseig (ez egy hagyományos paraszti ételekből összeállított hidegtál).

18.30 órától indul az ünnepi sátrakban a Wiesn fesztivál parti, nagyon sok élő zenével. A koncertek szerdától szombatig jegykötelesek.


A 15. bécsi KlezMore fesztivál
2018. november 10.-25.

előadások 13 bécsi színhelyen
A zsidó klezmer zene magával ragadó dallama és felszabadult éneke fellelkesíti hallgatóit. November 10. és 25. között a világ minden tájáról érkezett együttesek zenélnek Bécs színházaiban és zenés klubjaiban, valamint a templomban is.

A fesztivál programján összesen 14 bécsi koncert szerepel. A résztvevők között van például a Moritz Weiß klezmer trió és a Roman Britschgi kvintett, olyan kivételes zenészekkel, mint Diknu Schneeberger és Matthias Loibner.

A Gaußplatzon álló templom méltóságteljes környezetében hangzik el Steve Gander & Friends A Tribute to Leonard Cohen című műsora, amelyben Sistas kórus három nőtagja is szerepel.

A Kroke lengyel klezmer-nagyságai nemrég ünnepelték együttesük fennállásának 25-ik évfordulóját, így ezen az őszön most utólag Bécs is bekapcsolódhat az ünneplésbe. Az Amsterdam Klezmer Band és a londoni Tantz együttes olyan zenét hoz, amire táncolni lehet. Visszafogottabb, de semmiképpen nem kevésbé hangulatos a Klezmer Reloaded featuring Marwan Abado koncertest, valamint Sveta Kundish & Patrick Farrell zenés mesemondó estje.

A Semer Ensemble életre kelti azt a zenét, amely a Semer kiadó jóvoltából a 30-as évek Berlinjében csendült fel: egy rendkívüli est.

A 15. KlezMore fesztivál keretprogramként egy előzetes koncertet kínál a Vienna Klezmore Orchestra zenekarral, három koncertet Pozsonyban, a KlezMoreFestival Lounge a Café Moccában kap helyet, ezen kívül workshopok és felolvasások is várják a látogatókat. A Café Tachlesben a vasárnapi némafilm matinékon régi fekete-fehér filmeket tekinthetünk meg élő zenei aláfestéssel, és egy dzsemmelésre is sor kerül.

Mai világzene
A klezmer intenzív ritmusainak gyökerei a középkori Kelet-Európában keresendők, azoknál a zsidó vándorzenészeknél, akik esküvőkön és más ünnepségeken zenéltek. A hegedű, a klarinét, a fuvola az emberi hangot utánozza, összjátékukból pedig elragadó ritmusú, lenyűgöző dallamok születnek. Számos fiatal művész értelmezi újra játékában ezt a hagyományos zenét. A klezmer már hosszú idő óta világzenének számít.


2018.11.16. - 2018.12.16. Advent, karácsonyi vásárok Bécsben
2018.10.06. - 2019.01.01.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Bécs program 2018. Bécsi fesztiválok, vásárok, kiállítások, rendezvények, események

Legjobb élmények

Ezt látni kell! Mini világ óriási élményekkel!
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Síeljen Ausztriában, sziesztázzon Sopronban!
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Szilveszterezzen Budapesten Velünk!
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
12.000 felett
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
17.000 felett
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 felett
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket