Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
A nyári szünetben minden hétköznap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket!
A nyári szünetben minden hétköznap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket!
Profi sportolók látványos versenyek és izgalmas futamok a Balatonnál.
Profi sportolók látványos versenyek és izgalmas futamok a Balatonnál.
Vadban gazdag hétvégére hívjuk és várjuk!
Vadban gazdag hétvégére hívjuk és várjuk!

Programok Ausztria fővárosában Bécsben. Bécs harmadszor kapta meg a világ legélhetőbb városa címet 2011-ben 221 metropolis közül. A bécsi programok könnyen elérhetők a Bécshez közeli magyarországi városokból is. Ilyen város Mosonmagyaróvár, ahol a Thermál Hotel várja a bécsi programok iránt is érdeklődő vendégeket. A szálloda biztos háttér a bécsi programokhoz. Várja Önöket a híres termálfürdő mellett, melynek vizét Európa 5 legjobb gyógyvize közé választották.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Báli szezon Bécsben

Bécsben minden évben több, mint 450 bált rendeznek. Januárban és februárban a keringők városa felszabadultan ünnepli a farsangot. A háromnegyedes ütemet modern hangok egészítik ki, és minden ízlésnek megfelelő táncos szórakozást kínálnak.

Már régóta legendássá vált a Bécsi Állami Operaházban megrendezésre kerülő Operabál (2018.02.08.). Ezen a napon egyedülálló lehetőség nyílik arra, hogy a Ringstraßén álló híres operaházat ne csak a nézőtérről lássuk, hanem a zenei világ sok sztárja között a színfalak mögé is betekintsünk.

A legédesebb bál a Wiener Konzerthausban megrendezett Bonbon Bál (2018.02.9.). A bál vidám, oldott hangulatáról ismert. Hajdanában a bécsi Kursalonban a Strauß testvérek ünnepelték legnagyobb sikereiket, manapság a Johann Strauss Bálon táncolnak itt a keringő ütemeire (2018.01.27.).

  • Orvosbál, 2018.01.27.
  • A Tudományok Bécsi Bálja, 2018.01.27.
  • Johann Strauss Bál, 2018.01.27.
  • Vadászbál, 2018.01.29.
  • Operabál, 2018.02.08.
  • Bonbon Bál, 2018.02.09.
  • Jogászbál, 2018.02.10.
  • A Bécsi Fiúkórus első bálja, 2018.04.21.

Kiállítások Bécsben

Bécsben több mint 100 múzeum található – jelentős, nagy formátumú gyűjtemények, de egész kicsik és különlegesek is.

Az öregkor ereje
2017.11.17.-2018.03.04.

Koros, de jó
Mindnyájan öregszünk. Most az Alsó-Belvedere kiállítást szentel ennek a szociálpolitikai témának, és időszerű és történelmi műveket mutat be az öregedés témájával kapcsolatosan.
A társadalom változik, az emberek tovább élnek. Ennek ellenére sokan az örök ifjúságról álmodoznak; az öregedés folyamata továbbra is negatív jelenségnek számít. Az Alsó-Belvedereben helyet kapó Az öregkor ereje című kiállítás azt mutatja be, hogyan sikerül a művészeknek az öregkor idealizálásán és a pesszimizmuson túl árnyaltan megragadni az öregedésben rejlő esélyeket és határokat. A bemutatott művek azt szemléltetik, hogyan integrálható méltó módon az életünkbe az öregkor, és annak minden vetülete. Mert minden negatív sztereotípián túl az öregség hatalmat, tapasztalatot, és életbölcsességet is jelent.

A tárlat olyan jelentős művészek munkáit mutatja be, mint Gustav Klimt, Egon Schiele, Oskar Kokoschka, Edgar Degas, Lucian Freud, Alfred Hrdlicka, Birgit Jürgenssen, Alex Katz, Anton Kolig, Käthe Kollwitz, Brigitte Kowanz, Maria Lassnig, Annie Leibovitz, Pablo Picasso, Arnulf Rainer, Elfie Semotan, Henri de Toulouse-Lautrec, Max Weiler, Broncia Koller-Pinell, Aleah Chapin, és még sokan másokét.

Alsó-Belvedere, Orangerie (Belvedere - Unteres Belvedere & Orangerie)
Rennweg 6, 1030 Wien


Thomas Bayrle: Ha túl hosszú valami - nyújtsd meg
2017.10.25.-2018.04.02.

MAK -Osztrák Iparművészeti Múzeum
Stubenring 5 , 1010 Wien
Szövőművészet

Thomas Bayrle festő, grafikus, szobrász - valamint szakképzett takács. A MAK-ban most első alkalommal mutatja be műfajhatárokon átlépő műalkotásait.

80. születésnapja alkalmából a MAK bemutatja Thomas Bayrle német művész egyéni kiállítását, amely a múzeum több részlegét összekapcsolja. A tárlat központi munkája egy kizárólag erre a kiállításra készült, a MAK oszlopcsarnokában elhelyezett, számtalan iPhone készülékből álló, méretes installáció, amelynek címe iPhone meets Japan. A bejárható műalkotás egy japán sungára reflektál, Nishikawa Sukenobu 1720 körül készült vázlatára, amely a múzeum Ázsia-gyűjteményének része. Bayrle az erotikus fametszetet egy iPhone készülékekből kialakított „szuperformára” fordítja le, amely digitális hálózatba kapcsolva egy a mulandó illatjátéknak hódoló pár, valamint különböző építészeti elemek ábrázolásai között oszcillál.
A Ha túl hosszú valami, nyújtsd meg (Wenn etwas zu lang ist – mach es länger) című tárlattal a MAK a művészet és a kézművesség, a művészek és a takácsok új kezdeményezésű interakciójának színhelyévé válik. Bayrle a korunk számára aktuális közegeket járja körül. A tárlat keretében megvilágítja az Iparművészeti Múzeum gyűjteményét. Grafikai, plasztikai, festészeti, textilművészeti és installációs munkáival több teret sző össze olyan projekciós felületté, amelyre kivetítheti saját „social fabric” értelmezését: társadalmi szövedékeket, amelyeket aztán a takácsművészetre támaszkodva jelenít meg.

100 éves a szecesszió Bécsben

A bécsi szecesszió világhírű képviselői: Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto Wagner, valamint Koloman Moser halálának 100. évfordulója alkalmából e korszak felfedezésére hívja a modern kultúra kedvelőit az osztrák főváros 2018-2019-ben.

A  századforduló modern képzőművészeti és építészeti stílusirányzatát országonként váltakozóan hívják Jugedstílnek, Art Nouveau-nak vagy szecessziónak. Az impozáns és a hagyományokkal gyökeresen szakító képzőművészeti, építészeti és zenei irányzat olyan modern kulturális törekvés volt, amely újrarajzolta az osztrák főváros addigi konzervatív arculatát. A modern kulturális stílusirányzatot Klimt, Moser, Hoffmann és még sok más kortárs művész hozta létre Bécsben 1897. április 3-án.

A 2018/2019-es jubileumi kiállítássorozat állandó kiállítása a 13. kerületben található
Klimt Villában tekinthető meg, ahol a világhírű festőművész, Gustav Klimt rekonstruált társalgó szobájába és műhelyébe nyerhetünk betekintést.
Februárban a Kunsthistorisches Museum lépcsőházában alakítják ki az úgynevezett Klimt hidat, melynek köszönhetően Klimt 13 korai munkásságából származó mennyezeti freskóját csodálhatjuk meg testközelből.

Egon Schiele expresszionista festőművész a szexualitás szabad ábrázolásmódjával a mai napig megbotránkoztatja a közönséget: merész és őszinte aktképei Németországban és Angliában
még 100 évvel később is ugyanolyan merésznek számítanak és csak cenzúrázva kerülhetnek bemutatásra.
Schiele leplezetlen aktgrafikái februártól a Leopold Museumban tekinthetőek meg, Otto Wagner életművével és annak politikai és kulturális viszontagságaival pedig március közepétől a Wien Museumban ismerkedhetünk meg.

A 2018/2019-es jubileumi programsorozatot a bécsi Iparművészeti Múzeumban (MAK) található kiállítás zárja, ahol a Koloman Moser, Josef Hoffman és Fritz Waerndorfer által 1903-ban alapított Bécsi Műhely különleges formatervezésű használati tárgyai lesznek láthatóak. A osztrák festő, grafikus és formatervező Kolomon Moser teljes munkásságát felölelő kiállítást 2018 decemberétől tekinthetik meg az érdeklődők.

Események, fesztiválok Bécsben

Dunasziget Fesztivál - Donauinselfest
2018. június 22-24.

Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényén nemzetközi sztárok és hazai hírességek gondoskodnak június utolsó hétvégéjén a forró hangulatról. Párhuzamosan tizenegy színpadon zajlanak a legkülönfélébb műfajok koncertjei. Ezen kívül lesz még kabaré-, sport-, és gyermekprogram is.
A bécsi Dunasziget egy kereken hárommillió látogatót befogadó mega-parti színhelyévé válik. A Dunasziget fesztiválon a legkülönfélébb műfajokat képviselő zenészek 600 órányi programot kínálnak a közönségnek. A különböző témaszigeteken minden korosztály és minden ízlés megtalálja a neki tetsző szórakozást. A testi jólétről számos gasztronómiai stand gondoskodik, valamint az idén első alkalommal két gasztro-részleg, az ún. szigetkertek ("Inselgärten”).
A fiatal és a felnőtt szigetlátogatók egyaránt nagyot csobbanhatnak a családi szigeten a hűs vízben: a vízi csúszda hossza 70 méter. A bátrakra jó pár kihívás vár az action & fun szigeten, például a felfújható The Beast akadálypálya, valamint a Bagjump, ahol tíz méterről ugorhatnak egy hatalmas légpárnára.

Zenésfilm fesztivál a Rathausplatzon - Film Festival Wiener Rathausplatz
2018. június 30 - szeptember 2.

Június 30-tól szeptember 3-ig a bécsi Rathausplatz élettől lüktető találkozóhelye az éjszaka ama rajongóinak, akik szívesen ötvözik a kultúrát a kulináris élvezettel. Az ízletes ételek és az operától a popzenéig terjedő műfajskálájú zenés filmek tökéletes nyári estéket garantálnak - és ezt naponta ingyenes belépés mellett.

A zenésfilm fesztivál a Rathausplatzon Bécs legvonzóbb nyári programkínálatához tartozik. Itt minden ízlés megtalálja a számára megfelelőt: a kereken 25 kiváló nemzetközi gasztronómus helyszíni kínálatában éppúgy, mint a hatalmas szabadtéri vetítővásznon megtekinthető, különböző műfajokat átölelő zenésfilm programban.

A nézők olyan sztárok koncertfelvételeinek örvendhetnek, mint Anna Netrebko, Plácido Domingo, Elīna Garanča, Juan Diego Flórez, Anne-Sophie Mutter és Lang Lang. A legkiválóbb karmesterek és a zenekarok újra nagy számban szerepelnek a programban. Ezek közül néhány: Zubin Mehta, Gustavo Dudamel, Sir Simon Rattle, a Bécsi Filharmonikusok, az NDR Elbai Filharmonikus Zenekar és a London Symphony Orchestra.

Nem csak az opera és a klasszikus zene rajongói találják meg számításukat: Bob Dylan, Leonard Cohen, Miles Davis, Quincy Jones, George Michael, Diana Krall, a Depeche Mode, és a Rolling Stones képviselik a modern ritmusokat - a dzsessztől a rockig.

Egy tipp a dzsesszbarátok számára: nyolc alkalommal vasárnap délben Jazz-Frühschoppen, amely folyamán különböző bécsi dzsessz-zenekarok élőben és ingyenesen játszanak.

ImPulsTanz Fesztivál -  Vienna International Dance Festival
2018. július 12 - augusztus 12.

Európa legnagyobb táncfesztiváljának, az ImPulsTanz fesztiválnak köszönhetően július 14-től Bécs a tánc fellegvárává lesz: számos bécsi színpadon kiváló nemzetközi művészek előadásainak, fiatal művészek által bemutatott innovatív performanszoknak, és figyelemre méltó új produkcióknak lehetünk tanúi.

Tánc, parti, ünneplés
A mindenféle táncirányzatot képviselő 250 workshopon világklasszis táncosok támogatják szaktudásukkal a kezdőket és profikat, gyermekeket, tizenéveseket és szépkorúakat egyaránt. Akinek még ez sem elég, az a minden este a Burgtheater előcsarnokában helyet kapó ImPulsTanz Festival Lounge-ban táncolhat a DJ estéken és koncerteken, vagy a Kasino am Schwarzenbergplatzban rendezett partikon.

A bécsi Wiesn Fesztivál - Die Wiener Wiesn-Fest
2018. október 14-27.

Öltsünk dirndlit és bőrnadrágot: október 14-től október 27-ig a bécsi Wiesn fesztivál az idén hetedik alkalommal nyitja meg sátrait a Práterban, a Kaiserwiese réten. Osztrák sör, hazai konyhaművészet, sztárok a népzene és a slágerek világából, valamint sok-sok népviselet biztosítja a jó hangulatot.
A bécsi óriáskerék kulisszája előtt 2018 őszén hetedik alkalommal rendezik meg a bécsi Wiesn fesztivált. A népünnepélyen a népviseletet idéző öltözékek forgatagában úgy istenigazából szórakozhatunk: a három ünnepi sátorban változatos zenei program várja a látogatót. 700 óra élő zene szerepel a programon, minden korosztálynak. A zene élvezetéhez a megfelelő kulináris kiegészítést a hazai sör és a hazai konyha szolgáltatja, a bécsi szelettől a Brettljauseig (ez egy hagyományos paraszti ételekből összeállított hidegtál).

18.30 órától indul az ünnepi sátrakban a Wiesn fesztivál parti, nagyon sok élő zenével. A koncertek szerdától szombatig jegykötelesek.

35. Vienna City maraton 2018
A Vienna City Marathon - a valódi „érzelmek színháza” - 2018. április 21-én és 22-én 125 nemzet 42.000 futóját vezeti végig Bécs legszebb látnivalói mellett. Az útvonal mellett egymillió néző biztosítja a szükséges motivációt.
Városnézés és maraton Bécs legszebb látnivalói mellett? Erre a Vienna City Marathon kínál lehetőséget, Ausztria legnagyobb sporteseménye.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Bécs program 2018. Bécsi fesztiválok, vásárok, kiállítások, rendezvények, események
© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket