22. Csabai Kolbászfesztivál - Hagyományok és újdonságok!
22. Csabai Kolbászfesztivál - Hagyományok és újdonságok!

2018-ban már a 16. Kőleves Fesztiválon kápráztathatjuk el kőlevesünkkel főző versenytársainkat. A kőleves rege ihlette rendezvényen minden évben 20-25 csapat mutatja be főzési tudományát. Gasztronómiai csodák születnek e napon Szilaspogonyban. Idézzük fel gyermekkorunk meséit! Készítsük el a híres, varázslatos levest a Kis-kő mesés kincseit rejtő barlangjából származó kőből és némi titkos ízesítőből.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

A labdarúgópályán megrendezésre kerülõ rendezvényen számtalan hely várja a fõzõcskézõket, hogy összemérhessék tudásukat a nem kis türelmet és ügyességet igénylõ versenyen, de csak az jelentkezzen, ki „közel akar lenni a leveses fazékhoz”! A saját, jól bevált edényben, bográcsban megfõzött ínyencséget a verseny bírái kóstolják. A legízletesebb „Kis-kõleves” fõzõjét „Szegény-legény” díjjal jutalmazzák.

Amíg a szakácsok fõznek a többi kedves vendég számára ezernyi lehetõség nyílik:

– Szervezett kirándulások
– Egyéni túralehetõségek
– Sportvetélkedõk
– Sörsátor
– Érdekes bemutatók, produkciók
– Zene, tánc
– Tábortűz

 KŐLEVES KÉSZÍTÉSÉNEK SZABÁLYAI

– Kőlevest készítésének helye : Szilaspogony, Nógrád Megye, Magyarország.

– Kőleves készítésének időpontja : minden év szeptemberének első szombatjának napja, 9:00 – 13:00 óra között.

– Kőlevest készíteni csak regisztrált résztvevőnek lehet.

– Kőlevest főzni bármiből lehet, egyetlen kötelezően betartandó szabály a főzés kezdetén : a Kis-Kő hegy vulkanikus kődarabját, mely a készülő leves névadója, bele kell mártani a még hideg főző-vízbe. A kődarabkát a személyes regisztrációnál kell igényelni.

– Az a kőleves – melynek értékelésekor a főzőterülete nem rendelkezik kis-kővel – nem vehet részt az értékelésben.

Kőleves készítéséhez a házigazdák az alábbiakat biztosítják :

– Megfelelő ( de nem szél- és napfényvédett ) helyszínt, 6 x 6 m-es területen.

– Tűzifát a főzés teljes időtartamára ( papírt, gyufát és gyújtóst is ).

– A szükséges mennyiségű ivóvizet a főzőedénybe.

– A kézmosás feltételeit.

A kőleves elfogyasztásához a házigazdák az alábbiakat biztosítják :

– Megfelelő étkezési helyet: közös asztalok, padok

Forrás: az esemény honlapja


2018.09.01.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Kőleves Fesztivál 2018 Szilaspogonyban
© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket