Felhőtlen szórakozás az egész családnak!
Felhőtlen szórakozás az egész családnak!
Tavaszi pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Tavaszi pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Május 1-ei hosszú hétvége Gyopárosfürdő: korlátlan fürdőzés, ajándék masszázskupon, gyermekanimáció
Május 1-ei hosszú hétvége Gyopárosfürdő: korlátlan fürdőzés, ajándék masszázskupon, gyermekanimáció
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Május 1-ei wellness hétvége Egerben -  Itt a remek alkalom, hogy kimozduljon otthonról!
Május 1-ei wellness hétvége Egerben -  Itt a remek alkalom, hogy kimozduljon otthonról!

A Nyári Egyetem (jelenlegi nevén Középiskolások Szabadegyeteme) ötlete 2009-ben vetődött fel. Az ötletgazdák az Illyés Sándor Szakkollégium és a Bibó István Szakkollégium hallgatói voltak. A cél egy olyan nyári tábor megszervezése volt, amely a gimnazista (9-12-es) korosztály számára – a kellemes nyári időtöltésen túl – tartalmas, a mindennapokban is hasznos szakmai ismeretek elsajátítását teszi lehetővé a egyetemisták által lefedett tudományterületek (például: jog, politológia, pszichológia, pedagógia, gyógypedagógia, szociológia, társadalom- és mérnöktudományok) főbb és praktikusabb momentumainak megismerésével.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A hétnapos tábor során oktatási célú és szabadidős programokkal is várunk titeket. A tábor fő célja, hogy jobban megismerhessétek a szakjainkat és a tudományterületeinket. Szeretnénk, hogy közelebb kerüljetek a szakok által megszerezhető tudáshoz és tisztábban láthassátok azok működését, előnyeit és érdekességeit, hogy pályaválasztásotok során könnyebben dönthessetek. A táborokat minden évben próbáljuk vízpart mellé, a természethez közeli helyszínekre szervezni, ahol minél inkább ki tudjuk használni a nyár adta lehetőségeket.  A tábor a tanulás lehetősége mellett egy tartalmas nyári kikapcsolódást is kínál, a programok teret engednek az egyetemistákkal (azaz velünk :-) ) való ismerkedésnek, és persze a közös szórakozásnak.

Szakmai programok

A táborban minden szervezői és oktatói feladatot az egyetemi hallgatók látnak el. A délelőttök folyamán 60 perces, közvetlen előadások alatt a tudományterületekről tartunk általános bevezetőket, mint például: Bevezetés a neveléstudományokba, Genetika és öröklődés vagy Film és pszichológia: a hatáskeltés filmes eszközei.  A előadók ezen alkalmakkor a legfontosabb módszereket, fogalmakat, témákat ismertetik, és választ adnak az elmondottakhoz kapcsolódó kérdéseitekre.

A délután első felében interaktívabb foglalkozásokkal (szekciók), játékba ágyazva speciálisabb témákat és társadalmi kérdéseket boncolgatunk, illetve itt kínálunk lehetőséget a tudományterületek vitás kérdéseiben való elmélyedésre. Ez egy közvetlenebb, szórakoztatóbb formája az oktatásnak, ahol nagyon fontos a közös beszélgetés, a véleményetek meghallgatása. Itt nagyobb lehetőség nyílik arra, hogy még jobban megismerjük egymás gondolkodását, személyiségét, hogy a viták mentén megfogalmazzuk főbb értékeinket. Itt lehetőségetek nyílik többek között  szívet boncolni és robotot építeni.

Az oktatási időt sávokra osztottuk be, minden sávban két-három előadás vagy szekció fut párhuzamosan. Az órarendet próbáljuk minden évben úgy összeválogatni, hogy a párhuzamos kurzusok összetétele megfeleljen a különböző érdeklődési köröknek. Részletek a Kurzusok menüpontban.

A közösségi programok

A tábornak nagyon fontos részei a lazább, nem oktatói programok is. Itt próbáljuk az egyetemi és szakkollégiumi gólyatáborok hangulatát megteremteni, természetesen a középiskolai életkor adta korlátokat szem előtt tartva. Ezeket alapvetően három  típusú programra lehet szétosztani.

A táborszervezők az elmúlt évek során rengeteg csapatépítő játékot gyűjtöttek össze, melyekkel remekül szórakozva ismerhetjük meg egymást. Ennek is köszönhető, hogy a táborok során rengeteg barátság köttetett, és hazatérő táborozóink legalább olyan lelkesen számolnak be a közösségi mint a szakmai programokról.

Továbbtanulásra, pályaválasztásra, önismeretre épülő programjaink során szórakoztató feladványokban mérhetitek össze tudásotokat. Beszélgethettek hazai és külföldi egyetemen tanuló szervezőinkkel, hallhattok az Erasmus programról és persze a tábor során kihirdetésre kerülő felvételi pontszámokat is megünnepeljük.

Sportjátékok és kötetlen időtöltés: ki ne hallott volna a kviddicsről? De vajon ki tud kviddics2játszani is? Táborunkban többek között  ezzel a tradicionálisnak nem mondható sporttal is megismerkedhettek.

Még a tábor első napján csapatokba osztunk titeket, minden csapat kap két-három egyetemistát vezetőnek. Innentől kezdve ők azok, akikhez bármilyen problémával fordulhattok, akik még nagyobb figyelmet szentelnek nektek, ellátnak tanácsokkal akár a pályaválasztással, akár más problémával kapcsolatban.

A tábor utolsó estéje természetesen az ünneplésről szól, a táborsiratásé és felhőtlen szórakozásé a terep. És persze a sok-sok meglepetésé. :)

Forrás: a tábor honlapja

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Középiskolások Szabadegyeteme 2017