Ismerje meg Székesfehérvár múltját, hogy jobban megértse a jelenét! Várjuk kiállítóhelyeinken!
Ismerje meg Székesfehérvár múltját, hogy jobban megértse a jelenét! Várjuk kiállítóhelyeinken!
Várjuk Székesfehérvár történelmi játszóparkjába!
Várjuk Székesfehérvár történelmi játszóparkjába!

A kvantum-összefonódás a részecskefizikának egy igen érdekes és rejtélyes témaköre. Annak ellenére, hogy a téma több évtizedes múltra tekint vissza, alapos megértése ma sem könnyű. Az ismeretterjesztő anyagok rendszerint nem térnek ki fontos részletekre, a komolyabb tudományos cikkek feldolgozásához és megértéséhez pedig sok idő és alapos kvantummechanikai ismeretek kellenek, beleértve annak formalizmusát is. Az előadásban ennél egyszerűbben, de mégis részletesen körüljárjuk a témakört. Ehhez egy viszonylag friss, 2015-ben ténylegesen megvalósított mérés eredményeiből indulunk ki, és eljutunk odáig, hogy bizonyítjuk, hogy egyedül a kvantum-összefonódás ad magyarázatot a mért értékekre.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

A mikrorészecskék világa nem az általunk érzékelt makroszkópikus világ kicsinyített mása, sajátos fogalmakat és leírásmódot igényel.

Einstein, bár ott bábáskodott a kvantummechanika megszületésénél, haláláig nem tudott megbékélni annak Bohr által képviselt ún. koppenhágai értelmezésével. John Bell 1964-ben a kvantummechanika formalizmusát felhasználva megmutatta (Bell-egyenlőtlenség), hogy egy olyan világ, amelyikben létezik/léteznek az Einstein által javasolt rejtett paraméter/paraméterek, és nem létezik "távolhatás", és a kvantumösszefonódás, mint kísérleti tapasztalat létezik, az nem a mi világunk.

Az előadást ajánljuk a fizika iránt érdeklődőknek. Előadók: Kiss Attila és Hudoba György.

 

Kapcsolódó időpontok

2018.08.19. Öreghegyi Mulatság 2018

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
A kvantum-összefonódásról  egyszerűen
© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket