MÁV Nosztalgia - Élmények útján!
MÁV Nosztalgia - Élmények útján!
Levendula Expressz, Élményvonat Balatonfüredre és nosztalgiabusz a Tihanyi Levendula Fesztiválra

Levendula Expressz - Élményvonatos kirándulás Balatonfüredre, majd onnan nosztalgiabusszal Tihanyba 2018. június 23-án. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2017-ben is megrendezi a Levendula Heteket és a Tihanyi Önkormányzattal, valamint a Németh László Művelődési Házzal közösen a XIV. Levendula Fesztivált. A vonatot az északi-parti vasútvonal „királya” a Nohab dízelmozdony vontatja. Az Élményvonat a magyar tenger északi partjának legnépszerűbb turista-központjaiba gördíti el utasait. A vonaton közösségi programok, bár- és étkezőkocsik szolgálják utasainkat.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Tihany

Tihany történelmi, kulturális öröksége kimeríthetetlenül gazdag. A legkorábbi magyar nyelvemléket őrző írásos feljegyzés, a tihanyi apátság 1055-ös keltezésű Alapítólevele. A bencés apátság 1719-1754 között épült barokk templomának altemplomában nyugszik az oklevelet kiállíttató András király, kinek sírja az egyetlen eredeti helyén maradt királysírunk. A félsziget számos turistaútja segítségével a természetbarátok is megtalálhatják maguk szórakozását. A Gejzírmező gejzírsziklái csodás látványt nyújtanak a lemenő nap fényében.  A híres tihanyi visszhang mára sajnos már a múlté. Hajdan akár 16 szótag is visszaverődött az apátság faláról, a beépítések és növénytelepítések miatt azonban ma már hiába várjuk az ekhót.

Levendula Fesztivál

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. Népművészeti kirakodóvásár, kézműves játszóház várja az érdeklődőket, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjai ismerhetők meg. A Fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.

Fakultatív programcsomagok
(a vonatjegyen felül fizetendők)

A) program: Busztranszfer Balatonfüred - Tihany - Balatonfüred
A balatonfüredi érkezést követően indul külön buszunk (MALÉV Air Tours Ikarus 250) Tihanyba, ahol szabad program áll vendégeink rendelkezésére. Vendégeink vonatunk indulása előtt busszal érkeznek vissza Balatonfüredre.

Balatonfüred vasútállomásról buszos indulás Tihanyba 10:30
Tihanyból, a Levendula Fesztiválról buszos visszaindulás Balatonfüredre 17:15
Részvételi díj: hamarosan...

B) program: Földön-vízen
A balatonfüredi érkezést követően egy kellemes séta keretében megtekintjük Balatonfüred belvárosát, valamint a tópartot. Ezt követően a MALÉV Air Tours Ikarus 250-es nosztalgia busszal utazunk Tihanyba, ahol megtekintjük a Levendula Házat. Utána szabad program következik. Délután egyéni séta a hajóállomásra, ahonnan menetrend szerinti hajójárattal utazunk vissza Balatonfüredre, ahol a vonat visszaindulásáig további szabadidő áll vendégeink rendelkezésére.

Balatonfüred hajóállomásról buszos indulás Tihanyba 11:15
Tihany hajóállomáson találkozó 15:30, hajó visszaindulás Balatonfüredre
Részvételi díj: hamarosan

C) program: Hullámok hátán
A balatonfüredi érkezést követően egy kellemes séta keretében megtekintjük Balatonfüred belvárosát, valamint a tópartot. Ezt követően menetrend szerinti hajóval utazunk át Tihanyba. A hajóállomásról Dottó kisvonatra szállunk, majd megtekintjük a Levendula-házat. Utána szabad program következik. Délután ismét Dottóval utazunk vissza a hajóállomásra, ahonnan visszahajózunk Balatonfüredre. A vonat visszaindulásáig további szabadidő áll vendégeink rendelkezésére.

Balatonfüred hajóállomásról hajózás Tihanyba 11:30
Gumikerekű kisvonat transzfer a hajóállomás és a Levendula Fesztivál között
Gumikerekű kisvonat visszaindulása a tihanyi hajóállomásra a Levendula Fesztiválról 15:20

Részvételi díjak

Felnőtt - párnás osztályon:  7.990 Ft / fő
Felnőtt - fapados osztályon:  6.990 Ft / fő
Felnőtt - Retro Pullman osztályon: 11.990 Ft / fő

Gyermek (4-14 éves korig) - párnás osztályon:  6.990 Ft / fő
Gyermek (4-14 éves korig) - fapados osztályon:  5.990 Ft / fő
Gyermek (0-4 éves korig, ülőhely nélkül): ingyenes

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak. Az utazásra a részvételi jegyeket elővételben válthatók!

A Retro Pullman osztályon az utazás teljes időtartama alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében, a’ la carte választhatnak a széles italkínálatunkból. Étkezési lehetőség térítés ellenében az étkezőkocsiban lehetséges.

Balatonfüred

Balatonfüred 1772-ben az ország első gyógy- és üdülőhelye lett, 1987-ben pedig elnyerte a Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa címet is.

A város legfőbb vonzerejét a XVII. században felfedezett savanyúvizek jelentik, mely jótékony hatással van a szív- és érrendszeri, mozgásszervi, bőr- és nőgyógyászati bántalmakra. 1912-13-ban emelték a copf stílusban épült szívkórházat.

A város méltán híres helye, s egyben a fürediek és az idelátogatók kedvence a Tagore sétány, mely nevét 1926-ban a szanatóriumban sikeresen kezelt Rabindranath Tagore-ről kapta, aki gyógyulásának örömére fát ültetett a parton.

Badacsony

Badacsony, a Balaton-parti hegyek fejedelme. Valóban méltó e névre, mert nem csak legnagyobb, legszebb, de a leghíresebb is valamennyi hegytárs között. Híre-neve messze túlröpül az ország határain is, mindenüvé, ahol azt a gyöngyöző tüzes nedűt ismerik, amelynek neve: „Badacsonyi bor”.

Tapolca

A hangulatos kisváros legszebb látnivalói: a Malom-tó és a Tapolcai-tavasbarlang. Tapolca számos pontján felfedezhetőek a város szülöttének, Batsányi Jánosnak emlékei: szobra a tó mellett, emléktáblája szülőháza falán, síremléke a temetőben.
2015. december 22. óta a tapolcai vasútállomáson van kiállítva a - korábban a budapesti Közlekedési Múzeum oldalánál álló - M61-004 Nohab mozdony torzója, mely újabb színfoltja a városnak. A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum jóvoltából a felújítás előtt álló, műemlék M61-004 Nohab mozdony torzója a vonatunk közlekedésének napján, belülről is látogatható lesz.

Tapolcai-tavasbarlang  Látogatóközpont látogatás
Csónakázás egy hangulatos kisváros alatt. A felújított tavasbarlang minden eddiginél szebb fényekkel várja a látogatókat! A fogadóépületben kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát. 10 terem különleges látnivalóival kalauzol a titokzatos barlangok világába. A gyerekeket kúszóbarlang várja, míg a felnőttek érzékelési képességét „kőtapogató” teszi próbára. Ősföldrajzi festmények engednek bepillantást letűnt korok élővilágába. Térhatású fotók és film segítségével magunk is földalatti felfedező utakon járunk. A természet egzotikus művésze a karsztvíz, gyönyörű alakzatokat formál a mészkőből. Láva- és jégbarlang, trópusi őskarszt; megannyi élmény várja itt a vendéget.

A tervezett tavasbarlang programcsomagunkat kellő számú érdeklődő hiányában nem indítjuk.

Részvételi díjak

Standard osztály

•  Felnőtt teljes áru - standard osztályon: 6.990 Ft/fő
•  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 3.990 Ft/fő
•  Gyermek (0-4 éves korig): díjmentes (ülőhely nélkül)

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak.

A vonat étkezőkocsijában lehetőség van finom ételek és italok fogyasztására elérhető áron.

Kerékpárszállító kocsi

•  Felnőtt teljes áru - standard osztályon: 7.490 Ft/fő
•  Gyermek - standard osztályon (4-14 éves korig): 4.490 Ft/fő

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. Az oda- és a visszaúton meglepetésekkel kedveskedünk utasainknak. A kerékpárszállító kocsiban utazó vendégeink a Standard osztályú kocsikkal megegyező komfortfokozatú kocsiban utazhatnak. Az utastértől egy üvegezett fal választja el a kerékpárokat szállító teret, így kerékpáros vendégeink folyamatosan figyelemmel tudják tartani biciklijüket.

Pullman Club osztály

•  Pullman Club osztályon 2 vagy 4 személyes asztalnál: 12.990 Ft/fő
•  4 személyes asztal legalább 3 személy együttes utazása esetén foglalható!

A Pullman Club osztályra érvényes részvételi díjak magukban foglalják a menettérti jegyet és a helybiztosítást.
A rendkívül kényelmes, nagy lábterű és dönthető ülésekkel, valamint két- és négyszemélyes étkezőasztalokkal felszerelt kocsikban extra szolgáltatásokat kínálunk: az utazás teljes időtartalma alatt ásványvíz, kávé és tea korlátlanul fogyasztható az ülőhelyeken, illetve térítés ellenében választhatnak az étkezőkocsi széles ital- és ételkínálatából.


2018.06.23.
Kapcsolódó időpontok

2018.03.24. MÁV nosztalgia utak 2018
PIVO Expressz - Élményvonattal Brünnbe
2018.03.24. PIVO Expressz 2018. Sörtúra Csehországba élményvonattal Budapestről
2018.04.02. MÁV nosztalgia utak 2018
Gőzfelhős Húsvéti különvonat Gödöllőre
2018.04.02. Nosztalgiavonat kirándulás Húsvét hétfőn Gödöllőre
2018.04.14. MÁV nosztalgia utak 2018
Árpád gyorssínautóbusszal Kassára
2018.04.14. Nosztalgia vonat Kassára, utazzon velünk Árpád gyorssínautóbusszal Kassára
2018.04.21. Élményvonattal Grazba a MÁV Nosztalgiával Budapestről
2018.04.21. MÁV nosztalgia utak 2018
Élményvonattal Grazba
2018.05.05. MÁV nosztalgia utak 2018
Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
2018.05.05. Nosztalgiavonat kirándulás a Dunakanyarba
2018.06.02. Istvántelki Gőzösműhely látogatás 2018
2018.06.02. MÁV nosztalgia utak 2018
Kinyitja kapuit az Istvántelki Gőzösműhely
2018.06.08. - 2018.06.18. Golden Eagle Danube Express - Balkan Odyssey
2018.06.08. - 2018.06.18. Golden Eagle Danube Express - Hálókocsis luxus utazások 2018
BALKAN ODYSSEY (BUDAPEST - VENICE)
2018.06.10. MÁV nosztalgia utak 2018
Gőzfelhős kirándulás a Déli Vasúti Múzeumba Mürzzuschlagba - Nemzetközi nosztalgia találkozó és modellvasút kiállítás
2018.06.10. MÁV nosztalgia utak 2018
Nyári Semmering Expressz
2018.06.10. Nosztalgia vonatozás Mürzzuschlagba, Nemzetközi nosztalgia találkozó és modellvasút kiállítás
2018.06.10. Nyári Semmering Expressz, Élményvonattal Semmeringre és Mürzzuschlagba
Nyári Semmering Expressz
2018.01.01. - 2018.12.31. Különvonat bérlés csoportoknak MÁV Nosztalgia Kft.-től
2018.01.01. - 2018.12.31. Gyertyafény Expressz bérlés
2018.06.22. - 2018.07.02. Golden Eagle Danube Express - Hálókocsis luxus utazások 2018
GRAND ALPINE EXPRESS
2018.06.23. MÁV nosztalgia utak 2018
Levendula Expressz Élményvonat Balatonfüredre, nosztalgiabusszal Tihanyba
2018.06.29. - 2018.07.01. Levendula Fesztivál Tihany 2018
2018.07.07. MÁV nosztalgia utak 2018
Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
2018.07.07. Nosztalgiavonat kirándulás a Dunakanyarba
2018.07.15. - 2018.07.19. MÁV nosztalgia utak 2018
Galícia Expressz 2018 Utazás különvonattal az Első Világháború Keleti Frontjának hadszíntereire
2018.07.15. - 2018.07.19. Élményvonatozás Krakkóba, Polónia Expressz 2018
2018.07.15. - 2018.07.19. Galícia Expressz, Utazás különvonattal az Első Világháború Keleti Frontjának hadszíntereire
2018.07.15. - 2018.07.19. MÁV nosztalgia utak 2018
Polónia Expressz 2018 - Élményvonattal Krakkóba
2018.09.09. - 2018.09.19. Golden Eagle Danube Express - Hálókocsis luxus utazások 2018
BALKAN ODYSSEY (BUDAPEST - VENICE)
2018.09.09. - 2018.09.19. Golden Eagle Danube Express - Balkan Odyssey
2018.09.22. Nyári Semmering Expressz, Élményvonattal Semmeringre és Mürzzuschlagba
Őszi Semmering Expressz
2018.09.29. Nosztalgiavonat kirándulás a Dunakanyarba
2018.09.29. MÁV nosztalgia utak 2018
Gőzfelhős kirándulás a Dunakanyarba
2018.10.04. - 2018.10.07. MÁV nosztalgia utak 2018
Dél-Bohémia kincsei – 4 napos Élményutazás Linz, Ceske Budejovice és Cesky Krumlov
2018.10.04. - 2018.10.07. Dél-Bohémia kincsei – Élményvonatos kirándulás Csehország egyik leglátogatottabb régiójába
2018.10.27. Istvántelki Gőzösműhely látogatás 2018
2018.10.27. MÁV nosztalgia utak 2018
Kinyitja kapuit az Istvántelki Gőzösműhely
2018.11.11. Gyertyafény Expressz vacsoravonat, ínyenc utazás a nosztalgia vonattal
Márton napi Gyertyafény Expressz - Vacsoravonat a libaételek és az újbor jegyében
2018.11.11. Márton napi utazás, Gyertyafény Expressz zenés vacsoravonat
2018.11.11. MÁV nosztalgia utak 2018
Márton napi Gyertyafény Expressz - Vacsoravonat a libaételek és az újbor jegyében
2018.11.24. MÁV nosztalgia utak 2018
Napfény Advent Expressz – Élményvonat SZEGEDRŐL Bécsbe
2018.11.24. Napfény Advent Expressz Bécsbe Élményvonattal Szegedről Bécsbe
2018.12.01. Körös Advent Expressz - Élményvonattal Békéscsabáról Bécsbe
2018.12.01. MÁV nosztalgia utak 2018
Körös Advent Expressz Bécsbe Élményvonattal Békéscsabáról a Bécsi Karácsonyi Vásárba
2018.12.08. MÁV nosztalgia utak 2018
Advent Expressz Zágráb - Élményvonattal a zágrábi adventi vásárra
2018.12.15. Advent Expressz 2018. Élményvonattal Bécsbe a Karácsonyi vásárba a MÁV Nosztalgiával
Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe
2018.12.15. MÁV nosztalgia utak 2018
Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe
2018.12.21. MÁV nosztalgia utak 2018
Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe
2018.12.22. Advent Expressz 2018. Élményvonattal Bécsbe a Karácsonyi vásárba a MÁV Nosztalgiával
Advent Expressz - Élményvonattal Bécsbe
2018.12.22. MÁV nosztalgia utak 2018
Déibáb Advent Expressz Bécsbe Élményvonattal Debrecenből Bécsbe
2018.12.22. Déibáb Advent Expressz Bécsbe - Élményvonattal Debrecenből a Bécsi Karácsonyi Vásárba
2019.06.12. - 2019.06.22. Golden Eagle Danube Express - Balkan Odyssey
2019.08.30. - 2019.09.09. Golden Eagle Danube Express - Balkan Odyssey
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Levendula Expressz, Élményvonat Balatonfüredre és nosztalgiabusz a Tihanyi Levendula Fesztiválra