MÁV Nosztalgia - Élmények útján!
MÁV Nosztalgia - Élmények útján!
Mandarin szüret Dalmáciában, októberi szüreti program Neretva folyói hajózással és ebéddel

Októberben mandarin szüretre hívjuk Dalmáciába, ahol házigazdánk elárulja a mandarin sikeres termesztésének titkát. A program részeként átmegyünk az ültetvényekhez mandarint szedni és mindenki hazavihet 3 kg mandarint, a jól végzett munka gyümölcsét. A fárasztó munka után házigazdáink finom, helyi ebéddel és itallal kedveskednek nekünk és ízelítőt kapunk az ottani dalokból is. Utunk során megcsodálhatjuk a Krka Nemzeti Parkban a lélegzetállító zuhatagrendszert és a vízeséseket. Felfedezzük a világörökség részét képező `földi mennyországnak` nevezett Dubrovnikot, áthajózunk a Lokrum-szigetre. Felfrissülünk a Kravica vízesésben, sétálunk Mostarban és Pociteljben is. Felkeressük Korcula-szigetét, majd megkóstoljuk a Peljesaci borokat.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Programok

1. nap: Krka vízesés

Indulás reggel 6 órakor. Utunkat megszakítjuk egy frissítő sétával a Krka Nemzeti parkban, mely a Plitvicei-tavak mellett a leglátogatottabb horvát nemzeti park. Megcsodáljuk a zuhatagrendszert, a vízeséseket, ahol 100 méter széles víztömeg, 5 teraszról, 17 lépcsőn keresztül zuhan alá. A Krka folyó vízének varázslatos játékán és zubogásán felül élvezhetjük a környező ösvényeken megtett sétákat is. Ezek az ösvények főként az ősi idők útjainak vonalát követik, amiről számos kőhidacska is tanúskodik. Felfrissülten folytatjuk az utunkat Neum felé, a szállásunkra.

2. nap: Strandolás vagy fakultatív kirándulás: Dubrovnik, Lokrum sziget

A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által „földi mennyországnak”, vagy "dél smaragd szépségének” is nevezett Dubrovnik-ban.

A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva, pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Majd kis hajókra szállva (kb.15 perc) a csodás Lokrum- szigetre érünk, mely egykor Habsburg Miksa osztrák főherceg tulajdona volt. Manapság az egzotikus fák és növények sokasága egy gyönyörű arborétumban talált helyet, a középkori kolostor mellett.

A zöld sziget és a kristálytiszta kék tenger lélegzetelállító harmóniát alkot. Visszatérünk Dubrovnikba, ahol mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfal mentén. A visszaérkezést követően, vacsora előtt még marad idő a tengerparton lazítani, strandolni.

Részvételi díj: 40 EUR / fő.

3. nap: Strandolás vagy fakultatív kirándulás: Mostar, Pocitelj, Kravica

A mai, egész napos kiránduláson Boszniába, a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városba, Mostar-ba látogatunk. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Utunk tovább Pocitelj-be vezet, ahol szinte megállt az idő, ma is úgy néz ki, mint pár száz évvel ezelőtt.

A város a helyi Hollókő: olyan állapotban maradtak fent az épületei, ahogy annak idején megépítették őket. Városnézés után megpihenünk a Kravica fáinak árnyékában elbújt, csodás vízesés mellett, ahol fürödhetünk a kristálytiszta tó vizében.

Részvételi díj: 20 EUR/fő.

4. nap: Strandolás vagy fakultatív kirándulás:

Májusban: Korcula sziget és Stoni "Kinai fal", borkóstolóval.

Mai buszos kirándulás a Peljesac-i félsziget hegyes, szőlőtőkékkel borított táján haladunk, majd áthajózunk Korcula városába. Ez  a középkori kincses város, ahol a híres utazó, Marco Polo született és ahol több műemléket, legendát és mesét őriztek meg, mint másutt.

A városnézés alatt többek között felkeressük az ő házát is, a Szent Márk székesegyházat, mely 150 éven át épült, Szabó Lőrinc emléktábláját és a város falait. Szabadidő után visszahajózunk, majd megkóstoljuk a messzi földön híres peljesaci borokat egy jellegzetes Dalmát konobában. Szállodánk felé indulva még megállunk Ston városkában, mely fölött magasodik a nagy 5,5 km hosszú Stoni fal. Ez a fal a Kínai nagy fal után a második legnagyobb és a XIV. század titkait örzi. Belépő ellenében mindenki kedve szerint körbe járhatja a felújított, kisebb-nagyobb emelkedővel tarkított falat. A visszaérkezést követően marad idő még strandolásra is az Adria kristálytiszta vízében.

Részvételi díj: 25 EUR / fő.

Mandarin szüret Neretva folyói hajózással és ebéddel

Ma egy rövidebb időre buszra szállunk, hogy elérjük a Neretva folyót. Jellegzetes, kis neretvai hajókról csodálhatjuk meg a folyó szűk ágait, mély folyóit, a természet szépségét.

Később házigazdánk elárulja a mandarin sikeres termesztésének titkát, majd vidám hangulatban átmegyünk az ültetvényekhez mandarint szedni és mindenki hazavihet 3 kg mandarint, mint a munka gyümölcsét.

A fárasztó munka után házigazdáink finom, helyi ebéddel és itallal kedveskednek nekünk és ízelítőt kapunk még az ottani dalokból is. Ez egy igazi, nem mindennapi lazító program a természet ölében. A visszaérkezést követően marad idő még strandolásra is.

Részvételi díj: 30 EUR / fő.

5. nap: Split

Reggeli után észak felé indulunk a világ egyik legszebb tengerpartja mentén, a festői Biokovo -hegység árnyékában. A buszozást megszakítjuk egy remek sétával a bűbájos, nyüzsgő, mediterrán hangulatú városba, Split-be. Közép-Dalmácia fővárosa, ahol teljes szépségében láthatjuk Diocletianus római császár gigantikus palotáját, – melynek eredeti falai az óvárost ölelik át, – a Szt. Domnius Katedrálist a szfinxekkel, az Aranykaput, és a városi piacot. Split után búcsút intünk az Adriának és irány haza. Hazaérkezés az esti órákban.

Utazás:

 • légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).

Szállás:

 • Neum H.Sunce***  (2 ágy, fürdőszoba hajszárítóval, telefon, TV, klíma, ingyenes WiFi, a szobák részben erkélyesek). Pótágyazni csak az erkélyes szobákat lehet.
 • Neum közigazgatásilag Bosznia és Hercegovina-hoz tartozik.

Ellátás (krt):

 • 4 reggeli (svédasztalos) felár ellenében (svédasztalos) vacsora.

Fel- és leszállási lehetőség:

 • Nincs éjszakai utazás!
 • Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár,  Nagykanizsa.

Szükséges úti okmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Csomagáraink:

DALMÁCIA VILÁGÖRÖKSÉGEI ÉS SZIGETVILÁGA  5 nap/4 éj

                Részvételi díj  Ft/fő  reggelivel

                               59 900

Felárak és belépők:

 • Üdülőhelyi díj 12 év felett: 1 600 Ft/fő/4 éj.
 • Vacsora felár (svédasztalos):  6 500 Ft/fő/ 4 éj.
 • Erkély felár:  5 000 Ft/fő/ 4 éj.
 • Tenger felőli erkély felár: 8 800 Ft/fő/4 éj.
 • Egyágyas felár: 16 500 Ft/fő/4 éj.

Kedvezmények:

 • 2. ágyon 12 évig: 9 900 Ft/fő
 • 3. ágyon 12 évig (erkélyes szobában): 24 000 Ft/fő
 • 3. ágyon 12 év felett (erkélyes szobában): 5 000 Ft/fő

Fakultatív programok (min. 25 fő esetén):

 • Dubrovnik és Lokrum: 40 EUR/felnőtt
 • Mostar, Pocitelj, Kravica: 20 EUR/felnőtt
 • Korcula, Ston borkóstolóval (májusban): 25 EUR/felnőtt
 • Mandarin szüret ebédel és hajózással (októberben): 30 EUR/fő

Fakultatív programok kedvezményes csomag 3 kirándulásra:

 • Májusban: 85 EUR helyett csak 75 EUR/fő
 • Májusban: 90 EUR helyett csak 80 EUR/fő

Belépők a helyszínen: kb. 20-30 EUR/fő

Egyéb információk:

Minimum létszám: 35 fő.

Figyelem! Társítási lehetőség!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 2.750 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Mandarin szüret Dalmáciában, októberi szüreti program Neretva folyói hajózással és ebéddel

Szolgáltató

La Grotta Holidays Utazási Iroda
La Grotta Holidays Utazási Iroda
 • Budapest
 • VI. kerület