Élmény mindenkinek! Kaposvári Roxínház előadások.
Élmény mindenkinek! Kaposvári Roxínház előadások.
Ha Balaton, akkor hajózás!
Ha Balaton, akkor hajózás!

A Fonyódi Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz, így 2018. június 22-én és 23-án változatos programokkal várják az érdeklődőket.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Fonyódi Természetvédelmi és Helytörténeti Gyűjtemény Múzeumok Éjszakája

2018. június 22. péntek

21.30-tól
A csillagászati bemutató
Hagyománnyá vált csillagászati programunk minden évben nagy népszerűségnek örvend. Sötétedés után a Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület képviseletében Gazdag Attila vezeti be az érdeklődőket a csillagos ég rejtelmeibe. Csillagászati távcsövén keresztül hihetetlen élmény látni közelebbről naprendszerünk többi bolygóját és távolabbi csillagokat, mint például a Hattyú csillagkép kék-vörös csillagpárosát. A derült, tiszta égbolton fénylő csillagok látványa a távcső segítségével még intenzívebb élményt nyújt a csillagászat kedvelőinek. Helyi múzeumként fontosnak tartjuk a természettudományok népszerűsítését az emberek, főleg a fiatalok, az iskolások körében.

Sikerünk titka, hogy olyan előadóra leltünk Gazdag Attila amatőr csillagász személyében, aki szenvedélyesen szereti az égbolt fürkészését, s arról olyan érdekfeszítően tud beszélni, hogy időset, fiatalt egyaránt le tud kötni. A másik vonzó eszköz, a csillagászati távcső, amivel általában ritkán találkozhat a nagyközönség, ezt a múzeum épülete mögötti tisztáson állítjuk fel, távolabb a város mesterséges fényeitől, és ha az időjárás is kegyes hozzánk, igazi valós tapasztalati úton szerzett élményekben részesül a programra ellátogató. Megemlítendő még itt a múzeum kertje, s arról a Balaton látványa.

2018. június 23. szombat

18:30 - 19:00
Rábai Ridovics Ferenc festményeinek kiállításmegnyitója
Rábai Ridovics Ferenc magyar festőművész, restaurátor, az Iparművészeti Főiskola és a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola volt tanára. Idős korában szobrászattal is foglalkozott. A család és kultúra témájához kapcsolódva, a művész unokája, az ugyancsak festőművész Ridovics Péter, jóvoltából a Múzeumok Éjszakáján megnyitott kiállítást 3 hétig láthatja a műkedvelő és érdeklődő közönség Fonyódon.

19:00 - 21:00
Kreatív kézműveskedés; családi kézműves foglalkozások
A Nők a Balatonért Egyesület Fonyódi Csoportja közreműködésében ismeretterjesztő játszóházban vehetnek részt a kisebb és nagyobb gyermekek, ahol óriás társasjátékkal ismerhetik meg a Balaton élővilágát.

Közben különböző kézműves foglalkozásokba: agyagozás, papírfonás, növénykoszorú és papírvirág készítés, is bekapcsolódhatnak az érdeklődők.

19:00 - 21:00
Tárlatvezetés
A program során az állandó kiállításokban és az újonnan megnyílt időszaki képzőművészeti kiállításban igény szerint folyamatos tárlatvezetéseket biztosítunk, amelyeknek minimum létszáma 10 fő.

„Múzeumunk” három kiállítótérből áll, 2004 márciusától működik a gyűjtemény helytörténeti része, melynek címe: „Így éltünk Pannoniában” . A természetvédelmi kiállítást 2006-ban valósítottuk meg „Ezerarcú Balaton”címmel.

19:30 - 20:00
Gyógynövény bemutató és tea kóstoltatás
A korábbi évek nagy sikerére való tekintettel idén is kedveskedünk vendégeinknek egy teaházzal, ahol  friss gyógynövényekből készült teákat lehet kóstolni. Az ízek kínálta élmény kiegészítése a szellemi étek, egy bemutató előadás és beszélgetés, amelyből közelebbről megismerhetőek az évnek ebben a szakában nyíló gyógynövényeink, mint például a mentalevél, a citromfű, a cickafark, a levendula és sok más finom illatú, ízletes és értékes növény.

20:00 - 20:45
Szent Iván éjszakájának népszokásai Magyarországon és a nagyvilágban
Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik Magyarországon. A történészek a legpogányabb ünnepnek tartják, pedig Keresztelő János egyházi napjához és Szent Iván (tehát Keresztelő János) névnapjához kötődik és számos népszokás tartozik hozzá, amelyeket az érdeklődők bővebben is megismerhetnek.

21:00 - 00:00 
Szent Iván-éji vigadalom
Az év legrövidebb éjszakáján a fényt ünnepeljük egy jó hangulatú táncházzal, zenével és tűzugrással. Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL
-IG
Múzeumok Éjszakája Fonyód 2018

Lovas show

Legjobb élmények

A természet élménye a Balaton körül
Egy csodálatos kaland mindenkinek!
Balatoni élményekre vágyik, hajózzon velünk!
Barátaink a gyógynövények, látogasson el a Gyógynövény-völgy Látogatóközpontba!
Mindenkit vár a Kinizsi Vár! Irány Nagyvázsony!
11012
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket