Élmény mindenkinek! Kaposvári Roxínház előadások.
Élmény mindenkinek! Kaposvári Roxínház előadások.

Ausztrália után Magyarországon folytatódik a Nagy lépés (`The Giant Step`) rendezvénysorozat, melynek július 1-én a Kassai-völgy ad otthont. A program célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a nyomra, amit maguk után hagynak. Nem hagyományos értelemben vett ökológiai lábnyomról van szó, hanem olyan pozitív dolgokról, értékekről, melyeket megteremtettünk életünk folyamán. A nemzetközi projekt magyarországi állomásának fő témája a kultúra és a hagyományok ápolása.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: 7521 Kaposmérő , Rákóczi u. 114 és 116-os házak között

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Nagy lépésre készülnek a Kassai völgyben. 2017. július 1-én Kassai Lajos íjkészítő, a modernkori lovasíjászat sportágként való megteremtője ad otthont a Viliam Mauritz képzőművész által elindított " Nagy lépés" nevet viselő rendezvénynek. A program célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a nyomra, amit maguk után hagynak. Nem hagyományos értelemben vett ökológiai lábnyomról van szó, hanem olyan pozitív dolgokról, értékekről, melyeket megteremtettünk életünk folyamán. A nemzetközi projekt magyarországi állomásának fő témája a kultúra és a hagyományok ápolása.

Kaposmérőn, a Kassai völgyben minden hónap első szombatján nyílt napot tartanak, ahol a látogatók bepillanthatnak a völgy életébe és az edzésekbe. A Nagy lépésre érkezőknek lehetőségük lesz már előző nap sátrat verni a völgy előtti lagúnában. A 0. napra érkezők bebarangolhatják a környéket vagy felfrissülhetnek az 1 km-re levő Petörke völgyi víztározóban és közösen hangolódhatnak a másnapi eseményekre.

Szombaton a Kassai - völgy már 8.00-kor megnyitja a kapuit, hogy a  látogatók figyelemmel kísérhessék, hogyan is indul a nap, hogyan érkeznek és állnak munkába az ifjú lovasíjászok. A Viliam Mauritz magyar származású képzőművész által alkotott óriási lábnyom egész nap vár mindenkit. Lehet nézelődni, ugrabugrálni, szaladgálni, táncolni, merengeni, élettel megtölteni. A szervezők számtalan spontán programmal várják az érdeklődőket, melyeket nem egy előzetes forgatókönyv, hanem az élet alakít és a közös beszélgetéseket, együttgondolkodást, együtt mozdulást hivatottak szolgálni. Lesz örömzenélés, tánc, virágmandala készítés, dobolás.

A nap eseményeiről filmfelvétel készül, amely bejárja majd a világot megmutatva, hogy Magyarország milyen tartalommal töltötte meg a Nagy lépést. Minden résztvevő statiszta lehet: láttathat magából, adhat másoknak, üzenhet az utókornak.

Azoknak, akiknek kérdésük van a lovasíjászattal kapcsolatban, mint minden nyílt napon most is beszélgethetnek Kassai Lajossal délután 14.00 órától. Utána Szombathelyi Tibortól az esemény szervezőjétől, az Életiskola megálmodójától lehet majd kérdezni, a természetközeli életmódról, a szükségletek minimalizálásáról, a vidék lakosságmegtartó erejéről. Hogy mi a probléma az emberek mentalitásával, az elvárásokkal, min kell változtatnunk, hogy együtt tudjunk működni. Kérdéseket várnak, amire az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján igyekszik majd Tibor válaszolni. Délután 39 fehér szoknyás asszony tölti meg élettel a lábnyomot. Pörgő szoknyájukkal kirajzolják az azt alkotó 39 kört, szimbolizálva a szépséget, a szeretetet, melyet a nők hoznak a világunkba. A napot szertűz és táncház zárja.

Lehet csak a napközben programokra is érkezni. de a szervezők sátrazási és tisztálkodási lehetőséget is biztosítanak, hogy a felvett szálak tovább gördülhessenek. A sátorozók a tábortűznél együtt beszélgethetnek Kassai Lajossal és Szombathelyi Tiborral a nap eseményeiről, tapasztalatairól, a közös jövőről. Hová vezet tovább a nagy lépés? Mit hagyunk magunk után? Milyen üzenettel száll tovább a szél Kassai Lajos birtokáról? Csak rajtunk múlik.

Belépőjegy a Kassai völgybe: 1500 Ft/ fő

Parkolás ingyenes (a belépőjegy tartalmazza)

Sátrazási lehetőség a völgyben 1000 ft/ fő/ éj

Forrás: Szervezők

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Nagy lépés (`The Giant Step`) rendezvénysorozat 2017

Programajánlat

Szennai Skanzen programok 2018
Szennai Skanzen programok 2018
  • Szenna
2018. május 5.