Nagymacskák állatkerti etetése látványprogram, hiúz etetése a Pécsi Állatkertben
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Nagymacskák állatkerti etetése látványprogram, hiúz etetése a Pécsi Állatkertben


Látványos etetéssel egybekötött nagymacska bemutató kicsiknek és nagyoknak! Látogasson el hozzánk egy izgalmas nagyragadozó etetésre családjával együtt! Ismerkedjen meg a hiúzzal. A bemutatás mellett szakképzett gondozóink etetéssel készülnek a látogatóknak. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk az Állatkertek Éjszakáján, augusztus 27-én 22:00 órakor.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Állatkerti etetés

Vad Találkozások a Pécsi állatkertben!

Állatkertünkben megismerkedhetnek a nagytestű ragadozók népszerű képviselőivel, a perzsa leopárddal és a pumával egy etetéssel egybekötött bemutatón. A programot szakképzet gondozóink tartják, minden korosztálynak ajánljuk.

A programváltoztatás jogát fent tartjuk, a megadott kezdési időpontokhoz képest +- 5-10 perces eltérések előfordulhatnak!

Ismerkedjünk meg kicsit közelebbről a nagymacskákkal:

Perzsa leopárd:

CSALÁD: macskafélék

ELTERJEDÉS: Közel-Kelet
TÖMEG: 20-65 kg
ÉLETTARTAM: 10-12 év
ÉLŐHELY: erdő, legelő
ÉLETMÓD: magányos

A leopárd, más néven párduc a legnagyobb elterjedési területtel rendelkező macskaféle: Afrika és Ázsia nagy részén megtalálható. Egykor Európában (így hazánkban is) előfordult, innen azonban napjainkra kipusztult. Elterjedési területén több alfaja alakult ki, az alfajok pontos számáról azonban még napjainkban is vitáznak a rendszerezők. 

A perzsa leopárd a Közel-Keleten őshonos alfaj, Örményország, Törökország, Azerbajdzsán, Grúzia, Üzbegisztán, Pakisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Afganisztán területén találkozhatunk vele. A leopárd jó alkalmazkodó képességű macskaféle, különböző élőhelyeken megtalálható, a perzsa leopárdok elsősorban a hegyvidéki, félsivatagi élőhelyeket, erdőszéli füves területeket és szavannákat részesítik előnyben, de leginkább az üde erdőket kedveli. A perzsa leopárd a legnagyobb méretű a leopárd alfajai közül, testhossza meghaladhatja a 2 métert is, a hímek nagyobbak és robusztusabbak a nőstényeknél. Bundája tömött, világossárgás alapszínű, barna pöttyökkel tarkított, a pöttyök a fej felé haladva kisebb méretűek,  a hasi tájékon a leghalványabbak. Magányos, éjszakai ragadozó, ha nem háborgatják, nappal is vadászhat. Területét széklettel, vizelettel, karmolásnyomokkal és bömböléssel jelöli meg.  Akár 60 km/óra sebességgel is képesek futni, és bár alapvetően nem kedveli a vizet, ha szükséges, jól úszik.Különösen jó vadásszá teszi fejlett látása és hallása.  Zsákmányukat lesből, hirtelen kapják el, vadászat közben akár 6 méteres ugrásokra is képes. 

Néhány leopárd dorombol evés közben.  Opportunista ragadozó, a legkönnyebben elérhető táplálékot fogyasztja.  Képes a saját testsúlyánál kétszer nehezebb prédát is felcipelni a fa tetejére, azért, hogy a többi ragadozó ne kaparinthassa meg zsákmányát. Egy hím territóriuma több nőstényével is átfed. Poligám faj, mind a nőstények, mind a hímek több egyeddel is párosodnak. A szaporodási időszak legtöbbször május környékére esik, de a perzsa leopárdok gyakran egész évben párosodhatnak. A nőstény a vizeletében található feromonok segítségével vonzza oda a hímeket ivarzás idején.  A párzás átlagosan 3 másodpercig tart, hat perces szüneteket tartva egy pár akár százszor is párzik egy nap alatt. A párzási időszakban átmenetileg szakítanak magányos életmódjukkal, a pár tagjai ez idő alatt osztoznak a táplálékon.  A vemhesség 96 napig tart, 1-4 kölyök születik egyszerre. A kölykök vakon születnek, a nőstény sziklahasadékok, sűrű bokrok menedékében rejti el őket, amíg vadászik. A fiatal állatok 20 hónaposan válnak teljesen függetlenné az anyjuktól.

A perzsa leopárd az egyik legritkább alfaj, a szabad természetben mindössze 800-1300 egyede maradt fent. Az alfaj megmenekülését az orvvadászat és élőhelyeinek elvesztése fenyegeti. Bőre kedvelt trófea.  Ha a szabad természetben található zsákmányállatok száma alacsony, olykor háziállatokra vagy emberekre is támadhat.  A perzsa leopárdot az európai állatkertek összehangoltan, az Európai Fajmegmentő Tenyészprogram (EEP) keretein belül tartják és tenyésztik.

Puma:

CSALÁD: macskafélék
ELTERJEDÉS: Észak- és Dél-Amerika
TÖMEG: 29-120 kg
ÉLETTARTAM: 18-20 év
ÉLŐHELY: erdő
ÉLETMÓD: magányos

A puma a legnagyobb elterjedési területtel rendelkező újvilági macskaféle. Észak-Amerikában, az Egyesült Államok nyugati területein, Közép-Amerikában és Dél-Amerikában egyaránt megtalálható. Az USA területén elsősorban a nyugati államokban találkozhatunk vele, a keleti parton csupán egy maroknyi állománya maradt fent az élőhelyeinek elvesztése miatt. Dél-Amerikában  Argentína déli részén és Chilében a legelterjedtebb.  Jó alkalmazkodóképességű faj, sokféle élőhelyen  megtalálható, hegyvidéki tűlevelű erdők, síkvidéki trópusi erdők, erdőszegéllyel tarkított füves puszták,  mocsaras területek lakója. Elsősorban szürkületkor, éjszaka és hajnalban aktív, a nappalt gyakran pihenéssel tölti sűrű növényzetben, barlangokban, sziklás hasadékokban. Ha nem háborgatják, nappal is kutathat préda után. Hatalmas elterjedési területén több alfaja alakult ki, melyek az élőhelyükön kívül méretükben és színezetükben is különböznek egymástól.  A hímek nagyobbak, mint a nőstények.

A puma testhossza alfajtól függően 86 cm és 154 cm között változhat, a farok hossza 63-96 cm is lehet, ezzel Amerika második legnagyobb macskaféléjének számít. tekintélyes mérete ellenére nem tartozik a nagymacskák közé, rendszertanilag a kismacskákhoz sorolják, közelebbi rokona  a házi macskának, mint az oroszlánnak vagy a leopárdnak. A pumát nőstény oroszlánra emlékeztető megjelenése miatt az angol nyelvterületen hegyi oroszlánnak és ezüst oroszlánnak is nevezik. Magányos életmódot folytat, a hím és a nőstény csak a párzási időszakban találkozik egymással. Territóriumát vizeletével, székletével és karmolásnyomokkal jelöli meg. Egy hím területe több nőstényét is átfedi. A puma élőhelyének csúcsragadozója, zsákmányát csendben ólálkodva közelíti meg, majd hirtelen ráront. Táplálékának maradékát elrejti, hogy később is visszatérhessen hozzá táplálkozni. Egyes számítások szerint egy évben 860-1300 kg húst is képes elfogyasztani. Nincs meghatározott szaporodási időszaka, egész évben pározhatnak.

A nőstény hangadással jelzi ivarzását, illetve fákhoz, sziklákhoz dörgölőzve teríti szét szaganyagait.  Poligám faj, a hím több nősténnyel is párzik.  Egy párzás nem tart tovább egy percnél, a pumák egy óra alatt többször (maximum 9-szer)  párzanak. A vemhesség 82-96 napig tart melynek leteltével 1-4 (átlagosan 3-4) kölyök születik egyszerre. A pumakölykök foltosan születnek, mely az álcázásban segíti őket. Ahogy egyre idősebbek lesznek, foltjaik elhalványulnak. Teljesen önállóak 15 hónaposak lesznek, az ivarérettséget 2,5-3 évesen érik el. Kevés természetes ellensége van, csak a kölyköket és a beteg vagy idős egyedeket képesek levadászni a medvék farkasok és rozsomákok. Legtöbbször elkerüli az embereket, ennek ellenére volt már rá példa, hogy embert ölt.

Olykor háziállatokat is zsákmányol, ezért sok helyen dúvadként irtják. Egyes területeken a mai napig vadásznak rá, bőre értékes trófea. A pumák változatos hangadásra képesek, morognak, dorombolnak, fújtatnak, de nem képesek a nagymacskákhoz hasonlóan bömbölni. A puma jellegzetes, támadáskor és védekezéskor használt ordítását a hollywoodi filmekben és rajzfilmekben gyakran használják fel más macskafélék hangja helyett.

Találatok száma: 47

Adele Hotel Pécs

Adele Hotel Pécs

Az Adele Boutique Hotel Pécs legújabb szállodája, amely 2015 júliusában nyitotta meg kapuit. A 4 csillagos hotelnek egy 19. századi műemlékvédelem alatt álló épület ad otthont Pécs történelmi belvárosában. A szobákban illetve az apartmanokban a korabeli és modern kor egyedi házassága köszön vissza ... Bővebben


Arató Vendégház

Arató Vendégház

A vendégház 4 személyes apartmanjában és vendégszobáiban kényelmes szállást találnak a vendégek. Bővebben


Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Pécs fölött a Havihegynek közismerten jó a levegője, egészséges és szép környezetben lehet itt eltölteni a pihenésre szánt időt a Bagolyvárban. A Bagolyvár különlegessége a tizenkilenc magyar népművészet elemeivel díszített szobájában rejlik, valamint abban a hat présházat mintázó lakosztályban, ... Bővebben


Barbakán Hotel Pécs

Barbakán Hotel Pécs

Pécs történelmi belvárosától egy karnyújtásnyira, a Pécsi Székesegyház mögött található a Barbakán Hotel, mely 16 db ***-os két-, három-, ill. négyágyas szobával, konferenciateremmel, teremgarázzsal várja kedves vendégeit. Bővebben


Boutique Hotel Sopianae*** Superior Pécs

Boutique Hotel Sopianae*** Superior Pécs

A Boutique Hotel Sopianae Pécs városközpontjában helyezkedik el. Építészete és kialakítása ellentétre épül - a kívül műemlék jellegű épület belsőépítészete a modern vonulatot tükrözi. Vendégünk minden esetben személyre szabott, magas színvonalú szolgáltatást várhat közvetlen, mégis diszkrét ... Bővebben


Büdöskúti Kulcsosház

Büdöskúti Kulcsosház

A Büdöskúti kulcsosház Remete-rét és Orfű között félúton, a műúttól északnyugati irányban, mintegy 800 m-re található, a KÉK-túra és `ZÖLD KERESZT` jelzésű turistaúton haladva. A ház 12 fő elszállásolására alkalmas. Bővebben


Centrum Apartmanhotel Pécs

Centrum Apartmanhotel Pécs

Apartmanhotelünk a világörökség részét képező ókeresztény emlékektől, a Székesegyháztól és Pécs belvárosának híres múzeumutcájától néhány percre található a villanegyedben. Bővebben


Ciszterci Ház Pécs

Ciszterci Ház Pécs

A szálláshely a Miasszonyunk Női Kanonokrend volt rendházában található. Az 1870. körül épített, műemlékvédelem alatt álló, barokk stílusú épület teljes felújításon esett át, így a hangulatos külső mögött már teljesen modern szálláshelyet alakítottak ki Pécs belvárosában. Bővebben


Corso Hotel Pécs****

Corso Hotel Pécs****

A pécsi szállodák sorában, a kultúra fővárosának szívében nyitotta meg kapuit a Corso Hotel Pécs**** 2010 májusában, mint a város legújabb és legmodernebb, négycsillagos szállodája, amely tökéletes választásnak bizonyul üzleti megbeszélések, családi ünnepek, konferenciához kapcsolódó étkezések, céges ... Bővebben


Családi Kutyapanzió, kutyaiskola és kutyás közösségi klub Pécs

Családi Kutyapanzió, kutyaiskola és kutyás közösségi klub Pécs

Eltérően a kutyapanziókban megszokott csoportos mozgatásoktól, nálunk a kutyák nincsenek összeengedve, még mozgatásnál sem! A kutyák elhelyezését házon belül, egyedileg kialakított kutyaszobákban oldjuk meg. A bentlakás ideje alatt a kutyák számára prémium szárazeledelt biztosítunk. Külön kérésre glutén-, ... Bővebben


1 2 3 4 5   


Találatok száma: 63

Aranygaluska Étterem Pécs

Aranygaluska Étterem Pécs

A magyar konyhaművészet legszebb hagyományait követve éttermünk megbízható minőséget, korrekt árakat, és minden igényhez alkalmazkodó ételválasztékot kínál. A belváros szívében, hangulatos környezetben várjuk minden kedves vendégünket naponta változó menü ajánlatainkkal. Ebédidőben a lendületes ... Bővebben


Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Bagolyvár Vendéglő és Fogadó Pécs

Pécs fölött a Havihegynek közismerten jó a levegője, egészséges és szép környezetben lehet itt eltölteni a pihenésre szánt időt a Bagolyvárban. A Bagolyvár különlegessége a tizenkilenc magyar népművészet elemeivel díszített szobájában rejlik, valamint abban a hat présházat mintázó lakosztályban, ... Bővebben


Ciao Pizzéria és Ristorante Pécs

Ciao Pizzéria és Ristorante Pécs

Menjünk “az olaszba” – csak így, ilyen egyszerűen hívják a visszajáró vendégek a Ciao-t egymás között. Őszintén örülünk ennek, mert úgy tűnik, a 2014-es nyitás óta eltelt évek alatt sikerült a környék egyik legjobb olasz éttermévé válnunk. Bővebben


Csoko-Láda Csokibolt és Manufaktúra

Csoko-Láda Csokibolt és Manufaktúra

A Csoko-Láda Csokiboltban nemcsak a világ finom csokoládéi kaphatóak, hanem mivel Kézműves Manufaktúra is, saját kézzel készített kézműves csokoládékat is vásárolhatsz. Csokoládét lehet önteni gyerekcsoportoknak. Bővebben


Diana Étterem Pécs

Diana Étterem Pécs

A hagyományos magyar konyha gazdag választékával várjuk kedves vendégeinket. Rendezvények, lakodalmak, bálok ideális helyszíne Pécs kertvárosában a Diana Vendéglő. Bővebben


Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs

Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs

Az Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs `legmediterránabb` terén, a Széchenyi tértől alig pár lépésnyire fekvő Jókai téren található. A langymeleg tavaszi éjek és a forró nyári esték egyik legkedveltebb, leghangulatosabb terasza, amit egyetlen Pécsre látogató sem hagyhat ki! Bővebben


Eozin Corso

Eozin Corso

Pécs történelmi belvárosában, a sétálóutca közepén, a Színház Téren található a kétszintes Eozin-Corso étterem, mely olvasztótégelye és fő találkozóhelye több generációnak, és közkedvelt a turisták, külföldi diákok között is jó hangulata és magas minőségű szolgáltatása végett. Az étterem alsó és felső ... Bővebben


Gilice Panzió és Étterem Pécs

Gilice Panzió és Étterem Pécs

Figyelünk az apróságokra, alkalmazkodunk vendégeink igényeihez. Az előre haladás az igények megteremtésével lehetséges. Pontosak és megbízhatóak vagyunk. Visszatérő vendégeinket családtagként fogadjuk, folyamatosan éreztetjük velük, hogy számunkra ők a legfontosabbak. Bővebben


Hotel Millennium**** Pécs

Hotel Millennium**** Pécs

A Hotel Millennium**** Pécs történelmi belvárosában, a Kálvária domb déli oldalán, 5 perc sétaútra található a Széchenyi tértől. A Hotel Millennium természetvédelmi területen fekszik, környékén több múzeum és műemlék található. A szálloda 2011-ben nyerte el a 4*-os minősítést, köszönhetően ... Bővebben


KTCHN Deli & Gasztrostúdió Pécs

KTCHN Deli & Gasztrostúdió Pécs

A pécsi AKTCHN Deli & Gasztrostúdióban a gasztronómia területén és ahhoz kapcsolódó workshopokat, tematikus klubokat, esteket, eseményeket szervezünk, tartunk, hogy az erre kíváncsi és nyitott közönség végre megtalálhassa helyét. Látogass el barátaiddal vagy munkatársaiddal sütős-főzős ... Bővebben


1 2 3 4 ... 7   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
7600 Pécs , Ángyán János u. 1.
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események