Értelmezzük újra a hulladékot!
Értelmezzük újra a hulladékot!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Felhőtlen pihenés Zamárdiban: közvetlenül a magyar tenger partján
Felhőtlen pihenés Zamárdiban: közvetlenül a magyar tenger partján
Soproni nyári élmények: Kedvező árú mini szünidő Sopronban!
Soproni nyári élmények: Kedvező árú mini szünidő Sopronban!
Pünkösdi programokra hívjuk és várjuk!
Pünkösdi programokra hívjuk és várjuk!

Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztivál 2019


18. alkalommal kerül megrendezésre neves külföldi és hazai akusztikus gitárosok vendégszereplésével a XVIII. Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztivál. A fesztivál helyszínei Kismaros, Törökszentmiklós, Győr, Érsekvadkert és végül Esztergom, ahol gála koncertek zárják a fesztivált.

Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztivál 2019
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

XVIII. Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztivál 2019

2019. május 7. és 12. között

A külföldi elõadók között Steve Baughman (USA), Gionni Di Clemente (Italy), Laurent Boutros (France), Carlos Dorado (Argentina), Yan Vagh, (France), Giovanni Seneca (Italy), valamint színvonalas hazai elõadók között Bagi László, Bakondi András, Fábián Annamária, Dézsi-Olajos-Karap Trió, Szabó Sándor, valamint a Musique Du Soleil (HU) lépnek fel.
Mint minden évben az idén is igyekszünk különleges, izgalmas elõadókat felvonultatni, mindig szem elõtt tartva a magas mûvészi színvonalat. A fesztivál a tavalyi évhez hasonlóan több tekintetben is gazdagabb lesz, zenében és hangzásban egyaránt. A fesztivál hetének elsõ felében 2019. Május 7. és 12. között a szokásos vidéki koncert turnét tartjuk meg. A turnét 2019. Május 11-12-én, az Esztergomban megrendezett gála koncertek zárják.
Az ország távolabbi pontjaiból is várjuk a közönséget a csodálatos Esztergom városába. Május 11-12-én még további programokat is kínálunk az odalátogatóknak.

A XVIII. Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztivál 2019 helyszínei, dátumai és fellépői

1. 2019. május 7. Kedd 19.00
Kismaros, Művelődési Ház Kossuth u. 22. 

Fellépők:

Steve Baughman (USA)
Gionni Di Clemente (Italy)
Bagi László,
Bakondi András
Szabó Sándor

2. 2019. május 8. Szerda 19.00
Törökszentmiklós, Ipolyi Arnold Könyvtár, Múzeum és Kulturális Központ.

Fellépők:

Pánthy Endre út 2-6. Steve Baughman (USA)
Gionni Di Clemente (Italy)
Giovanin Seneca (Italy)
Szabó Sándor, Bagi László
Bakondi András

3. 2019. május 9. Csütörtök 19.00
Győr, Zichy Palota, Liszt F. u. 20. 

Fellépők

Steve Baughman (USA)
Gionni Di Clemente (Italy)
Giovanni Seneca (Italy)
Szabó Sándor

4. 2019. május 10. Péntek 19.00
Érsekvadkert, Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézmény

Rákóczi u. 120

Fellépők

Steve Baughman (USA)
Gionni Di Clemente (Italy)
Giovanni Seneca (Italy)
Szabó Sándor, Fábián Annamária

5. 2019. május 11. Szombat 19.00 
Esztergom MNM Esztergomi Vármúzeum

Fellépők

Steve Baughman (USA)
Gionni Di Clemente (Italy)
Laurent Boutros (France)
Dézsi-Olajos-Karap Trió

6. 2019. május 12. Vasárnap 19.00
Esztergom MNM Esztergomi Vármúzeum

Carlos Dorado (Argentina)
Yan Vagh, (France)
Szabó Sándor
Musique Du Soleil (HU)

A 2019-es fellépők

Gionni Di Clemente 
Miközben a globalizáció ereje minden hagyományt felülír még a legerősebb zenei hagyományokkal rendelkező országokban is, mint Olaszország, ugyanakkor Gionni Di Clemente kialakította saját muzsikáját, stílusát, amiben mindenkor tetten érhetõ a latin szenvedély. Mindez egy modern hangzás világban, és nagyobb kulturális távlatokban jelenik meg. Tanulmányait zeneszerzés szakon végezte. A latin szenvedély az elsõ hangoktól fogva érezhetõ játékában, de közben jelen van egy mélyebb intellektus, ami részben modern harmóniáiban és hitelesen tolmácsolt keleti zenékben nyilvánul meg. Gionni remekül játszik 10 húros klasszikus gitáron, de ha arab lantra vált, képesek vagyunk azt gondolni, hogy ez az eredeti hangszere. Zenéjét olyan nevek formálták, mint Nick Drake, Jorma Kaukonen, Michael Hedges, Ralph Towner és Egberto Gismonti. Nemcsak magával ragadó előadó, hanem kiváló komponista is. Kompozíciói megtartva a latin érzületet, ízléses fúziót mutatnak más kultúrákkal. Számos színházi zene írására kapott felkérést. Jelenleg több jazz és ethno együttesnek is tagja.

Steve Boughman 
Steve Baughman Kaliforniában, San Francisco-ban él. Muzsikája a kelta és a közép-amerikai folk tradíciókból táplálkozik, azonban játékstílusa eltér a megszokott úgynevezett „fingerstyle” -tól, ugyanis a technikáját egy régi, mára szinte elfeledett, az úgynevezett „clawhammer „ bendzsó technikából vette át és alkalmazza a gitáron. Ezzel a technikával nagyon melodikus muzsikát játszik és ehhez rendkívül izgalmas ritmusvilágot alakított ki. Nemcsak magával ragadó gitáros, de kitûnõ énekes is egyben. Steve számos CD-t készített és eddig 5 könyv jelent meg zenéjének kottáiból. Gyakran szerepel nagy nemzetközi gitárfesztiválokon és egyre több országban tart elõadásokat.

Giovanni Seneca
A nápolyi születésû olasz gitármûvész Pesaroban kezdte klasszikus gitár tanulmányait, majd Párizsban folytatta tovább. Párizsi évei alatt kezdett komponálni és az ott töltött évek alatt számos darabot írt gitárra, kisebb zenekarokra, színházi, rádió és TV produkciókhoz. Mindeközben koncertezõ muzsikusként megfordult Berlinben, Cannes-ban, New Yorkban, Philadelphiában, Istanbulban, Telavívben, Kairóban, Alexandriában. Szólistaként olyan ismert nagyzenekarokkal játszott, mint a RAI Orchestra Sinfonica of Rome, Orchestre des Concerts Lamoreux of Paris, Orchestre Symphonique Français of Paris, Orchestre Philarmonique of Cannes in the French Riviera, Orchestra Filarmonica Marchigiana of Ancona, Orchestra Filarmonica of Udine. Magyarországon elsõ alkalommal mutatkozik be.

Dézsi-Olajos-Karap Trió
Dézsi Darinka színész-énekesnõ (Móricz Zsigmond Színház) és Karap Zoltán (filozófus, zenész) ének-gitár duója ötödik éve színesíti a hazai koncertéletet, akárcsak közös zenekari formációjuk, a CarPEDIGnem. A világzene, az akusztikus pop és kávéházi jazz keverékébõl születõ repertoárjuk olyan saját maguk szerezte sanzonokból áll, melyekben a zene és szöveg szerves egységére törekszenek. A többszólamú énekbetétek között Dézsi Darinka gyakran tilinkóval vagy kavallal erősít rá a népzenei asszociációkra, míg Karap Zoltán játékában eklektikusan váltogatja a fémhúros hangszer különféle megszólaltatás módjait. A szerelemről és halálról szóló dalszövegeik többségét kortárs költők jegyzik, de alkalmanként klasszikus szerzõk verseit is újraértelmezik a zene segítségével. Így ismerkedtek meg a később hozzájuk csatlakozó gitármûvésszel, Olajos Gáborral, aki amellett, hogy több díjnyertes színházi produkció zeneszerzője, valamint a Vikár Sándor Zeneiskola gitár tanszakának vezetője, szívesen kísérletezik a klasszikus gitárban rejlő lehetőségekkel a régi zenei hangzásoktól a kortárs könnyűzenei műfajokig.
    
Laurent Boutros, gitárművész, zeneszerző,
1964-ben született Párizsban. Már gyerek korában nagyon vonzotta mindenféle zene, annak spontenaitása és ahol az improvizáció is fontos szerepet kapott. 1984-ben ismerte meg Raúl Maldonadót, az Argentín gitáros zeneszerzőt, aki irányt mutatott neki zenei pályafutásához. Klasszikus gitáron kezdte tanulmányait és előbb a latin-amerikai zenéket tanulmányozta, de később visszatért kaukázusi gyökereihez az örmény népzenéhez és kompozícióinak ezután ez adta az alapját. 1993-tól számos kompozícióját publikálták. Számos országban lépett fel fesztiválokon és koncert körutakon, olyan országokban mint Mexikó, Kuba, Argentína, Japán, Kína, Thaiföld, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország és 2004-ben Magyarországon is bemutatkozott. Eddig 3 szóló szerzői albuma jelent meg. Koncertjén ezekből idéz.

Szabó Sándor
A 16 húros és bariton gitárok mestereként ismert a gitármuzsika nemzetközi birodalmában. A kilencvenes évek közepétől érdeklődése lassanként a kortárs akusztikus gitárzene felé irányult. Zenéjét az õsi keleti hagyományok mellett a kortárs klasszikus muzsika, a népzene és a jazz is formálta. Egyéni hangvételű játékával, jellegzetes hangzásával és kompozícióival mára a nemzetközi akusztikus gitár világának elismert magyar mûvésze lett. Rendszeresen koncertezik Európában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Koreában, Indiában és Közép-Ázsiában is. Több mint 60 hanglemezen hallható játéka. 2013 óta rendszeresen tart előadásokat kutatásairól keleti zenei konferenciákon Üzbegisztánban és Azerbajdzsánban. 2011-ben megjelent első könyve a Zene metafizikája, majd 2015-ben a második könyve a Zenélõ Őskelet és 2017-ben a Zenebölcseleti elmélkedések című tanulmánykötete.

Yan Vagh 
Csak úgy, mint a legtöbb gitáros Yan is a rock zenén keresztül jutott el mai stílusához. Klasszikus tanulmányai után hamar fókuszba került különleges játéka és muzsikája. Számos francia együttes és művész hívta meg őt közös együttműködésre, olyanok mint az European Symphonic Orchestra, Paris Orchestra, Orchestral Ensemble of Haute Normandie, Michel Magne, valamint a hárfamûvész Hélene Breschand. Yan nylon húros gitáron játszik azonban van egy specialitása, a 10 húros bundnélküli gitár. Muzsikája tipikusan európai és a legmodernebb irányokba tart. Kiváló improvizátor és nagyszerű komponista.

Musique Du Soleil
Az együttes 2016. januárban alakult, Galambos Ernõ (ex-M.É.Z. és ex-Sonia és a Sápadtarcúak) és Kovács Andor (Korai öröm, ex-Zagar) akusztikus gitárosok alapításával. Pár hónap múlva csatlakozott hozzájuk Hegyessy Ákos (ex-Sonia és a Sápadtarcúak) elektromos bundnélküli basszusgitáron és Angler Ákos (Karácsony James, Sziámi AndFriends) ütõs hangszereken. A Musique du Soleil kizárólag saját szerzeményeit játssza akusztikus hangszereken.

Carlos Dorado (Argentína)
Carlos Dorado Argentinában, Buenos Airesben született. Gitárt és zeneszerzést tanult. Zenéjének alapját elsősorban az argentin népzene képezi, melyet dél-amerikai ritmusokkal és a jazz harmóniavilágával ötvözi. Muzsikáját érdekessé teszi, hogy sokféle hangolást alkalmaz, és ezért a gitárhangzása kissé eltér a megszokottól, egzotikusabb, színesebb. Carlos Dorado nemcsak gitárra komponál darabokat, hanem írt zenét kamarazenekarra is, melybe természetesen a gitárt is integrálta. Ezen kívül komponált 2 gitárra és vonósnégyesre is. Számos koncertet adott különféle nemzetközi fesztiválokon olyan országokban, mint Argentína, Ausztria, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Mexikó, Peru, Spanyolország, Svédország, Svájc és Venezuela.

Fábián Annamária
Egy tehetséges fiatal gitárművész, klasszikus képzést kapott, 1998-ban Pozsonyban a IUVENTA kamarazenei versenyen 2. helyezést ért el két hegedű és gitár felállásban. 2003-ban a II. Országos Szakközépiskolai „Andres Segovia” Gitárversenyen 3. helyezett lett. 2007. májusában a diplomahangversenyért  Szendrey-Karper László – díjat kapott. Sikeresen szerepelt Franciaországban , Olaszországban és Norvégiában megrendezett gitárfesztiválokon. Repertoárjában a klasszikus gitárdarabok mellett modern kompozíciók is hallhatók.

Bakondi András
1965-ben született Törökszentmiklóson. Zenei tanulmányait gyerekkorában kezdte magántanárnál, majd Szabó Sándor gitárművésznél folytatta. Ettől kezdve az akusztikus gitár lett a fő hangszere és zenei érdeklődése elsősorban a jazz felé fordult. 1985-tõl Bagi Lászlóval létrehozták a Bagi-Bakondi gitárduót. Koncertjeik programja fõleg jazz örökzöldek, modern jazz kompozíciók átirataiból állt. A ’80-as évek második felétől a gitárduó mellett a Szabó Sándor vezette Alföldi Szabadzene Alkotómûhelye nevű gitártrió tagja. Ezzel a modern formációval fellépett az ország akkori legrangosabb jazz klubjaiban, valamint a Bulgáriában a Modern Music Festival-on. Bakondi András játéka hallható Szabó Sándor Angliában 1991-ben megjelent Sanctified Land címû CD-jén, valamint a SZAMABA együttes Hypnos és Anima című albumain. 2012-tõl csak a szóló műsorával lép fel és egyre inkább a fingerstyle stílus felé fordult. Nagy hatással van rá Tommy Emmanuel, akinek több szerzeményét játssza az utóbbi időben. 2013-tól minden évben fellépett a Nemzetközi Akusztikus Gitárfesztivál törökszentmiklósi koncertjein.

Bagi László
Zenei tanulmányait Szabó Sándor gitárművésznél kezdte. Zenei érdeklődése elsõsorban a jazz felé fordult. 1985-tõl Bakondi Andrással létrehozták a Bagi-Bakondi gitárduót. Koncertjeik programja jazz örökzöldek, és saját kompozíciókból állt. A ’80-as évek második felétől a gitárduó beolvadt a Szabó Sándor vezette Alföldi Szabadzene Alkotóműhelye nevû együttesbe tagja. Ezzel a modern formációval felléptek az ország akkori legrangosabb jazz klubjaiban, valamint a Bulgáriában a Modern Music Festival-on. Bagi László játéka hallható Szabó Sándor Angliában 1991-ben megjelent Sanctified Land című CD-jén, valamint a SZAMABA együttes Hypnos és Anima címû albumain. Az utóbbi években kezdett el újra szólóban játszani és baritongitárra is komponálni.

Az esetleges változások jogát fenntartjuk.
Mindenkit szeretettel várunk!

Forrás: A fesztivál honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Pontos cím, geokód, térkép
, Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Koronázási hétvége Gödöllő 2019. A koronázási szertartás felelevenítése a Grassalkovich-kastélyban
Léda - Ősbemutató a Kastélyszínházban, prózai előadás a Gödöllői Királyi Kastélyban
Szabó Gyuri bácsi gyógynövénytúrái Bükkszentkereszten 2019-ben
Várjuk a kultúra fellegvárában Budapesten. Irány a Várkert Bazár!
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket