Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!
Élmény, kaland, pihenés, egészség egy helyen!

2017. szeptember 30- október 7. között kerül megrendezésre a 28. Nemzetközi Szakmai Ballontalálkozó Őcsényben.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Programok

Szeptember 30.

08:00 – 17:00 Beérkezés  Őcsény repülőtérre

18:00 – 20:00 Vacsora Őcsény központjába

20:00 Megnyitó és General Briefing a pilótáknak

(ezen a napon nem lesz repülés)

Október 01–06.

 06:30  Reggeli

07:00 Briefing (eligazítás a pilótáknak)

07:10-7:30 Felszállás az Őcsényi Repülőtérről (Róka vagy Lehajózás versenyszám)

12:00 – 14:00 Ebéd

16:00 Briefing (eligazítás a pilótáknak)

16:30 Felszállás szabadon választott felszállóhelyről és berepülés az Őcsényi Repülőtérre (Fly-in versenyszám)

18:00 – 20:00 Vacsora

20:00 -   Buli

Október 06.

20:00 Záró és díjkiosztó ünnepség

Október 07.

Haza utazás

Rossz idő esetén különböző programokon lehet részt venni.

Információ a találkozóról a vendégek és a látogatók számára:

A találkozó szakmai jellegű, az eseményen a magyar és külföldi ballon pilóták és a csapattagok ápolni tudják az egymás közti kapcsolatot, megosztják tapasztalataikat, tudásukat.

A rendezvény nyílt, de nem meghirdetett.

Természetesen várunk minden kedves érdeklődőt és látogatót! A ballonok felszállásának előkészítésekor lehet nézelődni, érdeklődni, beszélgetni a pilótákkal és a csapattagokkal, de a feltöltés megkezdésekor fokozott figyelemmel kell lenni és megfelelő távolságot kell tartani a ballonoktól. A hőlégballonos repülés nagyban függ az időjárástól ezért pontos időpontokat nem tudunk mondani a felszállásokra. A pilóták is csak a repülés előtti eligazításon (briefing) tudják meg, hogy lesz e repülés és azt is, hogy milyen irányú szél fúj, tehát merre fognak repülni. A leszállás helyét a pilóták nem tudják előre megmondani, ez a szél irányától (ami így a repülési irány is) sebességétől (ez adja meg, hogy milyen messze repülnek) és a leszállóhelyek borítottságától (erdő, árok, vezeték, kultúrnövény) nagyban függ. Egy követő autó megy utánuk ami vissza hozza a csapatot és a ballont az összecsomagolás után a repülőtérre. A briefingen a repülésről a versenyigazgató, Pálhegyi Zoltán dönt. Akkor tudnánk pontos időpontot mondani ha az időjárás előrejelzés 100 % pontos lenne, de  sajnos mindenki tudja, hogy nem az. Ezért fő a biztonság és a labilis időjárás esetén inkább várunk vagy töröljük a repülést.

Az itt leírtak alapján megkérjük az érdeklődőket, hogy csak a fent lévők tudatában induljanak el a felszállásokra, sajnos ennél a repülési módnál nagy az időjárási bizonytalanság, ezért éppen csak a felszállás előtt fél órával dől el, hogy repülünk vagy sem. Megértésüket köszönjük.

A repülési feladat mindig adott, de előfordulhat, hogy az időjárási viszonyokra tekintettel a versenyigazgató, a repülés elötti briefingen megváltoztatja. Egyik gyakori feladat a Nyúl és kutyák – HNH (Hare and Hound) Magyarországon Róka versenyszám repülés, és ennek továbbgondolt változata a Lehajózás – WDN (Watership Down) a másik pedig Berepülés (Fly in). A nyúl és kutyák versenyszám esetén közös felszálló területről indulnak a ballonok (az Őcsényi Repülőtérről) és előre nem ismert helyen szállnak le. Berepülés esetén pedig a pilóták által kijelölt felszállóhelyen szállnak fel általában a határból és a repülőtéren elhelyezett célkeresztben kell beletalálniuk, tehát ott megtekinthetőek a cél nyitvatartása idejében 17:30 - 18:15. Azt, hogy melyik feladat melyik napszakban (esti vagy reggeli repülésen) lesz választva előre nem tudjuk, a versenyigazgató dönti el az időjárási körülményeknek megfelelően!

Berepülés – FIN (Fly-in): A versenyigazgató kijelöl egy célt és ezt próbálja meg minden pilóta megközelíteni a saját maga által kiválasztott felszállási helyről. Ennek a helynek előírják a minimális és maximális távolságát a céltól. A felszállási hely kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy alacsonyan és lassan vagy magasabban és gyorsabban akarják elérni a célt. Meg kell határozni a stratégiát, de figyelembe kell venni, hogy a szélirány meg is változhat. A közönség is élvezheti a feladatot a helyszín elhagyása nélkül.

Nyúl és kutyák – HNH (Hare and Hound): Egy a versenybíróság által kiválasztott “nyúlballont” kell követniük a versenyzőknek. A nyúlballon leszállás után egy célkeresztet rak ki a saját kosara mellett, amire a markereket dobják. Ezt a feladatot szokták rókavadászatnak is hívni.

Lehajózás – WDN (Watership Down): Ez a Nyúl és kutyák feladat egy változata. A pilóták először a nyúlballon megadott felszállási helyét közelítik meg, majd követik a nyúlballont és az általa kihelyezett célra dobnak. A feladat neve Richard Adams híres nyulas történetéből ered (Watership Down, magyarul: Gesztenye, a honalapító címmel jelent meg).

Forrás : Szervezők honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Őcsényi Hőlégballon Találkozó 2017