Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!
Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!

Ristretto, espresso, lungo, cappuccino, caffè latte… magad sem tudod mi a különbség közöttük? De mindet megkóstolnád, hogy eldöntsd, melyik is a kedvenced? Nos…. Amíg odakint már tombol a hűvös ősz, jól esik illatos kávék között tölteni egy kis időt. Főként úgy, ha egy igazán értő szakember készíti el a kávéd. Ő Michele “Primo Premio Caffetteria ” díjas olasz barista, tőle kérheted a kedvenced.

E-mail cím: [vacan...megnézem]
Kontakt személy: Vicsápi Éva idegenvezető
Cím: 1051 Budapest V. kerület , Hercegprímás utca 13.

Mi lesz a program?

Michele elkészít számos, igazán aromás, itáliai feketét (ristretto, espresso, caffè latte, cappuccino…

Te megkóstolod, majd eldöntöd, hogy melyiket szeretnéd!

Amíg megkapod az illatos, gőzölgő kávécsodát nincs más dolgod, mint kiválasztani, hogy milyen helyben készült édességet ennél hozzá…hmmmm ugye jól hangzik?!

Ezekből válaszhatsz:

  • Tiramisù classico
  • Tiramisù fragola
  • Tiramisù pistacchio
  • Creeme brulee
  • Panna città torta al limone
  • Torta al pistacchio
  • Tiramisù amaretto
  • Panna cotta
  • Crostata

Szóval, ugorj be hozzánk szombat délután, hogy Michele neked is elkészítse a kedvenc kávéd.

Jaj igen, és még egy “CERTIFICAZIONE” is üti a markod, amely igazolja, hogy részt vettél egy remek “Az olasz kávé nyomában…” programon, ahol sokat tanultál az itáliai feketékről!

 A program ára: 4.800 HUF/ személy

Az ár tartalmazza a kávékóstolást, az általad kiválasztott kávét és az általad kiválasztott édességet.

Ismerkedés az olasz kávékkal:

Ristretto: a kávé esszenciája, 20 ml-be összesűrítve.

Espresso: finomra őrölt babkávéból készült 25-30 ml sűrű, krémes kávé, melynek a tetején - ha jól készítik- vöröses- mogyoróbarna hab, az úgynevezett "crema" található.

Doppio: nem más mint egy jó kis dupla espresso, ha úgy érezzük, hogy kevés az egy adag...

Americano: végy egy adag espressót és hígitsd annyi forró vízzel, amely az ízlésednek megfelelel. Nos, ez az americano.

Lungo: azaz "hosszú" dupla adag vízzel készített espresso.

Mocha:  egy adag espresso kb. 50 ml csokoládészirup vagy kakaó, forró tej tetején tejszínhabbal, ez a mocha.

Cappuccino: krémes eszpresszó, habosított tej és tejhab kb. 1/3-1/3-1/3 arányú elegye. Az elnevezést a kapucinus szerzetesek öltözéke - sötétbarna csuha fehér csuklyával - ihlette.

Machiatto: a hozzávalók: espresso, egy foltnyi tejhabbal a tetején, az elnevezés is innen ered, ugyanis a "macchiato" foltost jelent olaszul.

Latte Machiatto: espresso  kb. 2,5 dl meleg habosított tejjel és tejhabbal a tetején

Cafe Latte - 1/3 eszpresszó, 2/3 gőzölt tej, kb. 1 cm vastag tejhab. Természetesen a tetején.

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Olasz kávéfajták nyomában egy olasz baristával, kávékóstoló helyben készült finom édességgel

Programajánlat

Szolgáltató

Gustolato Budapest
Gustolato Budapest
  • Budapest
  • V. kerület
Hungária Koncert Programiroda
Hungária Koncert Programiroda
  • Budapest
  • V. kerület
Szent István Bazilika
Szent István Bazilika
  • Budapest
  • V. kerület
Miniversum Ajándékbolt
Miniversum Ajándékbolt
  • Budapest
  • VI. kerület
All Central Hostel
All Central Hostel
  • Budapest
  • V. kerület
Amadeus Apartments
Amadeus Apartments
  • Budapest
  • V. kerület