Országos Vizsla Főverseny 2019 Soponyai Ökocentrum

Országos Vizsla Főverseny 2019 Soponyai Ökocentrum


Az 1972-re visszanyúló Országos Vizsla Főverseny újkori megrendezését a vizsla fajták tartásának és vadászatra való kiképzésének, használatának ösztönzésére, legfőképpen a hagyományos vizslás vadászat sokszínűségének és kultúrájának népszerűsítésére vállalta fel a főszervező Országos Magyar Vadászkamara.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A Hungarikum Bizottság 2017-ben a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, köztük a magyar vizslát és a drótszőrű magyar vizslát a hungarikumok sorába emelte. A rövid szőrű magyar vizsla őshonos magyar vadászkutyafajta. Őse keleti kopófajta lehetett, amely Ázsiából, a népvándorló magyarokkal érkezett. A XVIII. században Magyarországon keresztezték a török sárga színű vadászebekkel. A mai modern formáját a XIX. században nyerte, amikor több idegen vadászkutya-fajtával nemesítették.

Az új magyar lexikon szerint a vizslák olyan vadászkutyák, amelyek a vadat szimat után felkutatják vagy fürkészve megtalálják, előtte megállnak és többnyire elülső lábuk felemelésével vagy farkuk merev tartásával jelzik. Jó szaglóérzék és keresőkedv jellemzi őket. Igazi mindenes vadászkutya, mely nem csak Magyarországon „sztár”.

A Főversenyt megelőző versenysorozat első válogatói az OMVK területi szervezetei rendezésében zajlanak, ahonnan az első 3-3 kutya jut be a két regionális elődöntőbe. A régiókból 8-8 kutya érkezik az országos rendezvényre, melyre hagyományosan a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai Ökoturisztikai Központjában kerül sor. 

A Mindenes vizslaverseny a mindenes vizsla munkájának minden területét felölelő, tradicionális verseny. Három részből áll: mezei munka – vízi munka – erdei munka. Amelyik vizsla ezt teljesíti, a „vadászattudományok doktorának” tekinthető! A vízi-mezei versenyek feladatai kiegészülnek az erdei feladatokkal. Ezek: cserkelés, elfektetés, vércsapa követése, dúvad elhozás akadályból, vonszalék követése erdőben, viselkedés lőálláson hajtás közben.

Találatok száma: 2

Fácános Hotel Soponya

Fácános Hotel Soponya

Soponya a Sárvíz mentén, Fejér megye délnyugati részén helyezkedik el. Az Ökoturisztikai Központ a község szélén, csodálatos erdős-tavas környezetben várja a kikapcsolódásra vágyókat. A mintegy 1000 ha kiterjedésű természetvédelmi területen vadászház, konferenciaterem, múzeum, állatsimogató, gyalogos és ... Bővebben

Kiemelt partner

Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvoda

Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvoda

A Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvoda helyszínei a Fejér megye délnyugati részen elhelyezkedő, meseszép turistaparadicsomként ismert soponyai Ökoturisztikai Központ, és a Székesfehérvártól 18 km-re fekvő Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark. A területek rendkívüli adottságaiknak köszönhetően ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Soponyai programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG