Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!

Pécselyi programok 2019

2019.01.01. - 12.31.

Pécsely falu a Balatontól 5 km-re, Veszprém és Balatonfüred szomszédságában, a dombokkal övezett Pécselyi-medencében fekszik.

Pécselyi programok 2019

Programok a településen

A pécselyi könyvtár színház látogatást szervez a veszprémi hangvillába

2019. január 26., szombat  17 óra
A padlás - musical

2019. február 9., szombat 19 óra
Mágnás Miska - operett komédia

Várunk mindenkit szeretettel!

Geinctorna
Minden héten, kedden 18.30 órai kezdettel

Helyszín: az iskola tornaterme
Az órák látogatása ingyenes
A tornához kényelmes ruházat, matrac és meleg pléd szükséges.


PÉCSELYI KIRÁNDULÁSOK
Pécselyről induló gyalogos kirándulási lehetőségek, fotótúra-pontok és ajánlott túra-útvonalak

1. útvonal

Pécselyről Tótvázsony felé megyünk, és bal felé, tábla jelzi a letérőt, az Öreg- hegyre vezető murvás útra. 300 méter megtétele után, a murvás út balra kanyarodik, de mi tovább megyünk északra, mintegy 250 métert, egy kisebb földúton, mely szintén balra kanyarodik. Az első, balra, felfelé vivő földútra térünk, mely felvezet a 11. számmal jelzett fotótúra-pontra, a Sima-hegy te- tejére. Innen dél-nyugatra, délre a Balaton felé, és délkeletre, Balatonszőlős, Balatonfüred irányában is szép panorámában lehet részünk. Északnyugat felé, leérünk a Zádor-patak völgyében, a piros turistajelzésen, a Zádor-várba vezető útra. Útközben láthatjuk az egykori Zádor-malom romjait. A Zádor-forrás felett, a Zádor-várt, a 9. számú fotótúra-pontot elérve, kis pihenőt tarthatunk. Ezután a piros turistajelzésen megyünk addig, míg jobbról nem jön be a kék turistajelzésű út. Erre megyünk rá, mintegy 100 méter-nyit haladva, és utána, a tető közelében, az első, balra letérő földútra kanyarodunk. Ezen a földúton érjük el, mintegy 150 méter megtétele után, a 10. számú fotótúra-pontot, a Barnag és Vászoly községek közötti földút közelében. Erre rátérve, balra haladva, visszaérünk a hegygerincen haladó piros és kék jelzésű turistaútra. Nyugat felé haladunk tovább, a Hideg-hegy (385,0 m) csúcsa alatti elágazásig. Itt a piros jelzésű turista úton megyünk tovább, mintegy 500 métert. A turista útról jobbra, egy erdészeti útra térünk, ezen újabb 500 métert haladva. Majd észak-nyugat felé, letérünk az útról, be az erdőbe, és hamarosan, 400 méter után, felérünk a barnagi Kő-hegyre (361,7 m). A Kő- hegy, a Balaton-felvidéki bazaltvulkáni tevékenységnek, a legkeletebbi bazaltláva előfordulása. A Kő-hegy csúcsától nyugatra, bent az erdőben, egy másik, kisebb bazaltkúp maradványa is látható. Innen, a jelzett turista utakon érhetünk vissza Pécselyre. Az útvonal teljes hossza 15 kilométer, mintegy 3 óra, plusz, tetszés szerint, az egyes helyszíneken eltöltendő idő.

2. útvonal

Nemespécselyről indulunk a Zádor-várhoz vezető, kék rom-jelzésen, de csak az első, balra letérő földútig. Ezen megyünk fel a Mogyoró-hegyre, a 12. számú fotótúra-ponthoz, ahonnan Pécselyre, és tovább, kelet és délkelet felé nyí-lik nagyon szép panoráma. Innen a szőlők közt vezető földúton megyünk 500 métert délre, lefelé, majd egy útkereszteződésnél jobbra fordulunk, és a szőlők szélén megyünk le a műútra, a Kakas-hegy nyergében lévő, 13. számú fotótúra- ponthoz. Innen adódik a legszebb panoráma Pécselyre. A fotózás után, a műúton Pécsely felé haladva, egy éles kanyar után, elérve a patakot, a patak mentén letérünk jobbra, majd 100 méter után balra, Klárapuszta felé. Klárapusztán a Csikós&Lovasudvarban lehetőségünk van sétalovaglása, illet- ve lovasturisztikai&szolgáltatások igénybevételére. Klárapusztáról a kék romjelzésű turista úton érhetünk vissza Pécselyre. Az útvonal teljes hossza 6 kilométer, mintegy 1,5 óra, plusz, tetszés szerint, az egyes helyszíneken eltöltendő idő.

3. útvonal

Pécselyről Klárapusztára megyünk, majd a településrész nyugati végénél, délre, egy Örvényes felé tartó földútra térünk, mely bevezet minket a Pécselyi- Örvényesi-Séd szurdokvölgyébe, a vadregényes Szakadék-völgybe. A patak kavicsai közt változatos színű tűzkő-kavicsokat találhatunk. Klárapusztától mintegy 2 kilométert megyünk a völgyben, majd balra, rátérünk egy, a patakon átvivő földútra. Ezen kapaszkodunk fel a völgy túloldalán, míg 600 méter után keresztezi utunkat a kék, rom jelzésű turistaút. Balra, felfelé térünk erre a turistaútra, mely az Ágas-magas (263,0 m) nyugati oldalán vezet vissza minket Pécselyre. Az útvonal teljes hossza 8 kilométer, cirka 1 óra 45 perc, plusz, tetszés szerint, az egyes helyszíneken eltöltendő idő.

4. útvonal

Pécselyről, a sárga jelzésű turistaúton megyünk délkelet felé, Aszófő irányában. A Meggy-hegy északi oldalát elérve, a jelzett út balra fordul, átmegyünk a 400 voltos távvezetékek alatt, és elérjük a Meggy-hegyi forrást, mely tiszta és bővizű karsztforrás. A környezete kissé elhanyagolt, csakúgy mint a mellette lévő pihenőhely padjai és esőbeállója. Innen az út felkapaszkodik a Meggy- hegy (255,0 m) és a Pogány-pince közti nyeregbe. A forrástól 500 métert haladva, a turistaút balra kanyarodik, míg jobbra erről letér egy földút. Erre térünk, mely felvezet minket a Meggy-hegyi szőlőkbe. Itt érdemes meg-állni egy kis pinceszerre, borkóstolásra, a Kálmán-pincénél. A hegy tetején, a gerincvonulaton haladó úton megyünk tovább északnyugatra, Pécsely felé. Pár száz méter után elérjük a volt kőbányát, ahol több kőfejtő-gödörben figyelhetjük meg, a szabályosan rétegzett, meredeken dőlő mészkő rétegeit. Sok más, felhagyott kőfejtővel szemben, ez még nincs feltöltve szeméttel. A mészkőben itt-ott, szürke tűzkő-gumók, lencsék figyelhetők meg, néhol pe-dig szép, fehér színű kalcit-kristályok csoportjait fedezhetjük fel. Nagyon rit-kán, ősmaradványok, ammoniteszek, csigák és kagylók maradványai is elő- fordulnak, a mészkő rétegek lapjain. A kőbányától hamarosan kiérünk a Pécsely-aszófői műútra, ezen megyünk vissza Pécselyre. A falu elején, balra találjuk a Balogh pincészetet, ahol részben borkóstolásra, részben pedig, ajándéknak is alkalmas, palackozott borok vásárlására is megállhatunk. Érdemes. A Balogh-pincétől 500 méterre, elérjük a műút elágazást. Előtte jobb felől, a sarkon, betérhetünk a Dodó Langalló Pizzériába, szintén érdemes.

5. útvonal

Egy rendkívül szép, vadregényes kirándulóhelyre vezet. Jelzett turista út nem vezet erre. Pécselytől délkeletre, található az Aszófői-Séd szurdok-völgye, a Meggy-hegy, a Pogány-pince, a Csengő-hegy és a Vásár-hegy között. Három bővizű patak találkozása van itt, kis zúgókkal, és négy forrással. A meredek, 20-30 méter magas sziklafalak közt erősen visszhangzik a patakok zúgása. Pécselyről, a sárga jelzésű turistaúton kell menni, a Meggy-hegyi forrásig. A forrástól tovább haladva, mintegy 100 méter után kell balra letérni az erdőbe (út, ösvény nincsen). Le kell menni egészen a patakig, és a patak mellett dél felé haladva, mintegy 400 méter után érjük el a szurdokot. Több patakon kell átkelni. Átkelő pontokat vagy találunk, vagy magunknak kell készíteni a kidőlt fatörzsekből és a bőven található szikla-görgetegekből. Lefelé, mintegy 600 méternyi szakasza a völgynek, az igazán szép, fotózásra érdemes szurdok rész. Az útvonal teljes hossza 6 kilométer, mintegy 1,5 óra, plusz tetszés szerint, a kirándulóhelyen eltöltendő idő.

Fotótúra-pontok Pécselyen

1. Zádor-vár
Koordináták: 46° 58' 22.67” N 17° 46' 18.78” E 335,0 m

2. Zádor-vár,nyugat
Koordináták: 46° 58' 12.13” N 17° 45' 58.24” E 349,0 m

3. Sima-hegy
Koordináták: 46° 58' 15.86” N 17° 47' 18.69” E 307,0 m

4. Mogyoró-hegy
Koordináták: 46° 57' 03.96” N 17° 46' 07.74” N 278,0 m

5. A vászolyi Kakas-hegy keleti oldala, a műút felől
Koordináták: 46° 56' 26.30” N 17° 46' 19.09” E 246,0 m


2019.01.01. - 2019.12.31. Pécsely
Találatok száma: 12

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Az Anna Grand Hotel Wine & Vital Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavának északi partján, Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el. Az Anna Grand Hotel Wine & Vital régmúltat idéző patinájával tökéletes választás konferenciája számára is. Vállalati rendezvény, partnertalálkozó ... Bővebben


Balatoni Bungalow Üdülőfalu Club Tihany

Balatoni Bungalow Üdülőfalu Club Tihany

Balatoni Bungalow Üdülőfalu. 160 bungalow várja vendégeit Budapesttől 120 km-re, a tihanyi félsziget csúcsán, természetvédelmi területekkel körbe ölelt 13 hektáros ősparkban, közvetlenül a vízparton fekvő Club Tihany Üdülőközpontban. Bővebben


Club Tihany Üdülőfalu Hotel & Bungaló, Konferencia-, Üdülő-, Wellness és Gyógyászati Központ

Club Tihany Üdülőfalu Hotel & Bungaló, Konferencia-, Üdülő-, Wellness és Gyógyászati Központ

Budapesttől 120 km-re, a tihanyi félsziget csúcsán, természetvédelmi területekkel körbe ölelt 13 hektáros ősparkban, közvetlenül a vízparton fekszik a Club Tihany üdülőközpont. Igazi paradicsom a nyaralni vágyók és szabadságukat aktívan eltölteni szándékozó vendégek számára. Az egészséges életmód ... Bővebben


Astoria Hotel***

Astoria Hotel***

Az Astoria Hotel a Balaton északi partján, Balatonfüred központjában - a Balaton parttól 150 méterre -, a Reformkori városrészben található. A hotel épülete műemlék jellegű. A patinás megjelenés Balatonfüred egyik jellegzetes épületei közé emeli. A szálloda épületét a Dőry család építette – ... Bővebben


GoldHaus Vendégház Balatonfüred

GoldHaus Vendégház Balatonfüred

Vendégházunk Balatonfüreden, a Móricz Zsigmond utcában található, ahonnan a strand cca.15, a Tagore sétány cca.10 perces sétával közelíthető meg. Panziónkat 2000. májusában nyitottuk meg, összesen 10 klímás szobával, 22 férőhellyel. 8 db franciaágyas és 2 db családi szobánk van, amelyek szükség ... Bővebben


Hotel Silverine Lake Resort **** superior

Hotel Silverine Lake Resort **** superior

A hotel egy, a régmúltat idéző csodálatos, már a római korban is lakott településen Balatonfüreden, a parti városrész központjában a Tagore sétány és a hajókikötő valamint a reformkori városrész közvetlen szomszédságában, a vízparton nyújt minden igényt kielégítő szolgáltatást az aktív pihenésre és ... Bővebben


Mini Dog Balatoni Kutyapanzió és Kutyanapközi

Mini Dog Balatoni Kutyapanzió és Kutyanapközi

Kutyapanzió és kutyanapközi Balatonfüredtől 4 km-re, Aszófőn, kis testű kutyák részére, otthonos, családias környezetben. Kis létszámmal működő, családias jellegű kutyapanzió és kutyanapközi kis testű kutyusoknak a Balaton mellett, csodálatos környezetben. Bővebben


Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu

Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu

A legnagyobb Balaton-parti kempingben a legváltozatosabb szolgáltatásokkal várjuk a látogatókat. A kemping területe teljesen parcellázott. A strandolást az ingyenesen használható csúszda, a homokos partszakasz és a számtalan vízisport, köztük a vízisí teszi felejthetetlenné. Található még ... Bővebben


Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Kutatóháza Tihany

Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Kutatóháza Tihany

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság erdei iskolájának feladata, hogy bemutassa a 2003-ban Európa Diplomát kapott Tihanyi-félsziget természeti és kultúrtörténeti értékekeit, a nemzeti parki terület sajátosságait. Bővebben


Park Villa Panzió Konferenciaközpont Csopak

Park Villa Panzió Konferenciaközpont Csopak

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szíves figyelmébe ajánlja az angolkisasszonyok egykori csopaki nyaralójában kialakított Park Villa Panzió és Konferenciaközpont szolgáltatásait. Bővebben


1 2   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Tóparti élmények

Közeli ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!


Pontos cím, geokód, térkép
8245 Pécsely , Templom utca 3., Szövő Műhelygaléria
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Gasztro Élménybirtok Balatonlelle - Rádpuszta
Siófoki programok 2019. Események, rendezvények, fesztiválok Siófokon
A természet élménye a Balaton körül
Egy csodálatos kaland mindenkinek!
Balatoni élményekre vágyik, hajózzon velünk!
Kristinus Borbirtok
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket