I. RoyalCake 2019. Országos, nemzetközi torta- és cukrászati artisztika verseny
Tóparti nyár - június középétől újra várjuk vendégeinket! Kérje egyedi ajánlatunkat!
Tóparti nyár - június középétől újra várjuk vendégeinket! Kérje egyedi ajánlatunkat!
Soproni nyári kikapcsolódás - Természet, túrázás, wellness, klimatikus gyógyhely!
Soproni nyári kikapcsolódás - Természet, túrázás, wellness, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

I. RoyalCake 2019. Országos, nemzetközi torta- és cukrászati artisztika verseny


Egyedülálló torta- és cukrászati artisztika verseny, exkluzív királyi környezetben, világhírű zsűritagokkal és elismert cukrászokkal. A megmérettetésen hazánk tehetségei mellett a környező országokban élő cukrászok, hobbicukrászok is részt vehetnek. Versenyünkre bárki nevezhet aki szeret alkotni, legyen cukrász vagy lelkes amatőr hobbicukrász.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

I. RoyalCake Országos, nemzetközi torta- és cukrászati artisztika verseny

Versenyünkre olyan alkotásokat várunk amely a barokk, rokokó stílusjegyeivel készültek. Erre a korszakokkra jelemzőek a bonyolult indás minták, gazdag díszítési technikák, aranyozás, monumentalitás, így bátran szárnyalhat a képzeletünk! Gondoljunk csak a Gödöllői Királyi Kastély báltermére, vagy a Schönbrunni Kastélyra, képzeljük magunkat Sisi Magyar királyné helyébe. Mennyi ötlet és lehetőség! Az alkotásokat tehát olyan témában várjuk amiket Sisi, a barokkos stílusjegyek ihlették, legyen szó akár királyi esküvőkről, vagy koronázásról.

Versenykategóriák:

Dísztorta kategória (cukrász és hobbicukrász):

A torta alapja (alátét mérete) maximum 60×60 cm lehet. Ebben a kategóriában minimum 3 emeletes (minimum 30 cm magas), maximum 120 cm magas,  hungarocell alapra készült tortát kell készíteni.

Legalább kétféle technika alkalmazandó (cukorvirág, karamell, csokoládé, figurák, szobrok, airbrush, szabad kézi festés, ostya, royalicing), ehető formában.

Műanyag baba és kiegészítő figura, strassz szalag, pávatoll, nem ehető kiegészítő nem megengedett, és pontlevonással járhat!

Figyeljünk arra, hogy a virágokat, díszeket szakszerűen rögzítsük a tortára. Használjunk műanyag virágbeszúrókat, drót közvetlenül ne érintkezzen a tortával, stb. A tortaalátét, tortadob ne látszódjon ki az alkotás alatt.

Cukrászati artisztika kategória (cukrász és hobbicukrász):

Dekoratív művészi alkotás, csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerekből készülhetnek. Egyedi kivitelezésű cukor, csokoládé, karamell, grillázs, kakaó festészet, tragant, marcipán, royalicing stb. szobrászat, vagy egyéb különleges díszítő technikák és művek.

A bemutatott munkát ehető anyagból kell elkészíteni, viszont érthető és indokolt esetben a merevítés, tartó elem megengedett.  A művészi alkotás csak térbeli háromdimenziós munka lehet (a síkban díszített munkákat nem értékeljük).

Az artisztikai terméken belül több különböző technikákkal dolgozzanak. A kiállított alkotások minimum 50 cm, maximum 120 cm magasak lehetnek, az alap mérete maximum 60X60 cm.

Cukorvirág kategória (cukrász és hobbicukrász):

Minden nevező 1 db alkotással nevezhet!

Minimum 7 db virágból álló kompozíciót kérünk.  A levelek mennyisége  legyen összhangban a kompozícióban (minél több a levél annál dúsabb a  csokor).

A bimbók és kitöltő virágok nem számítanak teljes értékű  virágnak, de kötelezőek a kompozíció kialakításában. Minden  kompozícióban minimum 3 különböző típusú virágot kell alkalmazni a  bimbókon és apró virágokon kívül. Felhasználhatóak a műbibék is a  virágok élethűbbé tételéhez, ha szükséges, viszont műleveleket nem lehet  alkalmazni. Középrészhez elfogadott a cérna használata is. A virágok és  levelek készítésekor fontos a botanikai pontosság, a szirmok megfelelő  száma, a levelek erezete (természetesen a margaréta és gerbera esetében  nem fogunk szirmokat számolgatni).  Figyeljünk a szirmok és levelek  kialakításánál a megfelelő vékonyításra is. Figyeljünk a méretekre és a  megfelelő színválasztásra és az összhatásra. A kompozícióban elfogadjuk a  plusz szalagos drótokat is, melyek a dísz esztétikai értékét emelik, de  úgy legyenek elhelyezve, hogy ne nyomják el virágokat, vagyis ne a  drótok domináljanak.  Az asztal díszítése a versenyzők feladata! 

Figyelem!

 • Mindhárom kategóriában törekedjenek a kézzel készített részletekre, a sablonokban, formákban készült termékek pontlevonással járhatnak!
 • Az alkotás fantázianevét és a felhasznált anyagok listáját jól látható módon fel kell tüntetni. A készítő nevét a zsűrizés végén lehet kihelyezni, ezek megszegése pontlevonással járhat.
 • Kérünk minden résztvevőt, hogy kiemelt figyelemmel készítse a versenymunkákat, csak ehető anyagokkal dolgozzanak és az Európai Unió által elfogadott ételfestékeket, alapanyagokat, stb. használjanak.
Nevezés, nevezési díj:

A nevezés, nevezési lapon és a nevezési díj megfizetésével történik. A nevezési lapot a megjelölt határidőig kérjük visszaküldeni a kapcsolati adatoknál megadott e-mail címre.

Nevezési díj kategóriánként és nevezett alkotásonként: 12.000,- Forint, azaz tizenkettőezer forint.

Egy nevező több kategóriában, több alkotással is nevezhet.

A nevezés a nevezési díj befizetésével együtt válik érvényessé. Amennyiben a nevezési díj nem érkezik meg legkésőbb a megadott nevezési határidőt követő három napon belül, a nevezése érvénytelen.

A nevezési díjról minden nevezőnek számlát állítunk ki, ezért kérjük, hogy a számlázási nevet és címet szíveskedjenek a nevezési lapon megadni.

Utólagos nevezéseket nem áll módunkban elfogadni, ezért kérjük, figyeljenek a megadott határidőkre. Helyszínen történő nevezésre nincs lehetőség!

A befizetett nevezési díjat/díjakat nem áll módunkban visszafizetni, akkor sem, ha a nevező nem tud részt venni a versenyen.

Nevezési határidő: 2019. szeptember 30.

A nevezés során megadott adatok kezelésére vonatkozóan a személyes adatok kezelésére vonatkozó adatkezelési szabályzat rendelkezései az irányadóak.

A versenymunkákat 2019. november 09-én reggel 7 órától lehet a kiállítás helyszínére bevinni, délelőtt 9 óráig kell a helyére kell tenni minden alkotást.

A nevezési határidő után minden versenyző sorszámot kap, amelyet e-mailben fogunk elküldeni. Az asztalokon ezeket a sorszámokat kell megkeresni és mellé elhelyezni a műveket. Az asztalokat megbontani az eredményhirdetés után lehetséges. Az eredményhirdetés időpontja: 17:00 óra.

Asztalok:

Minden versenyző számára asztalt biztosítunk, fehér terítővel letakarva. A többi díszítésről a versenyzőnek kell gondoskodnia. Áramigény esetén kérjük hozzanak magukkal hosszabító kábelt, az esetleges javítások elvégzésére vagy a versenymunkák megvilágítása céljából.

Az ízléses díszítésről, a nevezett alkotás témájának megfelelően, a versenyzőnek kell gondoskodnia.

A verseny díjazása:

Minden versenyző a verseny színvonalához illő exklúzív ajándékcsomagokat kap, illetve a minősítésének megfelelő éremben, oklevélben részesül.

A verseny ideje alatt, a legtöbb pontszámot elért versenyző lesz a RoyalCake Winner, aki 1000,- EUR, azaz ezer euro díjazásban részesül, főtámogatónk a Fractal Colors Kft felajánlása által.

Ez értelemszerűen azt jelenti, hogy aki a legtöbb pontot érte el, az lesz a RoyalCake Winner-e, legyen az cukrász vagy hobbicukrász. Pontegyenlőség esetén a zsűri elnök dönti el, hogy ki legyen a fődíjas.

Zsűrizés:

A zsűri nemzetközileg elismert Magyar illetve külföldi szakemberekből áll.

A zsűrizés időtartamára a versenyző nem állhat az alkotása mellett, annak érdekében, hogy a zsűri befolyásolás nélkül, akadálymentesen végezhesse munkáját. A zsűrizés 09:00 órakor kezdődik. A maximálisan elérhető pontszám 100 pont.

A torta és az artisztika kategóriákat, valamint a cukrászokat és a hobbicukrászokat is külön díjazzuk. A versenymunkák értékelése a nemzetközileg elfogadott pontozás alapján történik. A minősítés értelmében több arany,-ezüst, és bronzérem kerül kiosztásra, illetve akik nem érik el a megfelelő pontszámot, oklevél minősítésben részesülnek.

Ponthatárok:

 • 100-90 pont   aranyérem és oklevél
 • 89-75 pont     ezüstérem és oklevél
 • 74-60 pont     bronzérem és oklevél
 • 59-0 pont       oklevél

Zsűrizés szempontjai és pontszámok:

Látvány, kreativitás, esztétika, színhatás:               25 pont
Innováció, új ötletek, módszerek alkalmazása:       25 pont
Nehézségi fok és kivitelezés:                                  25 pont
Kidolgozás, helyes szakmai elkészítés:                  25 pont
Összesen:                                                              100 pont
A zsűri döntése végleges és visszavonhatatlan!
Kizárólag olyan díszmunkák kerüljenek a kiállításra, amelyek máshol még nem voltak nevezve! Ha ilyen munkával találkozik a zsűri, azonnali kizárást vonz maga után! A zsűrizés után a versenyző visszajelzést, értékelést kérhet a munkájáról a zsűritől.

A rendezvény belépődíjas!
 •     Belépőjegy árai:
 •     Felnőtt belépőjegy  1490,- Ft
 •     Diák és nyugdíjas 990.- Ft
 •     Állandó kiállítással kombinált felnőtt 3.990,- Ft
 •     Állandó kiállítással kombinált családi belépőjegy 8.490,- Ft

Ingyenességet biztosítunk 3 éves kor alatti gyermekek, valamint a fogyatékkal élők, továbbá a csoportot kísérő (15 főnként 1 fő) számára.

A verseny nevezőinek nem kell belépődíjat fizetni, illetve egy fő segítő számára is ingyenes a belépés.

A jegyek megvásárolhatóak a helyszínen, és online is.

Ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a nevezők számára, a kijelölt parkolóhelyen.

További ajánlataink

2020.05.30. - 2020.05.31. Gödöllői Királyi Kastély programok 2020
Kerti kalandozások | Parktúra a Gödöllői Királyi Kastély kertjében
2020.05.30. - 2020.05.31. Kastélykert túra Gödöllőn, hétvégi parktúrák a Királyi Kastélyban
2020.05.30. - 2020.05.31. Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Kerti kalandozások | Parktúra a Gödöllői Királyi Kastély kertjében
2020.05.01. - 2020.05.31. Gödöllői Kastély tárlatvezetés, online virtuális túra a kastélyban
2020.06.01. - 2020.09.30. Szabadtéri esküvő Pest megyében, különleges esküvő helyszín a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.06.29. - 2020.07.03. Gödöllői Királyi Kastély programok 2020
Kastélykukucskáló tábor
2020.06.29. - 2020.07.03. Kastély tábor Gödöllő 2020. Nyári kastélykukucskáló tábor a Királyi Kastélyban
2020.06.29. - 2020.07.03. Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Kastélykukucskáló tábor | Gödöllői Királyi Kastély
2020.07.20. - 2020.07.24. Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Kastélykukucskáló tábor | Gödöllői Királyi Kastély
2020.07.20. - 2020.07.24. Gödöllői Királyi Kastély programok 2020
Kastélykukucskáló tábor
2020.07.20. - 2020.07.24. Kastély tábor Gödöllő 2020. Nyári kastélykukucskáló tábor a Királyi Kastélyban
2020.08.03. - 2020.08.07. Gödöllői Királyi Kastély programok 2020
Kastélykukucskáló tábor
2020.08.03. - 2020.08.07. Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Kastélykukucskáló tábor | Gödöllői Királyi Kastély
2020.08.03. - 2020.08.07. Kastély tábor Gödöllő 2020. Nyári kastélykukucskáló tábor a Királyi Kastélyban
2020.08.15. - 2020.08.16. Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Barokk Kastélynapok | Gödöllői Királyi Kastély
2020.08.29. 11:00 Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Sisi Experience - Tárlatvezetés Erzsébet királynéval | Gödöllői Királyi Kastély
2020.08.29. 11:00 Tárlatvezetések Gödöllőn, Sisi Experience - Tárlatvezetés Erzsébet királynéval
2020.08.30. 19:00 Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Léda - prózai színmű | Gödöllői Királyi Kastély
2020.08.30. 19:00 Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Léda - prózai színmű | Gödöllői Királyi Kastély
2020.08.30. 19:00 Léda - Ősbemutató a Kastélyszínházban, prózai előadás a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.09.20. Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Gödöllői Vadásznap
2020.09.20. Gödöllői Királyi Kastély programok 2020
Gödöllői Vadásznap
2020.09.20. Családi napok Gödöllői Királyi Kastélyban 2020
Gödöllői Vadásznap
2020.09.20. Gödöllői Vadásznap 2020
2020.10.02. - 2020.10.04. Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Gödöllői Hárfafesztivál
2020.10.02. - 2020.10.04. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál 2020
2020.01.01. - 2020.12.31. Bálterem bérlés elegáns környezetben a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Kastély esküvő Budapest mellett, álomesküvő helyszín Pest megyében a Gödöllői Királyi kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Bálterem helyszín barokk környezetben a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Luxus esküvő! Ön megálmodja, mi megszervezzük!
2020.01.01. - 2020.12.31. Esküvői fotózás egy barokk kastélyban, a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Kastély rendezvények, egyedi helyszín családi és céges programokhoz a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Születésnap kastélyban, tematikus szülinapi buli 5-14 éves gyerekeknek a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Partnertalálkozó helyszín elegáns környezetben a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Tréning helyszín Budapest környékén, exkluzív környezetben a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Forgatási és fotózási helyszín Budapest mellett exkluzív környezetben a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Termékbemutató helyszín Budapest környékén a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Csapatépítő helyszín Pest megyében, csapatépítés Budapest mellett a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Múzeumi foglalkozások gyerekeknek, múzeumpedagógia a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Megnyitó helyszín elegáns környezetben a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Szabadtéri rendezvényhelyszín Budapest mellett családi- és céges programokhoz a Gödöllői Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Sajtótájékoztató helyszín elegáns környezetben a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Díszvacsora helyszín, gálavacsorák impozáns környezetben a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Terembérlés Budapest mellett, rendezvényterem bérlés a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. 3D mozi a Gödöllői Királyi Kastélyban: Gödöllői Kastély egykor és ma
2020.01.01. - 2020.12.31. Konferencia helyszín Budapest mellett exkluzív környezetben a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.01.01. - 2020.12.31. Konferencia helyszín Budapest környékén exkluzív környezetben
2020.11.22. Gödöllői Királyi Kastély programok 2020
Zorán koncert (15.00 és 19.00 órakor)
2020.11.22. 15:00 Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Zorán koncert | Gödöllői Királyi Kastély
2020.11.22. 15:00 Gödöllői Királyi Kastély hangversenyek, koncertek 2020
Zorán koncert
2020.11.22. 19:00 Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Zorán koncert | Gödöllői Királyi Kastély
2020.11.22. 19:00 Gödöllői Királyi Kastély hangversenyek, koncertek 2020
Zorán koncert
2020.12.12. - 2020.12.13. Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Adventi Kastélynapok | Gödöllői Királyi Kastély
2020.12.12. - 2020.12.13. Gödöllői Királyi Kastély programok 2020
Adventi Kastélynapok
2020.12.12. - 2020.12.13. Adventi Kastélynapok Gödöllő 2020. Királyi Karácsonyok a Gödöllői Királyi Kastélyban
2020.12.12. - 2020.12.13. Családi napok Gödöllői Királyi Kastélyban 2020
Adventi Kastélynapok
2020.12.19. Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Neoton Familia Sztárjai koncert
2020.12.19. Gödöllői Királyi Kastély programok 2020
Neoton Familia Sztárjai koncert
2020.12.19. 19:00 Gödöllői Királyi Kastély hangversenyek, koncertek 2020
Neoton Familia Sztárjai koncert
2020.12.19. 19:00 Gödöllői Királyi Kastély koncertek a Kastélykertben 2020 / 2021
Neoton Familia Sztárjai koncert
2020.12.28. Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
Erzsébet királyné karácsonyai | Gödöllői Királyi Kastély
2020.12.28. Gödöllői Királyi Kastély programok 2020
Erzsébet királyné karácsonyai
2020.12.28. Erzsébet királyné karácsonyai 2020 Gödöllő
2020.12.28. Családi napok Gödöllői Királyi Kastélyban 2020
Erzsébet királyné karácsonyai
2021.06.18. Gödöllői Királyi Kastély programok 2020
A Teljes 100 Tagú Cigányzenekar és Dolhai Attila közös koncert
2021.06.18. Gödöllői programok 2020. Fesztiválok, rendezvények, események Gödöllőn
A Teljes 100 Tagú Cigányzenekar és Dolhai Attila közös koncert
2021.06.18. 20:00 Gödöllői Királyi Kastély hangversenyek, koncertek 2020
A Teljes 100 Tagú Cigányzenekar és Dolhai Attila közös koncert
2021.06.18. 20:00 Gödöllői Királyi Kastély koncertek a Kastélykertben 2020 / 2021
A Teljes 100 Tagú Cigányzenekar és Dolhai Attila közös koncert
Találatok száma: 1

Gödöllői Királyi Kastély Kávézó

Gödöllői Királyi Kastély Kávézó

A Gödöllői Királyi Kastély első osztályú kávézója új helyszínen újterekkel bővítve és természetesen megújult kínálattal és szolgáltatásokkal várja a kedves vendégeket. A kávézó a Kastély földszintjén található így belépőjegy nélkül is felkereshető. Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Hasonló ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás