Kőkorszaki Kalandtábor - Kézműves tábor - Angol nyelvi tábor
Kőkorszaki Kalandtábor - Kézműves tábor - Angol nyelvi tábor

A borkóstolásra saját kézműves borainkból, vagy a vinotékában található borokból is van lehetőség! Palackárban bármelyik, kimérve - a saját borokon kívül szervízdíj felszámításával - körülbelül 60 féle bor áll a borkedvelő vendégek rendelkezésére. A kóstolást szakmai útmutatóval segítjük és szívesen adunk vásárlási és gasztronómiai tanácsokat is.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Az 500 éves Pince a Püspöki Palota oldalában 1999 óta üzemel és a szőlészettel-borászattal kapcsolatos kiállításai között szerepel címkegyűjtemény, 1847-es szőlészeti szakmai lapok, borgyűjtemény és múlt századi szőlészeti-borászati eszközök. Több teremből álló pincénk földalatti részéből nyílik az az 500 éves alagútrendszer, mely annak idején végvárakat kötött össze. A sümegi pezsgő készítésének történetét is megismerhetik nálunk. Ramassetter örökségét folytatva, az általa gyártott 150 éves palackot újra készítjük, melybe betekintést kaphatnak. A Palotában lévő Kézműves borászatunkban dolgozzuk fel azokat a szőlőket, melyek az általunk létrehozott történelmi szőlőültetvényen, a vár oldalában teremnek, ahol  sétálással egybekötött szakmai tájékoztatót is tartunk.

Megtekinthetjük a pince lovagtermét ahol a muzeális boraink pihennek.

A program közben lehetőség van a sümegi borritkaságok megismerésére is kóstolással egybekötve.

Borvacsora

1640-es években Széchenyi György Püspök által kőépület került a meglévő pince fölé. Ekkor bővült a dézsmapince, ami ma a részünkről gondosan berendezett gasztronómiai különterem. Célunk egy olyan elkülönített helység létrehozása, mely otthont ad a kidolgozott exkluzív programok lebonyolításának. Minden program alkalmával gyertya megvilágítással igyekszünk meghittebbé, reprezentatívabbá varázsolni a körülményeket. A fotelek Tokaj-hegyaljai aszús hordókból készültek, a palacktárolók és az asztal ritka nagyméretű hordókból. A legtöbb program 6 borból és 5 fogásból áll. A felszolgált borok visszatartott évjáratos borokból kerülnek elő, egy részük már nem forgalmi tétel, mások pedig nem is kerültek forgalomba.

A kínált ételek, ételköltemények megálmodója, alkotói ismert séfek, akik minden fogáshoz tesznek valami pluszt, valami sajátot. Kifejezetten igényes a friss és szezonális alapanyagokra. Minden programot szakmai előadás kísér, melyet szakmailag összekóstolunk a gyakorlatban is. Ezért természetes, hogy bor és étel harmóniájáról szól minden alkalom. A résztvevők számára saját tervezésű herendi porcelán étkészlettel és csiszolatlan kristálypoharakkal szeretnénk még emlékezetesebb pillanatokat adni. A különtermet bejelentkezésre, 10-12 fő részére lehet lefoglalni és részt venni a felsorolt programok valamelyikén ebben a teremben.

További programokra, vacsorákra és igény esetén ebédekre nagyobb létszámban (max. 80 főig) a pince legidősebb nagytermében van lehetőség.

Forrás: a program honlapja


2018.01.01. - 2018.12.31.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!