Kedvezményes hétköznapi disznóvágás -  Igazi falusi hangulattal és korlátlan italfogyasztással!
Kedvezményes hétköznapi disznóvágás -  Igazi falusi hangulattal és korlátlan italfogyasztással!
Százhalombattai Barátság Kulturális Központ programok 2018

Százhalombatta centrumában található a Barátság Kulturális Központ, a 2011-ben átadott, Európában is egyedülálló Nívó-díjas Szent István téren. Intézményünk tevékenységével meghatározza az adott település jelenét, illetve hosszú távra annak szellemi jövőjét is. A Kulturális Központ számos alkotó közösségnek, klubnak és művészeti csoportnak ad helyet és életteret szakmai munkájukhoz. Az érdeklődők, rendezvények és programok rendkívül széles kínálatából választhatnak a BKK szervezésében. Koncertek, kiállítások, színházi előadások, családi napok, gyermek- és ifjúsági programok és egyéb kulturális események várnak minden kedves városlakót és városban turistáskodó vendéget Százhalombattán! Böngésszen programajánlatainkból!

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok 2018

ÚJÉVI SZÍNHÁZI ELŐADÁS
Huszka Jenő: BOB HERCEG

Időpont: 2018. január 8. hétfő, 19:00

Helyszín: Barátság Kulturális Központ - Színházterem
~ operett ~
A Magyar Zenés Színház előadása
„Londonban, hej, van számos utca…” – és ezeket az utcákat járja éjjelente álruhában, mandolinját pengetve, György herceg, az angol trón várományosa. Szerelme, a szegény, de annál gyönyörűbb Annie és az utca népe csak Bobnak szólítja. Az anyakirálynő már kiszemelte György számára a leendő arát az udvarban – Annie kezére pedig a bugyuta borbély ácsingózik. „Te más világban, én más világban” – szárnyal a szomorú dallam Huszka Jenő operettjében, s mire a függöny legördül, kiderül: legyőzi-e a rangkülönbséget a „minden akadályt legyőző szerelem”?
Huszka Jenő operettjének a különlegessége, hogy az első magyar nyelven írt operett volt: 1902. december 20-án mutatták be a Népszínházban. Innen eredeztethetjük a magyar operett játszást, hiszen a Bob herceg hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világsikere.
A Magyar Zenés Színház előadásában visszanyúlunk az gyökerekhez: Bakonyi Károly eredeti szövegkönyvét használták fel az alkotók, félretéve a sok átiratot, mai színpadra alkalmazták, de érthetően megtartva a múlt század elejei nyelvezetet és hangulatot.
Az előadás után a szereplőkkel közös pezsgőzéssel kedveskedünk közönségünknek!
szereplők: Kállay Bori, Bozsó József, Dósa Mátyás és még sokan mások
közreműködik: a Magyar Zenés Színház tánckara
rendező: Bozsó József

2018. január 14. vasárnap, 18:00
IX. FREEDOM ÚJÉVI KONCERT

A zenekar IX. jótékonysági koncertje
Helyszín: Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpont
IX. FREEDOM JÓTÉKONYSÁGI KONCERT
vendég: Bódy Magdi, Szatai Gábor
A belépés díjtalan, de regisztráció szükséges a szervezes.batta@gmail.com e-mail címen

helyszín: Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpont

2018. január 15. hétfő, 19:00
"TÉVÉLACI" Hadházi László önálló estje


Helyszín: Barátság Kulturális Központ - Színházterem
DUMASZÍNHÁZ
„TÉVÉLACI – A világ és ami helyette van ”
Hadházi László önálló estje

vendég: Szupkay Viktor
Hadházi egész estés szellemi mélyrepülése a bulvár hírek, a valóság és a virtuális lét ormai közt. Gyógyítható-e az információ-függőség? Hogyan szokjunk le az
álhírekről? Kinek szól a rádió? Miért tagadjuk, miért nézzük, miért nem? Hogyan változik a nyelv? Mi az a vízkóla? Befér-eaz elefánt a kocsimosóba? Kopasztják-e az articsókát?
Hogyan kell kimosni egy cirkuszi sátrat? Mindenre nincs válasz csak még több titok. Kockázat és mellékhatás nélkül. Most 20%- kal több poén.

belépődíj: 3 100 Ft
Jegyek elővételben a Barátság Kulturális Központban és a dumaszinhaz.jegy.hu oldalon kaphatók. A BKK-ban történő jegyvásárlás erre az előadásra csak készpénzes fizetéssel lehetséges!
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem

2018. január 22. hétfő, 18:00
100 TAGÚ CIGÁNYZENEKAR KONCERTJE - A Magyar Kultúra Napi városi ünnepség koncertje


Helyszín: Barátság Kulturális Központ - Színházterem

A Magyar Örökség és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar nevét és eddigi teljesítményét méltán őrzi az Aranykönyv és a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeuma. A 32 esztendeje született világhírű társulat klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes, a világon egyedülálló zenei formáció. A 100 Tagú Cigányzenekar hagyományápoló művészeti tevékenysége felbecsülhetetlen érték, nincs párja a világon. Komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát, magyar nótát és népdalt is játszanak. A 100 Tagú Cigányzenekar ezúttal a szólistáival, 30 fős „sztárzenekarával” érkezik Százhalombattára.

belépődíj: 1 500 Ft
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem

A koncert a Magyar Kultúra Napi városi ünnepség része!

2018. január 25. csütörtök, 19:00
VADVILÁG - Koncz Zsuzsa koncertje Százhalombattán

Helyszín: Barátság Kulturális Központ - Színházterem

Koncz Zsuzsa Vadvilág című stúdióalbuma 2016-ban jelent meg, sorban a negyvenedik. Az új albummal töretlenül folytatódik a Koncz Zsuzsa életmű, de az előző lemezhez képest csak a vele legszorosabb kapcsolatban álló szerzők írtak dalokat a lemezre. A munkafolyamatokat, mint évek óta Závodi Gábor irányította, továbbá ő írt három dalt is a lemezre. A lemezen szerepel egy politikailag áthallásos versmegzenésítés Bródy János jóvoltából a Történelmi lecke fiúknak című Ady Endre vers. Nem csak az említett Ady vers az egyetlen ütős szám az új albumon, rákerül a lemezre érzelmi, emberi problémákról szóló téma is.

belépődíj: 7 590 Ft, 6 990 Ft, 6 590 Ft és 5 590 Ft
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem

2018. január 29. hétfő, 18:00
A KLUB, AMI ÖLTÖZTET - Stílustanácsadás Balla Gabival

„Jól áll nekem ez a ruha? Mit vegyek fel, ami hozzám és az alkalomhoz is illik? Kisgyerekes anyukaként a praktikum a fontos, de szeretnék csinos is lenni. Idős korban is érdemes öltözködési tanácsokat kérnem?”

Ha a fenti mondatok bármelyike ismerős, itt a helyed a januártól induló kétheti klubdélutánunkon, hogy a kérdésekre válaszokat és ötleteket találjunk!

Stílusos klubdélutánok a BKK-ban Százhalombattán, Balla Gabi stílustanácsadóval

Kezdés: 2018.01.29. hétfő 18-19 óráig (kéthetente 7 alkalom)

Részvételi díj: 17.500 Ft (2.500 Ft/alkalom, 8 fő felett 2.000,- Ft/alkalom)

A klub minimálisan 7 fő előzetes regisztrációját követően indul el. A regisztráció írásban történik, feltétele a részvételi díj 2018.01.25-ig történő megfizetése.

2018. február 3. szombat, 18:00
„FEN MO – A MEGELEVENEDETT FESTÉSZET” ~ klasszikus kínai táncelőadás ~ a Beijing Dance Academy produkciója

Helyszín: Barátság Kulturális Központ - Színházterem

A Fen Mo című produkcióban a koreográfus a táncosok mozdulatainak segítségével kísérli meg életre kelteni a kínai festészet különleges szépségét. Az előadás olyan tradicionális elemeket vonultat fel, mint a légzés fontossága, gólyalábak, hagyományos frizurák, bő ruhaujjak, kard,legyező, japán esernyő és bő szoknya.

belépődíj: 3 300 Ft és 3 900 Ft
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem

2018. február 12. hétfő, 19:00
Marcel Achard: A BOLOND LÁNY - vígjáték - a Karinthy Színház előadása

Téli-tavaszi Örkény felnőtt színházi bérlet első előadása

Vajon van-e kihívója a Domján Edit–Márkus László–Garas Dezső legendás hármasnak, az 1964-es Madách Kamara győztes csapatának? A Karinthy Színházban megtaláltuk mai megfelelőjüket: a Földes Eszter–Szabó P. Szilveszter–Csonka András hármassal. A többiekről már nem is beszélve…
szereplők: Földes Eszter, Szabó P. Szilveszter, Eke Angéla, Csonka András, Bozó Andrea, Mihályi Győző/Németh Gábor, Szirtes Gábor, Rábavölgyi Tamás, Inoka Péter
rendező: Karinthy Márton

Az előadás csak bérlettel tekinthető meg!

My Fair Lady - musical - a Veszprémi Petőfi Színház előadása
2018. február 21. 19 óra 

Hatvan éve mutatták be New Yorkban a My Fair Ladyt, azóta úgy becézik, hogy a „tökéletes musical”. Alig van színház a nagyvilágban, ahol ne játszották volna. Bernard Shaw Pygmalion-jából készült. Őrzi az eredeti mű szellemét, gúnyos társadalomkritikáját, a tanár-tanítvány viszony sokszínű ábrázolását, de a zene, a csodálatos dallamok már emberi érzelmekről, a szerelemről szólnak. „A Pygmalion-ban kétszer is játszottam, voltam Higgins professzor és Pickering ezredes, és különleges kihívás számomra, hogy Veszprémben megrendezhetem ezt a bájos zenés játékot.”
/Bálint András rendező/
főbb szerepekben: Henry Higgins – Oberfrank Pál (Jászai-díjas), Mrs. Higgins – Esztergályos Cecília (Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész), Pickering ezredes – Kőrösi Csaba, Eliza Doolittle – Kusnyér Anna, Alfred P. Doolittle – Szombathy Gyula (Jászai-díjas, Érdemes- és Kiváló művész)
rendező: Bálint András (Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes művész)
belépődíj: 3 600 Ft, 4 000 Ft, 4 500 Ft
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem

2018. február 22. csütörtök, 19:00
HALVÁNYLILA GŐZ - A L’art pour l’art Társulat önálló színházi estje


Helyszín: Barátság Kulturális Központ - Színházterem

A L’art pour l’art Társulat legújabb, sorrendben 17. önálló színházi estjén is – az immáron 31 éve fennálló – társulat ezúttal is mindent megtesz annak érdekében, hogy a nézők nevetőizmai egy percig se pihenjenek. Hogy miért volt ez az előadás már a bemutatón hatalmas siker? Hogy miért van tele a színdarab klasszikusnak ígérkező l’art por l’art-jelenettel, vetítéssel, verssel, dallal, és egyebekkel?
És vajon hogyan indulhat el úgy az előadás, hogy még el sem kezdődött? És miért tarolnak a régi és új figurák ma is úthengerővel? És mi a titka a mágikus négyes varázslatos színpadi
jelenlétének? Ezekre a kérdésekre a Társulat tagjai is csak azt mondanák, hogy halványlila gőzük sincs. Persze biztos van, csak nem árulják el. A legékesebb bizonyíték erre a Halványlila
gőz című előadásuk, amit elmondásuk szerint csak azok láthatnak, akik akarnak…

L’art pour l’art Társulat: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni
belépődíj: 3 200 Ft
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem

2017. február 25. 11 óra
Charles Perrault : CSIPKERÓZSIKA
~ zenés mesejáték egy részben ~ a Turay Ida Színház előadása

Talán nincs is a világon olyan gyermek, aki ne ismerné Csipkerózsika szívet gyönyörködtető történetét, melyet egy francia meseíró, Charles Perrault írt le először, az 1600-as évek végén. A kis hercegnőt születésekor átokkal sújt egy gonosz boszorkány. Az átok szerint mielőtt nagykorú lesz a lány, egy mérgezett tű szúrása végez vele. A jószívű tündérek mindent elkövetnek, hogy ne teljesedjék be az átok, de hiába. Csipkerózsika 100 éves álomba szenderül, amelyből csak egy herceg szerelmes csókja ébresztheti fel. Az előadást a klasszikus díszlet és jelmezek, valamint Csajkovszkij: Csipkerózsika című balett zenéje teszi örök élménnyé.
szereplők: Szilvási Judit, Zsolnay András, Szántó Szandra, Rubóczki Márkó/Valázsik Péter, Vanya Tímea, Tóth Alex, Lovas Emília, továbbá tündérek, szolgák, öregasszony
rendező: Nyírő Bea
belépődíj: 1 500 Ft, 1 800 Ft
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem

Vajda Katalin: ANCONAI SZERELMESEK
2018. március 9. 17 óra

~ zenés komédia ~ a Veres1Színház előadása
Az Anconai szerelmesek című zenés komédia a bemutatása óta eltelt húsz évben a legtöbbet és legtöbbféleképp játszott
vígjátéka a hazai színpadoknak. Az olasz vásári komédiák blegjobb hagyományait ötvözi a hagyományos magyar humorral
és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel.
szereplők: Buch Tibor/Petridisz Hrisztosz, Miklós Kriszta,Fésűs Nelly, Dósa Mátyás, Sári Évi/Lőrincz Andrea,
Steinkohl Erika, Balogh Gábor, Pál Tamás, Zorgel Enikő, Janik László
rendező: Szilágyi Annamária
belépődíj: 2 800 Ft és 3 300 Ft
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem

Dés László: Nagy Utazás - koncert
2018. április 3. 19 óra

Szerelem első vérig, Nagy utazás, Vigyázz rám, Trió Stendhal, Jazz+Az, Dzsungel Könyve, Valahol Európában, Pál utcai fiúk, Férfi és Nő – hogy mi a közös ezekben a különböző műfajokban született, sikeres dalokban, produkciókban? A Kossuth díjas zeneszerző és előadóművész, Dés Lászlószemélye köti össze ezeket, akinek nevéhez számtalan népszerű dal, színpadi és filmzene, jazz formáció fűződik. Hosszas várakozás után végre megszületett ez a várva várt koncert, amelyen saját dalait adja elő, elsősorban a popzene műfajából. De lesznek filmzenékből slágerré vált szerzemények, régi és új zenei gyöngyszemek. Az új dalok mellett természetesen hallhatja majd a közönség a Nagy utazást, a Vigyázz rám-ot, a Legyen úgy-ot, de a Férfi és Nő és az Átutazó produkcióból is elhangzanak természetesen dalok, ezúttal új interpretálásban.
Dés a koncerten számos zenei meglepetésre készül, kivételes tehetségű muzsikusok közreműködésével. Vendégként a kiváló énekesnőt, Tóth Verát köszönthetjük, akivel Dés László már korábban dolgozott együtt, - akkor jazz produkcióban -, tehetségéről muzikalitásáról és remek hangjáról viszont az évek során már sokszor meggyőződhetett.
Dés Lászlót azon kevés zenészek egyikének tartják, akiket a szakma és a kritikusok egyaránt tisztelnek, ugyanakkor – és ez a legfontosabb – közönség nagyon szeret. És hogy ez mennyire nem véletlen, az ismét bebizonyosodik ezen a Nagy utazás koncerten is.

Halász Judit: Csiri-biri koncert
2018. április 7. 11 óra

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit közel harminc éve énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben. A „Csirbiri” koncerten a Halász Juditról szóló filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.
belépődíj: 2 500 Ft
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2018.01.22. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
HIMNUSZ SZAVALÓVERSENY - Intézményünk szavalóversenyt hirdet 7-8., illetve 9-12. évfolyamos diákok számára
2018.01.22. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
A Magyar Kultúra Napi városi ünnepség koncertje: 100 Tagú Cigányzenekar koncertje
2018.01.25. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Koncz Zsuzsa: Vadvilág koncert
2018.01.29. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
A KLUB, AMI ÖLTÖZTET - Stílustanácsadás Balla Gabival
2018.02.03. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
FEN-MO - a megelevenedett festészet - Klasszikus kínai táncelőadás
2018.02.12. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Marcel Achard: A BOLOND LÁNY - vígjáték
2018.02.21. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
My Fair Lady - musical - Veszprémi Petőfi Színház
2018.02.22. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
HALVÁNYLILA GŐZ - A L’art pour l’art Társulat önálló színházi estje
2018.02.25. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Csipkerózsika - zenés mesejáték
2018.03.09. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Anconai szerelmesek - zenés vígjáték - Veres 1 Színház
2018.04.03. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Dés László: Nagy Utazás - koncert - Vendég: Tóth Vera
2018.04.07. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Halász Judit: Csiri-biri koncert
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Százhalombattai Barátság Kulturális Központ programok 2018

Programajánlat

Szolgáltató