A Corvina Könyvtár budai műhelye - Humanizmus, tudás, gazdagság, Mátyás Corvinái a nagyvilágból
A Corvina Könyvtár budai műhelye - Humanizmus, tudás, gazdagság, Mátyás Corvinái a nagyvilágból
Százhalombattai Barátság Kulturális Központ programok 2018

Százhalombatta centrumában található a Barátság Kulturális Központ, a 2011-ben átadott, Európában is egyedülálló Nívó-díjas Szent István téren. Intézményünk tevékenységével meghatározza az adott település jelenét, illetve hosszú távra annak szellemi jövőjét is. A Kulturális Központ számos alkotó közösségnek, klubnak és művészeti csoportnak ad helyet és életteret szakmai munkájukhoz. Az érdeklődők, rendezvények és programok rendkívül széles kínálatából választhatnak a BKK szervezésében. Koncertek, kiállítások, színházi előadások, családi napok, gyermek- és ifjúsági programok és egyéb kulturális események várnak minden kedves városlakót és városban turistáskodó vendéget Százhalombattán! Böngésszen programajánlatainkból!

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Programok 2018

2018. október 9. kedd, 18:00
EGYENSÚLYBAN A CSALÁD

Milyen családi problémák állhatnak a gyermekek magatartási, tanulási nehézségei mögött és hogyan küszöbölhetők ki? A kétórás előadáson az elmélet mellett, életből vett gyakorlati példákkal, személyiségteszttel az alábbi kérdésekre is keressük a válaszokat.
Miért küzd ma sok gyerek magatartászavarral vagy tanulási nehézségekkel?
Hogyan előzhetjük meg, hogy vehetjük észre a „tüneteket”?
Hogyan oldjuk meg konfliktusainkat, és mutassunk példát a gyerekeknek? Hogyan lehet kiabálás nélkül okosan vitatkozni, és mindkettőnknek megfelelő megoldásra jutni?
előadó: Varga Szilvia mediátor, coach, konfliktuskezelési szakértő, feleség és édesanya 
belépődíj: 1 500 Ft, elővételben 10% kedvezmény

2018. október 11. csütörtök, 18:00
VILÁGJÁRÓ BATTAIAK - Kirgízia és Ujguria

SELYEMÚTON A VILÁG TETEJÉRE
"Karavánszerájok, ősi életformák, jurtatáborok a hétezres csúcsok tövében. Ősi erőd  és modern városok, erőmű építések a Tarim-medence peremén. Találkozás az ujgur rokonainkkal Kasgárban."
Előadó: Hegedüs Dezső
belépődíj: 500 Ft

2018. október 24. szerda, 19:00
DUMASZÍNHÁZ: Felméri Péter önálló estje - A majmok királya

belépődíj: 2 900 Ft

2018. november 8. csütörtök, 19:00
Ray Cooney: A MINISZTER FÉLRELÉP - bohózat - a Bánfalvy Stúdió előadása

Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve, azonnal találnak egy „hullát” az ablakban. Richard végül segítségül hívja parlamenti titkárát, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet. Nincs könnyű dolguk, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére mindig a legrosszabb pillanatban zavarja meg őket, míg Richard felesége, George édesanyjának ápolónője, valamint a fiatal szerető féltékeny férje csak tovább bonyolítja az amúgy is kínos szituációt. Ráadásul az éjszaka még mindig tartogat
meglepetéseket…

szereplők: Gesztesi Károly, Harmath Imre, Schlanger András / Urmai Gábor, Kiss Ramóna / Bugár Anna, Urmai Gábor / Pintér Gábor, Beleznay Endre, Száraz Dénes, Bánfalvy Ágnes, Gregor Bernadett / Vanya Tímea
rendező: Horváth Csaba
belépődíj: 3 900 Ft

2018. november 10. szombat, 10:00
Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: PÁL UTCAI FIÚK

Ifjúsági és családi színházi előadás
Zenés játék két részben - Molnár Ferenc regénye nyomán a veszprémi Pannon Várszínház előadásában

A színpadi változat kialakításában részt vett: Marton László és Radnóti Zsuzsa, Török Sándor átdolgozásának néhány elemét felhasználva.

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, a megalkuvás és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.

A Vígszínházban a novemberi ősbemutató után az első vidéki bemutató lehetőségét kapta meg a szerzőktől a Pannon Várszínház. A klasszikus alapmű ezúttal nem
gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek.

szereplők: A Pál utcaiak – Szelle Dávid, Szente Árpád Csaba, Zayzon Csaba, Punk Péter, Molnár Ervin, Ruff Roland, Gábor Markó, Farkas-Csányi Attila, Gönczi Jakab,
Magyar János; A Vörösingesek – Kékesi Gábor, Keresztesi László, Lenchés Márton, Kovács Gábor, Kátai Norbert / Órás Martin, Schafer Benedek, Kiss Máté, Pásztor Richárd, Simon Patrik, Patkó Ádám
koreográfus: Krámer György
rendező: Vándorfi László

belépődíj: 2 500 Ft

2018. november 14. szerda, 18:00
BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE SZÍVVEL- LÉLEKKEL

Dr Papp Lajos szívsebész professzor előadása
„Életem szolgálat. Szolgálni az embert, szolgálni a betegeket. Teremtőtől kapott hittel, krisztusi szeretet jegyében gyógyítani. Több évtizedes kutatói és klinikai tapasztalataimat, tudásomat kívánom ötvözni a holisztikus gondolkodással és az elfelejtett, évezredes népi bölcsességekkel. Gyógyítani szívvel-lélekkel. Szívet-lelket-testet.
Az EGY-etemes embert. „ Dr Papp Lajos”
belépődíj: elővételben 1000 Ft, a rendezvény napján : 1 500 Ft

2018. november 18. vasárnap, 11:00
CSALÁDI SZÍNHÁZI ELŐADÁS
PANNA, A PÖTTÖM - minimusical - a Hadart Színház előadása

A Hadart Színház igazi meglepetéssel készült a legifjabb színházrajongók számára, hiszen Panna, a Pöttöm címmel, az óvodás-kisiskolás korosztálynak szóló, új zenés színdarabot állított színpadra. A darab szerzője, Pozsgay Zsolt az eredeti Andersen mese alapján álmodta újra a történetet, Bolba Tamás pedig ragyogó muzsikákat írt hozzá, tehát ez végső soron egy minimusical „miniknek”. Pöttöm Panna megszökik nevelőszüleitől, mivel az emberek világában nem talál társat. Béka Öcsi kinézi a kislányt fia menyasszonyának, Pannának azonban mindez nincs ínyére, és szorult helyzetéből két új barát, Vakond Úr és Egér asszonyság mentik ki, akik befogadják és megismertetik azzal a titokzatos földalatti világgal, amelyben ők élik életüket. Pöttöm Panna otthonra lel ebben az ember számára nem mindennapi környezetben és a szerelem is rátalál... Döntenie kell: ragaszkodik álmaihoz, vagy feleségül megy egyik jótevőjéhez, a vakondhoz és egész hátralevő életét a sötétségben tölti el...
rendező: Háda János
belépődíj: 1 500 Ft

2018. november 22. csütörtök 18:00
Világjáró Battaiak - El Camino

NEM A CÉL A FONTOS, HANEM AZ ÚT MAGA…
Avagy, ha teljesítménytúrára vágysz, maradj a Kinizsi 100-nál (T.M.) Az El Camino-n szerzett élményeiről és érzéseiről mesél az előadó.
előadó:Tápai Mónika
belépődíj: 500 Ft

2018. november 25., 19:00
Budapest Bár koncert

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni. A zenekar már 10 éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a csodálatos dalkincsből, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott. Sőt, ők is hozzátesznek ehhez az örökséghez: legújabb lemezeiken egyre több saját szám is szerepel. A koncerteken immár 10 album anyagából válogat a rendkívül sokszínű zenekar. A Barátság Kulturális Központba a Farkas Róbert vezette nagyszerű Budapest Bár zenekar Behumi Dórival, Keleti Andrással, Kiss Tiborral és Mező Misivel érkezik.

2018. december 2. vasárnap, 16:00
MIKULÁSNAPI CSALÁDI KONCERT

AJÁNDÉK - Holló együttes koncertje

A 34 éves Prima-díjas Holló együttes Ajándék című jelmezes, interaktív gyermekkoncertjén a téli ünnepekhez kapcsolódó, magyar költők énekelt versei szerepelnek, sok-sok játékkal kiegészítve.
belépődíj: 1 000 Ft

2018. december 5. szerda, 19:00
Berjózka Táncegyüttes Előadása

A világhírű „Nyírfácska” Állami Akadémiai Táncművészeti Együttest 1948-ban alapította a 20. század kiemelkedő koreográfusa, Nagyezsgyina Nagyezsda. Nagy műveltségű és tudású emberként jól tudta, hogy milyen gazdagság rejlik az orosz népművészetben. „Nagyezsgyina csodája” abban állt, hogy az ősi körtánc költészetét a klasszikus zenébe oltotta, összekötötte a múltat a jelennel. Az „Áll egy ifjú nyírfa a réten” című orosz népdal témájára általa létrehozott lánykörtánc már körülbelül 70 éve varázsolja el a nézőket különös, „úszó” lépteivel, ami olyan benyomást kelt, mintha a lányok egy helyben állnának, a színpad pedig forogna alattuk. Nagyezsgyina élete végéig lelkesen vezette az együttest, majd a társulat egykori vezető szólistája méltó örököse és utóda lett, aki nemcsak megőrizte, gyarapította is az együttes alapítójának alkotói hitvallását.

2018. december 13. csütörtök, 18:00
VILÁGJÁRÓ BATTAIAK - Kilimandzsáró

„A vágy volt-e nagyobb, hogy lássam a Kilimanjaro havát, amíg teljesen el nem tűnik, vagy a kihívás, a kíváncsiság, hogy vajon sikerül-e ez nekem, néhány év túrázási múlttal a hátam mögött, a 64. életévem küszöbén…..nem tudom….” / Szeifertné Tóth Erika /

előadó: Szeifert Tóth Erika
belépődíj: 500 Ft

2018. december 15. szombat, 18:00
Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi: ISTEN PÉNZE - Adventi színházi előadás

-musical - a Veszprémi Petőfi Színház előadása

A Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényéből írt magyar zenés mű a legtöbbet játszott musicalek egyike. Legendás karácsonyi történet, melyet mindenki ismer.

Valódi mese, nemcsak fiataloknak. Főhőse a lelkileg sivár, idősödő milliomos, Ebenezer Scrooge uzsorás, akit még karácsonykor is csak anyagi ügyei foglalkoztatják. Pénzt azonban nem adományoz a szegényeknek, mert úgy gondolja, a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap egy utolsó esélyt halott üzlettársa szellemének képében, aki „látogatásakor” életének korábbi szentestéire invitálja. Emlékeiben kalandozva eszmél arra, mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz
volt az egyetlen érték, melyért lelkesedni tudott. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé válhatunk.

rendező: Hargitai Iván

2018. december 18. kedd, 18:00
P.I. Csajkovszkij: DIÓTÖRŐ - Karácsonyváró táncházi előadás

a Szegedi Kortárs Balett előadása

A Diótörő a balett irodalom leggyakrabban játszott darabja. A Csajkovszkij E. T. A. Hoffmann: A diótörő és az egérkirály című meséje alapján írt mese-balettjében Marika egy diótörő bábot kap ajándékba karácsonyra. A kislány az este izgalmai után új játékával aludni tér. Álmában megelevenednek a nemrég átélt események képei, a bábok, játékok életre kelnek, a szobát egerek népesítik be. Megindul a kalandok sorozata…
koreográfus: Juronics Tamás

2018. december 26. szerda, 11:00
Presser Gábor - Sztevanovity Dusán - Horváth Péter: A PADLÁS

Karácsonyi színházi előadás

- félig mese, félig musical - a Veszprémi Pannon Várszínház előadása

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg.
rendező: Vándorfi László

2018. december 31. hétfő, 21:00
Jacobi Viktor: SYBILL - operett három felvonásban

Történetünk a cári Oroszországban kezdődik. Egymás után érkeznek a szállodai vendégek, többek között Sybill, párizsi énekesnő, a nagyherceg, a kormányzó, Petrov, a moszkvai testőrtiszt és még sokan mások. Ebben a gyönyörű orosz téli hangulatban, ahol zümmög a szamovár, odakint hull a hó, a kormányzó úr tiszteletére tartott estélyen minden adott ahhoz, hogy Sybill és Petrov szerelme kibontakozzon. Azonban ahhoz, hogy a szerelemesek egymásra találhassanak, sok félreértésen, szerepcserén, nevetést és könnyeket fakasztó jeleneteken keresztül vezet az út. Az ismert nagy slágerek: „Kis Petrovom”, „Illúzió a szerelem”, az „Élni jó”, mind csupa fülbemászó dallam, melyek a történetet magasba emelik, és a klasszikus látványos operett előadást felejthetetlenné teszik.

Szereposztás:

Sybill:    Vörös Edit
Petrov:    Ott József
Nagyhercegnő:    Sáfár Mónika – Jászai díjas
Nagyherceg:    Domoszlai Sándor
Kormányzó:    Szirtes Gábor – Jászai díjas
Charlotte:    Teremi Trixi – Bársony Rózsi díjas
Poire:    Kiss Zoltán
Borcsakov:    Molnár Erik
Szobalány:    Halász Aranka
Szárnysegéd:    Vinyarszky Janó
Kocsis, Lakáj:    Hábel Ferenc

Közreműködik a Monarchia Zenekar Félix Györgyi vezetésével

Jelmeztervező: Rátkai Erzsébet
Koreográfus: Hábel Ferenc
Zenei Vezető: Félix Györgyi
Rendező: Teremi Trixi

Jegyárak:
3500 Ft, 3900 Ft elővételben
4000 Ft, 4500 Ft november 15. után

2019. január 6. vasárnap, 19:00
Johann Strauss: DENEVÉR - operett három felvonásban

Falke ügyvéd neheztel barátjára, ezért kis bosszút forralva megpróbálja őt kellemetlen helyzetbe hozni azon az éjszakán, amikor barátjának pár napos fogházbüntetését kell megkezdenie! Rábeszéli Eisensteint, hogy börtönbe vonulása előtt tartson vele Orlovszky herceg báljába pár órát szórakozni. Miután Eisenstein elhagyja otthonát, váratlanul megjelenik Rosalinda egykori udvarlója, és heves udvarlással vacsorára hívatja magát. Mivel Eisenstein nem jelent meg időre a fogházban, érte jönnek és bilincsben elviszik helyette az épp vacsorázó tenoristát, aki kénytelen kiadni magát Rosalinda férjének, nehogy hírbe hozza az asszonyt! Falkének köszönhetően Eisenstein felesége Rosalinda is kapott meghívót Orlovszky herceghez, de a kimenős szobalány is hamarosan megjelenik a bálban. Eisenstein hol álruhás feleségének, hol szobalányának udvarol. Éjfélkor azonban bevonul a börtönbe, ahol épp a helyette letartóztatott tenoristát látogatja meg felesége. A találkozás elkerülhetetlen.

Szereposztás:
Eisenstein / Domoszlai Sándor
Rosalinda / Csonka Zsuzsanna
Alfréd / Egyházi Géza
Adél / Zábrádi Annamária
Falke / Busa Tamás
Frank/ Németh Gábor
Orlovszky / Bozsó József
Frosh / Heller Tamás
Ida / Tallós Andrea
Blind / Kokas László

díszlet/jelmez / Csonka Zsuzsanna
rendező / Csere László

Jegyárak:
3500 Ft, 3900 Ft elővételben
4000 Ft, 4500 Ft november 15. után

Vásároljon színházjegyet mind az ó- és újévi előadásunkra és kedvezményben részesül! Ha a Denevér mellett a Sybillre is vásárol jegyet, az árak a következőképpen alakulnak:
6.500 Ft, 7.300 Ft elővételben,
7.500 Ft, 8.200 Ft november 15. után

Kapcsolódó időpontok

2018.10.24. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
DUMASZÍNHÁZ - Felméri Péter önálló estje
2018.10.27. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
FAURE: REQUIEM - JUBILEUMI NAGYKONCERT
2018.10.28. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Óvárosi `Tökmag` Családi Nap
2018.11.04. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Városi Megemlékezés - Nemzeti gyásznap
2018.11.08. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Ray Cooney: A MINISZTER FÉLRELÉP - bohózat (Bánfalvy Stúdió)
2018.11.10. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A PÁL UTCAI FIÚK
2018.11.14. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSE SZÍVVEL- LÉLEKKEL - Dr Papp Lajos szívsebész professzor előadása
2018.11.18. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
PANNA, A PÖTTÖM - minimusical - a Hadart Színház előadása
2018.11.22. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Világjáró Battaiak - El Camino
2018.11.25. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Budapest Bár koncert
2018.12.02. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
MIKULÁSNAPI CSALÁDI KONCERT - Holló együttes koncertje
2018.12.05. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Berjózka Táncegyüttes Előadása
2018.12.13. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
VILÁGJÁRÓ BATTAIAK - Kilimandzsáró
2018.12.15. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
ISTEN PÉNZE - Adventi színházi előadás
2018.12.18. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
P.I. Csajkovszkij: DIÓTÖRŐ - Karácsonyváró táncházi előadás
2018.12.21. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Kövi Szabolcs koncert
2018.12.26. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Presser Gábor - Sztevanovity Dusán - Horváth Péter: A padlás
2018.12.31. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Jacobi Viktor: SYBILL - operett három felvonásban
2019.01.06. Százhalombatta programok 2018. Fesztiválok, események, rendezvények
Johann Strauss: DENEVÉR - operett három felvonásban

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Százhalombattai Barátság Kulturális Központ programok 2018

Programajánlat

Szolgáltató

Könyvtár

Legjobb élmények

Őszi szüneti gyerekprogramok Budapesten,  izgalmas programok az egész családnak a Miniversumban
Corvina-kiállítás Budapesten - A Corvina Könyvtár budai műhelye
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Bivalyrezervátum a Kis-Balatonnál! Hívjuk, várjuk!
Fedezze fel Gyulát, Magyarország történelmi fürdővárosát!
11619
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket