Szenzációs kiállítás Székesfehérváron! Megtekinthetők a Seuso kincsek!
Szenzációs kiállítás Székesfehérváron! Megtekinthetők a Seuso kincsek!
Százhalombattai Barátság Kulturális Központ programok 2017

Százhalombatta centrumában található a Barátság Kulturális Központ, a 2011-ben átadott, Európában is egyedülálló Nívó-díjas Szent István téren. Intézményünk tevékenységével meghatározza az adott település jelenét, illetve hosszú távra annak szellemi jövőjét is. A Kulturális Központ számos alkotó közösségnek, klubnak és művészeti csoportnak ad helyet és életteret szakmai munkájukhoz. Az érdeklődők, rendezvények és programok rendkívül széles kínálatából választhatnak a BKK szervezésében. Koncertek, kiállítások, színházi előadások, családi napok, gyermek- és ifjúsági programok és egyéb kulturális események várnak minden kedves városlakót és városban turistáskodó vendéget Százhalombattán! Böngésszen programajánlatainkból!


Programok 2017

  • ŐSZI – TÉLI „ÖRKÉNY” FELNŐTT SZÍNHÁZI BÉRLET

2017. november 14.,19.00
VÁLTOZÁS!
Az  Őszi-téli "Örkény" bérlet 2. előadása
Topolcsányi Laura - Berkes Gábor: A FÉRFIAK A FEJÜKRE ESTEK!

~ zenés vígjáték ~
a budapesti Turay Ida Színház előadása
Fantasztikus színésznők énekelnek ebben a szenvedélyes és rendkívül mulatságos “szakítás-történetben”! Az új zenés vígjátékban három becsapott, kijátszott és megalázott, válófélben lévő feleséget alakítanak. De vajon tűri ezt a három nő? Hagyja? Elviseli ezt a helyzetet? Vagy a sarkukra állnak és visszavágnak? Esetleg megbosszulják? Sok kacagásra készülhet a néző, mert itt aztán minden lesz! A nevetéstől a rekeszizmok garantáltan elfáradnak!
szereplők: Sztárek Andrea, Détár Enikő, Xantus Barbara, Nyírő Bea, Seprenyi László, Topolcsányi Laura, Szántó Szandra, Germán Lívia, Bódi Barbara, Lovas Emília, Győri Péter, Frech Zoltán, Bácsatyai Gergely, Antalfi Anett, Domnanits Lilla, Faggyas Alexandra, Meleg Bernadett
zenei vezető: Berkes Gábor
rendező: Sztárek Andrea

2017. december 7., csütörtök 19.00
Eric Toledano - Olivier Nakache: ÉLETREVALÓK
~ igaz mese ~
a budapesti Játékszín előadása
A megható történet egy különös pár – egy kerekesszékre ítélt arisztokratának és ápolójának, a külvárosi szegény negyedben élő, börtönviselt fiatalembernek az őszinte barátságáról, az előítéletekkel leszámoló kapcsolatáról szól...
szereplők: Hirtling István, Vadász Gábor, Kovács Dézi, Zsurzs Kati, Szőlőskei Tímea, Petyi János, Szirtes Balázs
rendező: Horgas Ádám

bérletek ára: 10.000-11.000 Ft

jegyár: 4000-5000 Ft
helyszín: színházterem

2017. november 12. vasárnap, 11:00 és 15 órakor
Süsü a sárkány Százhalombattán
Csukás István - Bergendy István: SÜSÜ, A SÁRKÁNY KALANDJAI

Helyszín: Barátság Kulturális Központ - Színházterem
A "Jármika" Jövőkép Gyermek Alapítvány elhozza nekünk a
Süsü, a sárkány kalandjai című zenés előadást!

A "Süsü, a sárkány" legendája lett több generációnak.
A bájos mese mélyén egy fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik, hogy, aki nem olyan, mint én:
MÁS, az nem biztos, hogy ellenséges, sőt, az sem biztos, hogy más, mint én.
Hasznos, ha ezt már gyermekkorban kezdik a gyerekek megsejteni vagy megérezni, esetleg megérteni.
szereplők: Bárány Gergely, Dolmány Attila/Blazsovszky Ákos/Csórics Balázs, Laurinyecz Réka/Cap Júlia, Cs. Németh Lajos/Háda János, Zakariás Éva/Urbán Andrea, Bor Viktor, Gieler Csaba, Maday Gábor/Bordás Mihály, Juhász György, Háda Bernadett, Petyi János
rendező: Háda János
időpont: 2017.11.12 vasárnap 11:00
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem
jegyár: 1500 Ft
Várunk szeretettel minden kedves gyermeket és a hozzánk hasonlóakat, akik sosem lesznek túl idősek egy szívmelengető meséhez.

2017. november 19. vasárnap, 10:00
Óvárosi tökmag családi nap


Helyszín: Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Ház
A Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban évek óta szervezzük a családi napokat. A tematikus napokon együtt játszik szülő, nagyszülő és a gyerekek. A résztvevőknek közös élményben van részük, megtanulnak együtt játszani. Az izgalmas interaktív játékokon és a kézműves foglalkozásokon megismerhetik, kipróbálhatják az elfeledett kézműves praktikákat.
belépődíj: családonként 500 Ft

2017. november 23. csütörtök, 18:00
VILÁGJÁRÓ BATTAIAK- Borneó

Borneó - az orángutánok és az óriás virágok szigete

A világ harmadik legnagyobb szigetét szinte összefüggő őserdő fedi. A Malájziához tartozó Sabah és Sarawak tartományok érintetlen  homokos tengerpartjainál teknősök közt búvárkodhatunk, de ha épp túrázni van kedvünk, csak egy ugrás DK-Ázsia legmagasabb hegyéig, a Mount Kinabalu-ig. A sziget legnagyobb vonzereje mégis a dzsungel, amelynek legféltettebb lakóit, az orángutánokat rezervátumokban próbálják kényeztetni. A Kinabatangan folyón csónakázva fürdőző elefántokba, zsákmányra leső krokodilokra bukkanhatunk vagy épp tiszteleghetünk a hosszú orrú majmoknak  is.  A sziget klímája mindig kellemes, 22-30 fok körüli a hőmérséklet és még monszun idején, május és október közt is élvezhető, mert a rövid, heves esőt napsütés váltja. A cölöpházakban élő halászok leszármazottai ma modern felhőkarcolókban élnek a fél milliós Kota Kinabaluban és ha csak tehetik, menekülnek szebbnél szebb nemzeti parkjaik valamelyikébe.
előadó: Nemes-Nagy Zoltán – fotós és túravezető
belépődíj: 500 Ft

2017. november 24. péntek, 19:00
DUMASZÍNHÁZ: „Kis ember nagy gonddal jár” – Dombóvári István önálló előadása

vendég: Bellus István
belépődíj: 2.900 Ft

2017. november 26. vasárnap, 15:00
Karácsonyi készülődés
DUNAFÜREDI CSALÁDI NAP


Helyszín: Kszellmann Flóra Dunafüredi Közösségi Ház
Süssünk és díszítsünk közösen mézeskalácsot!
Szeretnéd megtudni, hogy milyen alapanyagokból és hogyan készülnek a mézeskalácsok? Gyere el programunkra, ahol a fortélyokat megismerheted Tószegi Judit kézművestől.
belépődíj: családonként 500 Ft

2017. december 3. vasárnap, 16:00
MIKULÁSNAPI CSALÁDI KONCERT
AZ ÚJ BOJTORJÁN EGYÜTTES ELŐADÁSÁBAN

Helyszín: Barátság Kulturális Központ - Színházterem
Az 1976-ban alakult legendás Bojtorján Együttes gitárosa, énekese, dalszerzője,
Pomázi Zoltán 1999-ben hozta létre az Új Bojtorján nevű formációt, melynek tagjai azóta is töretlen lelkesedéssel zenélnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Ezúttal – a százhalombattai közönségnek – mindazon dalok kerülnek előadásra, amelyek az együttes két karácsonyi lemezén hallhatóak.
Klasszikus és népi karácsonyi énekek, téli hangulatú dalok és Bojtorján slágerek szerepelnek a műsorban.
időpont: 2017.12.03 vasárnap, 16:00
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem
jegyár: 1200 Ft

2017. december 5. 19.00
DALOK RÉGRŐL ÉS NEMRÉGRŐL – PRESSER GÁBOR szerzői estje

vendég: Falusi Mariann és Szabó Tamás
Helyszín: BKK színházterem

„Szeretek filmzenét, színházi kísérőzenét, balettet írni… de a dalírástól sehogy sem lehet engem eltéríteni, a végén mindig oda lyukadok ki. Zeneszerző vagyok, aki néha elénekli a dalait.”
Presser Gábor bár e cím alatt számtalan koncertet adott már, garantálható, hogy kétszer ugyanarra a koncertre nem tud beülni a kedves koncertlátogató. Erre nemcsak a hatalmas életmű – Omega, LGT, számtalan másoknak írt lemez, színházi darab – hanem „Pici bácsi” közönség iránti alázata, hihetetlen kreativitása, rögtönzőképessége és bölcs, sztoikus humora a garancia. A zeneszerző hosszú pályafutásának majd minden fejezetéből idéz majd, de nem csak a dalokat játssza, hanem kis történeteket is mesél hozzá.

A koncert exkluzivitását tovább fokozza, hogy olyan, általa is nagyra becsült vendégeket hívott meg, akik önmaguk is képesek megtölteni egy-egy koncerttermet. Falusi Mariann és Szabó Tamás – ha úgy tetszik, hab a tortán – de nem csak…
belépődíj: 5.900 Ft, 6.500 Ft , 6.900 Ft
helyszín: színházterem

Az eddig megvásárolt, illteve lefoglalt jegyek érvényesek erre az időpontra, vagy október 31-ig visszaválthatóak.

2017. december 18. hétfő, 19:00
CSÍK ZENEKAR ÜNNEPI KONCERT

Százhalombattán a magyar népzenei élet meghatározó együttese.
Helyszín: Barátság Kulturális Központ - Színházterem

Közel 30 éve, hogy a magyar népzenei élet egyik lelkesen tanuló, tudását szeretettel továbbadó, bátran igényesen alkotó, elismerten népszerű együttese a Csík zenekar.
“Elképesztő mennyi sokszínű zenei élményt élhetünk át bármelyik percben a napjainkban zajló technológiai forradalom eszközeinek segítségével, mégis szüksége van a lelkünknek arra, hogy meglelje, felfedezze a saját zenei hovatartozását, érezze ennek sodrását, lüktetését.  A Csík zenekar muzsikájának sajátos hangzásvilága is lehet az a valami, ami segít a lelkünknek rátalálni erre. Hiszen zenei gondolataik újra formálják, a jelenkor művészetévé, élő városi folklórrá varázsolják csodás örökségünket, a magyar népzenét. Ráadásul egy koncertélménynél sokkal többet adnak:
Kultúrát, kalandozást a zene világába, örömöt, és megnyugvást a hétköznapokban.” (Csík János)
belépődíj: 3 000-3 500 Ft.
helyszín: Barátság Kulturális Központ színházterem

2017. december 26. kedd, 11:00 és 15 óra
Karácsonyi családi színházi előadás: Pál utcai fiúk

Százhalombattára érkezik a népszerű musical
Helyszín: Barátság Kulturális Központ - Színházterem

Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A PÁL UTCAI FIÚK
~ zenés játék ~
a veszprémi Pannon Várszínház előadása
Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, a megalkuvás és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.
A Vígszínházban a novemberi ősbemutató után az első vidéki bemutató lehetőségét kapa meg a szerzőktől a Pannon Várszínház.
A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg.
A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek.
Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása.
A darab igazi csemege a fiatal társulat számára és színészeik mellé meghallgatáson kiválasztott fiatalok társultak – a siker pedig óriási, ezt Önöknek is látni kell...
szereplők: A Pál utcaiak – Szelle Dávid, Szente Árpád Csaba, Zayzon Csaba, Punk Péter, Molnár Ervin, Ruff Roland, Gábor Markó, Farkas-Csányi Attila, Gönczi Jakab, Magyar János; A Vörösingesek – Kékesi Gábor, Keresztesi László, Lenchés Márton, Kovács Gábor, Kátai Norbert / Órás Martin, Schafer Benedek, Kiss Máté, Pásztor Richárd, Simon Patrik, Patkó Ádám
koreográfus: Krámer György
rendező: Vándorfi László
belépődíj: 4000-4500 Ft. október 26-ig elővételben: 3000-3500 Ft.

Jegyek megvásárolhatóak: Személyesen a BARÁTSÁG KULTURÁLIS KÖZPONT jegypénztárában. A jegypénztár nyitva tartása keddtől-péntekig 14.00-18.00. telefonszáma: 06-23/355-488 vagy online.


ÚJÉVI SZÍNHÁZI ELŐADÁS
Huszka Jenő: BOB HERCEG

Időpont: 2018. január 6. szombat, 19:00
Helyszín: Barátság Kulturális Központ - Színházterem
~ operett ~
A Magyar Zenés Színház előadása
„Londonban, hej, van számos utca…” – és ezeket az utcákat járja éjjelente álruhában, mandolinját pengetve, György herceg, az angol trón várományosa. Szerelme, a szegény, de annál gyönyörűbb Annie és az utca népe csak Bobnak szólítja. Az anyakirálynő már kiszemelte György számára a leendő arát az udvarban – Annie kezére pedig a bugyuta borbély ácsingózik. „Te más világban, én más világban” – szárnyal a szomorú dallam Huszka Jenő operettjében, s mire a függöny legördül, kiderül: legyőzi-e a rangkülönbséget a „minden akadályt legyőző szerelem”?
Huszka Jenő operettjének a különlegessége, hogy az első magyar nyelven írt operett volt: 1902. december 20-án mutatták be a Népszínházban. Innen eredeztethetjük a magyar operett játszást, hiszen a Bob herceg hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világsikere.
A Magyar Zenés Színház előadásában visszanyúlunk az gyökerekhez: Bakonyi Károly eredeti szövegkönyvét használták fel az alkotók, félretéve a sok átiratot, mai színpadra alkalmazták, de érthetően megtartva a múlt század elejei nyelvezetet és hangulatot.
Az előadás után a szereplőkkel közös pezsgőzéssel kedveskedünk közönségünknek!
szereplők: Kállay Bori, Bozsó József, Dósa Mátyás és még sokan mások
közreműködik: a Magyar Zenés Színház tánckara
rendező: Bozsó József


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2017.11.19. Százhalombatta programok 2017. Fesztiválok, események, rendezvények
Óvárosi tökmag családi nap
2017.11.23. Százhalombatta programok 2017. Fesztiválok, események, rendezvények
Világjáró Battaiak - Borneó: az orángutánok és az óriás virágok szigete
2017.11.24. Százhalombatta programok 2017. Fesztiválok, események, rendezvények
DUMASZÍNHÁZ: „Kis ember nagy gonddal jár” – Dombóvári István önálló előadása
2017.11.26. Százhalombatta programok 2017. Fesztiválok, események, rendezvények
Karácsonyi készülődés - Dunafüredi családi nap
2017.11.06. - 2017.12.03. Százhalombatta kiállítások 2017
TROMBITÁSNÉ GOMBOS MÁRIA kiállítása
2017.12.03. Százhalombatta programok 2017. Fesztiválok, események, rendezvények
Mikulás napi családi koncert az Új Bojtorján Együttes előadásában
2017.12.03. - 2018.01.01. Százhalombatta programok 2017. Fesztiválok, események, rendezvények
Karácsonyi Vásár
2017.12.05. Százhalombatta programok 2017. Fesztiválok, események, rendezvények
PRESSER GÁBOR szerzői estje
2017.12.07. Százhalombatta programok 2017. Fesztiválok, események, rendezvények
Őszi-téli Örkény Felnőtt Színházbérlet: Eric Toledano - Olivier Nakache: ÉLETREVALÓK ~ igaz mese - a budapesti Játékszín előadása
2017.12.18. Százhalombatta programok 2017. Fesztiválok, események, rendezvények
Csík Zenekar ünnepi koncert
2017.12.26. Százhalombatta programok 2017. Fesztiválok, események, rendezvények
Karácsonyi családi színházi előadás: Pál utcai fiúk musical
2018.01.06. Százhalombatta programok 2017. Fesztiválok, események, rendezvények
Újévi színházi előadás: Bob herceg
Találatok száma: 2

Vakkant-lak Kutyapanzió, Macskapanzió

Vakkant-lak Kutyapanzió, Macskapanzió

Százhalombatta külterületén található ez a kellemes környezetben lévő kutya- macskapanzió, ahol a kennelek 10-10 négyzetméteresek, a kifutók pedig 100 négyzetméter alapterületűek. A kutyaházak ...


Hotel Training***

Hotel Training***

A Hotel Training*** Százhalombatta városközpontjában található. Budapesttől alig 20 kilométerre fekvő településünk gyorsan és könnyen megközelíthető az M6-os autópályán, a 6-os főúton, ...
Találatok száma: 1

E-batta Kultúr Kocsma

E-batta Kultúr Kocsma

Az E-batta Kultúr Kocsma Százhalombatta központjában a polgármesteri hivatal, a Makovecz- és a Finta templom szomszédságában, a város epicentrumában áll. Egyedülálló vendégváró sziget.
Megtalálható ...
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Százhalombattai Barátság Kulturális Központ programok 2017

Programajánlat

Százhalombatta kiállítások 2017
Százhalombatta kiállítások 2017
  • Százhalombatta
2017.11.06. - 12.03.
Gozsdu Udvar programok 2017. Karácsonyi Vásár
Gozsdu Udvar programok 2017. Karácsonyi Vásár
  • Budapest
  • VII. kerület
2017. december 1 - 24.

Szolgáltató