Tahitótfalu hajókirándulás 2023

Tahitótfalu hajókirándulás 2023

Tahitótfalu , Hajóállomás
Kiemelt ajánlat
Népszerűség
2023. május 26. (Péntek) - 2023. május 28. (Vasárnap)

Szentendre - Leányfalu - Tahitótfalu - Visegrád kirándulóhajó járatunk a szentendrei menetrendi járatunk meghosszabbítása, mely körjáratként, napijegy váltásával vehető igénybe.

Tahitótfalu hajókirándulások 2023

Szentendre - Leányfalu - Tahitótfalu - Visegrád kirándulóhajó járatunk a Szentendrei menetrendi járatunk meghosszabbítása, mely körjáratként, napijegy váltásával vehető igénybe.

Leányfalu Szentendre és Tahitótfalu között fekszik a Nyerges-hegy lábánál. A település területéről is kerültek elő ókori leletek, melyek bizonyítják, hogy a rómaiak megfordultak a környéken. A római őrtorony romjait a mai napig meg lehet tekinteni a Móricz Zsigmond úton. A rómaiak után a történetírás megszakadt ebben az esetben is, annyi valószínűsíthető, hogy a honfoglaláskor ismét benépesült a terület. Az első írásos emlék 1407-es oklevélből maradt ránk, ekkor már Leanfalva néven szerepel.

Leányfalut elhagyva, Tahitótfalu következik. A település kettőssége is gyönyörködtet, hiszen Tahi lankákon fekszik, egészen pontosan a Visegrádi-hegység lábán, ezzel szemben Tótfalu a Szentendrei-sziget lapályán terül el. Esetleg némi eperrel lehet fokozni az élvezeteket, amit könnyen meg is tehetünk a szezonban, hiszen erről a gyümölcsről híres a település. Több vendéglő és túraútvonal is várja az ide látogatókat.

A mezőgazdaság mellett a helyiek az idegenforgalomra is építenek, több vendéglő is várja a kirándulókat. Tahitótfaluról is rá lehet csatlakozni pilisi és visegrádi túraútvonalakra, valamint a biciklizés szerelmesei is megtalálhatják számításukat.

JÁRATUNK MÁJUS 26-ÁN indul


2023.05.26. - 2023.05.28.
Találatok száma: 2

JEKA „Lehár” Ifjúsági Szálló Tahitótfalu

JEKA „Lehár” Ifjúsági Szálló Tahitótfalu

LEHÁR turistaházunk, ifjúsági szállónk a Duna közelében, a Kisoroszi-szigeten, Tahitótfalun található. Egész évben szeretettel várják a diákcsoportokat, táborozókat, túrázók csoportjait, családi- ill. baráti társaságokat. Bővebben


Szív Lelkiségi Központ Tahitótfalu-Tahi

Szív Lelkiségi Központ Tahitótfalu-Tahi

A Jézus Szíve Társaságának a pilisi hegyek lejtőjén lévő lelkigyakorlatos háza minden szempontból a csendet és a nyugalmat sugározza. Kezdetektől fogva fontosnak tartjuk, hogy testvéri közösség éljen a lelkigyakorlatos házban. Bár létszámunk változó, folyamatos lelki szolgálatunk töretlen. Bővebben
Találatok száma: 1

Epermester Pincészet

Epermester Pincészet

Tahitótfalut és környékét a Szentendrei szigeten méltán nevezzük az epertermesztés egyik bölcsőjének. A több mint 100 éves hagyomány nem csak kötelez, de számunkra új kihívásokat is jelent. Az eper és a bor hagyományosan egymástól különálló kultúráinak ötvözésével új távlatokat nyitunk az eper mesterségében. Ez ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hajókirándulás Leányfalu 2023. Dunakanyar sétahajó körjárat, Kis-Duna menetrendi hajójáratok
Hajókirándulás Leányfalu 2023. Dunakanyar sétahajó körjárat, Kis-Duna menetrendi hajójáratok
  • Leányfalu
2023. május 26. (Péntek) - 2023. május 28. (Vasárnap)

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG