Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!
Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!
Toszkán ételek és toszkán borok, beszélgetős vacsoraest a Gustolato Étteremben

Mindannyian szeretnénk egy kicsit toszkánok lenni. Ott élni, jókat enni, pompás borokat inni, beszélgetni a piazzán, beengedni a bőrünk alá a mennyei napsütést, kezünkkel végigsimítani a végtelen búzamezők naptól cserzett kalászait. Egy este erejéig, átélheted ezt Te is! A jó ételeket, a pompás borokat és a tartalmas, kellemes beszélgetést. A kellemes beszélgetést, amiről az est vendége Federico gondoskodik, aki Firenzéből érkezik hozzánk.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
E-mail cím: [vacan...megnézem]
Kontakt személy: Vicsápi Éva idegenvezető
Cím: 1051 Budapest V. kerület , Hercegprímás utca 13.
Résztvevők száma: min 10 fő max 30 fő

Toszkán est vacsorával Budapesten

Ha létezik iskolapéldája annak, hogy hogyan lehet a szegénységből erényt kovácsolni, akkor erre a toszkán konyha kétségtelenül megfelelő. Toszkána Észak-Olaszország közigazgatási régiója, székhelye Firenze.

A toszkán ételek igazán megkülönböztető jegye az etruszkok óta nem egyéb, mint a nemes egyszerűség. A vidéki, falusi toszkán konyha mindig az éppen frissen termő zöldségeket használta fel. De emellett természetesen az olívaolajnak is mindig nagy szerepe volt.

Egyik elengedhetetlen eleme étkezési szokásaiknak a "toszkán kenyér" használata, mely nem egyéb mint sómentes kenyér. Ennek magyarázata, hogy a régi időkben a só igen drága kincsnek számított, így ritka ünnep volt, amikor az emberek hozzájutottak.

A legismertebb toszkán borvidék a Chianti. Ezt bizonyára mindenki ismeri. Az este folyamán felszolgált egyik borfajta - a vörös -, éppen ebből a régióból került ki.

I piatti, azaz fogások pontról-pontra

A menü előállításakor, amelyben vendégünknek Federicónak is nagy szerepe volt, arra törekedtünk, hogy olyan ételsor kerüljön a vendégek elé, amely hűen tükrözi a konyha jellegzetességeit. Fogásaink első eleme éppen a fent említett sótlan kenyeret tartalmazza. Ugyanis a "pappa al pomodoro" nem egyéb mint ízletes paradicsomlevesbe áztatott kenyér.

A második fogásként "Crostini al lardo"-t szolgálunk fel, a "lardo" érlelt, zsíros szalonna, amelyet 3-6 hónapon keresztül érlelnek Carrara-márványból készült márvány teknőben. Az íze isteni!

A menüt Gli gnudi con burro e salvia zárja. A gnudi spenótos-rikottás gombóc amelyet ezúttal vajjal és zsályával tálalunk. A "gnudi" jelentése meztelen, ami a végére talán nem is lesz annyira meztelen, hiszen meglocsoljuk vajjal és zsályával. A firenzeiek imádják, s kétségtelen, aki megkóstolja azt rabul ejti egyszerűsége és remek ízvilága.

A fogások felszolgálása után a séf minden alkalommal megjelenik és részletesen elmagyarázza hogyan készülnek a fogások. Kérdezni szabad!

És a borok, egy vörös, egy fehér. A vörös bor a Chianti borvidékről, míg a fehér bor Toscana Bianco Casa Antica termékeként kerül az asztalunkra.

A helyszín a Gustolato Budapest, mert ahogyan azt cégérük is jelzi, az étterem egy "autentico gusto italiano", azaz a hamisítatlan olasz ízvilágot tükröző ristorante. Tulajdonosai, az étterem vezetője és a séf is mind ízzig-vérig olasz. Itt valóban megkapjuk az olasz íz- és érzésvilágot. Az étterem Budapest szívében, csodálatos helyen, a Bazilika mellett található, a pestiesen szólva "Kis-Itálai" negyedben.

A résztvevőket egy "tavolo unico" azaz egy külön asztal várja, amelyet csak nekünk készítenek el erre az estére. Minden résztvevő ennél a nagy asztalnál ülve vesz részt a programon. Természetesen az előadók úgy helyezkednek el, hogy mindenki hallhassa az előadást.

A létszámot 30 főben maximáltuk, ennek oka, hogy megőrizzük azt a színvonalat amely mentén a program mindenki számára élvezhető, követhető. A minimum létszám 10 fő.

Az est vendége Federico, akit - ahogyan annyi más olasz férfit - a szerelem hozta Budapestre, felesége magyar. Ő maga Firenzében született, de már kitűnően beszél magyarul. Fantasztikus hozzáértése, szakértelme a gasztronómiához, kultúrához lenyűgözi  a közönséget.

Mit kínálunk?

Jó toszkán ételeket, a menü három fogásból áll:

  •     Pappa al pomodoro
  •     Crostini al lardo
  •     Gli gnudi con burro e salvia

Pompás toszkán borokat:

  •     Chianti Frescobaldi (rosso)
  •     Toscana bianco Casa Antica (bianco)

A vacsoraest ára: 6000 Ft/fő

Helyszín: Gustolato Budapest, V. Hercegprímás utca 13.

A program hossza: 3 óra

Jelentkezés minimum 10 főtől előzetes időpont egyeztetéssel a kapcsolati adatoknál megadott elérhetőségeken.

 


2018.01.01. - 2018.12.31.
Találatok száma: 3

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra.


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és ...


Zara Boutique Hotel Budapest

Zara Boutique Hotel Budapest

A Boutique Hotel Budapest négy csillagos szálloda 2006. augusztusában nyitotta meg kapuit Budapest szívében, a nyüzsgő belvárosi sétáló-vásárló utca, a Váci utca, az élményt adó Vásárcsarnok és a ...
Találatok száma: 3

Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon ...


Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a ...


ARAZ Bisztró

ARAZ Bisztró

Az Araz Bistro 2011. február 23-tól várja vendégeit. Éttermünkben a nemzetközi konyha kínálata mellett megtalálhatók a hagyományos magyar ételek is. Az ARAZ Bistro bejárata a Szarka utca 5. szám alatt ...
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Toszkán ételek és toszkán borok, beszélgetős vacsoraest a Gustolato Étteremben

Szolgáltató

Gustolato Budapest
Gustolato Budapest
  • Budapest
  • V. kerület