Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!
Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!
Toszkán ételek és toszkán borok, beszélgetős vacsoraest a Gustolato Étteremben

Mindannyian szeretnénk egy kicsit toszkánok lenni. Ott élni, jókat enni, pompás borokat inni, beszélgetni a piazzán, beengedni a bőrünk alá a mennyei napsütést, kezünkkel végigsimítani a végtelen búzamezők naptól cserzett kalászait. Egy este erejéig, átélheted ezt Te is! A jó ételeket, a pompás borokat és a tartalmas, kellemes beszélgetést. A kellemes beszélgetést, amiről az est vendége Federico gondoskodik, aki Firenzéből érkezik hozzánk.

E-mail cím: [vacan...megnézem]
Kontakt személy: Vicsápi Éva idegenvezető
Cím: 1051 Budapest V. kerület , Hercegprímás utca 13.
Résztvevők száma: min 10 fő max 30 fő

Toszkán est vacsorával Budapesten

Ha létezik iskolapéldája annak, hogy hogyan lehet a szegénységből erényt kovácsolni, akkor erre a toszkán konyha kétségtelenül megfelelő. Toszkána Észak-Olaszország közigazgatási régiója, székhelye Firenze.

A toszkán ételek igazán megkülönböztető jegye az etruszkok óta nem egyéb, mint a nemes egyszerűség. A vidéki, falusi toszkán konyha mindig az éppen frissen termő zöldségeket használta fel. De emellett természetesen az olívaolajnak is mindig nagy szerepe volt.

Egyik elengedhetetlen eleme étkezési szokásaiknak a "toszkán kenyér" használata, mely nem egyéb mint sómentes kenyér. Ennek magyarázata, hogy a régi időkben a só igen drága kincsnek számított, így ritka ünnep volt, amikor az emberek hozzájutottak.

A legismertebb toszkán borvidék a Chianti. Ezt bizonyára mindenki ismeri. Az este folyamán felszolgált egyik borfajta - a vörös -, éppen ebből a régióból került ki.

I piatti, azaz fogások pontról-pontra

A menü előállításakor, amelyben vendégünknek Federicónak is nagy szerepe volt, arra törekedtünk, hogy olyan ételsor kerüljön a vendégek elé, amely hűen tükrözi a konyha jellegzetességeit. Fogásaink első eleme éppen a fent említett sótlan kenyeret tartalmazza. Ugyanis a "pappa al pomodoro" nem egyéb mint ízletes paradicsomlevesbe áztatott kenyér.

A második fogásként "Crostini al lardo"-t szolgálunk fel, a "lardo" érlelt, zsíros szalonna, amelyet 3-6 hónapon keresztül érlelnek Carrara-márványból készült márvány teknőben. Az íze isteni!

A menüt Gli gnudi con burro e salvia zárja. A gnudi spenótos-rikottás gombóc amelyet ezúttal vajjal és zsályával tálalunk. A "gnudi" jelentése meztelen, ami a végére talán nem is lesz annyira meztelen, hiszen meglocsoljuk vajjal és zsályával. A firenzeiek imádják, s kétségtelen, aki megkóstolja azt rabul ejti egyszerűsége és remek ízvilága.

A fogások felszolgálása után a séf minden alkalommal megjelenik és részletesen elmagyarázza hogyan készülnek a fogások. Kérdezni szabad!

És a borok, egy vörös, egy fehér. A vörös bor a Chianti borvidékről, míg a fehér bor Toscana Bianco Casa Antica termékeként kerül az asztalunkra.

A helyszín a Gustolato Budapest, mert ahogyan azt cégérük is jelzi, az étterem egy "autentico gusto italiano", azaz a hamisítatlan olasz ízvilágot tükröző ristorante. Tulajdonosai, az étterem vezetője és a séf is mind ízzig-vérig olasz. Itt valóban megkapjuk az olasz íz- és érzésvilágot. Az étterem Budapest szívében, csodálatos helyen, a Bazilika mellett található, a pestiesen szólva "Kis-Itálai" negyedben.

A résztvevőket egy "tavolo unico" azaz egy külön asztal várja, amelyet csak nekünk készítenek el erre az estére. Minden résztvevő ennél a nagy asztalnál ülve vesz részt a programon. Természetesen az előadók úgy helyezkednek el, hogy mindenki hallhassa az előadást.

A létszámot 30 főben maximáltuk, ennek oka, hogy megőrizzük azt a színvonalat amely mentén a program mindenki számára élvezhető, követhető. A minimum létszám 10 fő.

Az est vendége Federico, akit - ahogyan annyi más olasz férfit - a szerelem hozta Budapestre, felesége magyar. Ő maga Firenzében született, de már kitűnően beszél magyarul. Fantasztikus hozzáértése, szakértelme a gasztronómiához, kultúrához lenyűgözi  a közönséget.

Mit kínálunk?

Jó toszkán ételeket, a menü három fogásból áll:

 •     Pappa al pomodoro
 •     Crostini al lardo
 •     Gli gnudi con burro e salvia

Pompás toszkán borokat:

 •     Chianti Frescobaldi (rosso)
 •     Toscana bianco Casa Antica (bianco)

A vacsoraest ára: 6000 Ft/fő

Helyszín: Gustolato Budapest, V. Hercegprímás utca 13.

A program hossza: 3 óra

Jelentkezés minimum 10 főtől előzetes időpont egyeztetéssel a kapcsolati adatoknál megadott elérhetőségeken.

 

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Toszkán ételek és toszkán borok, beszélgetős vacsoraest a Gustolato Étteremben

Szolgáltató

Gustolato Budapest
Gustolato Budapest
 • Budapest
 • V. kerület
Hungária Koncert Programiroda
Hungária Koncert Programiroda
 • Budapest
 • V. kerület
Miniversum Ajándékbolt
Miniversum Ajándékbolt
 • Budapest
 • VI. kerület
All Central Hostel
All Central Hostel
 • Budapest
 • V. kerület
Amadeus Apartments
Amadeus Apartments
 • Budapest
 • V. kerület
Armel Produkció és Sajtóiroda
Armel Produkció és Sajtóiroda
 • Budapest
 • VI. kerület