Bábszínház az egész családnak!
Bábszínház az egész családnak!
A belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben várjuk!
A belvároshoz közel, nyugodt kertvárosi környezetben várjuk!

Csatlakozzon hozzánk, fedezzük fel együtt a veszprémi múzeumok értékeit! Ismét országjáró Roadshow-ra indul a Mozaik Múzeumtúra, amely a Néprajzi Múzeum által megvalósított nagyszabású múzeumnépszerűsítő program. Célja változatlan, a magyarországi múzeumok népszerűsítése, kiemelt célcsoportja továbbra is a 8-16 éves korosztály. 2017-ben a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával folytatódik a Mozaik Múzeumtúra program


Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Mozaik Múzeumtúra veszprémi roadshow 2017

2017. május 26. péntek 08:00 – 22:00

Résztvevő múzeumok:

• Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény
• Dubniczay Palota
• Modern Képtár
• Laczkó Dezső Múzeum
• Művészetek Háza Veszprém

A programok ingyesenek, vagy kedvezményes belépővel látogathatóak!

• Dubniczay Palota: 50 %-os kedvezmény a belépő árából, a meghirdetett programok ingyenesen látogathatók

• Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény: 50 %-os kedvezmény a belépő árából, a meghirdetett programok ingyenesen látogathatók

• Laczkó Dezső Múzeum: ingyenes belépés a Bakonyi Házba és a Laczkó Dezső Múzeum főépületébe

14:00 – 15:00 Arany 200 - tárlatvezetés

Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém, Erzsébet sétány 1.
A Laczkó Dezső Múzeum Arany 200 című kiállításába várjuk az érdeklődőket, egy összművészeti, női tárlatvezetésre. Sipos Anna művészettörténész, Ács Anna muzeológus és a Veszprémi Egyetemi Színpad lányainak közreműködésével egyedi, női szemszögből ismerhetik meg a látogatók Arany János balladáinak világát és Udvardi Erzsébet illusztrációinak hangulatát. A program ingyenes.

15:00- 16:00 Szent László emlékezete – tárlatvezetés

Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém, Erzsébet sétány 1.
A Laczkó Dezső Múzeum Szent László emlékezete című kiállításába várjuk az érdeklődőket, egy összművészeti tárlatvezetésre. Fogl Krisztián történész a Veszprémi Alig Színpad férfi tagjainak közreműködésével egyedi, az erősebbik nem szemszögéből ismerhetik meg a látogatók Szent László király udvarát és életét. A program ingyenes.

14:00 – 15:00 Kettős tárlatvezetés a FénySzínForma állandó kiállításban valamint a Színkontraszt - Dorothee Joachim és Gál András közös tárlatán

Művészetek Háza Modern Képtár, Vass László Gyűjtemény, Vár utca 3-5.
Dorothee Joachim Kölnben, Gál András Budapesten él és dolgozik évtizedek óta a Színfestészet bűvöletében. A Művészetek Háza Veszprém / Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény galériájában szintén együtt állítanak ki; szürke, fehér és sárga monokróm munkáikból egy válogatást a tárlaton. A program ingyenes.

15:00 – 16:00 Tárlatvezetés Ughy István kiállításán

Művészetek Háza Veszprém/Csikász Galéria, Vár utca 17.
Ughy István 1990-ben telepedett le Pápán, azóta folyamatosan jelen van a megye, a régió művészeti életében. Figuratív festő, mélyen expresszív szemléletmóddal és ecsetkezeléssel, harsány, ünnepélyes vagy éppen figyelemfelkeltő színekkel helyezi szembe egymással a régen elmúlt korok tapasztalatát viselő és a mai posztmodern, erkölcseiben csorbult embert. A program ingyenes.

16:00 – 17:00 Tárlatvezetés Vojnich Erzsébet kiállításán

Művészetek Háza Veszprém, Dubniczay-palota /Várgaléria, Vár 29.
A Munkácsy Mihály- és Prima Primissima-díjas festőművészt.
Vojnich Erzsébet nagyon önkorlátozott, nagyon fukar színskálával képes sokteremnyi tárlatot és több évtizedes pályát izgalmasan betölteni. A feketétől a feketéllőn rozsdásig, a mogorva barnától az ezerféle szürkéig terjedő, néha koszlott sárgákat és csüggedt vöröseket megengedő palettája átlagfestő esetében unalmat és manírt ígérne. Csakhogy Vojnich úgy bánik ezzel a spártai színvilággal, olyan pompásan váltja és adagolja, mint egy elszabadult kolorista a maga zengő színeit. A program ingyenes.

16:00 – 17:00 Kedvezményes palotalátogatás

Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény Érseki Palota, Veszprém, Vár utca 16.;
A Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény munkatársai kedvezményes belépővel és tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket az Érseki Palota épületébe, ahol csodás terekben sétálva gyönyörködhet a látogató a Palota csodás műtárgy együttesében.

17:00 – 19:00 KultúrSéta – eddig csak elmentél mellette?!

Találkozó pont: István király és Gizella királyné szobra, Veszprém, Vár utca 20.
Városi kultúrtörténeti sétára várjuk a veszprémieket! Vezetőink segítségével olyan titkokat és érdekességeket is megtudhatnak, mint az ágyúgolyók rejtélye, latin feliratok valódi jelentése, bepillanthatunk fülkeszobrok háta mögé, titkos helyeket fedezhetünk fel, épületdíszítmények ikonográfiáját fejthetjük meg. A program ingyenes.
Útvonal: Boldog Gizella Múzeum - Érseki Palota- Dubniczay-palota - Csikász Galéria - Tűztorony - Modern Képtár-Vass Gyűjtemény - Hősök Kapuja – Óváros Galéria - Utas és Holdvilág Antikvárium – Mestermű Galéria – Utcagaléria – Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér – Veszprémi Petőfi Színház – Eötvös Károly Megyei Könyvtár – Laczkó Dezső Múzeum

20:00 – 22:00 Szűcsinger piknikkoncert

Laczkó Dezső Múzeum, Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Egy zenész és egy költő, Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs közös sorozata közös rajongások (Beatles, Petőfi, kabaré stb.) mentén. A Laczkó Dezső Múzeum melletti ligetben, piknikkoncertre várjuk az alternatív zene, a kortárs magyar költészet, az ikonikus zenék és a társművészetek kedvelőit! Takarókkal, lampionokkal, szomjoltó nedűkkel, és édes-sós finomságokkal várjuk a Mozaik Múzeumtúra Roadshow-n résztvevőket! A program ingyenes.

14:00 – 20:00 Újratervezés – Veszprém 60761 színe

Laczkó Dezső Múzeum Erzsébet sétány 1.
Gombrich Mester Művészeti Tanodájának szabadtéri újratervező projektje várja a családokat! A 10 ikonikus veszprémi épületet ábrázoló óriás színező remek lehetőség újratervezni városunk épületeit és környezetüket. A táblafestékkel fedett fa installációs rendszer a Mozaik Múzeumtúra Roadshow alkalmával egy különleges interaktív és művészeti városkörképpel várja az újratervezőket! Te milyennek látod, miként látogatnád szívesebben Veszprém kulturális helyeit? A program ingyenes.

14:00 – 20:00 Népi játék udvar

Laczkó Dezső Múzeum Erzsébet sétány 1.

A Bakonyi Ház udvarában a gyermekek megismerkedhetnek és kipróbálhatják a népi játékok legnépszerűbb darabjait! A gólyalábazás és mocsárjárás izgalmai mellett hasznosságát is megtanulják, próbára tehetik ügyességüket a karikahajtás és célba dobás során, a családok és baráti társaságok összemérhetik csapatszellemüket, nagyapák hívhatják ki malompárbajra unokáikat! A Mozaik Múzeumtúra Roadshow alkalmával egész délután játékos időutazáson vehetnek részt az érdeklődők. A program ingyenes.

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Veszprémi múzeumi roadshow 2017. május 26. Mozaik Múzeumtúra