Tihany mellé költöztünk, de változatlan szeretettel várjuk régi és új vendégeinket!
Tihany mellé költöztünk, de változatlan szeretettel várjuk régi és új vendégeinket!
Várjuk tihanyi vízparti wellness szállodánkban.
Várjuk tihanyi vízparti wellness szállodánkban.
Wellness kezelések és szolgáltatások a Balaton északi partján, a vízparti Club Tihany Üdülőfaluban

A Club Tihany Üdülőközpont wellness és spa szolgáltatásai mindenki számára elérhetők, akik Tihanyban, vagy Tihany környékén pihennek, üdülnek, nyaralnak. Gyógyászati és rekreációs központunkban elsősorban a krónikus mozgásszervi, reumatikus és keringési megbetegedéseket kezelik. Orvosaink és szakasszisztenseink szakma felkészültsége, berendezéseink és az alkalmazott rendkívül hatásos gyógyeljárások garantálják a sikert. Egyedi gyógykezelések, alternatív terápiák, csomagajánlatok.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Egyedi gyógykezelések Club Tihany Üdülőközpont

Gyógyászati és rekrációs központunkban igénybe tudja venni  mozgásszervi, reumatikus, keringési megbetegedéseire az orvosa által javasolt kezeléseket: hidroterápia, elektroterápia, pakolások, kiegészítő terápiák.

HIDROTERÁPIA

Víz alatti vízsugármasszázs (TANGENTOR)
A kezelés során a fürdő és a masszázs együttes hatását használjuk ki. Javítja a vér-és nyirokkeringést, és fellazítja az izom tónusát. A vendég egy 35-37 C-os vízzel töltött kádban fekszik, közben a kezelő erős vízsugárral óvatosan masszírozza a fő izomcsoportokat.

Hidromasszázs (HIDROXEUR-KÁDFÜRDŐ)
A vendég 35C-os fürdőben fekszik. A meleg víz lágyan masszírozó hatása lazítja és gyógyítja az izmokat és az izületeket. Rendkívül pihentető és kitűnő a vérkeringés fokozására, és az általános közérzet javítására.

Négyrekeszes galvánfürdő
A beteg alkarjait és lábszárait vízzel telt kádacskákba helyezi. A 34 C-os vízen áramot vezetünk át. Ez az intenzív kezelés kiválóan alkalmas sokízületi gyulladásoknál, Bechterew kórnál, ideggyulladásoknál, lágyrészreumatizmusban.

ELEKTROTERÁPIA

TENS
TENS = bőrön keresztül történő idegi ingerlést jelent.
A TENS készüléket elsősorban mozgásszervi megbetegedések kezelésére használják. Idegi eredetű fájdalmak kezelésére is kitűnően alkalmas, mint migrén vagy polyneuropathia, idegzsábák és övsömör utáni fájdalomcsillapítás.

BEMER mágnesterápia

Javítja, intenzívebbé teszi a vérkeringést egészen a hajszálerek szintjén is .Aktivizálódik az anyagcsere. Javul a sejtek regenerációja és emelkedik a sejtek energia szintje. A szövetekben megnő az oxigén ellátottság. Javulnak a véráramlás tulajdonságai, csökken a vérrögösödés (trombus képződés) hajlama. Javul a vörösvértestek anyagcseréje. Az immunrendszer erősödik. Oldja a stressz okozta vegetatív feszültséget. A stressz okozta elváltozásokat képes visszafordítani. Ellazítja az izmokat. Csillapítja a fájdalmat.

Iontoforézis
A kezelés lényege, hogy galvánáram segítségével gyógyszert juttatunk a szervezetbe. Izületi gyulladás, idült degeneratív kopásos és gyulladásos izületi valamint gerinc megbetegedések esetén javasolt. Gyorsítja a vérömlenyek felszívódását, puhítja a hegesedéseket.

Ultrahang
Mechanikus rezgés által létrehozott mikromasszázs, mely termikus és kémiai hatást is kivált. Hatékony nyak, váll izomzat kötöttségére, izületi kopásos megbetegedésekre, gerinc kisizületi fájdalmakra, szinte minden mozgásszervi megbetegedésre.

Galvánkezelés
A konstans galvánáram egyike a legrégibb elektroterápiás kezeléseknek. Az áram hatására a betegnek bizsergő, enyhén szurkáló áramérzése van. Élettani szempontból fájdalomcsillapító- ingerlékenységet fokozó és értágító hatása van.
TENS (Transcutan -bőrön keresztüli- Elektromos Ideginger Kezelés) Egyéni érzékenység szerint akár naponta többször is használható. Mindenfajta fájdalomcsillapításban igen jól bevált.

DIADINAMIC kezelés
A kezelés során különböző típusú áramformákat használunk fájdalomcsillapításra, és a vérkeringés fokozására. Javasolt használati terület: húzódások, zúzódások, ödémák, izületi és gerinckopások, porckorong problémák.

Szelektív ingeráram kezelés
A kezelendő testfelületre, az izmok eredési és tapadási pontjaira elektródát helyezünk. A készülék a kezelés alatt izom összehúzódást hoz létre. Fontos terápiás eljárás a perifériás bénulások esetén, izomsorvadás megelőzésére, gyenge izmok erősítésére.

Interferencia
A kezelés a fájdalomcsillapítás rendkívül hatásos módszere, különösen a nyak és a gerinc területén. A középfrekvenciás áram a bőr ellenállását jól leküzdi, rendkívül kellemes érzést kelt a betegnek.

Interferencia vákummal
A vákum elektróda használatakor az elektromos energiához a mechanikai energia is hozzá adódik. A vákum szívóhatást fejt ki, a szívás impulzusszerű. A fájdalomcsillapításon túl gyógyító hatással bír a vérkeringés javítása s a szövetek fokozott oxigén ellátása következtében.

Rövidhullám
A kezelés hatására endogén hő jön létre a szervezetben, a vérkeringés fokozódik, az izomtónus csökken, ezáltal az izomfájdalmak is csökkennek. Kiválóan alkalmazható krónikus izületi gyulladásoknál, izületi kopásoknál, ínhüvelygyulladásoknál, teniszkönyöknél.

PAKOLÁSOK

Parafangó
Gyógyiszap parafinnal történő társítása. Előnye: jobb hőhatás, idomulás a testalkathoz, higénikus, sterilizált. A 40 C-ra melegített parafangót felhelyezzük forró pakolás formájában a beteg felületre. A pakolás javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását, lazítja az izmokat, és csillapítja a fájdalmat.

RITEX
Izületi bántalmakra, fájdalmas izomcsomók, feszes vállövi és hátizomzat esetén használt pakolás. Több komponensből álló gyógyfolyadék. A fájdalmas testrészt bekenjük, lefedjük fóliával, majd meleg takaróval betakarjuk.

KIEGÉSZÍTŐ TERÁPIÁK

Bioptron lámpa kezelés
A bioptron lámpa természetes módon hat a szervezet öngyógyító képességére, segíti a regenerációs és gyógyító folyamatokat. A gyógyító hatását a polarizált fénnyel éri el. Javítja a vérkeringést, serkenti a gyógyulási folyamatokat a szervezet egész területén, felgyorsítja a sebgyógyulást, csillapítja a fájdalmat. Minden bőrproblémára kiválóan alkalmas.

Infralámpás kezelés
Az ultraibolyáétól eltérően a kezelendő terület hőmérsékletének emelkedésével jár. Felgyorsítja az anyagcserét, és ezzel javítja a vérkeringést, segíti a sejtek regenerálódását. Krónikus gyulladások esetén (arcüreg, homloküreg gyulladás), sebgyógyulás gyorsításánál, friss műtéti hegeknél kiválóan alkalmazható.

Gyógytorna
A gyógytorna minden bizonnyal a gyógyulás folyamatában alkalmazott leghatékonyabb kezelések egyike. A gyógytorna a mozgásképesség visszaállítása speciális gyakorlatok segítségével. Szállodánkban magasan képzett és tapasztalt gyógytornász dolgozik, aki aktív és passzív gyakorlatokat, valamint kimozgatásokat végez, és végeztet.

Gyógymasszázs
Az emberi testet érő mechanikai ingerek közvetlen és közvetett úton befolyásolják a szövetek működését. Hatásuk elsősorban helyi hatás.Ilyenkor a bőrfelszín kipirul, a feszes, letapadt és görcsös izomtónus felszabadul a nyomás, fájdalom alól, ennek hatására ellazul a beteg, és fájdalma csökken, végül megszűnik és intenzív méregtelenítő folyamat, indul meg a szervezetben

Alternatív terápiák

Napjainkban igen kedvelt módszer a hagyományos gyógykezelések hatását alternatív gyógykezelésekkel is kiegészíteni, megerősíteni. Gyógyászati részlegünkön az alábbi alternatív kezeléseket tudja igénybe venni: hangtálmasszázs, reiki kezelés, testgyertyázás, fülgyertyázás.

Tibeti hangtálmasszázs:

A hangtálakból előhívott rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végigáramlanak az egész testben.

Ha a test blokkmentes, akkor a hangrezgések áthaladnak és kilépnek a lábujjaknál és a hajszálak végénél.

A rezgéseket a páciens azonnal érzékeli s a folyamatos hang és rezgésáramlás hatására kellemesen ellazul.

Mivel szervezetünk mintegy háromnegyede vízből van, a hangmasszázs fizikai hatást gyakorol egész szervezetünkre: szerkezetéből adódóan kiválóan továbbítja a hanghullámokat. A bőrön keresztül hatolnak testünkbe a rezgések, eljutnak az izmokhoz, belső szervekhez, megmozgatva a mintegy 100 billióra becsült sejtet, ezért minden sejtünk masszázst kap. A tálak által közvetített kellemes, vibráló érzés mellett hangolják szervezetünket, helyreállítva energetikai tervrajzunk eredeti minőségét.

Boldogságérzet árad szét bennünk, energetikailag töltődünk ilyenkor, s a többszöri kezelések hatására erősödik többek között az immunrendszerünk, javul a koncentrálóképesség, a kreativitás, a kiegyensúlyozottság.

A hangmasszázs, hangterápia hatásai:

 •     Stressz okozta feszült állapotok oldódása
 •     Légzés javulása, elmélyülése
 •     Immunrendszer felerősödése, öngyógyító folyamatok beindulása
 •     Energiablokkok oldódása
 •     Nyak, váll, hát, deréktáji izomfájdalmak enyhülése, megszűnése
 •     Fejfájás, alvászavarok elmúlása
 •     Emésztési szabályozás, alhasi görcsök oldódása
 •     Keringési zavar, magas vérnyomás helyreállítása
 •     Tanulási nehézség, koncentráció, motiváció javulása

Reiki kezelés:

Reiki = univerzális életenergia. Egy önálló rendszer, mindenki számára elérhető és alkalmazható eszköz, megtapasztalható hatásaival tanít és segít az életminőség javításában. A Reiki kapcsolódik minden olyan törekvéshez, amely a test-lélek egységét és harmóniáját szolgálja. Segít a fizikai, érzelmi és mentális problémákon.

Fülgyertyázás:

A fülgyertya lenvászon alapanyagú méhviasszal átitatott üreges henger, égésekor az égő láng alatt légritka tér keletkezik, amely vákuumhatást eredményez. A szívóhatás következtében a kezelt zónák területén vérbőség keletkezik, nő a váráramlás sebessége. Ezáltal elszállítódnak a salakanyagok, megindul a váladékfolyás. Az ingerek a fülön található reflexzónákra is hatnak, stimulálva többek között a garat nyirokrendszerét. Az egész test relaxációját, energiaharmonizációt érhetünk el. Alkalmas fül-, homlok és melléküregek gyulladásai, halláscsökkenés, nátha, megfázás, szénanátha, fejfájás, migrénes panaszok, nyakmerevség esetén

Testgyertyázás:

A gyertya egy viasszal –esetleg gyógynövénnyel is- átitatott kürtő alakú vászon.
A testgyertyát főleg az akupunktúrás pontok felett alkalmazzuk. Nagyon sokoldalú a felhasználása. Mindenféle fájdalom csillapítására, funkciók helyreállítására alkalmas, pl. gerinceredetű fájdalmak, fogyás elősegítésére, bélrendszeri gondok esetén, nőgyógyászati bajok, potencia zavar

Csomagajánlatok

Gyógyászati és rekreációs központunkban elsősorban a krónikus mozgásszervi, reumatikus és keringési megbetegedéseket kezelik. Tekintse meg csomagajánlatainkat! A csomagokban foglalt kezelések az orvosi konzultációt követően kerülnek kijelölésre.

KOMPLEX GYÓGYKÚRA vagy REHABILITÁCIÓS KÚRA

 • ajánlott tartózkodási idő: 14/21 éj 
 • felvételi-, kontroll-, és záró orvosi vizsgálat
 • 20/30 orvos által javasolt gyógykezelés 

EGÉSZSÉG KÚRA vagy MINI INTENZÍV REUMA KÚRA

 • ajánlott tartózkodási idő: 7/14/21 éj
 • Felvételi és kontroll orvosi vizsgálat.
 • hetente 5  (5/10/15) orvos által javasolt gyógykezelés,

FÜRDŐKÚRA vagy REKREÁCIÓS KÚRA

 • Felvételi, kontroll, és záró orvosi vizsgálat
 • 10 orvos által javasolt gyógykezelés,.

PRÓBA KÚRA:

 • 1 orvosi tanácsadás.
 • 3 gyógykezelés vagy gyógymasszázs,

MEGISMERŐ KÚRA:

 • 1 gyógymasszázs,
 • 1 kádfürdő
Találatok száma: 2

Balatoni Bungalow Üdülőfalu Club Tihany

Balatoni Bungalow Üdülőfalu Club Tihany

Balatoni Bungalow Üdülőfalu. 160 bungalow várja vendégeit Budapesttől 120 km-re, a tihanyi félsziget csúcsán, természetvédelmi területekkel körbe ölelt 13 hektáros ősparkban, közvetlenül a vízparton ...


Club Tihany Üdülőfalu Hotel & Bungaló, Konferencia-, Üdülő-, Wellness és Gyógyászati Központ

Club Tihany Üdülőfalu Hotel & Bungaló, Konferencia-, Üdülő-, Wellness és Gyógyászati Központ

Budapesttől 120 km-re, a tihanyi félsziget csúcsán, természetvédelmi területekkel körbe ölelt 13 hektáros ősparkban, közvetlenül a vízparton fekszik a Club Tihany üdülőközpont. Igazi paradicsom a ...