Kőkorszaki Kalandtábor - Kézműves tábor - Angol nyelvi tábor
Kőkorszaki Kalandtábor - Kézműves tábor - Angol nyelvi tábor
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!
Kerekerdő Élménypark - szórakozás minden korosztálynak!

Játék, mese, bábok, táncház és az alkotás öröme kicsiknek és nagyoknak. Egy felhőtlen nap gondok nélkül. Egy hely, ahol az egész család jól érzi magát. Zsámbéki Zsibongó családi báb/játékos napok 2017. július 21-22-én a zsámbéki Zárdakertben. Egy új, komplex, ebben a régióban hiánypótló fesztivál, a szabad játék és a mese örömének ünnepe. Egy igazi családi nap, ahol a szülők és gyermekek együtt játszhatnak, ahol minden korosztály, egy egész napon át, folyamatosan talál maga számára érdekes nézni, fogni, szagolni, vagy játszani valót. A nyitó és záró előadás kivételével a teljes program ingyenes!

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Zsámbéki Zsibongó

2017. július 21 - 22.

Zsámbék, Akadémia u., Zárdakert

A program a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis szervezésében valósul meg.

PROGRAM

Nyitóprogram:
07.21., péntek, 20:30

A helység kalapácsa – a MárkusZínház előadása (kamasztól 100 éves korig)

Pilári Gábor és Vajda Zsuzsanna
Vérbő vásári komédiaként feldolgozott vígeposz 9 bábbal, néhány kellékkel, 3 székkel, két színésszel, sok improvizációval és komikummal. Egy nagy közös játék, amelyben a néző észrevétlenül lesz részese az előadásnak: lehet tartópillér egy templom toronyban, kelléktartó kilincsfelelős, vendég a csapszékben, akit éppen borral kínálnak. Még egy szerelmi vallomás főszereplőjévé is előléphet, ha túljut a kocsmai verekedésen. És hogy senki ne menjen haza üres kézzel, az előadás végén „souvenir-ajándékok” megszerzésére is lehetőség nyílik.
Vidor Fesztivál utcaszínházi kategória, Pierrot Díj (2007)
Jegyár: 500-1500 Ft 

Zsámbéki Zsibongó:

07.22., szombat 10.00-tól alkonyig
bábelőadások és népi játékok kavalkádja sok zenével és vidámsággal
INGYENES PROGRAM   

11.00-11.45
Ludas Matyi – Kereplő Színház

Szívós Károly
Fazekas Mihály legismertebb művének átdolgozása a furfangos Matyiról, aki az őt ért sérelmet háromszor veri vissza Döbrögi uraságon. Kicsik és nagyok együtt szurkolhatnak, nevethetnek a bábszínház és a vásári komédiák varázsát egyesítő előadáson. 
Rendezte: Szívós Károly
Játsszák: Szívós Károly, Török Ágnes
Bábtervező: Török Ágnes

14.00-15.00
A háromágú tölgyfa tündére – Fabók Mancsi Bábszínháza

Keresztes Nagy Árpád és Fabók Mariann
A sűrű erdő közepében gonosz boszorkány őriz három tündérleányt egy ódon tölgyfába zárva. Mesénk arról beszél, hogy egy éretlenke királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, és mint szeret meg egyet halálosan. De kettejük boldogságára várni kell türelmesen, hiszen szerelmüknek sokféle sötét fondorlatot kell még legyőznie.
Díszlet, bábok: Mátravölgyi Ákos; Gapitos mester: Lénárt András
Az előadást megalkotta és játssza: Fabók Mariann és Keresztes Nagy Árpád
5 éves kortól ajánljuk.

16.00-16.45

Aracs Eszter
Guruló cirkusz – Mikropódium Családi Bábszínház
Mélyen Tisztelt Publikum! Amit itt lát, Unikum!
Nyissák ki a szemüket, üssék össze kezüket!
Ne tátsák a szájukat, mozdítsák a lábukat!
Jöjjenek, csak jöjjenek, mutatványos érkezett!
Írta és rendezte: Aracs Eszter és Lénárt András
Tervezte: Emőd Kriszta
Zene: Szirtes Edina „Mókus”
Játssza: Aracs Eszter

18.00-19.00
Mátyás király szárnyai – MárkusZínház
Több mint ötszáz éve, ükapánk ükapja idején, egészen más világ volt Magyarországon. Ebből az időből maradt ránk híre és neve törökverő Hunyadi Jánosnak és az Ő fiacskájának, Mátyásnak. Nevelték tudósságra, bajvívásra, majd egy napon a Duna jegén két angyal királlyá koronázta. Szilágyi Erzsébet és Hunyadi János emlékezik vissza nagy királyunk gyermekkorára, győztes csatáira, és lelkének égbe szállására. Akkor még angyalok töltötték meg az eget, a kapukban sárkányok tisztelegve fújták a tüzet.  

MárkusZínház
Hunyadi János: Pilári Gábor, Blattner Géza Díjas
Szilágyi Erzsébet: Vajda Zsuzsanna, Blattner Géza Díjas
Színpadra állította: Pilári Gábor és Vajda Zsuzsanna
Kovács Márton muzsikáját Pilári Lili Eszter szólaltatja meg.
III. Országos Gyermekszínházi Szemle I. Díj
ASSITEJ Magyar Központ Üveghegy Díj

A bábelőadások mellett egész nap változatos elfoglaltságot kínáló programok várják a nagyérdeműt a játék és az alkotás jegyében:

Betyárpróbák kis és nagy betyároknak

Ügyességi és erőfitogtató népi játékok nagyobbacska gyermekeknek a betyárkor furfangos világából: mocsárjárás, mozgó lovon egyensúlyozós, ugratós, liszteszsák püfölős, lovon birkózós …

Babajátszó Nyár-időben

Szirom-kergető, illat-pergető, virág-daloló, réten-röppenő családi program, melyben a legkisebbek számára kínálunk lehetőséget csendességre, játékra muzsikával, énekkel, valódi- és játékhangszerekkel, babákkal, mackókkal, kicsike konyhával, apró bútorokkal.
A nagyobbacskákat pedig énekes- és ügyességi játékok várják pörgős szoknyával, szekérkével, fa-lovacskával, fejre való kendővel-kalappal.

Illatjáték - mézes-mázas játszó

A résztvevők belekóstolhatnak a mézeskalács-mesterség varázslatos világába, a jó tészta készítésének titkától a gyúrás, nyújtás és három különböző díszítési módon keresztül, a sütésig. Akinek ahhoz támad kedve, akár saját tervezésű mézesbábot is készíthet!

Fúrós-faragós-díszítgetős-kötözgetős mesterségek

Kézműves alkotók segítségével saját magunk készíthetünk hangszert, kicsi ajándéktárgyakat, ékszereket, játékokat. Egyszerűség, kreativitás, hagyomány és szépség találkozik ezekben a különleges alkotó játékokban: hangszerkészítés, fafaragás, tűzzománc, és kötélverés. 

Fotózkodó

Kádár Ferenc vándorfotográfus műtermében különleges fotók készítésére nyílik lehetőség.  Kinek ne lenne kedve korhű kosztümbe öltözve, odaillő kellékekkel körülvéve beállni egy  korabeli életképbe? Az illúziókeltést szolgálják az egyes képekhez használható választható öltözékek, tárgyak, továbbá a beöltözést, kellékezést segítő parasztmenyecske.

Táncoltató

A játékban, nézelődésben elgémberedett tagokat átmozgathatjuk, a táncos cipellőket koptathatjuk vérpezsdítő moldvai és gyimesi muzsikára Simon Kati vezetésével. Kísér a Pergető Zenekar.

Záróprogram:
07.22., szombat, 20.30
Dorottya – Csavar Színház előadása (kamasztól 100 éves korig)

Gál Tamás és a közönség
Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya, vagyis a dámák diadalma a Fársángon kicsit másképp...
Gál Tamás egy személyben, parádésan formál meg minden figurát. Sok humorral, improvizációval, játékossággal hozza közel a klasszikus szöveget a mai nézőhöz. Az előadásban társa a zenész Mester András és a közös játékra nyitott publikum.
Rendező: Gál Tamás 
Jelmez és bábtervező: Őry Katalin Rozália 
Zene: Bodonyi András 
Jegyár: 500-1500 Ft   

Forrás: szervezők, Zsámbéki Színházi Bázis 

Online jegyvásárlás