Fürdőfesztiválra hívunk és várunk mindenkit Harkányba!
Fürdőfesztiválra hívunk és várunk mindenkit Harkányba!
A világ legjobb fiatal műúszói jönnek Budapestre
A világ legjobb fiatal műúszói jönnek Budapestre
Augusztus 20 a Tisza-tónál: fedezzék fel ezt a csodálatos állat- és növényvilágot!
Augusztus 20 a Tisza-tónál: fedezzék fel ezt a csodálatos állat- és növényvilágot!
Kedvező árú mini szünidő Sopronban táncos esttel és nyáron kétféle strandbelépővel!
Kedvező árú mini szünidő Sopronban táncos esttel és nyáron kétféle strandbelépővel!

Szívmelengető programkoszorú, karácsonyi hangulatot idéző koncertek és máglyagyújtás is várta a napfényes időben Kékestetőn a karácsonyra és a síszezonra készülőket november 29-én. Hatodik alkalommal került megrendezésre az ország legmagasabb „fennsíkján”, az Angyalok tisztásán a Heves megyei Advent köszöntő esemény, mely hevesi üzletemberek és civilek összefogásával valósult meg.

A Kékestető Sícentrum és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány szervezésében egész napos ünnepi program és vásári kavalkád várta november 29-én a látogatókat.  Heves megye minden szegletében ismerősen cseng már a kékestetői advent köszöntő esemény, melyet 2015-ben immár hatodik alkalommal szerveztek meg. A teljes egészében magánadományokból finanszírozott egész napos ünnepi program feltöltődést és kikapcsolódást is jelent a hevesieknek.  A kedvező természeti adottságok révén a hazai síelés bölcsője a Kékestető. Az egyik legrégibb  síterület az elmúlt évek folyamatos beruházásai révén a legfejlettebb hazai sípályák közé  került hazánkban. A sísport mellett Kékestető az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a fantasztikus mátrai panorámának és  kristálytiszta, gyógyító hatású levegőjének köszönhetően.

Nemcsak Heves megye, hanem az egész ország csúcsa Kékestető. Egy különleges helyszínen, az Angyalok tisztásán rendezzük évről-évre, immár hagyományosan az advent köszöntőt, mely a mi ajándékunk az ideérkező családoknak. A Mátra mindig is az összetartásáról, gyönyörű természeti adottságairól volt híres. Azért tartjuk fontosnak a közös adventi ünneplést, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet a Karácsony üzenetére és az itt elérhető természeti kincsekre - hangsúlyozta Dobróka Tamás, a Kékestető Sícentrum tulajdonosa.

Az ünnepi műsor nyitányaképpen  az aszódi  Csengey Gusztáv Általános Iskola diákjai Betlehemes Játékot adtak elő, majd az Angyalok kórusa, a  gyöngyösi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézet diákjai énekeltek.  Molnár Ferenc Caramel kiskoncertjét követően az adventi koszorú megáldását és az első gyertya meggyújtását Juhász Ferenc címzetes kanonok, pápai káplán celebrálta.  A program a Csík Zenekar élő, adventi karácsonyi koncertjével és máglyagyújtással folytatódott.

A vásári forgatagban közel 30 árus és népi iparművész kínálta kézműves termékeit: családi vállalkozásban készült egyedi textilalkotások, adventi koszorúk, tűzzománc ékszerek, gyöngyékszerek, kőképek, bőrdíszművek, bio élelmiszerek, termelői méz és mézkülönlegességek, kézműves sajtok és még számtalan különleges termék közül is válogathatott a közönség. A nagy érdeklődésre való tekintettel Mátraháza és Kékestető között ingyenes buszjárat szállította a vendégeket.

Az adventköszöntő  Gyöngyösön, a Belváros téren zárult, ahol ünnepi műsor keretein belül gyúltak fel a karácsony közeledtét jelző fények.

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/adventkekesen

2015-12-02 16:05:18

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Advent a Kékesen az Angyalok tisztásán