Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.
Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.

A Szent István Király Múzeum művészeti pályázatot hirdet a Floralia, Tavaszköszöntő Ünnep alkalmából. A pályázat célja, hogy a tehetséges alkotók számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson a Floralia-rendezvény keretein belül.

A pályázat témája:

„Istenek és Istennők hazája - Az ókori Római Birodalom vallása”

Több mint kétezer évvel ezelőtt, az eredeti római vallás leginkább a természeti erők és tulajdonságok megszemélyesítésén alapult. Így ölthetett isteni alakot a harc, az egyetértés, hűség vagy szabadság fogalma. Az időszámításunk előtti V. században etruszk közvetítéssel elkezdték átvenni a görög mitológiából ismert alakokat, így számos római Isten rendelkezik görög megfelelővel.

Ez a színes mitológiai közösség izgalmas témát nyújt kreatív alkotások születéséhez. Hogyan ábrázolnád a kevésbé híres isteneket? Hogyan nézne ki Hygieia, az egészség, tisztaság és közegészségügy istennője? Mivel ábrázolnád Austert, aki az esőt hozó viharos szél megtestesülése? Hogyan nézne ki egy római isten, ha a modern korba csöppenne?
Ragadj ceruzát, ecsetet és mutasd meg, te hogyan képzeled el a római mitológia alakjait!

Leadási határidő:

  • 2018. április 15.

A leadási határidő után érkező alkotásokat nem áll módunkban értékelni.

Kategóriák:
  • Általános iskola - felső osztályos diák
  • Középiskolás diák
  • Felnőtt
Pályázati feltételek:
  • A pályázaton való részvétel ingyenes.
  • A pályázó egy pályaművet adhat be. Méretbeli megkötés: az alkotás mérete legfeljebb 100 cm x 70 cm lehet!
A pályázat beadásának módja:

A pályázatra jelentkezni 2018. február 1-től a bencze.orsolya@szikm.hu email címen lehet, tárgy megjelölés: Floralia 2018 és az alkotó neve. Az email szövegében kérjük feltüntetni a pályamű választott kategóriáját és tervezett méretét. Általános iskola és középiskola esetén az iskola és az osztály megnevezését jelöljék.

A pályázatra készült alkotásokat a Szent István Király Múzeum - Rendház kiállítóhelyén személyesen, vagy postai úton várjuk. (8000 Székesfehérvár, Fő utca 6.)

A pályázat egyéb feltételei:

Nevezni kizárólag saját készítésű alkotással lehet, ennek megszegése a pályázatból való kizárást vonja maga után.

Kérjük az alkotó nevét, kategóriáját, email-címét (telefonszámát) és a mű címét a pályamű hátoldalára jól olvasható módon feljegyezni a későbbi kapcsolattartás végett.

A zsűrizés eredményét kategóriánként 2018. április 20-án 16:00 órakor tesszük közzé, Az eredmények a SZent István Király Múzeum weboldalán, és a Szent István Király Múzeum közösségi oldalán is megtekinthetőek lesznek. 

Az értékelés főbb szempontjai:

- egyedi megközelítés, a téma saját nézőpontra történő megfogalmazása
- kreatív ötletek
- technikai kivitelezés

Május 2-től a kiállított alkotások átvehetők a Szent István Király Múzeum Rendház épületének portáján. (8000 Székesfehérvár, Fő utca 6.)

A díjazottak elismerése:

A beérkezett pályaművek a Floralia rendezvény időtartama alatt, csoportos kiállítás keretében megtekinthetőek lesznek. A legkiemelkedőbb alkotások kategóriánként értékes jutalomban részesülnek.

További információk:

Bencze Orsolya szervező

bencze.orsolya@szikm.hu

+36 70 503 2462

www.szikm.hu

www.facebook.com/szentistvankiralymuzeum

2018-02-27 15:46:32

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Floralia művészeti pályázat 2018

Szolgáltató

Szent István Király Múzeum
Szent István Király Múzeum
  • Székesfehérvár