Imagine Budapest - Tematikus városnéző séták
Imagine Budapest - Tematikus városnéző séták

Rengeteg olyan rejtett kincse, építészeti különlegessége, történelmi érdekessége van a fővárosnak, amelyet még az itt élők többsége sem ismer. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) valamint annak Idegenvezetői Továbbképző Központja által az Idegenvezetői Világnap kapcsán február 25. és 28. között szervezett programsorozat épp erre hívja fel a figyelmet: egy született fővárosi is lehet turista Budapesten.

Február utolsó hétvégéjén fővárosi idegenvezetők társadalmi munkában mutatják be Budapest olyan nevezetességeit, történelmi és kulturális értékeit, amelyek gyakran még az itt élők előtt is ismeretlenek. Az Idegenvezetői Világnap kapcsán 4 nap alatt több mint 100 rendhagyó városnéző programot szervezett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara valamint annak Idegenvezetői Továbbképző Központja.

A főváros történelméhez, kultúrájához és nevezetességeihez kapcsolódva különleges élmények, minimum 20 perces, de legfeljebb 3,5 órás séták és túrák várják az érdeklődőket.

Az idén 120 éves földalattival mind a 4 napon át visszautazhatunk 1896-ba. A február 25-i, csütörtöki nyitónapon Óbudán Krúdy Gyula nyomába szegődhetünk, esetleg belenézhetünk az ELTE Csillagászati Tanszékének speciális naptávcsövébe.

Pénteken Ady Endre és utolsó szerelme, felesége, múzsája, Csinszka közös életébe nyerhetünk bepillantást, vagy képzeletbeli közös sétát tehetünk Liszt Ferenccel, esetleg a magyar szecesszió nagymestere, Lechner Ödön építészetét csodálhatjuk meg.

Szombaton a budai hegyekbe lehet kirándulhatunk Kitaibel Pál emlékére, a Budapest hajó fedélzetén vetített képekkel hasonlíthatjuk össze a régi és a mai főváros látképét, megismerkedhetünk a Wekerle-telep titkaival, megnézhetjük, hol éltek a Pál utcai fiúk, hol mulattak a főurak, vagy hol éltek a legnagyobb előkelőségek.

Vasárnap Jókai Mór nyomában járhatunk a Svábhegyen, sétálhatunk Károlyi István gróf birtokán, bejárhatjuk az Operaházat, vagy a zsidónegyedet. A programsorozat zárónapján nem csak gyalogos, hanem térítésmentes autóbuszos és hajós túrák indulnak a Bálnától (Budapest, Fővám tér 11-12.) – mozgáskorlátozottaknak is –, illetve a Boráros térről és a Móricz Zsigmond körtérről városnéző villamos indul.

A részvétel a programok nagy többségén szintén ingyenes, néhány helyszínen azonban a kedvezményes árú belépőt meg kell vásárolni. Az egyes napok részletes programjai, valamint a regisztrációs lehetőségek a www.bkik.hu oldalon elérhetőek. Az óriási érdeklődés miatt célszerű mielőbb bejelentkezni a programokra.

2016-02-18 21:08:57

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Időutazás Budapesten