Magyar Természettudományi Múzeum látogatás
Magyar Természettudományi Múzeum látogatás

HOL PORLIK SZULEJMÁN MÁGIKUS SZÍVE? Akar Szulejmán-rajongóból Szulejmán-kutatóvá is válni? A Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállításán mindennél jobban megismerheti a három részre szakadt Magyarország történetét. Az ott látható tárgyi emlékeken keresztül megelevenednek a török hódoltság idejének mindennapjai, a végvári katonai élet és a kor kultúrája. És mikor már azt hiszi, mindent tud, életre kel a történelem.

A Szulejmán-évforduló felkorbácsolta a magyarországi török kori emlékek iránti érdeklődést. Így indult el a Travel Channel tévécsatorna régész műsorvezetője is, hogy felkutassa a Szulejmán szultán személyéhez köthető relikviákat. A Magyarországon forgatott izgalmas epizód április elején kerül adásba.

Ebből az alkalomból különleges programot kínálunk, amelyen kvízjátékaink nyertesei ingyen vehetnek részt.

Életre kel tehát a történelem, hallgassa meg a Meséket a múltból: a török világ mindennapjainak titkait. Mesél a patikárius felesége, a pékné és Brandenburgi Katalin frauzimmere, kobzos énekmondó kíséri lépteiket. A Magyar Nemzeti Múzeumban életre kel a török hódoltság idejének magyar történelme.
Az egy órás élő interpretációs programon megelevenedett korabeli személyek és tárlatvezetők kalauzolják végig a látogatókat a három részre szakadt ország mindennapjain: beavatnak a városi élet titkaiba, mesélnek a hadi események küzdelmeiről, bemutatják a korabeli divatot és zenét.

A vendégeket ezután exkluzív vetítésre hívjuk, a Travel Channel Expedíció az ismeretlenbe sorozatának a Szigetvárnál életét vesztő Szulejmán szultánról szóló epizódjának megtekintésére – és vendéglátással is készülünk.

Szulejmánról, az Oszmán Birodalom egyik legnagyobb hódítójáról egy amerikai régész, Josh Gates megtudta, hogy az uralkodó belső szerveit – köztük a szívét, amely sokak szerint mágikus erővel bír – Magyarországon temették el. Ezért ideutazott, hogy maga találja meg a síremléket. A film forgatása óta a hazai kutatás nemzetközi tudományos világsikert hozott. Vajon jó nyomon járt-e a tévécsatorna műsorvezetője? A filmben erre is választ kapunk.

A Magyar Nemzeti Múzeum és a Travel Channel április 1-jén és április 8-án 16:00-tól annak a 30-30 résztvevőnek kínálja ingyenesen ezt a programot, aki március 19. és 22. között a Magyar Nemzeti Múzeum Facebook oldalán  vagy április 1-e és 4-e között a DIGI vagy a Travel Channel Magyarország Facebook-oldalán részt vesz a kvízjátékban és helyesen válaszol. A játékos kedvű érdeklődők ingyenes páros belépőt nyerhetnek erre a különleges, szűk körű időutazásra.

A program helyszínén teljesített játékban kisorsolunk egy családi hétvégét is a ceglédi Hotel Aquarell****-be.

Játsszon és nyerjen!

Exkluzív program – Magyar Nemzeti Múzeum.

ÉLŐ MÚZEUM-JÁTÉK!

A Travel Channel tévécsatornán hamarosan látható lesz az Expedíció az ismeretlenbe „A szultán szíve” című Magyarországon forgatott epizód, amelyben a műsorvezető I. Szulejmán nyomában jár. Akik válaszolnak az ezzel kapcsolatos alábbi kérdésünkre, páros belépőt nyerhetnek az április 1-jén pénteken 16:00-kor kezdődő, a török hódoltság idejét megelevenítő programunkra.

Kérdésünk: Szulejmán szultán belső szerveit állítólag itthon temették el, bár testét a mai Isztambulban helyezték el.

Hogy nevezik török szóval a sírboltokat?
A. türbe
B. mecset
C. dzsebedzsi

A helyes választ hozzászólásban itt várjuk március 23. szerda éjfélig, majd 15 db páros belépőt sorsolunk ki A fényességes padisah árnyékában – megelevenedő aranykor című programunkra. Nyerteseink ezután kávé és sütemény mellett premier előtt nézhetik meg az Expedíció az ismeretlenbe „A szultán szíve” epizódját, amely a tévécsatornán április 3-án 19:00-kor lesz látható.

Facebook: https://www.facebook.com/nemzetimuzeum

Web: mnm.hu

2016-03-22 08:34:29

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Időutazás. A Magyar Nemzeti Múzeum és a Travel Channel kvízjátéka