Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Nagy kihasználtsággal robog a börzsönyi kisvasút!
Thermál Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Nagy kihasználtsággal robog a börzsönyi kisvasút!

Már több mint hatezren próbálták ki Márianosztra és Nagyirtáspuszta közötti kisvasutat. Az átadása óta közel 4000 kilométert tett meg a Márianosztra és Nagyirtáspuszta között közlekedő erdei vasút. A Börzsöny egyik gyönyörű részén keresztülhaladó kisvasúti pálya felújítása sikeresnek bizonyult, a júniusi átadása óta vonzza a látogatókat a környékre és folyamatosan teltházzal üzemel. Több mint 6000 utas utazott már rajta.

Június 2-án nagyszabású rendezvény keretében adta át az Ipoly Erdő Zrt. a Márianosztra és Nagyirtáspuszta közötti felújított kisvasúti pályaszakaszt az utazóközönségnek. Azóta is töretlen a népszerűsége a fejlesztésnek, a legforgalmasabb nyári időszakban maximális a kihasználtság. A beruházás kiemelt uniós pályázati összegből, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásából, valamint az Ipoly Erdő Zrt. saját forrásaiból valósult meg.

A kisvonatok összehangolt menetrenddel járnak Szobtól Nagybörzsönyig. A három szakaszon (Szob-Márianosztra, Márianosztra-Nagyirtáspuszta, Nagyirtáspuszta-Nagybörzsöny)  átszállással lehet közlekedni, de a le- és felszállások között kiváló alkalom nyílik a helyi értékek megtekintésére, hazánk különleges szegletét ismerhetik meg errefelé járva az aktív kikapcsolódás kedvelői.

Augusztus 31-ig még heti három napon: pénteken, szombaton és vasárnap közlekedik a kisvasút, minden nap 5 járat indul Nagyirtáspusztáról Márianosztrára, és ugyanennyi vissza. A legzsúfoltabb időszak nyáron lezárul, és szeptember 1-től péntekenként már nem üzemel a vonat, szombaton és vasárnap azonban marad a megszokott menetrend. A részletes indulási időpontokról az Ipoly Erdő Zrt. honlapján érdemes tájékozódni.

Márianosztrán az állomás fogadóépületében a 19 fő részére kialakított matracszállás már készen áll a vendégfogadására. 

2016-08-11 18:04:00

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer