Magyar Nemzeti Múzeum - programok, kiállítások, múzeumi foglalkozások, tárlatvezetések!
Magyar Nemzeti Múzeum - programok, kiállítások, múzeumi foglalkozások, tárlatvezetések!
Magyar Természettudományi Múzeum látogatás
Magyar Természettudományi Múzeum látogatás
Ismerje meg Székesfehérvár múltját, hogy jobban megértse a jelenét! Várjuk kiállítóhelyeinken!
Ismerje meg Székesfehérvár múltját, hogy jobban megértse a jelenét! Várjuk kiállítóhelyeinken!

Sokan voltak kíváncsiak a Herman Ottó Múzeum közönségdíjas Nőttön-nő című, Múzeumok Éjszakájára összeállított programjára. A múzeum nyolc nyitva tartó kiállítóhelyén több mint hatezer látogató fordult meg június 25-én. Vigyázat! Élményveszély! Ezzel a szlogennel hirdette meg a Herman Ottó Múzeum idei, Múzeumok Éjszakájára összeállított programját, mely programnak köszönhetően a miskolci intézmény lett 2016-ban a „Közönség kedvence”. A látogatók által legjobbnak ítélt eseménysor be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a délután öt órától éjfélig tartó programkavalkádot több mint hatezren látogatták meg, érkeztek látogatók Finnországból, Ausztráliából és Angliából is.

Koncertek, rendhagyó tárlatvezetések, performanszok, filmek és más attrakciók várták a múzeumi közönséget ezen az estén.  A központi épület előtt a SMINK és a KGST zenekarok játszottak, a Pannon-tenger Múzeumban barlangászok avatták be az érdeklődőket a szakma titkaiba, de megnyílt a képzőművészeti raktár is, ahol a hétköznapok elől elzárt kincseket tekinthették meg a látogatók.  Nagy siker volt a HOMbár, ahol nem csak fröccsöt, de más hűsítő italt és ételt is lehetett vásárolni. A Papszeri kiállítási épületben új népviseleti tárlat nyílt, este tíz órától pedig a Lovasíjász című filmet tekinthette meg a közönség. A Miskolci Galériában a tartósított nőművészek vitték a prímet, de nagy siker volt a saját alkotás készítése a Kövesi-kiállításban, vagy akár a titkos gyűjteményt bemutató tárlatvezetés és a HALAS zenekar koncertje is.  A Színészmúzeum Thália-ház nem rég megnyílt gyermek-színházi kiállítása varázsolta el a látogatókat, akik maguk is készíthettek ezen az estén papírszínházat. A felsorolt kiállítási helyszínek mellett a Petró-házban és a Feledy-házban is várták a múzeumbarátokat, akik akár még Lillafüredre, a Herman Ottó Emlékházba is ellátogathattak.

A múzeumi program összeállításánál a szervezők ügyeltek arra, hogy a szórakozás mellett a múzeum sokszínűségét is be tudják mutatni, s a látogató a fesztiváli hangulatban az intézmény mindennapjaiba is betekintést nyerjen. Az intézmény teljes munkatársi gárdája készült a vendégek fogadására, olyan múzeumi dolgozók is kivették a részüket az esemény szervezéséből és megvalósításából, akik napi munkájuk során általában nem, vagy csak kevés alkalommal találkoznak a látogatókkal. Ezen az estén azonban nem csak a régészek, történészek, néprajzosok, restaurátorok, könyvtárosok tüsténkedtek a kiállítóterekben, közönségkapcsolati feladatot láttak el a kiállításrendezők, a karbantartók, a műszaki személyzet és a gazdasági osztály munkatársai is. A múzeumi dolgozók segítséget is kaptak, hiszen a 2015-ben a legjobb közösségi szolgálati fogadóintézménnyé választott intézményben nem csak az IKSZ-es diákok, de a múzeumhoz ezer szállal kötődő önkéntes szépkorúak csoportja is fogadta és vezette az érdeklődőket.  A jó hangulat ékes bizonyítéka volt, hogy Görgey utcai főépület előtti téren a koncert alatt a közönségen kívül a múzeumosok is táncra perdültek…

2016-06-28 14:00:08

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Több ezren a miskolci Múzeumok Éjszakáján

Szolgáltató