
2025. szeptember 13-án, szombaton, sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 20. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
2025. szeptember 13-án, szombaton, sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 20. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!

2025. szeptember 13-án, szombaton, sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 20. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!

Marosjárában akár kétszáz évre is visszanyúlik a szilvaíz főzés hagyománya. A marosjárai szilvaíz mai napig így készül; helyi termésből, hagyományos recept alapján, hozzáadott odafigyeléssel és szeretettel. Gyere el, kóstold meg és vigyél haza belőle. Mindenkit szeretettel várunk a XIII. Marosjárai Szilvafőző Fesztiválra 2025. szeptember 20-21-én, ahol lehetőség lesz a híres szilvaízt megvásárolni, egyéb helyileg készített termékek társaságában. Várunk szeretettel, szeptember 20-21-én Marosjárára!
Marosjárában akár kétszáz évre is visszanyúlik a szilvaíz főzés hagyománya. A marosjárai szilvaíz mai napig így készül; helyi termésből, hagyományos recept alapján, hozzáadott odafigyeléssel és szeretettel. Gyere el, kóstold meg és vigyél haza belőle. Mindenkit szeretettel várunk a XIII. Marosjárai Szilvafőző Fesztiválra 2025. szeptember 20-21-én, ahol lehetőség lesz a híres szilvaízt megvásárolni, egyéb helyileg készített termékek társaságában. Várunk szeretettel, szeptember 20-21-én Marosjárára!

Marosjárában akár kétszáz évre is visszanyúlik a szilvaíz főzés hagyománya. A marosjárai szilvaíz mai napig így készül; helyi termésből, hagyományos recept alapján, hozzáadott odafigyeléssel és szeretettel. Gyere el, kóstold meg és vigyél haza belőle. Mindenkit szeretettel várunk a XIII. Marosjárai Szilvafőző Fesztiválra 2025. szeptember 20-21-én, ahol lehetőség lesz a híres szilvaízt megvásárolni, egyéb helyileg készített termékek társaságában. Várunk szeretettel, szeptember 20-21-én Marosjárára!

2025. szeptember 13-14-én ismét benépesül Nyíregyháza Kossuth tere, hiszen idén is megrendezik a város egyik legnagyobb és legízesebb eseményét, a Tirpák Fesztivált, amely hagyományosan a tirpák gasztronómia és kultúra legjavát mutatja be Nyíregyházán. A város szívében gazdag kulturális programokkal, kulináris élményekkel és különleges kézműves termékekkel várják a látogatókat. Ízek, élmények és közösség – mindenkit szeretettel vár idén is a Tirpák Fesztivál!
2025. szeptember 13-14-én ismét benépesül Nyíregyháza Kossuth tere, hiszen idén is megrendezik a város egyik legnagyobb és legízesebb eseményét, a Tirpák Fesztivált, amely hagyományosan a tirpák gasztronómia és kultúra legjavát mutatja be Nyíregyházán. A város szívében gazdag kulturális programokkal, kulináris élményekkel és különleges kézműves termékekkel várják a látogatókat. Ízek, élmények és közösség – mindenkit szeretettel vár idén is a Tirpák Fesztivál!

2025. szeptember 13-14-én ismét benépesül Nyíregyháza Kossuth tere, hiszen idén is megrendezik a város egyik legnagyobb és legízesebb eseményét, a Tirpák Fesztivált, amely hagyományosan a tirpák gasztronómia és kultúra legjavát mutatja be Nyíregyházán. A város szívében gazdag kulturális programokkal, kulináris élményekkel és különleges kézműves termékekkel várják a látogatókat. Ízek, élmények és közösség – mindenkit szeretettel vár idén is a Tirpák Fesztivál!

A parajdi Töltött Káposzta Fesztivál, Székelyföld és egyben Románia első gasztronómiai fesztiválja, egy egyedi és jellegzetesen Parajdhoz fűződő esemény. Minden év szeptember harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre. Töltöttkáposzta illata, zene és barátok csevegése tölti be Parajd központját az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválon.
A parajdi Töltött Káposzta Fesztivál, Székelyföld és egyben Románia első gasztronómiai fesztiválja, egy egyedi és jellegzetesen Parajdhoz fűződő esemény. Minden év szeptember harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre. Töltöttkáposzta illata, zene és barátok csevegése tölti be Parajd központját az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválon.

A parajdi Töltött Káposzta Fesztivál, Székelyföld és egyben Románia első gasztronómiai fesztiválja, egy egyedi és jellegzetesen Parajdhoz fűződő esemény. Minden év szeptember harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre. Töltöttkáposzta illata, zene és barátok csevegése tölti be Parajd központját az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválon.

Zenés és táncos produkciók a Zichy ligetben felállított színpadon, játékok a sátrakban, utcazenészek a főzők között – idén is jó hangulatú bulinak ígérkezik a Fehérvári Lecsófőző Vigasság. A székesfehérvári mulatságon nemcsak finomságokat kóstolhat és kikapcsolódhat, szórakozhat a család minden tagja, de a nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2024-ben a Lecsókirály. A hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa és díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet is.
Kiemelt ajánlat
Zenés és táncos produkciók a Zichy ligetben felállított színpadon, játékok a sátrakban, utcazenészek a főzők között – idén is jó hangulatú bulinak ígérkezik a Fehérvári Lecsófőző Vigasság. A székesfehérvári mulatságon nemcsak finomságokat kóstolhat és kikapcsolódhat, szórakozhat a család minden tagja, de a nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2024-ben a Lecsókirály. A hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa és díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet is.
Kiemelt ajánlat

Zenés és táncos produkciók a Zichy ligetben felállított színpadon, játékok a sátrakban, utcazenészek a főzők között – idén is jó hangulatú bulinak ígérkezik a Fehérvári Lecsófőző Vigasság. A székesfehérvári mulatságon nemcsak finomságokat kóstolhat és kikapcsolódhat, szórakozhat a család minden tagja, de a nap végére most is kiderül majd, ki lesz 2024-ben a Lecsókirály. A hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa és díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet is.
Kiemelt ajánlat