Tavaszi pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Tavaszi pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Gyopárosi wellness nyaralás: Találja meg nálunk a pihenéséhez illő nyári csomagajánlatot!
Gyopárosi wellness nyaralás: Találja meg nálunk a pihenéséhez illő nyári csomagajánlatot!
Minden, ami vakáció! Soproni nyaralás gazdag programkínálattal!
Minden, ami vakáció! Soproni nyaralás gazdag programkínálattal!
Gyulai wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!
Gyulai wellness kikapcsolódás - kedvező árakon teljes panziós akcióval!

Tiszasziget, az ország legmélyebb pontja

Miért pont Tiszasziget?

Mert meglepően sok és érdekes programlehetőséggel várja Szeged mellett vendégeit. Melyek ezek? Tiszasziget komoly történelmi hagyományokkal rendelkezik, erről tanúskodnak az agyabánya melletti ásatások és egy 6000 éves feltárt cölöpház.   Lovaglás angol-magyar kétnyelvű lovasiskolában, intenzív lovas táborok, távlovaglás, lovastúrák, pónifogatozás. Természetjárás, túraútvonalak, Téry Ödön Emléktúra. Térvári Szekérmúzeum. Kerékpáros túrák a Tisza partján és a Szeged-Szabadka kerékpárúton. Agárfuttatás, műnyúlhúzó ügyességi versenyek, agárbemutatók. Vadászat apróvadra. Íjászat, íjásztalálkozók, hagyományőrző tradícionális íjászat. Horgászat három horgásztóban, horgászversenyek. Népi műemlék szélmalom. Rendezvényház programokkal. Vendéglátás, üdülési csekk elfogadóhely szállás helyben. 

 Agárverseny - Coursing

Látványos agárfuttatások helyszíne Tiszasziget. A látványos agárversenyek tanúja lehet minden turistacsoport, aki a bemutató agárfutamokat megrendeli, vagy részt vesz a garantált időpontokban zajló versenyeken. A műnyulas coursing során az agarak egy az igazi nyúl mozgását imitáló, cikk-cakkban haladó szőrös bőrdarab után futnak, amit egy elektromos berendezés és egy zsinór segítségével több száz méteren át vontatnak előttük. Aki látott már élőben agarat teljes erejével a műnyúl után futni, soha nem felejti el a kirobbanó erő, a duzzadó izmok látványát.

 Mélypont Emlékhely

Tiszasziget, az ország legmélyebb pontjaA Mélypont kopjafa Magyarország legmélyebben fekvő pontját szimbolizálja. 75,8 méterrel itt található hazánk legmélyebb pontja. A kopjafa 1984-ben került kihelyezésre. A Mélypont Emlékhelyen ma nádfedeles pihenő, szekér, gémeskút, kerámia plasztika, fából készült padok és asztalgarnitúrák, kerékpártároló, valamint tisztálokádási létesítmény várja a turistákat. A kerámia plasztika burkolatát képező dombormű a Tisza folyó árterületén található kiszáradt, repedezett talajt mintázza. A térplasztika közepén elhelyezkedő, az ország képzeletbeli mélypontjára fókuszáló gyűrű így természetes környezetbe került.

 6000 év emlékei

Tiszasziget, az ország legmélyebb pontjaA község déli szélén található agyagbánya területén az újkőkor végén élt népesség , az un. Gorzsa-csoport településének maradványaira bukkantak a szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai. A feltárás egyik legjelentősebb eredménye egy cölöpszerkezetes hosszúház részletének előkerülése volt. A tárgyakon keresztül bepillantást nyerhetünk a korszak emberének hiedelemvilágába. Az itt élt közösség változatos emlékanyaga a ház körül elhelyezkedő nagyméretű agyagnyerő gödrökből került elő. A megmentett leletanyag feldolgozása közelebb visz a késő neolit emberek életmódjának megismeréséhez.

 

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Tiszasziget, az ország legmélyebb pontja