Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Aranyszarvas Étterem
Thermál Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Aranyszarvas Étterem

Az Aranyszarvas vendéglő hitvallása ötvözni a hazai és a nemzetközi gasztronómia legkifinomultabb technológiáit, teret adva a folyamatos fejlődésnek. A tökéletes csapatmunka eredményeként nincsenek felesleges formalitások, ahogy azt mottójuk is hangsúlyozza: nálunk nincs kompromisszum. Minőségi hazai alapanyagokból a modern konyhatechnológiát alkalmazva tökéleteset alkotunk vendégeinknek.

További információk


Még több a településen (Budapest I. kerület):

Az óriási rácvárosi tűzvész utáni évben, 1811-ben Sághy Ferenc, az Egyetemi Nyomda gondnoka megvesz és összeépíttet három házat. Az egyikben ősidők óta vendéglátóhely volt: Georg Heisler cégérjogát 1695-ben, a tér nevét adó Szarvas kocsmát 1705-ben említi a krónika. Modern szelek fújnak: Sághy a sarkon kávéházat alakíttat ki, amely aztán jó negyven évre nemzetközi irodalmártanya lesz. A tabáni szerb értelmiségiek - élükön Vitkovics Mihály fivére, Jovan, a tabáni pópa - a magyar nyelvújítással párhuzamosan itt dolgozzák ki a modern szerb ábécét és nyelvtant.

A leghíresebb magyarok: Batsányi, Kölcsey, Kazinczy, Berzsenyi, Bajza, Vörösmarty, Toldy Ferenc, Döbrentei Gábor; a horvát költő, Matija Petar Katančić; a szlovák Ján Chalupka meg a román irodalom és történetírás két nagysága: Samuel Micu-Klein, az első latin-román-magyar-német nagyszótár szerkesztője és Petru Maior.

Az 1838-as nagy árvíz idején a Szarvas sokaknak nyújt menedéket - Christen kávést a "bátor és önfeláldozó magatartásukkal kitűnt polgárok" névsorában találjuk. A tabáni szerbek létszáma fogy, cserébe gyarapszik a németeké. 1840-ben itt dominóznak, s "fejvakarva borzadoznak ama rettentő csapás ellenében, miszerint a magyar szó Buda városában is széltében lábacskára kapogatni kezdeget." Mire a forradalom kitör, magyar fészek már ez. 1849 januárjában állítólag itt fogják el a forradalmár pap-költőt, Czuczor Gergelyt, akit Riadó című verse miatt hatévi várfogságra ítélnek. A várostrom idején Aulich tábornok hadiszállása és elsősegélyhelye telepszik a házba s a kávéház termeibe.

Ezután már csak annyi izgalom adódik, hogy Martinovics Elek kávés 1862-ben színes üvegű verandát építtet üzletéhez, amely sok gazdaváltással, de egészen az első világháború végéig szolgálja a tabániakat.

A két háború között a helyiségekben már patika ragyog. Az Arany Szarvas vadvendéglőként támadt fel, az 1971-es budapesti Vadászati Világkiállítás alkalmából teljesen felújították. Évekig az egyetlen hely volt a városban, ahol vadat lehetett kapni. Az utolsó harminc év törzsvendégei közül emlékezzünk meg a költő-festő házaspárról, Vas Istvánról és Szántó Piroskáról, de főként Zórád Ernőről, a Tabán festőjéről, aki oly sokszor üldögélt nyaranta a teraszon. 2008 nyarán ismét új korszak kezdődött a régi falak között: a hagyomány és evolúció jegyében.


Forrás: az étterem honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Budapest I. kerület):

◄ Vissza

Programajánlat

Sunny Dance Band koncert és retro táncos buli a Colombus hajón
Sunny Dance Band koncert és retro táncos buli a Colombus hajón
  • Budapest
  • V. kerület
2017. március 10.
20:30

Várkert Bazár kiállítások 2017
Várkert Bazár kiállítások 2017
  • Budapest
  • I. kerület
2017. február 27.

Budai Várkert Bazár programok 2017
Budai Várkert Bazár programok 2017
  • Budapest
  • I. kerület
2017.02.28. -
03.05.  

Művészeti filmek a Várkert Bazárban
Művészeti filmek a Várkert Bazárban
  • Budapest
  • I. kerület
2017. március 1.
15:00

Szolgáltató

Kapcsolódó hírek

Deff Haupt, a Paris Budapest Étterem új executive séfje Deff Haupt, a Paris Budapest Étterem új executive séfje

A Sofitel Hotel Paris Budapest Éttermébe járva nem csak az új ételkülönlegességeket fedezhetjük fel, de az étterem új executive séfjét is megismerhetjük, aki forradalmian új ízeket varázsol az ...


Hírlevél

E-mail cím:
Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer