Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Játékbirodalom nem csak gyerekeknek!
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.

Bagolyvár Birodalom

Budapest, Több helyszínen

Cégünk 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy élménypedagógiai módszerekkel dolgozzon ki új programokat, melyekkel az óvodai-, iskolai nevelés-oktatás kiegészíthető. Új eszközként az egyedülálló, jelenleg csak általunk használt közösségfejlesztő formát, a kalandtúrát használjuk. A gyakorlat azt igazolta, hogy az újfajta megközelítés elnyerte mind az óvodás gyerekek, mind az iskolás diákok, valamint a hozzánk csoportjaikkal ellátogató pedagógusok, családok tetszését. Látogatóink elsősorban visszatérő vendégeinkből és az ő „reklámjuknak” köszönhetően, folyamatosan növekvő számú új vendégekből áll. Alapítóink lelkes pedagógusok, pszichológusok, fejlesztő pedagógusok, majd – a vadasparki helyszín bevezetésekor – erdőmérnökök és vadgazdák is, akik az újabb élményprogramok kidolgozásában részt vettek. 2007-ben csatlakozott a Bagolyvár-birodalom szakmai csapatához Diósiné Laux Geraldine, szentendrei művész. Neki köszönhetően alkotóműhelyünkben skandináv stílusú, egyedi lakberendezési tárgyakat készíthetnek a nagyobb gyerekek és a felnőttek. Az elkészítéshez szükséges anyagokat csomagokban kapják meg a résztvevők, munkatársunk a megvalósításban nyújt segítséget.


Óvodai-, iskolai csoportok

Élménytúráinkra a csoportok leginkább tavasszal és ősszel érkeznek, de – köszönhető a Halloween és a Mikulás programoknak – télen is vendégül látjuk őket. Számukra életkor szerinti csoportosításban kínálunk akár egész délelőttre, vagy egész napra igénybe vehető modulokat.

Az óvodás csoportok körében leggyakrabban igényelt kalandtúráink: a „Mesetúra” és a „80 perc alatt a Föld körül” túra. Az iskolás csoportok – a NAT alapján készült – a konkrét tananyaghoz közvetlenül kapcsolódó programokat igénylik, de ezek mellett az olvasás-ösztönző kalandjaink, a mitológiai és történelmi kalandtúráink, Sherlock Holmes nyomozós kalandtúráink is népszerűek.

Az iskolai csoportok egyre gyakrabban kérik az aktív pihenést kínáló alkotóműhely foglalkozást is, az itt készített „mű” a program(ok)  után emlékként hazavihető.

(Rendszeres vendégeink közt tudhatjuk a SEK óvoda- iskola-gimnáziumot, Gustav Eiffel Budapesti Francia Iskola és Gimnáziumot, Lauder Javhne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumot, Rogers óvoda-iskolát, Montessori és Valdorf csoportokat)

Táborozó gyerekek, fiatal felnőttek

A “Több, mint tábor” élményhetek az óvodás és kisiskolák számára – korcsoport szerinti bontásban – naponta négyféle modult kínálnak. Ezek a programok – a helyszín adottságainak figyelembe vételével – a kultúra több területét is megcélozzák. (2013-ban az élményhetek nyolc különböző témakört dolgoztak fel.)

A fiatal felnőttek számára – neves operatőr vezetésével – a “Kamerával az állatok közt” című élményhetünket idén először hirdettük meg. Nekik szóló program volt a “Fotók a mikrovilágból” című szünidős hét is.

Családok, baráti társaságok

A születésnapi rendezvényeinkre egész éven át szinte minden hétvégén sor kerül. (Tavasszal gyakran előfordult, hogy egy hétvégén hét születésnap is megrendezésre került.) E programunkat már két éve nem reklámozzuk, mivel a visszatérő vendégek megtöltik a szabad időpontokat.

A jelenleginél több hétvégi rendezvényt egyrészt az infrastruktúra behatároltsága miatt, másrészt az új módszert alkalmazni jól tudó pedagógus kollégák szűkös kapacitása miatt nem tudunk vállalni.

Leggyakoribb vendégeink a három-tízéves gyerekekkel érkező családok, de egyre több csoport veszi igénybe felnőtt programjainkat is.

A kiválasztott születésnapi program mindig az ünnepelt „személyére szabva” kerül lebonyolításra.

Nyitott családi hétvégék, ünnepkörökhöz kapcsolódó kalandtúrák

Az ünnepek tartalmát játékosan bontják ki az ünnepkörökhöz kapcsolódó kalandtúrák moduljai. Minden évben készülnek új kalandtúrák az ünnepi időszakokra, de természetesen a korábbiak is rendelhetőek.

Jelenleg három Halloween témájú kalandtúra közül választhatnak vendégeink. (Az ősi gyökerekkel, a magyar babonavilággal és a kelta szokásokkal ismerkednek a résztvevők a játékok során.) Sokan érkeznek sötétedés után is, amikor elemlámpával világítva még izgalmasabbak a kalandok. A program előtt és után az ünnephez kötődő alkotóműhely foglalkozás is igénybe vehető.

A legkisebb gyerekeknek a “Mikulás manói” programot ajánljuk. A nagyobb gyerekek pedig háromféle kalandtúrából választhatnak, melyből kiderül, hogy a nagyvilágban hol és hogyan várják a Mikulást. Nem csak Európában, hanem például Ausztráliában és Kenyában, Brazíliában és az Egyesült Államokban is kalandozunk. Az alkotóműhelyben akár a család minden tagjának elkészíthetőek a karácsonyi ajándékok.

A Húsvéti ünnepkör kapcsán öt kalandtúra várja vendégeinket. A legkisebbek számára – a hagyományőrző játékok mellett – az ünnepkör állatfigurái is részesei a történeteknek. A nagyobb gyerekek az irodalom “híres” nyuszikaival is kalandoznak. A családokat a Húsvéti salátamix várja, a felnőttek pedig “Nyúlfarknyi nyomozásokon” vehetnek részt.

Céges rendezvények: csapatépítő jellegű programok, családi napok

A csapatépítő rendezvények megszervezésével közvetlenül kerestek meg minket:  OTP Hungado Projekt Kft, stb.
Családi napi rendezvények megszervezésével közvetlenül kerestek meg bennünket: stb.

A következő rendezvényszervező cégek rendeltek tőlünk céges rendezvényeket: Prowide, Merlin, stb.

Az egész napos rendezvények programját teljes egészében a Bagolyvár-birodalom bonyolította:

–  az engedélyek beszerzése, terület bejárása, kijelölése
–  az egész napra vonatkozó forgatókönyvek elkészítése,
–   a konferáláson kívül a logisztikai feladatok elvégzése
–  a kalandtúrák lebonyolítása
–  kiegészítő programok, tombola, stb.

2017.01.01 - 2017.12.31