Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás 130 kiállítóval Budapesten a Vajdahunyad várban
Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás 130 kiállítóval Budapesten a Vajdahunyad várban

Bottyán Equus lómenhely2001-ben váltunk hivatalos álatvédő szervezetté. Az elmúlt évek alatt sok nehézségen vagyunk túl, sok lemondással jár elhivatottságunk, de ettől teljes az életünk. Az évek során történt velünk sok jó és rossz egyaránt. Mint állatvédőnek, fáj látnom, hogy némely lovardában lovakhoz nem méltó körülmények között tartják őket. Fáj tudni, hogy szerte az országban felelősségteljes gondolkodás nélkül, hozzáértés hiányában asszisztálunk csikók fogantatásához, érvelve azzal, hogy ne álljon üresen a ló, nem törődve azzal, mi lesz vele születése után.


Jelenleg 25 ló és 1 csacsi él az alapítványban, a lovakon kívűl 13 kutya, 28 cica, Parlament előtt elengedett libák, nyuszik, őzike, kecskék élnek. A lovak története, sorsa hasonló. Van köztük olyan, aki valamikor a versenypálya lelátójáról hangos biztatására rótta a köröket a sikerért, van olyan, aki a díjugratásban ért el sikereket és van köztük olyan, aki a lovas kocsit húzta.

A megbecsülés ezekért a teljesítményekért elmaradt, de az én szívemhez egyformán közel áll mind és talán ők is úgy érzik, célba értek.

Lakossági bejelentésre mentettünk hatéves kancát, akit a gazdája méteres láncon tartott évekig. Hónapokig tartó huzavona után végül hatóság segítségével sikerült őt elkobozni kegyetlen gazdáitól. Úgy érzem, ez igen nagy előrelépés az állatvédelem nehéz útján. Mentettünk 4 hónapos csikót, akinek az orvosi vizsgálat során derült ki, hogy kb. 2 hónapja törött el a lába csűdben. Ki tudta ezt a szenvedést végignézni?! Ha időben orvoshoz kerül, talán lett volna esélye az életre.

Ha az ember ember tudna maradni a körülötte lévő állatvilágban, akkor nemcsak nekünk kellett volna minden felelős helyett a ló szemébe nézni, és látni benne az iszonyatos szenvedést.

A lovak többsége a régi gazda, ill. állatszerető emberek közben járására kerültek az alapítványhoz. Reménykedem benne, hogy egyre több állatszerető emberhez jut el létezésünk híre, akik egyetértenek elhivatottságunkkal, és bármely segítség felajánlásával támogatna bennünket.

Az alapítványban élő lovaknak igyekeztünk minél természethez közelibb életteret kialakítani. Napjaik nagy részét legelőn és karámokban töltik, az éjszakákat angol boxban.

Bottyán Equus AlapítványLátogassanak el hozzánk! A kapu nyitva áll mindazok előtt, akiket megérintett elhivatottságunk, és helyeslik azt. Szeretettel várunk iskolásokat, óvodásokat. Szeretnénk velük beszélgetni az állatokkal szembeni megfelelő magatartásról, felelősségteljes gondozásról, tudatosítani bennük, hogy az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények. Lovaink is örülnek a látogatóknak, szívesen veszik a simogatást, örömmel fogadják a részükre hozott répát, almát.

Ha valakinek életkörülményei nem engedi, hogy lovat tartson, itt névlegesen örökbe fogadhat közülük egyet, bármikor látogathatja, szeretgetheti. Természetesen ezzel a támogatási formával is hozzájárul az alapítványban élő lovak életének szebbé, jobbá tételéhez.

Természetesen a lovak mellett sok sok kidobott kutyus, cica, vadászok által sebesített őz, öreg kecske is otthonra talált az alapítványban.

Forrás: Az alapítvány honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Bottyán Equus Hungária Közhasznú Alapítvány

Programajánlat

Veresegyház Városi Piac 2017
Veresegyház Városi Piac 2017
  • Veresegyház
2017. szeptember 23.