Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
CIOFF Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

CIOFF Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége

A CIOFF (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folkart) 1970-ben alakult nemzetközi NGO szervezet, az UNESCO szakmai konzultatív szervezete. A CIOFF figyelembe veszi, hogy a folklór az emberiség egyetemes örökségének része, hogy a különböző népek és társadalmi csoportok közötti távolságok csökkentésének, valamint kulturális identitásuk érvényesítésének hatékony eszköze. Hangsúlyozza a folklór társadalmi, kulturális és politikai jelentőségét, szerepét a népek történelmében, helyét a jelenkor kultúrájában. Aláhúzza, hogy a folklór a kulturális örökség és az élő kultúra integráns része. Felismeri a folklór hagyományos formáinak rendkívül sebezhető voltát, és felismeri a veszélyt, hogy mindez elveszhet. Támogatja azon kezdeményezéseket, eseményeket, melyeket a CIOFF tagjai, illetve olyan civil szervezetek rendeznek, melyek tevékenysége, önként vállalt feladata a folklór megőrzése, a hagyományos kultúra védelme.

További információk


Még több a településen (Budapest I. kerület):

A CIOFF-nak 84 nemzeti tagszervezete van; 300 fesztivál szervezéséhez nyújt szervezési hátteret és erkölcsi támogatást szerte a világban. Koordinálja a tagszervezetei közötti nemzetközi cseréket, találkozókat, work-shopok, kiállítások, fesztiválok szervezését. Tevékenységében részt vesz 50 ezer amatőr művész és szervezeteinek programjainak szervezésében 60 ezer önkéntes dolgozik. Részt vesz az UNESCO programjainak mgvalósításában, konferenciákat, találkozókat szervez a folklór aktuális kérdéseiről. Együttműködik kormányokkal, nemzeti, nemzetközi, állami és más, területileg rokon civil szervezetekkel.

2004-ben Szövetségünk szervezésében Magyarországon rendeztük a CIOFF 3. World Folkloriada-t. (Világfesztivált)
Magyarország alapító tagja a szervezetnek, alakulásunktól, 1991-től Szövetségünk látja el az országos képviseletet.

A hazai népművészeti mozgalmak szervezeteinek, rendezvényeinek, szakmai tapasztalatcseréinek, a terület teljes nemzetközi együttműködésének hátterét Szövetségünk biztosítja.

Forrás: A szövetség honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Budapest I. kerület):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer