Irány Siófok!
Irány Siófok!
Családias hangulató hotel Siófok bulinegyedében.
Családias hangulató hotel Siófok bulinegyedében.

Csodaszarvas Népe Hagyományőrző Egyesület

A magyar honfoglalás korának élményszerű bemutatása, az ezzel kapcsolatos hiteles ismeretek terjesztése,- honfoglalás kori és elfeledett hagyományainak gyakorlása, ápolása és továbbadása. A kor közelharci fegyverforgató tudományának hiteles elsajátítása, bemutatása - felszereléseink bővítése a kor viseleteinek és eszközeinek korhű mintájára - a magyarság hagyományainak ápolása szoros együttműködésben más hagyományőrző és kulturális civil szervezetekkel.


Csapatunk megalakulásakor céljának tűzte ki az úgynevezett honfoglalás kori és korábbi legendás őseink a Hunok és Avarok harci kultúrájának bemutatását, felelevenítve ezzel ősi legendás eredetmondáinkat. Baráti társaságként már 10 éve tevékenykedünk, de szervezeti formában még csak 3éve működünk. Ez idő alatt az ország különböző pontjain voltak előadásaink, iskolákban, várjátékokon, falunapokon, valamint szállodai, hagyományőrző és céges rendezvényeken. A számos hazai meghíváson kívül több nemzetközi hagyományőrző találkozóra is meghívást kaptunk, ahol igyekeztünk méltóan képviselni hazánkat. (Lengyelország, Norvégia, Svájc)

Csapatunk élete nem csupán a bemutatózásokban merül ki. Egyre nagyobb gondot fordítunk arra, hogy sokkal több időt szenteljünk a korabeli teljes életmódra. Ne csak bemutassuk, -hanem amennyire csak lehet- mi magunk is megéljük, megtapasztaljuk. A korabeli élet és kézművesség minden területét igyekszünk elsajátítani. A 2010-es év a csapat életében több szempontból is változást, megújulást jelentett. Sokkal nagyobb teret kapott a történelmi életmód rekonstrukció. Ezzel törvényszerű velejárója volt az is, hogy az eddig képviselt széles skála egyetlen korra összpontosuljon, ami ráadásul méltatlanul túl kevés figyelmet kap jelenleg Magyarországon. Csapatunk az egész életét és lassan teljes felszerelését úgy alakította át, hogy avar csapatként állja meg a helyét a hiteles hagyományőrző társadalomban. Így céljaink is kissé átalakultak, ugyanis a Csodaszarvas Népe Hagyományőrző Egyesület fő irányvonalának tűzte ki az avar honfoglalás és késő avar korszak hiteles megjelenítését és bemutatását.

Forrás: Az Egyesület Facebook oldala

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Csodaszarvas Népe Hagyományőrző Egyesület

szabadidő