Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület
Thermál Hotel*** Superior Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület tevékenysége évről-évre egyre szélesebb népművészeti palettát, egyre nagyobb érdeklődői kört érint. Célunk a néphagyomány széles körben való megismertetése, nemzeti megbecsülésének javítása.

További információk


Még több a településen (Kiscsősz):

E céljaink elérésének egyik leghatékonyabb eszköze a széles köröket érintő rendezvények szervezése.

Nemrégiben Kiscsőszre helyeztük a székhelyünket. Ez a változás azért volt jelentős és szükségszerű, mert feladataink nagy részét is kistelepüléseken, ezek közül a legtöbbet Kiscsőszön valósítottuk meg. A székhelyváltozással egy időben megújult a szervezet tagsága és vezetősége is. Fontos szempont volt, hogy olyan személyek vegyenek részt a munkában, akik valóban vállalják és el is végzik a pozícióval, tagsági viszonnyal járó feladatokat. Az egyesület így új pályára állt. Több képzési programban, táborban vállalt segítő, lebonyolító szerepet. Megvalósítottuk a Somló-Ság kulturális túrát (nyár), a Táncoktatók és gyakorló táncosok táborát, táncházakat szerveztünk Kiscsőszön, Magyarpolányban, Ajkán. Ezeken a programokon több százan vettek részt. Szoros kapcsolatban állunk a régió művelődési intézményeivel, az ajkai művelődési házzal, a Veszprém Megyei Közművelődési Intézettel. Ezen intézmények munkájához szakmai szervezőmunkával, konkrét feladatellátással is hozzájárulunk.

Kiemelt feladatunknak tartjuk a kistelepülések néphagyományainak feltárását, megőrzését, visszahagyományozását. Ilyen feladatokat vállalunk Kiscsőszön azzal, hogy a falu életének munkával, életmóddal, ünnepekkel kapcsolatos szokásait a régi formájukban elevenítjük fel és meg is jelenítjük a település lakói számára. Az egyesület által szervezett előadásokban ezek a kulturális értékek más régiókba is eljutnak.

Somló Hangja Fesztivál. Kiscsőszi Pajtafesztivál. Folkológia Népzenei és Néptánc Tábor. Edzőtábor. Bakony Népművészeti Találkozó. Bakony Virágai Szólótáncverseny.

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Kiscsősz):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer