Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok várják!
Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok várják!
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Egy nap, két főváros kirándulással, zenés bajor vacsorával - Őszi szünet Sopronban!
Egy nap, két főváros kirándulással, zenés bajor vacsorával - Őszi szünet Sopronban!

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület tevékenysége évről-évre egyre szélesebb népművészeti palettát, egyre nagyobb érdeklődői kört érint. Célunk a néphagyomány széles körben való megismertetése, nemzeti megbecsülésének javítása.


E céljaink elérésének egyik leghatékonyabb eszköze a széles köröket érintő rendezvények szervezése.

Nemrégiben Kiscsőszre helyeztük a székhelyünket. Ez a változás azért volt jelentős és szükségszerű, mert feladataink nagy részét is kistelepüléseken, ezek közül a legtöbbet Kiscsőszön valósítottuk meg. A székhelyváltozással egy időben megújult a szervezet tagsága és vezetősége is. Fontos szempont volt, hogy olyan személyek vegyenek részt a munkában, akik valóban vállalják és el is végzik a pozícióval, tagsági viszonnyal járó feladatokat. Az egyesület így új pályára állt. Több képzési programban, táborban vállalt segítő, lebonyolító szerepet. Megvalósítottuk a Somló-Ság kulturális túrát (nyár), a Táncoktatók és gyakorló táncosok táborát, táncházakat szerveztünk Kiscsőszön, Magyarpolányban, Ajkán. Ezeken a programokon több százan vettek részt. Szoros kapcsolatban állunk a régió művelődési intézményeivel, az ajkai művelődési házzal, a Veszprém Megyei Közművelődési Intézettel. Ezen intézmények munkájához szakmai szervezőmunkával, konkrét feladatellátással is hozzájárulunk.

Kiemelt feladatunknak tartjuk a kistelepülések néphagyományainak feltárását, megőrzését, visszahagyományozását. Ilyen feladatokat vállalunk Kiscsőszön azzal, hogy a falu életének munkával, életmóddal, ünnepekkel kapcsolatos szokásait a régi formájukban elevenítjük fel és meg is jelenítjük a település lakói számára. Az egyesület által szervezett előadásokban ezek a kulturális értékek más régiókba is eljutnak.

Somló Hangja Fesztivál. Kiscsőszi Pajtafesztivál. Folkológia Népzenei és Néptánc Tábor. Edzőtábor. Bakony Népművészeti Találkozó. Bakony Virágai Szólótáncverseny.

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület