Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!
Fedezze fel Budapest csodáit földön és vizen, a kétéltű városnéző busszal!

Élő Nyelvek Szemináriuma Nyelviskola és Fordítóiroda

Az Élő Nyelvek Szemináriumát 1948/49-ben alapították. Ez Magyarország legrégebben működő nyelviskolája. Az iskola központja az V. kerület Fejér György utca 8 – 10. szám alatt van. Tömegközlekedéssel, gépkocsival ideálisan megközelíthető. Itt tartják a beiratkozásokat, de oktatnak és nyelvvizsgákat is tartanak helyben. Kívánságra zártkörű oktatást is szerveznek a helyszínen.


Az elmúlt évtizedek során a nyelviskola sajátos fejlődésen ment keresztül. 1980-ig egyetlen magán nyelviskola volt és sok vezetési, szakmai gyakorlatot valósított meg, amely a szakterületünkön ma is nyomon követhető.

A jelenlegi élénk konkurencia közepette is úgy vélik, hogy a nyelviskola a nyelvoktatás élvonalához tartozik. Mindezt elősegíti az az óriási, több évtizedes tapasztalat, amely jelen van a nyelviskola falain belül. Felkészültségükben segítenek a saját fejlesztésű tananyagaik, valamint a nagy figyelemmel kiválasztott külföldi tananyagok.

A Nyelviskola elsőként vezette be és népszerűsítette a City and Guilds vizsgákat Magyarországon. 2000-ben elsőként vált az ITK Origo nyelvvizsgarendszer államilag akkreditált vizsgahelyévé angol, német, francia, olasz és spanyol nyelvekből. Így a felkészítés, a vizsgára jelentkezés és a vizsga hármas egységének lehetőségét nyújtják.

A Nyelviskola akkreditáltsága és a nagyszámú kiképzett vizsgáztató tanár biztosítéka a vizsgakövetelmények alapos ismeretének a felkészítés során. Az iskola 2000 óta államilag elismert nyelvvizsgát nyújtó akkreditált vizsgahely.

A minőségbiztosítás története a nyelviskolában 1991 óta a következőként alakult:

  • A Nyelviskola 1991-ben néhány más vezető nyelviskolával és a British Council, valamint a USIS támogatásával létrehozta Magyarország első minőségbiztosító egyesületét szakmánkban, amelyet 2000-től az alább említett akkreditációkban való megfeleléssel váltott fel.
  • 2000. április 19-én az intézet a Nyelvvizsgákat Akkreditáló Testület döntése alapján, Budapesten elsőként, az ITK Origó államilag elismert kétnyelvű nyelvvizsgarendszer akkreditált vizsgahelye lett angol, német, francia, olasz, spanyol nyelvekből három szinten. Ügyszám: AK-I/4/2000
  • 2003. április 2-án a Felnőttképzési Akkreditáló Testület az intézmény akkreditációs eljárás lefolytatásának eredményeként Akkreditált Felnőttképzési Intézetnek minősítette az intézetet. A vizsgált tevékenységi területek: felnőttképzési tevékenység, felnőttképzéshez kapcsolódó szolgáltatások, irányítási és döntési folyamatok szabályozottsága. Lajstromszám: 018
  • 2003 júliustól: Program Akkreditácók sikeres megszerzése.

SZINTEK: 9 + vizsga-előkészítő szintek, felkészítenek az államilag elismert nyelvvizsgákra, valamint a Cambridge, TOEFL és a német nemzetközileg ismert vizsgákra. Általános nyelv oktatása, üzleti nyelv, szaknyelv képzés. Szakmai felügyelőik: NYAK, ITK, FAT.

Forrás: Élő Nyelvek Szemináriuma Nyelviskola és Fordítóiroda weboldala

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Élő Nyelvek Szemináriuma Nyelviskola és Fordítóiroda