Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Hajnalcsillag Szabadidőpark Csernely
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hajnalcsillag Szabadidőpark Csernely

Ez a hely, ahol egy kicsit újraéled a múlt. Róni tanulhatsz a kiállító jurtában, táltosdobolhatsz, régészkedhetsz, felajzhatod az íjat, amit csak szeretnél.

További információk

Info:


Még több a településen (Csernely):

Szabadidőparkunk szép természeti környezetben, ugyanakkor jól megközelíthető helyen fekszik, Csernely Szilvásvárad felőli szélén. Létrehozásának célja az volt, hogy a gyermekeknek tartalmas és érdekes kikapcsolódást nyújtson, közben pedig felelevenítsük, élővé tegyük nemzeti múltunk egy régi, de annál fontosabb időszakát.

A park területén  egy honfoglalás kori berendezésű kiállító jurta, kézműves kuckó, íjászfolyosó, régészhomokozó (honfoglalás kori leletmásolatokkal), táltosdob, szalonnasütő, fedett pihenőhely, és egy folyamatosan bővülő népi játszótér foglal helyet. A programokat szakképzett pedagógus vezeti.

Jurtánk 5 falas kazah típusú jurta, hagyományosan férfi és női oldalra osztva. Lakóin megfigyelhető a jellegzetes öltözék, hajviselet, használati tárgyaik a meghatározott rendben sorakoznak a kerege mentén. A látogató a küszöböt átlépve egy letűnt kor izgalmas  világába csöppen.

Kézműves házunk népi használati tárgyakkal és mesés régi hímzésekkel van díszítve, hogy még inkább megjöjjön benn az alkotókedv. Ideális helyszín egy tartalmas baráti beszélgetéshez, múltidézéshez is.

Népi játékaink a teljesség igénye nélkül: szarvasvadászat, nyusziugrató, bajvívás, kardpárbaj, csirkepofozó, diógyűjtő, bohóckalapács, hordólovagló, tű a szénakazalban, kötéldobáló.

A létesítmény lehetőséget ad pár órás családi időtöltésre, és egész napos programra egyaránt.

Egyéni látogatókat , és csoportokat is szeretettel várunk!

Forrás: A Szabadidőpark honlapja és Facebook oldala

Még több a településen (Csernely):

◄ Vissza

Programajánlat

Szolgáltató

Oázis Vendégház
Oázis Vendégház
  • Szilvásvárad

Roxána Pihenőház
Roxána Pihenőház
  • Szilvásvárad

Victoria Vendégház
Victoria Vendégház
  • Szilvásvárad

Anna Vendégház
Anna Vendégház
  • Szilvásvárad

Hócza Vendégház
Hócza Vendégház
  • Szilvásvárad

Kapcsolódó hírek

Új honfoglaláskori leletekkel bővül az állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban Új honfoglaláskori leletekkel bővül az állandó kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

Kalandozás-kori temető, amelyben egészen szokatlan módon a sírok – a kor temetkezési szokásainak megfelelően – nyugat-keleti tájolásúak voltak, ugyanakkor itt kiegyenlített a nemek és a ...


Hírlevél

E-mail cím:
Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer